bakıcıya birsey söylerken kırılacak diye zorlanıyorum

kamera koyun :) bakıcının haberı olmak zorunda ses kaydı ve kameradan bu arada

Benimde eve geliyor. Öncelik bebeğim .
Önceki bakıcı böyleydi benim . Yapamadım ben yolladım bundan memnunum 1. Önceliği kızım . O uyurken yapıyor ne yapacaksa
Telefonu filan da baştan konuştuk.

Bence bilinçsiz bir bakıcı gibi, kötü niyetli değil.
Işe kendini kaptırıp çocuğa cevap vermeden pesinde koşturan bi tip canlandı gözümde.

Eski model olur ya, onun gibi. Çocuk bi şekilde buyur zaten hesabı. Çocukla yeterince ilgilenmeyince can sıkıntısından temizlik yapıyor galiba.

Oldu olacak o size maaş bağlasın. Kim kimin için çalışıyor ben anlamadım.

yani günahını almak istemem ama bu temizlik yapmalar bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü muhabbetini hatırlattı bana. görevi o değil.... maaşınada bir artış yapılmayacak.... görevi çocuk bakmak ama işin amacının dışına çıkılmaya başlanmış.... ben şimdi seni muhasebeci diye işe alsam, sonra sen ay sonu bildirimlerini yetiştiremesen habire çay temizlik yapsan napıyım ben senin gibi elemanı. bence değişitirin hem anneler hisseder içinizde huzursuzluk uyandıran birine çocuk emanet etmek olur mu hiç? o cam silerken çocuk camdan düşse evden çıkıp gitse çocuk bu ya evd euygun olmayan birşeyi bile yiyebilir. tezgahı çamaşır suyuyla silmiş çocuk bu dokunsa oraya sonra ağzına götürse ooooo neler olur neler. boşverin ya annelerin bir çoğu çocuklarına bakmaktan evi temizleyemiyor. buda çocuga baksın diyorsun evi temizliyor çok tezat.

kamera koyun
her şey olabilir, eve biri gelip gidiyor olabilir vs vs vs vs vs

Ay bazı yorumlar hiç hoş değil gerçekten. Ne münasebet 25 dakika telefonla konuşmak. Doktorlar hasta bakarken bi yandan 25 dakika telefonla konuşsa kimin hoşuna gider, yada öğretmen telefonla konuşa konuşa ders anlatsa. Insan bankada bile derdimi anlatayım diye uğraşırken karşıdaki telefonla konuşunca rahatsız oluyo. Duyar kasmanin bakicilar da insan olayina girmenin anlamı yok, herkes işinin hakkını vermeli. Isi çocukla ilgilenmekse çocuk uyanıkken onunla ilgilenmeli. Nasıl ki bütün meslek grupları telefona konuşmak gibi ihtiyaclarini molaya sakliyo o da öyle yapmalı çocuk uyuyunca konuşur. Ayrıca ev benim evim saç benim saçım sana temizle diyen mı var ne kadar hadsizce bi yorum.

Isten çıkarmadan önce yavaştan yenisini aramaya bakın derim. Bi arkadaş demiş anneler hisseder, huzursuzluk hissediyosaniz devam etmeyin diye, kesinlikle katılıyorum.

Yumuşak olmayacaksınız siz de
Bakıcı kırılmayacak diye çocuğum bunları yaşamak zorunda mı
Kesin dille temizlik vs gibi işleri yapmamasını telefonla bu kadar uzun konuşmayıp çocuğunuzla doğru dürüst ilgilenmesi gerektiğini yüzüne direk söyleyin
Aile değil akraba değil söyleyin istediğinizi ne demek çekiniyorum
Kamera koyun kameradan izliyorum diyin
Rahatsız olur kabul etmezse hoşunuza gitmeyecek işler karıştırıyor demekki
Yol verin gitsin
Çocuğunuzla bir yabancıyı kamerasız nasıl evde tutmaya gönlünüz razı oluyor
Hem de bu devirde

Benim arkadasin kizinin bakicisi da elini olse bir yere surmez.
Arkadasim cok yogun calisiyor, 8 de eve geliyor bazen.Kadin gun icinde 3 saate yakinda kizi uyutuyormus, evi pislik gotursun umru degil kadinin.
Cok mu ilgileniyor cocukla?
Disari cikartiyor, kiza yetecek kadar bi tas corba kaynatiyor arada evcilik oynuyor bu kadar iste.
Boyle bi bakici mi isterdiniz?.
Koca gunde insanda sIkilir cocukta oynamaktan.
Benim sipalar ben supurge yaparken pesimden kosar, onlari da supururum oyuna ceviririm yani.. Bakicinizda belki oyle yapiyordur.
Yani elini ise suren gocunmayan cocugunda sevdigi bakici bulmussunuz daha ne istiyorsunuz?
Krese gonderin orda da serbest oyun saaatleri oluyor.
Bi cocukla surekli ilgilenilmez,inanin cok sagliklsiz.azcik sIkilan cocuk kesfetmeye baslar,kafasinda denklem kurar oyun oynar..
Onceligi cocuk olsun tamam ama kadinda demek ki bunaldiginda kendini biseyle mesgul ediyor, temizlik yemek vs yapiyor.
Bakici kadin ogretmen degilse bu durum cok normal. Sadece domestoslari kaldirin, sirke kullansin.

Cocuk bakan bir insan telefonla konusmaz bu net. Bu konudaki eksikligini de evde ufak tefek isler yaparak senin gozune girmeye calisarak kapatiyo aklinca. O eve cocuk bakmak icin geliyosa cocuk bakacak onun gorevi o. Bu konuda net ol ve ne yaparsan yap eve muhakkak bir kamera koydur.

Biz annemi daha önce fizik tedavi hastanesine yatırdık. Ben çok küçüktüm, Babam da kadin koğuşunda kalamiyordu.. Bizde mecburen bi bakıcıya teslim ettik. Haftasonu ziyarete gidiyorduk Annem bakicisindan çok memnundu. Nasıl gittiğini sorduğumuzda iyi diyordu.. anneme aşağıya inelim diyorduk tekerlekli sandalye ile bahçe de gezelim diye.. Aşağıda yılanlar var gelmem diyordu. Inmeye ikna edemiyorduk. Geçirdiği hastalığın etkisinden olduğunu düşündük. Bi zaman sonra taburcu ettiler annemi hastaneden. Sebebi hiçbir tedaviye katılmaması imis. Meğer kadin korkutuyirmus Annemi.. Annem cay tiryakisi, Çayını verince Hastalığın etkisinde anlamamış durumu.. Ben anlattım siz anlayın. Mutlaka takip edin.. Kamera sart

Bende kendi evimde iki tane cocuk baktim ama gayet guzel konusup anlasiyorduk bence herseye sustugunuz icin suan konusamiyorsunuz rahatsiz oldugunuz konulari konusun

Eve kamera koyabilirsiniz. Bunu bakıcıya da söylersiniz. Ama onun haberi olmadan gizlice ses koymak hiç hoş değil. Hatta suç.

Bana çok abartı gelmedi.
Biz de çalışıyoruz ama gerektiğinde yarım saat 40 dk telefonla görüşebiliyoruz. Hatta ben bilgisayar başı çalıştığım için kulaklık takip 2 saat bile telefonla konuştuğum oluyor bazı zamanlar.
Işimi aksatmadigim sürece kimse bana telefonla konuşma diyemez.
Siz de diyemezsiniz.
Bakıcı olabilir.
Ha konuşmasını kesip size dönse sonra devam etse daha iyi olurdu tabi.

Eve gelince çocuğunuz açsa, herhangi hareketlerinde bozukluk yanlışlık sezerseniz bence problem olur ama bu durumda bakıcı haklı bence.

Yerde saç kıl olduğu zaman süpürmesi sizin yararınıza bile.

Bakıcı diye herkes çok çok şeyler bekliyor ama anne olarak evde olsanız temizlik yemek bulaşık herşeyle uğraşıyor anneler. 12 saat çocuğun peşinde koşup hiç bir şey yapmamasını beklemek saçmalık bence.

Bence çok pimpirikleniyorsunuz
çocuk teyze teyze diye bagırıp sızlanırlen bagırrkenmi yelefonda konusması normal . degil. cocuk 1.5 saat uyuyor ozman konusabilmeli . zaten ertesi gün direk söylemesemde telefonda biz konuaırkwn huysuzlanıyor 5 dakka bile olsa dedim.

hiç konusmasında demiyorum ama 25 dakka nedir ki ben o konusmanın basladıgı noktayı bilmiyorum

çocuk teyze teyze diye bagırıp sızlanırlen bagırrkenmi yelefonda konusması normal . degil. cocuk 1.5 saat uyuyor ozman konusabilmeli . zaten ertesi gün direk söylemesemde telefonda biz konuaırkwn huysuzlanıyor 5 dakka bile olsa dedim.

hiç konusmasında demiyorum ama 25 dakka nedir ki ben o konusmanın basladıgı noktayı bilmiyorum
Bakın benim de küçük bebeğim var. Siz ona ilgilensin diye o parayi veriyorsunuz. O nasıl parayi alırken gocunmuyorsa sizde söylerken çekinmeyin. Benim bebeğime de evde bakılıyor. Sırf bu yüzden yaşça kendimden küçük laf gecirebilecegim birini tercih ettim . Güzellikle söyleyin kırmadan. Hiçbişey olmaz. Aklım kalıyor ise kendimi veremiyorum deyin. Vede bi uygulama var onu başka bi akıllı telefona yükleyip gizli kamera koyun.

Bakın benim de küçük bebeğim var. Siz ona ilgilensin diye o parayi veriyorsunuz. O nasıl parayi alırken gocunmuyorsa sizde söylerken çekinmeyin. Benim bebeğime de evde bakılıyor. Sırf bu yüzden yaşça kendimden küçük laf gecirebilecegim birini tercih ettim . Güzellikle söyleyin kırmadan. Hiçbişey olmaz. Aklım kalıyor ise kendimi veremiyorum deyin. Vede bi uygulama var onu başka bi akıllı telefona yükleyip gizli kamera koyun.

Gizli kamera suç, herhangi bir ihmalde de kanıt olarak kullanılamaz ayrıca. O yüzden kamerayı açıktan koyup bakıcıya da bilgi vermek en mantıklısı bence. Şahsen bakıcı tutmak zorunda olursak öyle yapacağız biz, her odaya bir tane mutlaka.

söz konusu çocugunuz içinizde en ufak bi şüphe kalmaması lazım eger guvenmıyorsanız o bakıcıyla devam etmemelisiniz

Uyurken konuşmadığını nerden biliyorsun?
Belki çok önemli bir derdi vardı?

Bence anlayış bu kadar zor değil.
Madem o kadar eminsin normal olmadigindan, konuşamıyorum diye sizlanacagina açık açık soyle kadına.

Ayrıca çocuğun 5 dk bile telefonda konuşturmuyor hemen sizlaniyorsa çocuğunuzun da bir problemi olabilir. Hiç normal değil çünkü. tavsiyem ona çözüm bulmanız. Burda sürekli konular açılıyor, çocuğu durmayan anneler bile ne yapacağını şaşırıyor doktor doktor dolaştırıyor bir şeyi mi var diye. Anneler bile bu kadar dertlenip sizlaniyorsa kusura bakmayin ama bakıcı 10 saat pesinde istese de dolanamaz.

Back
X