Bakıcıya ne kadar zam yapılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim arkadaşım 5 yaşındaki çocuğunu aylık 800 tı ye anlaşmış ama burada 600 e bakanda var ki kadın ilk başta 600 istemiş arkadaşım sadece 15 gün bırakacağı İçin yarım ay 300 TL az olur diye 400 TL verecek. Yaşadığım yerde özel kreşler bile 700-800 TL aylık. Benim çocuğum özel kreşe gidiyor 8-5 arası kahvaltı-öğle yemeği- ikindi çayı şeklinde. Ekstra tiyatro yada gösteri parası veriyoruz o da 5-10 TL. Her yerin bir piyasası var. Büyükşehirlerde 1500-2000 civarı oturduğunuz dairelerde küçük şehirlerde 700-800 TL ye oturursunuz. Bakıcı fiyatlarını da büyükşehirlere göre kıyaslamamak lazım. Her yerin piyasası farklıdır. Konu sahibi siz çevrenizi daha iyi bilirsiniz, eğer anlaşamazsanız verin kreşe en azından yemek saati uyku düzeni, sosyal çevreleri olur çocuklarınızın. Hem çocukların motor gelişimleri ve konuşmalarına da faydası oluyor
İşte bunu anlatamadım buradaki çoğu insana 🤷🏻‍♀️
piyasa belli bütçem belli keşke olsa da versem diyorum,otur çalış kendin bak diyeni,kadını beğenmiyorsan başkasını bul diyen..
Değişik türler.Okuduğunu anlamak önemli.

Benimkiler şuan 3 yaşını geçti kreşe verirsem 3 yıl gidecekler bu da onları sıkar ve zaten ömür boyu okulda olacaklar, o yüzden bu kadar erken yaşta önermiyorum ama gel gör ki bakıcılar böyleyken kreş daha mantıklı.
Bu arada ben oglumu calistigim icin 2 yasindan sonra krese vermistim ve hic sıkılmadı.

Bu hastalıktan olmasa verirdim hastalık var diye korkuyorum açıkçası
Koronadan dolayi mecbur bakici buldum, kresler acildigi gibi ise cocuklari krese yolladim ben, yani 1 haziran itibariyle okuldalar cok sukur.
Bakici is hem cok masrafli hemde cocuklar evde delirme noktasina geliyorlar.
Bnm iki sipa icin 2200 + yol parasi verdim, is beklemedim ama bos kaldikca istegine bagli olarak yapti is sagolsun, yemegimi filan yapti.
Ama okul bastaci ya..
Ben olsam krese gonderirim, cocuklar cok daha mutlu.
Suan risk cok yok ki hem, asil risk eylul ekimde.

İşte bunu anlatamadım buradaki çoğu insana 🤷🏻‍♀️
piyasa belli bütçem belli keşke olsa da versem diyorum,otur çalış kendin bak diyeni,kadını beğenmiyorsan başkasını bul diyen..
Değişik türler.Okuduğunu anlamak önemli.
Bende corona nedeniyle bir dönem bakıcıya bıraktım ve günlük fiyattan anlaştım benim çocuklarımda 4 ve 5 yaşındalar. Kreşler açılır açılmaz kreşe verdim, zaten eşim ve bende bu dönemde çalıştığımız İçin risk altındayız o yüzden göndermekte bir sakınca görmedim. Bakıcıda kaldıkları döneme göre daha mutlular, yeni arkadaşlar edinmişler, öğretmenleri etkinlik yaptırmış anlata anlata bitiremiyorlar. Benimde kafam rahatladı. Bu işin eğitimini almamış biri belli yaşın üstünde ki çocuklara zaten faydalı olamıyor. Birçoğu yedir içir oyuncaklarını önüne koy yada çizgifilm aç şeklinde bakıyor o yüzden kreşi tavsiye ederim

Enflasyonla doğru orantılı olmadığı sürece para kendini elbette bitirir. Eşinin ne iş yaptığı bu konudan bağımsız. Kadının emeği kadının parası kocası zengin olsaydı beleşe mi calistiracaktiniz

Enflasyonla doğru orantılı olmadığı sürece para kendini elbette bitirir. Eşinin ne iş yaptığı bu konudan bağımsız. Kadının emeği kadının parası kocası zengin olsaydı beleşe mi calistiracaktiniz
Offf anlamayan biri daha..
Ben sızlanarak zam istediğinden söz etmek için kocasının işinden bahsettim.
Hani eşi yokmuş da sokaktan kağıt toplasa bu kadar söylenir insan.hayret ettiğim için “EŞİNİN İŞİNDEN BAHSETTİM”.

Kres daha avantajli. Cocuklar hem birseyler ogreniyor. Hem sosyallesiyor. Hem kurumsal olmasi da avantajli. Hic kres ya da anaokuluna gitmemis cocuklar ilkokula basladiginda da zorlaniyor. Eskiden bir slogan vardi tvde: "7 cok gec" diye. Aklima o geldi. Bence de 7 cok gec. Bakici cok fazla bir sey ogretemez bence, yani en azindan kresteki ogretmenketi kadar ogretemez, cogunlukla yedirir, icirir, uyutur, oynatir.

Merhaba arkadaşlar
Bakıcımız düne kadar beraber çalışırız diyordu şuanda paranın azlığını bahane ediyor.Zam yapalım dedik önce 100 sonra 200 zam da yapalım dedik hala mırın kırın ediyor.(komşum bakıcısına 50 TL zam yapıyormuş her yıl)
Çocuklarım ona alıştı o da çocuklarımın huyunu biliyor bıraksın istemiyorum (Bütçem daha fazla zam yapmama engel,o yüzden fazlasını yapamıyorum) o da sanki vazgeçelim diye uğraşıyor.
(Kendisi polis eşi polis eşlerini tenzih ederek söylüyorum,adam komiser az kazanıyor olamaz o yüzden işini belirttim,kadın sürekli oğlumun üniversite harçlığını ben yolluyorum dil kursuna da vereceğim deyip yumuşak karnımdan vuruyor,farkındayım da,dün dayanamayıp “abla eşin yardımcı olmuyor mu” dedim,”oluyor da ben ilgileniyorum eğitimleriyle” dedi 😶
Ne yapacağımı şaşırdım bakıcısı olanlar yıllık ne kadar zam yapılır?
Yol mu vereyim beni böyle kullanmaya çalıştığı için ?
onun gidesi var belli ya

Diyarbakırdayız burda bakıcı ücretleri 600-700 ü geçmez.iş de yaptırırlar netteki ilanlara bakabilirsiniz.
Benimkiler ikiz olduğu için iş yemek hiçbir şey yaptırmıyorum 1200 veriyordum,1400 yapalım dedik.
Komşum 600 veriyor cam kapı çamaşır ütü her işini de yaptırıyor (boş duracağına işimi yapsın kafasındalar)
bende siverekte yasiyorum burdaki ogretmen komsumda ayni sekilde 500,600 veriyor ve iki haftada birde dip köşe temizlik yaptiriyor bend3 gayet iyi parasi baska birini bulmus olma ihtimali var sanki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X