- 12 Mayıs 2020
- 271
- -51
- 13
hizmet ve sanat sektöründe, komşum bu kadar veriyor öyleyse piyasa budur denilmez. şöyle düşünün; bir elbiseyi 200 tl'ye diken terzi de var, 5000 tl ye diken de... kumaşınız ne kadar kaliteliyse, hizmet kalitesi de, ücrette katlanarak artar/artmalı.Merhaba arkadaşlar
Bakıcımız düne kadar beraber çalışırız diyordu şuanda paranın azlığını bahane ediyor.Zam yapalım dedik önce 100 sonra 200 zam da yapalım dedik hala mırın kırın ediyor.(komşum bakıcısına 50 TL zam yapıyormuş her yıl)
Çocuklarım ona alıştı o da çocuklarımın huyunu biliyor bıraksın istemiyorum (Bütçem daha fazla zam yapmama engel,o yüzden fazlasını yapamıyorum) o da sanki vazgeçelim diye uğraşıyor.
(Kendisi polis eşi polis eşlerini tenzih ederek söylüyorum,adam komiser az kazanıyor olamaz o yüzden işini belirttim,kadın sürekli oğlumun üniversite harçlığını ben yolluyorum dil kursuna da vereceğim deyip yumuşak karnımdan vuruyor,farkındayım da,dün dayanamayıp “abla eşin yardımcı olmuyor mu” dedim,”oluyor da ben ilgileniyorum eğitimleriyle” dedi
Ne yapacağımı şaşırdım bakıcısı olanlar yıllık ne kadar zam yapılır?
Yol mu vereyim beni böyle kullanmaya çalıştığı için ?
bakıcılık ücreti, tamamen ucu açık bir piyasadır. ben bakıcı olsam, kendi evimde, 4000 tl den aşağıya bakmam mesela... köpek gezdiriciler 500-1000 tl alıyordur en az...