Bakıcıya ne kadar zam yapılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar
Bakıcımız düne kadar beraber çalışırız diyordu şuanda paranın azlığını bahane ediyor.Zam yapalım dedik önce 100 sonra 200 zam da yapalım dedik hala mırın kırın ediyor.(komşum bakıcısına 50 TL zam yapıyormuş her yıl)
Çocuklarım ona alıştı o da çocuklarımın huyunu biliyor bıraksın istemiyorum (Bütçem daha fazla zam yapmama engel,o yüzden fazlasını yapamıyorum) o da sanki vazgeçelim diye uğraşıyor.
(Kendisi polis eşi polis eşlerini tenzih ederek söylüyorum,adam komiser az kazanıyor olamaz o yüzden işini belirttim,kadın sürekli oğlumun üniversite harçlığını ben yolluyorum dil kursuna da vereceğim deyip yumuşak karnımdan vuruyor,farkındayım da,dün dayanamayıp “abla eşin yardımcı olmuyor mu” dedim,”oluyor da ben ilgileniyorum eğitimleriyle” dedi 😶
Ne yapacağımı şaşırdım bakıcısı olanlar yıllık ne kadar zam yapılır?
Yol mu vereyim beni böyle kullanmaya çalıştığı için ?
hizmet ve sanat sektöründe, komşum bu kadar veriyor öyleyse piyasa budur denilmez. şöyle düşünün; bir elbiseyi 200 tl'ye diken terzi de var, 5000 tl ye diken de... kumaşınız ne kadar kaliteliyse, hizmet kalitesi de, ücrette katlanarak artar/artmalı.

bakıcılık ücreti, tamamen ucu açık bir piyasadır. ben bakıcı olsam, kendi evimde, 4000 tl den aşağıya bakmam mesela... köpek gezdiriciler 500-1000 tl alıyordur en az...

Ben Siirt te yaşıyorum ücretsiz izindeyim.eylülde 2 yaşında olacak çocuğum için 1000 lira vereceğim. 2 çocuk 2 kat yorgunluk.evet bakıcınizinda hatalı tarafları var ama sizde çok sütten çıkma ak kaşık değilsiniz köye git gel en az 4 e kadar sizde olacak
Piyasa bu demişsiniz şaşırdım burasi küçük bir şehir yarım gün baktirqnlar bile 700 800 veriyor.
Bunu söylemeden edemiyecegim hayatımda para yönünden gordüğüm en uyanık insanlar dbakirda yasiyor kayserilileri ikiye çarpıp bolerler😎😎 yani ben inanırım temizlikte yaptırıp aynı parayi verdiklerine.
Bakıcım Kayserili 😂😂😂
Sütten çıkma ak kaşık değilim derken hangi dediğim hatalı mesela ?
Kadın geçen yılda bendeydi ve iki çocuk olduğunu biliyordu şuanda 2 çocuk için fiyat az demesi yaptığım zammı beğenmemesi benim hatam mı ? Baştan çalışmasaydı.Azsa verdiğim yine baştan çalışmasaydı,ben piyasaya bakarım.🙋🏻‍♀️

Ben ihtiyaç değil demedim ama belirlenen bir fiyat varken karşındakini zengin görüp ağlanmanın manası yok. Bir gün geliyorum şeker alamıyor bir gün geliyorum hayatı çok zor falan. E ben de aynı durumdayım ama bahsetmiyorum. Karşımdaki benim arkadaşım değil, bana o zaman az alayım bu ay diyecek değil, ben de o zaman al 300 fazla vereyim diyemeyeceğime göre?
Kitap okumak ayrıca nasıl bir ekstra oluyor ki? Ne yapacak peki uyanık kaldığı onca saat boyunca evin içinde mi gezinecek, tv mi izletecek? Aktivite dediğiniz de nedir yani ben mesela pet şişeye spagetti attırıyordum, mercimek ve fasulyeleri ayıklatıyordum. Hazırlaması 2 dk bile sürmeyecek oyalanmalık şeyler yapabilir, dahası ben bırakıyorum ,alıp veriyorum ama yine yapılmıyor. 2 saat camdan baktırmak da çocuk bakımı değildir neticede.
Evet değildir aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Profesyonel bi bakıcı mesela sizinle böyle yüz göz olmaz çocuk bakımından anladığı da camdan baktırmak değildir. Ama sanırım min 3000 civarı ister. Bu tabi pek çok anne babaya çok geldiği için çocuklarını büyütmüş çocuk bakmaktan anladığı sizin şikayetçi olduğunuz durumlar olan kişileri tercih ediyorsunuz. Onlar da üçe beşe bakıyorlar işte. Normalde bu fiyatlara çocuk baktıramazsınız bunun piyasası falan yok yani mahalle piyasası fiyatları o bahsedilen 700 800ler. O nedenle bunun haklı bi tarafı yok. Enflasyon olmuş %11, fiyatlar uçmuş işsizlik var. Hala daha başta anlaşılan fiyata bakmak zorunda diyorsunuz mesela. Haklı mısınız sizce?

hizmet ve sanat sektöründe, komşum bu kadar veriyor öyleyse piyasa budur denilmez. şöyle düşünün; bir elbiseyi 200 tl'ye diken terzi de var, 5000 tl ye diken de... kumaşınız ne kadar kaliteliyse, hizmet kalitesi de, ücrette katlanarak artar/artmalı.

bakıcılık ücreti, tamamen ucu açık bir piyasadır. ben bakıcı olsam, kendi evimde, 4000 tl den aşağıya bakmam mesela...
Ona bakarsanız çocuk bakmanın maliyeti olmaz dünyaları vermek gerek 😐
Ama işe alıyorsunuz ve almadan piyasayı sorguluyorsunuz,Nasıl sorgulanır başka ?

Evet değildir aynı şeyden bahsediyoruz aslında. Profesyonel bi bakıcı mesela sizinle böyle yüz göz olmaz çocuk bakımından anladığı da camdan baktırmak değildir. Ama sanırım min 3000 civarı ister. Bu tabi pek çok anne babaya çok geldiği için çocuklarını büyütmüş çocuk bakmaktan anladığı sizin şikayetçi olduğunuz durumlar olan kişileri tercih ediyorsunuz. Onlar da üçe beşe bakıyorlar işte. Normalde bu fiyatlara çocuk baktıramazsınız bunun piyasası falan yok yani mahalle piyasası fiyatları o bahsedilen 700 800ler. O nedenle bunun haklı bi tarafı yok. Enflasyon olmuş %11, fiyatlar uçmuş işsizlik var. Hala daha başta anlaşılan fiyata bakmak zorunda diyorsunuz mesela. Haklı mısınız sizce?
Bize zam yapılsa biz de yapalım ama ne bana ne eşime zam yapılmıyorken ben ona 200 TL zam yapıyorsam,mırın kırın edeceğine kabul etmiyorum deyip gitsin.Daha erdemli olur.

Ne alakası var hanımefendi? Çocuklar büyüyor farkındaysanız bakımları da zorlaşıyor haliyle. Bi kere kabul etti diye hep aynı maaşla mı devam etmek zorunda? Emeğini karşılamadığını farketti belki. Bu kadar özveri peşinde koşan anne otursun kendi baksın çocuğuna ayrıca. Çalışıyorum deyip çocuğu bakıcıya üç kuruşa baktır hak hukuk açılınca özverili olsun az maaşa baksın. Oldu ne güzel dünya valla.
farklı konuları tartışıyoruz belli oldu. size iyi günler.

Bakıcım Kayserili 😂😂😂
Kadın geçen yılda bendeydi ve iki çocuk olduğunu biliyordu şuanda 2 çocuk için fiyat az demesi yaptığım zammı beğenmemesi benim hatam mı ? Baştan çalışmasaydı.Azsa verdiğim yine baştan çalışmasaydı,ben piyasaya bakarım.🙋🏻‍♀️
Siz geçen yılla aynı maaşı mı alıyorsunuz?

Çocuklarınız büyümüş e büyüdüklerine göre bakımları daha da zorlaşmıştır haliyle. Ya da kadın emeğinin 1200 lira etmediğine karar vermiştir. Baştan çalışmasaydı diye bi savunma olabilir mi ya? Madem bu kadar şikayetçisiniz bulun başka bakıcı baktırın. Tatava yapmanın gereği nedir?

Bakıcım Kayserili 😂😂😂
Çetin bir savaş olacak o zaman 😂😂
Çocuklarınız 3.5 yaşında siz okula gidip geleceksiniz çocukların içindesiniz yakın temas olacak bana kreşe göndermeme düşünceniz doğru gelmeDi. Eşiniz de çalışacak herkes ise gidip gelirken çocuklar evde kalsın koruruz mantığı doğru değil. Tam okul cagindalar bu kadar yüz göz olduktan sonra çocuk bırakılmaz

Tamam da işsizlik bir tek onlara mı var? Herkese var neticede herkesin alım gücü düştü. Başta anlaşılan fiyata evet bir sene bakmak zorunda tabii ki. Bu mahalle arasına özel bir şey değil zaten. Daha bir sene olmadan 6. Ayda zam konuşmak, ya da olamayacak şeyleri teklif etmek garip.

Ayrıca çocuk bakımı piyasası zaten buydu, biraz parası olan şirketle vs anlaşıyordur elbette ama benim annem de çocuk baktı ve baktırdı, bizim evde bakmasına rağmen tv açılmaz ve çorap eşleştirme bile yapardı çocukla. Yapan yapıyor, yapmalı da zaten. Ben 1000e baktırıyordum, sırf istediklerim olmuyor ve eve gelecek diye 1700e anlaştım, baştan konuştuğum halde yine de yapılmadı istediklerim.

Ona bakarsanız çocuk bakmanın maliyeti olmaz dünyaları vermek gerek 😐
Ama işe alıyorsunuz ve almadan piyasayı sorguluyorsunuz,Nasıl sorgulanır başka ?
'dünyaları vermek gerek' deyip, sonrada çocuğu kendinizden mahrum edip bakıcıya vermek, çok çelişkili ve tutarsız ifadeler...

çocuğunuzu bırakıp, ''dünyalardan'' daha büyük ne kazanıyorsunuz mesela? bu sorunun cevabını bana değil, kendinize verin.

😊
Ben de mecburiyet demek istedim,yani ilk yorumunuzda aklımı seveyim demişsiniz ya ondan.
Komşum çok yapar,kocası araştırma görevlisi ve doktora yapıyor bildiğim kadarıyla 7-8 milyar maaş alıyor kadın sürekli “ben en güzel mesleği yapıyorum çocuğuma bakıyorum iyiki atanmadım atansam da gitmezdim” deyip duruyor.Karşıdakinin ne hissettiğini umursamak önemli.
O her öyle dediğinde tabiri caizse bıçak saplanıyor sanki kalbime,ona kırıldığım için değil,çocuklarımı bırakmak zorunda kaldığım için..Biri demiş ya komiser kocasını kıskanıyorsun diye 😂😁 komedi.kıskançlık değil ama evde oturup koca parası yiyip sultan hayatı yaşayıp bizim gibilere laf edenlerin ağzının ortasına çarpasım var 🤷🏻‍♀️
sizi tenzih ediyorum ama çok var öylesi.ben günlük 200 km yol gidip geliyorum o maaş için maaşım da 4 bile değil.Üstüne evime gelip çocuklarımla dolu dolu vakit geçirmeye evimi temizlemeye yemek yapmaya çalışıyorum,keşke eşim 4bile alsaydı ben de evimde otursaydım,evet.
Yani kimse rahatlıktan çalışmıyor maalesef hayat şartları ve karşınıza çıkan adamın cebi sizi sultan da yapar 100 km uzaktaki köy yolcusu da 😂
Koca parası yiyip sultan hayatı yaşamıyoruz. Çocuk bakımı gayet zor, gün içinde en fazla uyuduğu zaman keyif yapıyoruz. Onun haricinde benimde arkadaşlarım, okadar okudun, 2 dil biliyorsun falan ama ev hanımı oldun, ben çalışıyorum evde boş oturamam diyorlar. Benimde onların suratının ortasına çarpasım geliyor.
Eşimin cebi beni sultan falan yapmıyor mesela. Gayet itici bir bakış açısı. Eşim yönetici Mühendis ama şuan evimiz de arabamız da yok, Almayı da düşünmüyoruz kenara attığımız parayı yardım kuruluşlarına bağışlama amacı ile atıyoruz ve öyle yapıyoruz. Yani hayata bakış açılarımız çok farklı. Eşlerimizi seçerken her açıdan bakarak seçiyoruz, madem sultan gibi yaşamak istiyordunuz, keşke daha çok araştırsaydınız...

Siz geçen yılla aynı maaşı mı alıyorsunuz?

Çocuklarınız büyümüş e büyüdüklerine göre bakımları daha da zorlaşmıştır haliyle. Ya da kadın emeğinin 1200 lira etmediğine karar vermiştir. Baştan çalışmasaydı diye bi savunma olabilir mi ya? Madem bu kadar şikayetçisiniz bulun başka bakıcı baktırın. Tatava yapmanın gereği nedir?
Al bir tane daha işsiz.size ne oluyor benim konumu yorumlarımı beğenmiyorsanız çekin gidin.

Koca parası yiyip sultan hayatı yaşamıyoruz. Çocuk bakımı gayet zor, gün içinde en fazla uyuduğu zaman keyif yapıyoruz. Onun haricinde benimde arkadaşlarım, okadar okudun, 2 dil biliyorsun falan ama ev hanımı oldun, ben çalışıyorum evde boş oturamam diyorlar. Benimde onların suratının ortasına çarpasım geliyor.
Eşimin cebi beni sultan falan yapmıyor mesela. Gayet itici bir bakış açısı. Eşim yönetici Mühendis ama şuan evimiz de arabamız da yok, Almayı da düşünmüyoruz kenara attığımız parayı yardım kuruluşlarına bağışlama amacı ile atıyoruz ve öyle yapıyoruz. Yani hayata bakış açılarımız çok farklı. Eşlerimizi seçerken her açıdan bakarak seçiyoruz, madem sultan gibi yaşamak istiyordunuz, keşke daha çok araştırsaydınız...
Tebrikler 🤗

'dünyaları vermek gerek' deyip, sonrada çocuğu kendinizden mahrum edip bakıcıya vermek, çok çelişkili ve tutarsız ifadeler...

çocuğunuzu bırakıp, ''dünyalardan'' daha büyük ne kazanıyorsunuz mesela? bu sorunun cevabını bana değil, kendinize verin.
Yaşadığım her ne varsa yaşayıp ölün 🤲🏻

Çetin bir savaş olacak o zaman 😂😂
Çocuklarınız 3.5 yaşında siz okula gidip geleceksiniz çocukların içindesiniz yakın temas olacak bana kreşe göndermeme düşünceniz doğru gelmeDi. Eşiniz de çalışacak herkes ise gidip gelirken çocuklar evde kalsın koruruz mantığı doğru değil. Tam okul cagindalar bu kadar yüz göz olduktan sonra çocuk bırakılmaz
Yüksek ihtimalle zaten uğraşamam artık kimseyle.yanımda getirir götürürüm

Belki omunda kendi
İçinde sıkıntıları bardır maddi problemleri vs yetmiyordur.
Çocuğu büyüyorsa sorumluluğu ve işin mali külfeti de artıyordur.
O yüzden zam istemesi normal.
İyiniyetli ve işine saygı duyan birleşe max bir fiyat belirleyin ve o fiyatın üstüne çıkmayacağını söyleyin.
ayrıca 100 tl evet gerçekten çok az.
200 arttırdım 100 değil.
Ben zaten zam ne kadar yapılabiliri konuşurken sağolsun bazıları konuları dallandırıp budaklandırdı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X