• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcıya ne kadar zam yapılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam ben de bir şey danışmak istiyorum size okul öncesi öğretmeniymişsiniz kreş taraftarı değil mısınız isin içindesiniz öneriniz bakıcı mi olur ben biri bir buçuk yaşına yaklaştığında diğeri de 3 yasindayken birlikte vereceğim kreşe yoksa siz bakici mi önerirsiniz

Hocam ben de bir şey danışmak istiyorum size okul öncesi öğretmeniymişsiniz kreş taraftarı değil mısınız isin içindesiniz öneriniz bakıcı mi olur ben biri bir buçuk yaşına yaklaştığında diğeri de 3 yasindayken birlikte vereceğim kreşe yoksa siz bakici mi önerirsiniz
Benimkiler şuan 3 yaşını geçti kreşe verirsem 3 yıl gidecekler bu da onları sıkar ve zaten ömür boyu okulda olacaklar, o yüzden bu kadar erken yaşta önermiyorum ama gel gör ki bakıcılar böyleyken kreş daha mantıklı.

Profesyonel bakıcılar hariç bu işi yapanlar komşu abladır, falancanın evde otururken sıkılmış teyzesidir vs vs. Şu kadar ücret bu kadar ücret diyorsunuz da , o insanlar çoğu zaman çocuk için bir kap çorba yapMıyor. Anne geceden hazırlıyor, bakıcı da gündüz içiriyor oldu bitti.
Ev işi yapmıyor, çocuklarla öyle İnstagram anneleri gibi faaliyetler yapmıyor. Bahçe varsa bahçeye indiriyor, yoksa tv tablet vs. Çocuklar bir de öğlen uyuyorsa zaten bakıcı olsa olsa 4-5 saat geçiriyor çocukla.
O yüzden burda en az asgari ücret vermelisiniz diyenleri hiç anlayamıyorum. Birçok bakıcı çocuğu sadece gözünün önünde tutuyor.
Bulunduğunuz bölge için 1400 iyi bir rakam. Bakmak istemiyorsa kendi bilir , 100 daha verirsiniz bir sürü bakıcı bulursunuz.

Profesyonel bakıcılar hariç bu işi yapanlar komşu abladır, falancanın evde otururken sıkılmış teyzesidir vs vs. Şu kadar ücret bu kadar ücret diyorsunuz da , o insanlar çoğu zaman çocuk için bir kap çorba yapMıyor. Anne geceden hazırlıyor, bakıcı da gündüz içiriyor oldu bitti.
Ev işi yapmıyor, çocuklarla öyle İnstagram anneleri gibi faaliyetler yapmıyor. Bahçe varsa bahçeye indiriyor, yoksa tv tablet vs. Çocuklar bir de öğlen uyuyorsa zaten bakıcı olsa olsa 4-5 saat geçiriyor çocukla.
O yüzden burda en az asgari ücret vermelisiniz diyenleri hiç anlayamıyorum. Birçok bakıcı çocuğu sadece gözünün önünde tutuyor.
Bulunduğunuz bölge için 1400 iyi bir rakam. Bakmak istemiyorsa kendi bilir , 100 daha verirsiniz bir sürü bakıcı bulursunuz.
O atıp tutanlar emin olun bakıcı geçmişleri ya yok ya yada yapacak işleri yok gelip burda bana sana sarıyorlar.🤷🏻‍♀️

200 arttırdım 100 değil.
Ben zaten zam ne kadar yapılabiliri konuşurken sağolsun bazıları konuları dallandırıp budaklandırdı.
O zaman bir sene daha idare edin
Daha senesi de dolmamış sanırım.
1 sene sonra bu paraya değmiyor diyorsa sende kreşe ver zaten yası gelmiş çocukların.

He bir de piyasaya laf edenler olmuş.
Ben istanbuldayım neden 2500 kira veriyorum falanca ilde insanlar 700 verirken? Her ilde ve her işte bir piyasa vardır biraz üstü veya altı düşünülür. Kaldı ki aybıilin farklı ilçelerinde dahi ücretler bambaşka...

Ama memur maaşı o "küçük illerde" daha düşük değil.
Devlet de işveren olarak taşrada maaşları mı düşürmeli bu mantıkla?

En az,yeterince tanımadığınız birine “çocuğunu bırakıp gitmek..” kadar aşağılayıcı sözler kadar zarif 🙋🏻‍♀️
Karşıdaki kişinin sözlerine göre kişiliğiniz şekilleniyorsa hatayı kendinizde arayın. Eğitimcisiniz, çocuklara her durumda kendiniz olmayı, sakin, ahlaklı, dürüst olmayı öğretecekseniz önce sizin öyle olmanız gerekir.

Karşıdaki kişinin sözlerine göre kişiliğiniz şekilleniyorsa hatayı kendinizde arayın. Eğitimcisiniz, çocuklara her durumda kendiniz olmayı, sakin, ahlaklı, dürüst olmayı öğretecekseniz önce sizin öyle olmanız gerekir.
Yine bir “öğretmen sabır taşı olmalı” diyen biri.
Sınıfta hakaret edene sen de et demem ama tepene binip zıplayana tepeni kaldırıp indirme de demiyoruz 😐
Ayrıca kişiliğin şekillenmesiyle ilgisi ne ?siz tepenizde bar bar hakaret edene çiçek mi veriyorsunuz 😬 Karşıdakinin hakkı neyse o verilir 🤷🏻‍♀️

O atıp tutanlar emin olun bakıcı geçmişleri ya yok ya yada yapacak işleri yok gelip burda bana sana sarıyorlar.🤷🏻‍♀️
Aman iyi ki kiytirik bir bölüm bitirdin de zor zahmet evlendikten on sene sonra bir maaş alabildin onunda tepesine kocanla baban ususmus bize ver bize ver diye 😂😂😂
Herhalde kiskanican keyif yapan kadınları .
O burda issizsiniz diye cemkirdigin bütün kadınların işi var sadece senin gibi buldumcuk değiller 😂😂😂

Merhaba arkadaşlar
Bakıcımız düne kadar beraber çalışırız diyordu şuanda paranın azlığını bahane ediyor.Zam yapalım dedik önce 100 sonra 200 zam da yapalım dedik hala mırın kırın ediyor.(komşum bakıcısına 50 TL zam yapıyormuş her yıl)
Çocuklarım ona alıştı o da çocuklarımın huyunu biliyor bıraksın istemiyorum (Bütçem daha fazla zam yapmama engel,o yüzden fazlasını yapamıyorum) o da sanki vazgeçelim diye uğraşıyor.
(Kendisi polis eşi polis eşlerini tenzih ederek söylüyorum,adam komiser az kazanıyor olamaz o yüzden işini belirttim,kadın sürekli oğlumun üniversite harçlığını ben yolluyorum dil kursuna da vereceğim deyip yumuşak karnımdan vuruyor,farkındayım da,dün dayanamayıp “abla eşin yardımcı olmuyor mu” dedim,”oluyor da ben ilgileniyorum eğitimleriyle” dedi 😶
Ne yapacağımı şaşırdım bakıcısı olanlar yıllık ne kadar zam yapılır?
Yol mu vereyim beni böyle kullanmaya çalıştığı için ?
Kusura bakmayın 50 tl zam çok az. Gecen sen3nin 50 tlsi ile bu senenin 50 tlsi ayni degil. Kadinin ın eşi değil komiser dünya zengini de olabilirdi. Ne kazandigi sizi ilgilendirmiyor sonucta. Orta yolu bulmalisiniz.

Kusura bakmayın 50 tl zam çok az. Gecen sen3nin 50 tlsi ile bu senenin 50 tlsi ayni degil. Kadinin ın eşi değil komiser dünya zengini de olabilirdi. Ne kazandigi sizi ilgilendirmiyor sonucta. Orta yolu bulmalisiniz.
Doğru okur musunuz 50 değil 200 yaptım,komiserliğinden banane..
Keşke doğru okusak doğru anlasak..
İyi günler

Son düzenleme:
Bu fiyatlar ne böyle anlamadım, tamam çocuk bakıyor da ne mama yapar ne makineye kirlisini atar demişsiniz çok saçma, biri bana al bu sabah al bu öğle bu meyve dese, kirliyi temizi orda bıraksam üstüne pijamalarımla yemek su sizdense bir de ben de bırakıp işi gücü çocuk bakıcılığı yapayım. Bu konunun çok abartıldıgını düşünüyorum tabi çocuga göre değişir ama zaten günde birkaç saati de uykuda geçiyor.
Konu sahibi madem iş de yapmıyor 2 çocuk için 1 500 çok fazla o sizin maaşa güveniyor bence yol verin gitsin çocuk herkese alışır

Benim arkadaşım 5 yaşındaki çocuğunu aylık 800 tı ye anlaşmış ama burada 600 e bakanda var ki kadın ilk başta 600 istemiş arkadaşım sadece 15 gün bırakacağı İçin yarım ay 300 TL az olur diye 400 TL verecek. Yaşadığım yerde özel kreşler bile 700-800 TL aylık. Benim çocuğum özel kreşe gidiyor 8-5 arası kahvaltı-öğle yemeği- ikindi çayı şeklinde. Ekstra tiyatro yada gösteri parası veriyoruz o da 5-10 TL. Her yerin bir piyasası var. Büyükşehirlerde 1500-2000 civarı oturduğunuz dairelerde küçük şehirlerde 700-800 TL ye oturursunuz. Bakıcı fiyatlarını da büyükşehirlere göre kıyaslamamak lazım. Her yerin piyasası farklıdır. Konu sahibi siz çevrenizi daha iyi bilirsiniz, eğer anlaşamazsanız verin kreşe en azından yemek saati uyku düzeni, sosyal çevreleri olur çocuklarınızın. Hem çocukların motor gelişimleri ve konuşmalarına da faydası oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X