Bakıcıyı Çıkarmali mıyım?

İyi de siz ne istediğinizi söylememişsiniz ki.

Televizyonun nasıl açılacağını sorduğunda televizyonun açılmayacağını söyleyecektiniz.

Bebeğinizi ayağında salladığında bunu istemediğinizi bildirecektiniz.

Bebeğinizi bırakıp gittiğinde uyaracaktınız.

Başkaca hassas noktalarınız varsa bunları net bit şekilde belirtecektiniz.

Ben olsam kendiliğinden de bir şeyleri düşünebilen, daha profesyonel birine çocuğumu emanet etmeyi tercih ederdim, orası ayrı. Ama her durumda kurallarınızı baştan açıklamanız lazım.

Bende bebeğimi komşumun kızına baktıroyrum size tecrübelerimi yazayım kafanızda takılanı sorablrsnz yarım gün çalışıuır sabah 7.30 ve 13. 00 a kadr. Bebeğim ayakta salanarak uyur buju ilk gunden öğrettim uyudugu gibi de ayagından indirrise uaynır yaırm saat boyke tutması gerekır anlattım teli ile ugraşablr dedm bebeğim 8 aylık TV yok ama şarkı açıyor bol bol cok ağlarsa TV açmasına izn veriyrm kı bunun içinde benı arar açayım mı diye.. Kahvaltı yapyr bol mıktarsa kahvaltık evde bulundryrm bende ve kesınle ama kesınlçkle kamera taktırın kımsenın vicdanına bırakmayın bebeği gercekten kamera oldu için cok dikkatli ve temkınlı davranıyorlar.. Bı de bu benım kışisel görüşüm cok samımı olmayın ilk etabda yumuşak görüp cıvatabilyrkar benim bakıcı bır kere kızıma mızmız dedi lakap gibi ama sevmek için deil uayrdm o senı anlıyor ablası olumsuz şeyler soyleme falan düzeltti oda kenıdi yanı ilk etapta profosynel davranın ilişkısınıze göre şekıllernr bu arada kameralar e bebek te cok uygun fiyata var ve gayet iyiler

Bende bebeğimi komşumun kızına baktıroyrum size tecrübelerimi yazayım kafanızda takılanı sorablrsnz yarım gün çalışıuır sabah 7.30 ve 13. 00 a kadr. Bebeğim ayakta salanarak uyur buju ilk gunden öğrettim uyudugu gibi de ayagından indirrise uaynır yaırm saat boyke tutması gerekır anlattım teli ile ugraşablr dedm bebeğim 8 aylık TV yok ama şarkı açıyor bol bol cok ağlarsa TV açmasına izn veriyrm kı bunun içinde benı arar açayım mı diye.. Kahvaltı yapyr bol mıktarsa kahvaltık evde bulundryrm bende ve kesınle ama kesınlçkle kamera taktırın kımsenın vicdanına bırakmayın bebeği gercekten kamera oldu için cok dikkatli ve temkınlı davranıyorlar.. Bı de bu benım kışisel görüşüm cok samımı olmayın ilk etabda yumuşak görüp cıvatabilyrkar benim bakıcı bır kere kızıma mızmız dedi lakap gibi ama sevmek için deil uayrdm o senı anlıyor ablası olumsuz şeyler soyleme falan düzeltti oda kenıdi yanı ilk etapta profosynel davranın ilişkısınıze göre şekıllernr bu arada kameralar e bebek te cok uygun fiyata var ve gayet iyiler
Ben ev işi yapsin yok duvar yok kapi tabiki beklemiyorum. Ama bebeğin çamaşırlarıni katlasin bi ortalığı toplasin istiyorum. mesela ben mama suyunu kaynatip veririm suyu az kalmış demiyor ki kaynatalim mi falan diye. Yada bugün meyve vermedik verelim mi. Çocuğa meyve rendeledim biraz yedirdi neyse önlüğü kirlenmişti katlamis onu tezgaha koymuş.Bende dedim bu kirli mi kir sepetine atalim. Ben bugün camasirlarini katladim bebegimin dedim gel sende kiyafetlerinin yerini göstereyim yani zorla gösterdim yerini.Sanki sahiplenmiyor isteksiz gibi hic bisey merakta etmiyor.Sunu nasil yapalim bunun yeri nerde gibi hic biseyi önemsemiyor.

Tv calismaz modda olacak (istese dahi calistiramayacak) numerik (tuşlu) telefon kullanmaya razı (sırf bu iş için eve tuşlu telefon aldik bizimle calismaya razı olan kullansin diye) evimizdeyken evin kurallarına harfiyen uyacak vs.. daha pek çok maddeyi uygulayacak, en yüksek ucreti gozden cikardigimiz (3000 tl) bir bakıcı bulamadık bulamadik bulamadik. İnternete girip sosyal medyalarda video izlemekten vazgecemiyorlar. Radyo dinlemek işlerine gelmiyor. 3 çeşit hazirlanmis yemeği yiyip bebek uyanikken gelistirici aktivite yapacak eylemlerde bulunmaya yanasmiyorlar... 65 yaş uzerinde olan annem bu 40-50 bandinda evde takilmaktansa hadi bebek bakayim diyen tayfayi cebinden çıkarıyor şu anda. Ben de işi bıraktım birlikte bakiyoruz. Kriteriniz net olmali. Kabul eden kalir istemeyen gider. Gözümün arkada kalacağı kimseye evladimi birakip gidemem.

Tv calismaz modda olacak (istese dahi calistiramayacak) numerik (tuşlu) telefon kullanmaya razı (sırf bu iş için eve tuşlu telefon aldik bizimle calismaya razı olan kullansin diye) evimizdeyken evin kurallarına harfiyen uyacak vs.. daha pek çok maddeyi uygulayacak, en yüksek ucreti gozden cikardigimiz (3000 tl) bir bakıcı bulamadık bulamadik bulamadik. İnternete girip sosyal medyalarda video izlemekten vazgecemiyorlar. Radyo dinlemek işlerine gelmiyor. 3 çeşit hazirlanmis yemeği yiyip bebek uyanikken gelistirici aktivite yapacak eylemlerde bulunmaya yanasmiyorlar... 65 yaş uzerinde olan annem bu 40-50 bandinda evde takilmaktansa hadi bebek bakayim diyen tayfayi cebinden çıkarıyor şu anda. Ben de işi bıraktım birlikte bakiyoruz. Kriteriniz net olmali. Kabul eden kalir istemeyen gider. Gözümün arkada kalacağı kimseye evladimi birakip gidemem.
Siz kendi bebeğinize bakarken tuşlu telefon mu kullanıyorsunuz ya da hiç kullanmıyor musunuz?

birazını siz söyleyeceksiniz birazını da kendisinin düşünmesi lazım.

Ben bakıcıda değil sizde sorun gördüm. İsteklerinizi açık açık baştan söylemeniz lazım bakıcı içinizi mi okusun? Ayrıca kusursuz birini ararsanız bulamazsınız kimse sizin gibi bakamaz. Eksik gördüğünüz yerleri açıkça konuşun en baştan görev nedir ne yapılmalı ne yapılmamalı söyleyin. Dinlemiyor, bildiğini okuyorsa o zaman başka birini bulmaya çalışırsınız

Bakicinin görevi cocukla ilgilenmek gerisi sizin sorumluluğunuz. Ama tv konusunda falan net kurallar koyun uymazsa çıkarın

tvyi anlarım çocuğun gözü kayar vs ama kaç kişi iş yerinde hiç tele bakmıyor acaba?bu kadar katı düşünen zaten gitsin kendi bebeğine kendi baksın.işi bırakmakla doğru olanı yapmışsınız.

Ben böyle bir kişiye güvenip temizlik dahi yaptırmam ki bakıcı olarak hiç almam. İşe ilk başladığı günlerde bile bu kadar vurdumduymaz ve rahat davranıyorsa alışıp rahatlık seviyesine ulaştığında kim bilir neler yapacak? Bence bi süre daha bakıcı arayışına devam edin. İçinizin sindiği birine çocuğunuzu emanet edin.

kadın daha başlamadan kuralları konuşmanız gerekirdi mesela bebekle ilgilenirken tv açık olmasın.uyuyunca izleyebilirsin.bebeğin eşyalarını katlayıp ortalığıda ufaktan toplaman gerekir vs diye.yemek işinide ben olsam ya kendin hallet derim mutfakta yada günlük birşeyler istemesi için para veririm.evde pratik yapabileceği şeyler bulundurup bunları yersin diyebilirsiniz.kamerasızda çocuk emanet etmeyin ve arada çocuğu izlediğinizi belirtin.

Ben böyle bir kişiye güvenip temizlik dahi yaptırmam ki bakıcı olarak hiç almam. İşe ilk başladığı günlerde bile bu kadar vurdumduymaz ve rahat davranıyorsa alışıp rahatlık seviyesine ulaştığında kim bilir neler yapacak? Bence bi süre daha bakıcı arayışına devam edin. İçinizin sindiği birine çocuğunuzu emanet edin.
Eşim bu kadar kısa sürede yok olmadı denilmez diyo. Ailesi sorun bende gibi görürmüş. Biraz bakıcı beni biraz ben onu idare edecekmisim

Televizyon olayını hiç anlamıyorum, o konuda taviziniz olmamalı.
Ben yardımcı ablanın televizyonun nasıl açılacağını sormasını yadırgayıp geçiştirdim, bakıcı olsa ve sorsa hiç hoş karşılamam.

Eşim bu kadar kısa sürede yok olmadı denilmez diyo. Ailesi sorun bende gibi görürmüş. Biraz bakıcı beni biraz ben onu idare edecekmisim
Kimin ne gördüğünün önemi var mı? Deneme süresi denen şey de bu yüzden var zaten. Beğenmezseniz almazsınız. Kim ne diyebilir?

asgari ücret bandında ücret alan bakıcının açıkcası arada evi toparlamasına karşı değilim. günde 8 saat çalışsanız min. 2 saatinde bebek uyusa allah aşkına kim işte iki saat ara verebiliyor yayılıp. çocuk robot değil mızmız olduğu olur yapmaz sadece ilgişenir o normal tabi.

Eşinizin ailesinin ne düşündüğü çocuğunuzun iyi bakılmasından daha mı önemliymiş.

Erkekler böyle saçma sapan şeyler söyleyebiliyor da kadınlar nasıl izin veriyor onu anlamıyorum.

Açıkçası çocuğum söz konusu olsa ve içime sinmeyen bir şey varsa, değil eş ailesi eşimi bile önemsemem. Bana makul gerekçelerle geliyorsa oturur düşünürüm ancak.

Ev isi de bekliyorsaniz bunu acik acik konusun. Kendisi kalkip yapmaz tabi. Televizyon konusunda karariniz kesin olsun

Arkadaslar 6aylik bir bebegim var 3-4gun oldu bi kadın geliyor deneme suresindeyiz.Ben işe baslamadim 15gun izinliyim.Eger memnun kalırsam baslayacam yoksa ücretsiz izin alacam. Kadın ben yapayım edeyim modunda degil. Sabah kahvalti yapıyoruz.Oglede yemek hazırlıyorum. İnan normal zamanda yemek yapmam kendime öğle için. Tv de aciyor ben dedim bebeğim izlemesin bakmasin diye ama arkası dönük çocuğun yine tv açık oluyor. Namaz kiliyor ama bebegi bırakıp gidiyor. Evi sahiplenmedi sanki. Nasil yapiyosun ne ediyorsun demiyor. Bebegi ayaginda salliyor mesela onu indirmiyor ayağından öyle oturuyor ya tv ya telefona bakıyor. Hani bu uyudu yapacağım bisey var mı demiyor. Herkes diyor işe baslayinca bakıcının yemeğini de sen ayarlayip gideceksin. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa böyle mi olmali.Alisma modunda midir yoksa huyu mu sizce böyledir

Ohooo TV açık....
Salkıyor ve siz evdesiniz henüz.
Yarın siz gidince çocuğu koyacak önüne o takılacak kendisi..
Ayrıca eşinizin ailesine ne?
Salın gitsin.

Back
X