Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcıyla mülakat

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
herkese selam,

Çok içime sinen bir hanım buldum bebeğime bakması için. Eğitimleri, sertifikaları her şeysi tam. Yalnız size sormak istediğim iki konu var:

Birincisi; biz eve kamera koyacağız. Ama bu insan bir odada üstünü değişecek, yeri gelecek uzanacak değil mi? O odaya kamera koymamamız gerekiyor haliyle. Örneğin "salonda kamera yok, orası sizin alanınız ama bebekle kamerasız alana girmemenizi rica ediyorum" mu demeliyim? Banyoya da koyacak halimiz yok, bebeğin banyosunu yaptıracak olsa orayı da göremeyeceğim o zaman? Siz nasıl yaptınız?

İkinci konu da ben eve kimsenin gelip gitmesini istemiyorum. Zaten kadının uzakta bir kızı varmış, çocukları yönünden sıkıntı yok ama eşinin de gelmesini istemiyorum. Evim çok kıymetli olduğundan falan değil, "bakıcının kocası çocuğu taciz etti" gibi haberler okudum, o nedenle bu konuda çok hassasım. Ama ilk günden kadıncağızın eşine sapık damgası yapıştırır gibi itici olmak da istemiyorum. Nasıl konuşmalıyım bu konuyu?

Aklınıza gelen başka önemli noktalar varsa belirtirseniz memnun olurum bakıcılı anneler :)

Bebeğinin banyosunu yaptırma kimseye bence. Ne gerek var ki?

Eve misafir kabul etmeni istemiyorum (eşini kızını karıştırmadan direk misafir dersen daha kibar olur) , kamerasız odada kişisel ihtiyaçlarını halledebilirsin bebekle vakit geçireceğin alanlar şuralar olsun diyebilirsin.

Selammmm. Esinin senin evinde ne isi var. Soyle yani gelmesin bi zahmet. Bizde isyerine kocalarimizi goturmuyoruz :D giyinmek icin su bu odaya kamera koymuyoruz ama bebegi kamerali odalarda tutarsaniz sevinirim de

Ya midenizi bulandırmış gibi olmayım ama benim oğlan bir kaka yapıyor sırtına kadar. Öyle olduğu zaman da en azından belinden aşağısını yıkıyoruz. İçim rahat etmiyor. Bakıcıya da öyle dicektim. Demiyim o zaman? Ya da küvetini koysun oturma odasında yaptırsın?

Benim bildiğim bakıcılar var misafir kabul eden. Kuzenimin ikizleri vardı, bakıcının eşi gelip seviyordu, alıp arabayla gezdiriyorlardı. Ay ne rahatmış kuzenim be yazarken farkettim :D ben olsam bindirmem kimsenin arabasına.

Peki başka neler demeliyim sizce? Hijyene olan dikkatini nasıl ölçerim? İlk görüşmemizdrn sonra sizi kendi evimde ağırlamak isterim dedi, ben zaten gidecektim. O iyi oldu.

bebegini neden bir baskasi yikiyor. kakasini yapar poposu yikanir ya da kusar en fazla bir su tutar. lutfen baskasi yikamasin bebegini.
bakicidan evine kimsenin gelmemesini istemen cok dogal. senin isyerine esin istedigi zaman gelemeyecegine gore. onun da esi gelemez. durumu anlatirsin.
kameranin olmadigi ywrlerde de cok fazla vakit gecirmesini istemezsin olur bitet

Şunu sormayı unuttum sabıka kaydı istenir mi bakıcıdan ve eşinden? Yoksa abartı mı? İşyerleri bizden istiyor ya o sigorta için standart mı?

Şunu sormayı unuttum sabıka kaydı istenir mi bakıcıdan ve eşinden? Yoksa abartı mı? İşyerleri bizden istiyor ya o sigorta için standart mı?
Sigorta yaptıracaksın iste bence gereken evraklar şunlar getirirsin başlangıcını yapalım hemen falan dersin istenmiyor olsa bile. Eşininkini isteyemezsin ancak çalışacak kadınınkini isteyebilirsin

Canım bebişinin altını temizlesin,silsin ama banyosunu sen akşam yaptır.
Kamerasız odada giyinme vs kişisel durumlarını kullanabilirsin, bebekle kameralı odalarda kalmanı rica ediyoruz, ve misafir getirmemen tercihimizdir dersin.

Neticede çocuğuna bakacak, beklentilerin normal. Sağlıcakla büyüsün ;)

Çalışma saatleriniz çok mu fazla? Bence bebeğinizi siz yıkayın başkası yıkamasın ne gerek var.

Kamerasız oda konusunda da, bebeğin uyuduğu saatlerde burada dinlenmek, üst vs değiştirmek isterseniz bu odayı kullanın bebekle burada vakit geçirmenize gerek yok diyebilirsiniz.

Benim bir önerim yok ama bakıcı işi zormuş onu demeye geldim. Çocuğumu bir başkasının yıkama ihtimalinin olması dahi beni korkuttu. Onun minicik bedenine dokunabilme durumunu düşünmek bile istemiyorum. Anama sinir olup duruyorum çocuğa benim gibi bakmıyor diye ama geldiğinde iyi davranayım bari:) kolaylıklar dilerim size de.

Ben butun odalara kamera yerlestirdim. Sadece banyo ve tuvallette yok.orada degistirsin ustunu basini.
Banyosunuda mumkunse bir yabanciya yaptirtmayin.
Misafire izin vermediginizide belirtin.

bakıcının evde misafir ağırlaması hiç hoş değil zaten..
ben güneşli havalarda bahçede gezdirmesi dışında dışarıda bir yere götürmesine de izin vermiyorum..
banyo acil durumlar dışında siz yaptırın zaten..
kamerasız odaya da bebeğin girmesini istemiyorum deyin, o odaya giriş ve çıkışlarınızı kameradan görebiliyorum diye baştan uyarın.

Sigorta yaptıracaksın iste bence gereken evraklar şunlar getirirsin başlangıcını yapalım hemen falan dersin istenmiyor olsa bile. Eşininkini isteyemezsin ancak çalışacak kadınınkini isteyebilirsin

Daha önce kurumsal bir yerde çalışmış biri. İnanır mı bilmem. Emekliliği de gelmiş primleri tam. Ben sigorta yaptırmak isterim, o kabul etmezse de ısrarcı olucam. Çevremde çok insana dava açtı bakıcıları.

Çalışma saatleriniz çok mu fazla? Bence bebeğinizi siz yıkayın başkası yıkamasın ne gerek var.

Kamerasız oda konusunda da, bebeğin uyuduğu saatlerde burada dinlenmek, üst vs değiştirmek isterseniz bu odayı kullanın bebekle burada vakit geçirmenize gerek yok diyebilirsiniz.

Evet, kısmi çalışmaya geçsem de sabah ve akşam 1 saat araba kullanmak durumundayım, normal insan mesaisi oldu aslında. Kısmi çalışma yapacaktım güya. Valla biraz çalışıp istifa edicem, evimin yakınında bir iş bakıcam çocuğum kreşe başladıktan sonra gibime geliyor. Ama kendi paramı kazanamamak da çok sinir bozucu.

Benim bir önerim yok ama bakıcı işi zormuş onu demeye geldim. Çocuğumu bir başkasının yıkama ihtimalinin olması dahi beni korkuttu. Onun minicik bedenine dokunabilme durumunu düşünmek bile istemiyorum. Anama sinir olup duruyorum çocuğa benim gibi bakmıyor diye ama geldiğinde iyi davranayım bari:) kolaylıklar dilerim size de.

Valla lütfen sinir olmayın, benim annem hayatta olsa gözümü kırpmadan verirdim. Kendimden bile çok güvenirdim. Yarama tuz bastınız, yeminle canım yandı.

Banyosunu sen yaptir
Evimde misafir istemiyorum de açıkça herşeyi konuş

Back
X