Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcıyla mülakat

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Birincisi , zaten evinize misafir getiremez bunu konusmak bile cok abes , ne esi ne baska birseyi siz yokken evinize giremez

Kamera her odada olmali , ustunu banyoda degistirmesini soyleyin

Bebegi yikamasin , aksamlari siz yikayin

Onlarca bakicim oldu hepsinde bu sekilde davrandim

Peki nerede dinleniyor?
Kamerali odada dinlensin ne sakincasi var? Neticede kalkip ciplak dinlenmeyecek.

Bu arada ben henuz hamileyim yeni bir ev aldik ev insaat halindeyken dosettim tum kameralari dogumdan sonra ben ise donunce bakici tutacagim cunku.

M Milena22 nemesis nemesis ne bileyim ben istemezdim yatıp uzanırken birinin beni izlediğini bilmek. Biraz da rahat hissetmeli kendini gibime geldi. Yoksa çok mu safça düşünüyorum? Bebeği oraya götürme derim?

Bastan ne yiyip icecegini de konusun.
5 yildir evimde kadin var.
Cok acimasiz gelebilir ama zamanla benim aksam yemegimi paketleyip "ben yemedim hakkimi alayim" diyeeve goturmeler, yeme icmesine laf etmedik diye cay keyfi kahve fali seanslari... eve aldigim meyveye goz dikip eve goturmeler recel yapmalar... kahveyle ikram ettigim kurabiyeyi yemeyip "kurabiyemi yemedim" diye kutuyla kurabiyeyi eve goturmeler.... neler neler gordum.
Eve gelmis kisiye neyim varsa dokerim sofra kurarim ama bu farkli boyut aliyor. is vaktinden de net caliyorlar boylece. Biri bildiginiz brunch donatiyordu. 1 saat kendine kahvalti hazirlayip 1 saat yiyordu. E ben bu kadina gunluk 150 lira veriyorum. Niye veriyorum?

Ben kac kere kahve icicegini bile bastan konustum en sonuncusunda. Cok rahatiz 2.5 yildir sorun yasamadik. Oncekiler ciddi sorun yasatti bana...

Abarti gelebilir ama SouvveniR SouvveniR adli uyenin konusuna bakarsaniz gorursunuz isin ne boyutlara ulasabildigini.

Ama bizde cocuk bakimi olmadigi icin bu konuda tavsiye veremiyecegim.

M Milena22 nemesis nemesis ne bileyim ben istemezdim yatıp uzanırken birinin beni izlediğini bilmek. Biraz da rahat hissetmeli kendini gibime geldi. Yoksa çok mu safça düşünüyorum? Bebeği oraya götürme derim?
Neden bakicinin yatip uzanacagini dusunuyorsunuz ? Valla ben bir bakiciyi yatip uzandigi icin isten cikardim
Eger yatili bakiciysa o zaman tabi ki odasina koymayin kamera , benim su andaki bakicim yatili onun yattigi odadan kaldirdik kamerayi ama sabah gelip aksam gidecek insan zaten yatmamali evde

GeyikliGece GeyikliGece çocuğumı emanet edeceğim kişiye yeme içme sınırlaması getirmek abes olur bence. Zaten ben evde yemek pişirmiyorum, dışardan geliyor. Dolaptan da canının çektiği bir şey olursa alsın yesin.
Diğer türlü bizde de kadın var, kahvaltısı bazen var bazen yok, öğle yemeği de bellidir. Yapacağı işi ve geliş gidiş saatlerini önceden söylüyorum, bu saatler arasında işini yetiştirsin, gerisi sorun değil.

Neden bakicinin yatip uzanacagini dusunuyorsunuz ? Valla ben bir bakiciyi yatip uzandigi icin isten cikardim
Eger yatili bakiciysa o zaman tabi ki odasina koymayin kamera , benim su andaki bakicim yatili onun yattigi odadan kaldirdik kamerayi ama sabah gelip aksam gidecek insan zaten yatmamali evde

Çocuk uyurken belki dinlenmek isteyebilir, ev işi talebim yok. Ev işi için gelen ayrı bir kadın var zaten.

Aekadaşlara katılıyorum. Sigorta yapacaksanız sizin ve eşinizin temiz kağıdı dersiniz. Üzerinde durmuyor gibi. İstemek mantıklı bence

Çocuk uyurken belki dinlenmek isteyebilir, ev işi talebim yok. Ev işi için gelen ayrı bir kadın var zaten.
Istememeli o isterse siz izin vermeyin
Cocuk uyurken otursun kitap okusun , tv izlesin ama yatip uyumasin kesinlikle izin vermeyin boyle bir duruma
Siz calisirken yatip uyuyor musunuz is yerinde ? Sizin eviniz de onun isyeri ve cok buyuk bir sorumlulugu var bir bebekten mesul olacak kesinlikle uyumamali
Cok fazla iyi niyetli dusunuyorsunuz gercekten

Iyide bebegin gunde kac saat uyuyacak ki yatsin dinlensin o da. Uzatsin ayagini uzansin vok rahatsiz olursa verirsin bir battaniye orter ustunu ama rahatsiz olacak bisey yok bence. Ha rahatsizsada rahatsiz olsun. Hangimiz is hayatinda totomuzu devirip uzaniyoruz ki.

M Milena22 A nemesis nemesis ne bileyim ben istemezdim yatıp uzanırken birinin beni izlediğini bilmek. Biraz da rahat hissetmeli kendini gibime geldi. Yoksa çok mu safça düşünüyorum? Bebeği oraya götürme derim?

Ablam da bir odaya taktırmamıştı, bakıcı rahat değiştirsin üstünü başını, gerektiğinde uzansın diye. Neticede bakan kişinin rahatlığı da önemli. Bebeğin uyuduğu Zamanlarda diken üstünde durmasına gerek yok bakıcının. Bu konularda anlayışlı olursanız karşılığını alırsınız diye düşünüyorum. Diğer işler gibi değil sonuçta karşılıklı benimsemek gerekiyor birbirinizi.

Sabıka kaydı istemek çok anormal değil, ders ablalığı yaparken bile istemişlerdi benden. Zaten E-devletten çıkarması 2 dakika bile sürmüyor eskisi gibi angarya değil.

Bakıcının neden dinlenmesi gerekiyor ki, biz işyerlerimizde boyle bir 'lükse' sahip miyiz?
O sırada çocuğun yemegini hazırlasın, iş yapmayacaksa da keyfince bir şeyler yapsın.
Banyoda değiştirsin üstünü başını.

Banyoyu banyo dışında yaptırma fikri pek mantıklı değil, baktınız içiniz rahat etmiyor ıslak medille silsin her yerini, akşama kadar idare eder.

Tedbirli olmakla paranoya yapmak arasındaki ince çizgide gördüm sizi :)
Bi parça paranoyak olmalıyız zaten ama eşinin sabıka kaydı falan abartı.

Milana22 Milana22 yine bugün de saflığımla göz dolduruyorum :D ama bence ofiste çalışmakla evde bebek bakmayı kıyaslamak yanlış olur. Bir de belki inanmayacaksınız ama bizim öğle tatillerinde vemolalarda yatıp dinlenebileceğimiz yerlerimiz var iş yerinde, tabi bu çok extrem bi örnek olabilir :D

nemesis nemesis benimki öğlene kadar ara ara uyanıp emip uyur. Öğleden sonra da ya tek 3 saat ya da 1-1.5 saat olarak iki ayrı uykusu var. Tabi ilerde ne olur bilemem, belki hiç uyumaz dişten vs'den ötürü. Ama şimdilik böyle.

AngelicaPickles AngelicaPickles valla ben de öyle düşünüyordum ama tecrübeli annelerden düşüncemin aksi yorum aldım :)

kahvetelvesi kahvetelvesi normal olmaya çalışıyorum yoksa ipin ucu kaçar ve bakıcıdan kan, idrar örneği almaya kadar gider :D

Her gecen gun bebeginizin uykusu azalacak
Ve bence esas uyumamasi gereken bakici , cunku sorumlulugunda bir bebek var
Tabi ki bebek sizin bakici sizin, siz izin veriyorsaniz yatsin uyusun bakici da
Bana gore cok yanlis :)
Sizin bileceginiz is

herkese selam,

Çok içime sinen bir hanım buldum bebeğime bakması için. Eğitimleri, sertifikaları her şeysi tam. Yalnız size sormak istediğim iki konu var:

Birincisi; biz eve kamera koyacağız. Ama bu insan bir odada üstünü değişecek, yeri gelecek uzanacak değil mi? O odaya kamera koymamamız gerekiyor haliyle. Örneğin "salonda kamera yok, orası sizin alanınız ama bebekle kamerasız alana girmemenizi rica ediyorum" mu demeliyim? Banyoya da koyacak halimiz yok, bebeğin banyosunu yaptıracak olsa orayı da göremeyeceğim o zaman? Siz nasıl yaptınız?

İkinci konu da ben eve kimsenin gelip gitmesini istemiyorum. Zaten kadının uzakta bir kızı varmış, çocukları yönünden sıkıntı yok ama eşinin de gelmesini istemiyorum. Evim çok kıymetli olduğundan falan değil, "bakıcının kocası çocuğu taciz etti" gibi haberler okudum, o nedenle bu konuda çok hassasım. Ama ilk günden kadıncağızın eşine sapık damgası yapıştırır gibi itici olmak da istemiyorum. Nasıl konuşmalıyım bu konuyu?

Aklınıza gelen başka önemli noktalar varsa belirtirseniz memnun olurum bakıcılı anneler :)
Bence açık açık eşiniz dahil kimseyi eve getirmeyin, içeri girmesin diyin. İlk başta daha rahat söyleniyor. Sonradan tanıdıkça birşeyler söylemek zor geliyor. Banyoya koymayın. Onun haricinde kamerasız yerlerin kapısını kapatıp oralara girmeyin diyin. Siz ne kadar açık konuşursanız o kadar sizin ciddiyetinizi anlar. Size uyum sağlar.

Daha önce kurumsal bir yerde çalışmış biri. İnanır mı bilmem. Emekliliği de gelmiş primleri tam. Ben sigorta yaptırmak isterim, o kabul etmezse de ısrarcı olucam. Çevremde çok insana dava açtı bakıcıları.
Kesinlikle sigortasını yapın. Burda bi konu vardı bakıcısı sigorta istememiş sonra bakıcı gitmiş dava açmış 20bin istemiş anlaşılması durumunda.

AngelicaPickles AngelicaPickles valla ben de öyle düşünüyordum ama tecrübeli annelerden düşüncemin aksi yorum aldım :)

kahvetelvesi kahvetelvesi normal olmaya çalışıyorum yoksa ipin ucu kaçar ve bakıcıdan kan, idrar örneği almaya kadar gider :KK70:

Ama masabaşı ofisle ev işini kıyaslamak çok saçma. En basitinden şöyle dışarı çıkıp ofis ortamından uzaklaşabileceği 1 saatlik gün ortası yemek molası yok bakıcının. İstanbul trafiğini de göz önünde bulundurursak sabah siz evden çıkmadan gelip akşam size bebeği teslim eden bakıcı hiç molasız 2-3 saat fazla mesai yapıyor. Bir rekreasyon ortamı şart bu kadar uzun çalışılan bir ortamda bakıcının neşeli, huzurlu vs. Olup bebeğe tüm ilgisini verebilmesi için.

Back
X