Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcıyla mülakat

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Okadarda acimasiz yorumlara gerek yok bebek bakmak ofiste calismakla ayni sey degil. Bakici tabiki dinlenicekki bebek uyandiginda daha dikkatli davranabilsin. Konu sahibi gayet olgun zaten. Misafir gelmemesi gerektigini soyleyin yeter. Zaten kamerali evde o da dikkatli olacaktir. Insallah sorun yasamazsiniz bebeginize iyi bakar.

Şunu sormayı unuttum sabıka kaydı istenir mi bakıcıdan ve eşinden? Yoksa abartı mı? İşyerleri bizden istiyor ya o sigorta için standart mı?

Bizimkini şirket bulmuştu

İstemişti onları da

Eve kimseyi almayacak hatta tanımadığı bizim akrabalarımızı da

İlk söylediğim bu idi

Eşi de çocuğu da gelmedi ki oğlu ortaokuldaydı yani esasen gelmek isterdi de

Kamerasız odaya gelince de banyo işte

Üstünü de orada giyinsin oldu bitti

Bizimkini şirket bulmuştu

İstemişti onları da

Eve kimseyi almayacak hatta tanımadığı bizim akrabalarımızı da

İlk söylediğim bu idi

Eşi de çocuğu da gelmedi ki oğlu ortaokuldaydı yani esasen gelmek isterdi de

Kamerasız odaya gelince de banyo işte

Üstünü de orada giyinsin oldu bitti

Peki yatak odasını kilitlediniz mi? Bir de eşinden istediler mi belge?

@Milana22 yine bugün de saflığımla göz dolduruyorum :KK70: ama bence ofiste çalışmakla evde bebek bakmayı kıyaslamak yanlış olur. Bir de belki inanmayacaksınız ama bizim öğle tatillerinde vemolalarda yatıp dinlenebileceğimiz yerlerimiz var iş yerinde, tabi bu çok extrem bi örnek olabilir :KK70:

nemesis nemesis benimki öğlene kadar ara ara uyanıp emip uyur. Öğleden sonra da ya tek 3 saat ya da 1-1.5 saat olarak iki ayrı uykusu var. Tabi ilerde ne olur bilemem, belki hiç uyumaz dişten vs'den ötürü. Ama şimdilik böyle.
Iyide yinede bakicinin yatip uyumasi iyi bir sey degil ki. Uyanik.olmali her turlu. Ne bileyim oturur kitap okur ayaklarıni uzatip tv izler telefon kurcalar vs tamam ama uyumak ozellikle bebek bakarken pek saglikli degil bence.

Geçen bir ilan gördüm keşke bulsaydım süresi dolmuş kopyalayacaktım ama ilan şıu şekilde:
İki çocuguma biri 2.5 biri 6 yaşındaki çocuklarıma bakacak,ev işi ,temizlik ve yemek yapacak,Ütü yapacak bakıcı arıyorum.
Ne insanlar var iki çocuktan nasıl fırsat bulunacaksa, bunlar bakıcı değil hizmetçi arıyorlar ve cocuklarını önemsediğini düşünmüyorum.
Verecekleri ücret en fazla 1000 tl
Demem o ki sırf çocuguma baksın ilgilensin diyorsanız genel olarak kameralı odada olur zaten.
Başta kurallarınızı koyun tabi ki ileride biz böyle anlaşmamıştık olmasın.

GeyikliGece GeyikliGece çocuğumı emanet edeceğim kişiye yeme içme sınırlaması getirmek abes olur bence. Zaten ben evde yemek pişirmiyorum, dışardan geliyor. Dolaptan da canının çektiği bir şey olursa alsın yesin.
Diğer türlü bizde de kadın var, kahvaltısı bazen var bazen yok, öğle yemeği de bellidir. Yapacağı işi ve geliş gidiş saatlerini önceden söylüyorum, bu saatler arasında işini yetiştirsin, gerisi sorun değil.

Konu bir seyi yemesi yememesi degil ki.
Kahve fali bakmak icin cocugunuzu saldim cayira mevlam kayira modunda birakabilir. Bundan bahsetmek istedim. Iste bu durumda cocugu birine emanet etmis olmuyorsunuz. Allaha emanet birakmis oluyorsunuz. Siz bilirsiniz.

Henüz bebeğim yok ama aklıma takıldı,kameraları gizli yerlere yerleştirme durumu yok mu ki ?

Peki yatak odasını kilitlediniz mi? Bir de eşinden istediler mi belge?

Yok

Niye kilitleyeyim ki

Orası da eve dahil

Çocuğum da bakıcısı da heryere girebilmeli evde

Eşinden istemediler sabıka kaydı

Bir de ben bakıcı ile mesafemi korusam da benden çok evde bakıcı olduğu için ev ve bakıcı arasında mesafe olmaması gerektiğini düşünürüm yani Oray'a gitme onu yeme olmaz

Bakıcı her yere girer her şeyi yer içerdi

Hatta bir ara gelirken yufka alır içine bizim evden malzeme koyar biraz bize bırakır biraz kendi yer biraz evine götürürdü

Burada da yazdım oğluma kitap okuyayım diye evden kitap getirmişti 6 aylık iken

Yani bizi ve çocuğu benimsemesi önemli

Iyide yinede bakicinin yatip uyumasi iyi bir sey degil ki. Uyanik.olmali her turlu. Ne bileyim oturur kitap okur ayaklarıni uzatip tv izler telefon kurcalar vs tamam ama uyumak ozellikle bebek bakarken pek saglikli degil bence.

Yatıp uyusun değil dediğiniz gibi işte kendine zaman ayırmasından bahsetmiştim aslında.

Geçen bir ilan gördüm keşke bulsaydım süresi dolmuş kopyalayacaktım ama ilan şıu şekilde:
İki çocuguma biri 2.5 biri 6 yaşındaki çocuklarıma bakacak,ev işi ,temizlik ve yemek yapacak,Ütü yapacak bakıcı arıyorum.
Ne insanlar var iki çocuktan nasıl fırsat bulunacaksa, bunlar bakıcı değil hizmetçi arıyorlar ve cocuklarını önemsediğini düşünmüyorum.
Verecekleri ücret en fazla 1000 tl
Demem o ki sırf çocuguma baksın ilgilensin diyorsanız genel olarak kameralı odada olur zaten.
Başta kurallarınızı koyun tabi ki ileride biz böyle anlaşmamıştık olmasın.

Yok ben ev işi istemiyorum zaten o bakıcı değil dediğiniz gibi başka bir şey.

Konu bir seyi yemesi yememesi degil ki.
Kahve fali bakmak icin cocugunuzu saldim cayira mevlam kayira modunda birakabilir. Bundan bahsetmek istedim. Iste bu durumda cocugu birine emanet etmis olmuyorsunuz. Allaha emanet birakmis oluyorsunuz. Siz bilirsiniz.

İnşallah dediğiniz gibi olmaz, iyi niyeti suistimal edebilecek çok insan var.

Yok

Niye kilitleyeyim ki

Orası da eve dahil

Çocuğum da bakıcısı da heryere girebilmeli evde

Eşinden istemediler sabıka kaydı

Bir de ben bakıcı ile mesafemi korusam da benden çok evde bakıcı olduğu için ev ve bakıcı arasında mesafe olmaması gerektiğini düşünürüm yani Oray'a gitme onu yeme olmaz

Bakıcı her yere girer her şeyi yer içerdi

Hatta bir ara gelirken yufka alır içine bizim evden malzeme koyar biraz bize bırakır biraz kendi yer biraz evine götürürdü

Burada da yazdım oğluma kitap okuyayım diye evden kitap getirmişti 6 aylık iken

Yani bizi ve çocuğu benimsemesi önemli

Ben de sizin gibi düşünüyorum.

Ayyy bana alenen yapılması da sanki ayıp gibi geliyo nedense :110:ama malesef gündemi meşgul eden olaylar Yüzünden kümsenin kimseye gram güveni kalmadı

Kamera hem güven açısından önemli hem de bebeğin ve bakıcının güvenliği açısından önemli

Bakıcı evde ev kazası geçirse bayilsa veya tansiyonu düşer birşey olur bayılır falan
Öyle durumlarda anne baba kameradan durumu hemen fark edebilir
Ama kamera olmadigini dusunsenize bebek belki de akşama kadar ağlayıp duracak Allah korusun

Kamera herkes için iç rahatlatıcı bir çözüm bence

herkese selam,

Çok içime sinen bir hanım buldum bebeğime bakması için. Eğitimleri, sertifikaları her şeysi tam. Yalnız size sormak istediğim iki konu var:

Birincisi; biz eve kamera koyacağız. Ama bu insan bir odada üstünü değişecek, yeri gelecek uzanacak değil mi? O odaya kamera koymamamız gerekiyor haliyle. Örneğin "salonda kamera yok, orası sizin alanınız ama bebekle kamerasız alana girmemenizi rica ediyorum" mu demeliyim? Banyoya da koyacak halimiz yok, bebeğin banyosunu yaptıracak olsa orayı da göremeyeceğim o zaman? Siz nasıl yaptınız?

İkinci konu da ben eve kimsenin gelip gitmesini istemiyorum. Zaten kadının uzakta bir kızı varmış, çocukları yönünden sıkıntı yok ama eşinin de gelmesini istemiyorum. Evim çok kıymetli olduğundan falan değil, "bakıcının kocası çocuğu taciz etti" gibi haberler okudum, o nedenle bu konuda çok hassasım. Ama ilk günden kadıncağızın eşine sapık damgası yapıştırır gibi itici olmak da istemiyorum. Nasıl konuşmalıyım bu konuyu?

Aklınıza gelen başka önemli noktalar varsa belirtirseniz memnun olurum bakıcılı anneler :)

Benim çocuğum yok ama yengemin bakiciyla görüşmesinde hoşuma giden konular olmuştu onu sizinle paylaşmak istedim (yazılmış olabilir ara sayfaları okumadım)

Bu yazacağım bakıcının istegiydi ve bana çok akıllıca gelmişti
Bakıcı bayan, anneden tüm aile bireylerinin tek ve biraz büyük halde fotoğraflarıni istemişti
Hem bebek akrabalarini tanıyarak büyüsün hem de eve gelen olursa falan tanınsın diye sanırım

Bebeğin düzenli kullandığı bir ilacı varsa not edilmeli
Acil durumlarda aranacak numaralar not edilmeli
Bebeğin herhangi bir yiyeceğe veya ilaca hassasiyeti varsa not edilmeli

Ve bence en önemli kısım bebeğe sevgiyle yaklaşıp onu sevgiyle büyütebilmek

Çocuk bir iki şarkıyı rengi kavramı sonra da öğrenebilir ama sevgisiz büyümenin telafisi olamaz bence

Banyo konısında şöyle diyebilirsin
Küveti odada dursun banyoda yıkama üşüyor odada yıkar hemen giydirirsin dersin

Eve kimseyi getirmez ki neden getirsin getrirsede açık ve net getirmemesi gerektiğini söyleyebilirsiniz

Bakıcıya ait özel bir oda mı vereceksiniz anlamadım
Salonda da uzanabilir kamera olsada
He illa bir odaya kamera koymayacaksanız en küçük kullanışsız odaya koymazsınız
Baktınız o odayı kullanıyor
O zamanda söylersiniz neden o odada duruyorsunuz ben oğlumu özlüyorum bakmak istiyorum göremiyorum sizi
Gibi bir seyler der uyarırsınız

Back
X