Merhaba,
Ben 23 yaşındayım. Ve genelde yüzüme evde hazırladığım kahve maskesi, yoğurt maskesi dışında pek işlem yapmıyorum. Günlük niveanin yüz yıkama jelini kullanıyorum.
Ama şuan yüzümde ince çizgiler oluşmaya başladı. Ve ben nasıl bakım yapacağım bilmiyorum.
Neleri kullanmalıyım neler almalıyım tavsiye verir misiniz?
Kırışıklık = kuruluk - güneş hasarı - kolajen ve elastin kaybı
Savaşını da hem içten hem dıştan vermek gerekiyor.
Yani kurulukla savaşmak için hem bol su içeceksiniz, faydalı yağları yeteri kadar alacaksınız vücudunuza; içeriden savaşacaksınız. Hem de cildi kurutan temizleme ürünleri ve tonik kullanmayacaksınız, mutlaka cilt tipinize uygun nemlendirici kullanacaksınız; böylece dışarıdan destek olacaksınız.
Ha bi de cildinizin nem dengesini bozan aşırı temizleme rutinlerinden, sık maske ve peeling yapmaktan kaçının.
Güneş koruyucuyla dost olacaksınız, kışın bile su bazlı kolay emilen bi güneş koruyu kullanmak inanılmaz fark ediyo mesela. Zira güneş yüzünüzde ne kusur varsa onu oraya adeta çakıp sabitliyo resmen. Minik bi leke mi var, koy güneşe ve geçmiş olsun. Artık o kocaman bi leke. Ufak bi mimik çizgisi mi var, ver onu güneşe suratınızda krater açsın onunla.
Cildin esnekliğini korumak için de mineral, vitamin ve antioksidanlar yönünden zengin beslenmek, zararlı yağları, şekeri, kafein vs. tüketimini minimumda tutmak, egzersiz yapmak ve bu konuda geliştirilmiş krem ve tedavilere bi ton para bayılmak gerekiyor. Aslında sağlıklı beslenme ve egzersiz kısmını hakkını vererek çözerseniz, genetik yönden de ortalama denecek kadar şanslıysanız pahalı alternatiflere gerek olmayabilir. En azından 30 yaş kırışıklıklarına kadar. Onda da ufak müdahalelerle siz de Nebahat Çehre olabilirsiniz. (Ama Ajda Pekkan olamazsınız mesela, o seviye icin maddi yatırım sart)
Yine de ilk etapta bol suyu, sağlıklı beslenme ve sporu, nemlendirici ve güneş koruyucuyu ihmal etmeyin.
Not: Kendi rutininizden anladıgım kadarıyla genis bi butce ayırmak istemiyosunuz bu işe. O nedenle tane tane ürün vs. muhabbetine girmedim. Ama varsa soracağınız ürün vs. mutlaka yazın.