Cilt Bakımı Ürünleri Bakımlı kadınlar! Helppp

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri
Ben de yikar temizler toniklerim nemlendiricm var
Hiyaluronik asit serum kullanıyorum günlük kombin vitamin Q10 vitamin aliyorum
gunduz de cc yi ihmal etmem 31 yasindayim ama kimse tahmin etmez ;)

Yaşınız genç olduğu için serum, asit gibi şeylere gerek yok bence. Ben 30'da başladım bunlara.

Öncelikle kullandığınız ürünler temiz içerikli olsun. İnternette bu tür ürünlerin içeriklerinin yazıldığı ve puanlandığı siteler var. Bulabilirsiniz, isim vermek reklama giriyordur belki. Dermokozmetik çoğu marka bu anlamda sizi üzmez. Bioderma, lrp gibi markalara bakabilirsiniz.

Cildinize göre ürün kullanmanız lazım. Kuru mu, yağlı mı, karma mı bunu cilt analizi yaptırarak öğrenebilirsiniz. Bazı eczanelerde ücretsiz yapıyorlar, denk gelirseniz yaptırın. Yine internette beyaz kağıt yöntemi var cilt tipi belirlemek için, ona bir bakın derim. Sonra ürün seçersiniz.

Cildi iyi temizlemek önemli ama nemlendirmek de önemli. Çok aşındıracak alkollü ürünler yerine krem, süt gibi temizleyiciler kullanabilirsiniz. Bu işlemden sonra muhakkak nemlendirici kullanın.

Özellikle yazın güneş kremi sürmeden sokağa çıkmayın derim. Güneş ışınları kırışmayı oldukça hızlandırıyor. Kışın bile 30 spf kullanılabilir güneşli günlerde. Güneş kremini de yağ bazlı bir makyaj temizleyicisiyle çıkartmalısınız, kimyasal filtreliyse özellikle.

Sizin yaş aralığınızda bir temizleyici ve nemlendirici yeterli bana kalırsa. Ekstra şeyler sizin ilgi alanınıza ve cilt sorunlarınıza göre değişir.

Merhaba,
Ben 23 yaşındayım. Ve genelde yüzüme evde hazırladığım kahve maskesi, yoğurt maskesi dışında pek işlem yapmıyorum. Günlük niveanin yüz yıkama jelini kullanıyorum.
Ama şuan yüzümde ince çizgiler oluşmaya başladı. Ve ben nasıl bakım yapacağım bilmiyorum.
Neleri kullanmalıyım neler almalıyım tavsiye verir misiniz?
Hergün mutlaka nemlendirmek gerekiyor ben düzenli yapamıyorum. Bi dönem estee lauder advance night repair serum kullanıyordum çok da memnundum ama pahalı biraz

Ben çok makyaj yapmıyorum, ama işte kuruluk var sanırım nemlendirmedim cildini hiç. Hyalüronik asiti duydum ama arastirmadim hiç. Bunları hangi markadan aldınız etkileri neler tavsiye ediyor musunuz
Solgarınkini aldım ben bana faydası oldu ama herkesin bünyesi farklı tabi ki
Bu haplar doktor tavsiyesiz aliniyormu? Kullanımı markası nedir? Yaşım 31 bu arada:)
Ben cildiye doktruna sordum bence alabilirsiniz bir yan etkisi yok dedi
Solgarınkini kullanıyorum günde bir tane benim yaşım 30 şimdiden başlamak lazımmış
Hatta serumlarınıda almayı düşündüm ama ciltten etkili olur mu bilmiyorum

Solgarınkini aldım ben bana faydası oldu ama herkesin bünyesi farklı tabi ki

Ben cildiye doktruna sordum bence alabilirsiniz bir yan etkisi yok dedi
Solgarınkini kullanıyorum günde bir tane benim yaşım 30 şimdiden başlamak lazımmış
Hatta serumlarınıda almayı düşündüm ama ciltten etkili olur mu bilmiyorum
HA serum faydası olur ama kolajen ciltten emilmez. Kolajen+HA tableti ben de kullanıyorum ama bitirince yeniden almayacağım, zaten yumurta ve et çok yerim bir de öyle deneyip bakacağım. Tabletler de yediğimiz protein de aminoasit sonuçta.

Konu sahibi yaşınız henüz genç, ince kırışıklıklar iyi nemlendirmeyle düzelir. Cildine uygun temizleyici nemlendirici ve güneş kremi cildini dolgunlaştırır ve düzeltir. 250 TL civarına üçünün de kalitelisini alabilirsin, 4-5 ay gider. Dermokozmetikten şaşma: bioderma, la roche posay, avene iyidir. Bir kısmı pazarlama harikasından başka bişey olmasa da bazı kore ürünleri de baya iyidir. Pahalı takviyelere gerek yok sizin yaşınızda.

HA serum faydası olur ama kolajen ciltten emilmez. Kolajen+HA tableti ben de kullanıyorum ama bitirince yeniden almayacağım, zaten yumurta ve et çok yerim bir de öyle deneyip bakacağım. Tabletler de yediğimiz protein de aminoasit sonuçta.

Konu sahibi yaşınız henüz genç, ince kırışıklıklar iyi nemlendirmeyle düzelir. Cildine uygun temizleyici nemlendirici ve güneş kremi cildini dolgunlaştırır ve düzeltir. 250 TL civarına üçünün de kalitelisini alabilirsin, 4-5 ay gider. Dermokozmetikten şaşma: bioderma, la roche posay, avene iyidir. Bir kısmı pazarlama harikasından başka bişey olmasa da bazı kore ürünleri de baya iyidir. Pahalı takviyelere gerek yok sizin yaşınızda.
O zaman sadece ha alayım e vitaminiyle karıştırıp kullanırım geceleri
Mesela et suyu kolajen bakımından faydalı bende tüketmeye çalışıyorum

Merhaba,
Ben 23 yaşındayım. Ve genelde yüzüme evde hazırladığım kahve maskesi, yoğurt maskesi dışında pek işlem yapmıyorum. Günlük niveanin yüz yıkama jelini kullanıyorum.
Ama şuan yüzümde ince çizgiler oluşmaya başladı. Ve ben nasıl bakım yapacağım bilmiyorum.
Neleri kullanmalıyım neler almalıyım tavsiye verir misiniz?
Kırışıklık = kuruluk - güneş hasarı - kolajen ve elastin kaybı

Savaşını da hem içten hem dıştan vermek gerekiyor.

Yani kurulukla savaşmak için hem bol su içeceksiniz, faydalı yağları yeteri kadar alacaksınız vücudunuza; içeriden savaşacaksınız. Hem de cildi kurutan temizleme ürünleri ve tonik kullanmayacaksınız, mutlaka cilt tipinize uygun nemlendirici kullanacaksınız; böylece dışarıdan destek olacaksınız.

Ha bi de cildinizin nem dengesini bozan aşırı temizleme rutinlerinden, sık maske ve peeling yapmaktan kaçının.

Güneş koruyucuyla dost olacaksınız, kışın bile su bazlı kolay emilen bi güneş koruyu kullanmak inanılmaz fark ediyo mesela. Zira güneş yüzünüzde ne kusur varsa onu oraya adeta çakıp sabitliyo resmen. Minik bi leke mi var, koy güneşe ve geçmiş olsun. Artık o kocaman bi leke. Ufak bi mimik çizgisi mi var, ver onu güneşe suratınızda krater açsın onunla. :bicak:

Cildin esnekliğini korumak için de mineral, vitamin ve antioksidanlar yönünden zengin beslenmek, zararlı yağları, şekeri, kafein vs. tüketimini minimumda tutmak, egzersiz yapmak ve bu konuda geliştirilmiş krem ve tedavilere bi ton para bayılmak gerekiyor. Aslında sağlıklı beslenme ve egzersiz kısmını hakkını vererek çözerseniz, genetik yönden de ortalama denecek kadar şanslıysanız pahalı alternatiflere gerek olmayabilir. En azından 30 yaş kırışıklıklarına kadar. Onda da ufak müdahalelerle siz de Nebahat Çehre olabilirsiniz. (Ama Ajda Pekkan olamazsınız mesela, o seviye icin maddi yatırım sart) :KK70:

Yine de ilk etapta bol suyu, sağlıklı beslenme ve sporu, nemlendirici ve güneş koruyucuyu ihmal etmeyin.

Not: Kendi rutininizden anladıgım kadarıyla genis bi butce ayırmak istemiyosunuz bu işe. O nedenle tane tane ürün vs. muhabbetine girmedim. Ama varsa soracağınız ürün vs. mutlaka yazın.

Son düzenleme:
O zaman sadece ha alayım e vitaminiyle karıştırıp kullanırım geceleri
Mesela et suyu kolajen bakımından faydalı bende tüketmeye çalışıyorum
hyalo4 var HA kremi, nemlendirici altına sürüyorum tavsiye ederim. Tedavi amaçlı bir krem aslında ki bence daha iyi bişey bu, etkinliği kanıtlanmıştır herhalde tıbbi bir ürün olduğu için.

25 yasını dolduran herkes bakım yapmaya baslamalı

gunluk nemlı cılde cok az serce parmagınızın ucunu batırdıgınız hındıstan cevızı yagını once ele sonra yuze surerek yayın
gece yattıgınızda uyumadan once goz altlara parmak uclarınızda pıt pıt vurun nazıkce kan dolasımı hızlansın
yuzunuzu yanaklarınızı yukarı dogru oksayın
haftada 1 kil maskesı yapın
haftada 1 karbonat maskesı yapın
gunluk gul suyu ve pamukla temızleyın
maden suyunu buz kalıplarına dokun donsun hergun 1 kalıp donan maden suyu buzu yuzunuzde gezdırın

bunlar yeterlı

ama nemlendırme onemlı cıldınıze uygun yogun olmayan hındıstancevızı yagı guzel tuylenmede yapmaz kullanın

vıtamın depolarınız tam olsun tahlıl yaptırın her gun 1 kuru kayısı 5 fınfık 5 badem 3 cevız 5 fıstık taze kuruyemıs bunlar yenmelı

en az 2 lıtre su ıcılmelı

Ben otacının gül kremini kullanıyorum. Vegan ürün ve içinde neredeyse hiç zararlı kimyasallar yok. Yine otacının yüz temizleme köpüğünü kullanıyorum. Çok memnunum. Uzmanı değilim ama ben de kırışıklıkların nem kaybından olduğunu duydum. Bunun dışında hiç cilt makyajı yapmıyorum.

Ama Ajda Pekkan olamazsınız mesela, o seviye icin maddi yatırım sart
Zaten ajda pekkan olacağıma kırışayım daha iyi, ki cilt bakımına epey meraklı biri olarak bunu söylüyorum. kendimize bakalım evet ama bi yerde insanın yaşını da göstermesi lazım aksi bana kompleks gibi geliyor. yaş ilerledikçe insanın yüzüne bir ifade oturuyor, önemli olan o ifadenin güzel olması. kadının kendini güzel hissedeceği her türlü müdahaleye açık olsam da botoxlu şiş teyze olup da kendimi güzel sanmaktan sana sığınırım allahım amin.

Cok da bakımlıyım diyemem ama yüzüm pürüzsüzdür bunun sebebi bence çok az makyaj, bol su, az abur cubur ve sigara yok.
Ayrıca soda ve gül suyu ( %100) karışımı her gün yüzüme sürerim.
Yüzüme kimyasal kremlerden sürmem. Bir de bi ara kendi yaptıgım aleovera karışımım vardı. Ama o zahmetli geldi. Bir de sarı suyunu falan çıkarmak gerekiyor zor oldu. Benimkiler bu kadar
Gül suyu ve sodayı nasıl uyguluyorsun

ama nemlendırme onemlı cıldınıze uygun yogun olmayan hındıstancevızı yagı guzel tuylenmede yapmaz kullanın
Bu maddeden emin misiniz? Ben saçlarımı ve kaşlarımı beslemek için kullandım bi dönem, bi sürü saç maskesinin de içeriğinde var hatta ki etkisinden de çok memnun kaldım. O nedenle kazayla yanağıma sürsem sakalım çıkardı kesin diye düsünüyorum hep :KK64:

Bu maddeden emin misiniz? Ben saçlarımı ve kaşlarımı beslemek için kullandım bi dönem, bi sürü saç maskesinin de içeriğinde var hatta ki etkisinden de çok memnun kaldım. O nedenle kazayla yanağıma sürsem sakalım çıkardı kesin diye düsünüyorum hep :KK64:
10 senedır kullanıyorum :) tum vucuduma gunluk sacıma nemlendırme yuzume vucuduma topuklarıma tum vucuduma komple ...dogdugundan berı kızıma da kullanıyorıum 3 bucuk yasında ... 5 yıldır evlıyım ılk gunden berı esımde kullanıyor :D henuz sakallanmadık

Güzel bir nemlendirici kullanın yeterli bence yaşınız için.

Zaten ajda pekkan olacağıma kırışayım daha iyi, ki cilt bakımına epey meraklı biri olarak bunu söylüyorum. kendimize bakalım evet ama bi yerde insanın yaşını da göstermesi lazım aksi bana kompleks gibi geliyor. yaş ilerledikçe insanın yüzüne bir ifade oturuyor, önemli olan o ifadenin güzel olması. kadının kendini güzel hissedeceği her türlü müdahaleye açık olsam da botoxlu şiş teyze olup da kendimi güzel sanmaktan sana sığınırım allahım amin.
Botokstan tanınmaz hale gelmiş şiş teyze olmak kimseye nasip olmasın o konuda size tamamen katılıyorum. :super:

Ajda'nın son birkac fotoğrafındaki müdahaleleri de pek başarılı bulmadım ama tabi işin uzmanı degiliz neticede, görünümün oturması yaşa baglı olarak daha uzun zaman alıyor olabilir bilemiyorum. (Yani umarım öyledir)

Diğer kısımlar içinse insanın en büyük mücadelesi zamana karşı. Geçelim kozmetiği tüm o gelistirdiğimiz teknolojiler, uçaklardan mutfak robotlarına kadar zamanda kendimize daha çok yer açabilmek için. Yani madem ömrümüzü 80 yıldan 180 yıla çıkaramıyoruz bari 80 yılı daha efektif kullanalımın savaşını veriyoruz sürekli. O nedenle kişi istiyorsa zamanın vücudundaki etkileriyle de sonuna kadar savaşmasında bi sakınca yok bence.

Madonna 61 yaşında mesela, Ajda Pekkan 73. Hala canlı ve çekici görünme azimlerine, işlerini aşkla yapmalarına, hayatta yapacağımı yaptım deyip kenara çekilmemelerine hayranım. Ben kendimle ve degisiminle daha barışık bi kadın olacağım belli ki ama onları degisimlerini yönetme çabalarına da saygı duymak lazım bence.

Ingilizce biliyorsaniz youtube'da Dr Dray'in videolarini izlemenizi tavsiye ederim cunku onun sayesinde su an daha iyi bir cilde sahibim. Oncelikle hassas tez kizaran kasinan bir cilde sahipseniz, aslinda her cilt icin gecerli bu, butun parfum icerikli bakim kremlerini, temizleme jellerini vs atin. Parfum cilde cok zarar veriyor. Ikincisi cildinizi temizlerken kurutmayin yani sabun icermesin kullandiginiz jel. Burda verilen tavsiyelerin oncelikle size uyup uymadigini kontrol edin. Mesela gul suyu denmis, hindistan cevizi yagi vs denmis. Hindistan cevizi yagi komodojenik iceriktedir yani cilt tarafindan emilmesi zordur ve cildin gozeneklerini tikar( herkesin cildinde farkli etki yapabilir tabiki). Ben cok hassas bir cilde sahip oldugum icin ne alirsam icindekileri teker teker okuyorum arastiriyorum. Vichy'nin hydraboost serumu var parfumsuz. Yuzumu yikadiktan sonra nemli haliyle bu serumu suruyorum. Yuzumu yumusak tutuyor. Bunun yerine Neutrogena'nin hydra boost urununu de tercih edebilirsiniz bu da parfumsuz. Pesine ben gunes kremimi suruyorum ama sizin cildiniz kuru ise bir nemlendirici surebilirsiniz oncesinde. Gunes kremi olarak La Roche Posay'in Shaka fluid urununu tavsiye ederim. Cok hafif ve parfumsuz. Ama ben dr Dray'i izlemenizi oneririm. Cok bilgili bir dermatolog kendisi.

Back
X