Bakımsız olmak , sosyal fobi, eş tarafından beğenilmemek

blackmoda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2021
34
8
1
38
Merhabalar , ben öğretmenim . Lise yıllarından beri yoğun olarak sosyal fobi yaşıyordum . Üniversite çalişma hayatı derken aştım . Şu an sadece topluluk önünde konuşmada sorun yaşıyorum . Bir de takım elbiseli erkek olunca eşim dahil , çok tedirgin oluyorum( küçükken yaşadiğim bir travmadan dolayı , biliyorum)ancak bunu aşamıyorum...
Gel gelelim hayatımı nasıl etkilediğine, bu topluluk önünde konuşma fobisi yüzünden , sürekli okulda korku yaşiyorum, ya resmî yazı gelirde öğretmenler ile eğitim olurda konuşmam gerekirse vs vs..
Kafam o kadar doluyor ve içsel olarak bi huzursuzluk korku yaşiyorum ki bunlarla , günlük hayata zor adapte oluyorum zaman zaman . Bu nedenle de kendimi kapatıyorum diş dünyaya . Ben nasıl olsa diğer insanlardan geriyim . Bana değmez koyafet almaya, şuna değmez buna değmez . Ortaya çok sade , sıradan , bakımsız biri çıkıyor . Hep idare ediyorum kendime bşr şey almamaya çalişiyorum ama çocuklara ve kendim dişinda her şeyim önemli olduğunu düşünüyorum . Haliyle eşim de bakımsız değersiz birini görüyor . Ne bir hediye alır ne hatası içim özür diler . Ne teşekkğr eder yaptıklarım içim . Üstelik ailemle telefonla konuşmam dan rahatsız olur iş yapmamı bekler sürekli . Ne kitap okuyorum ne samimi bi arkadaşim var . Ne de komşum . Aileme uzak bir şehirdeyim .eşim durduk yere çocuğu bi tut dedim diye çok yorulmuş akşamı bana zehir etti . Bağriş çağris .... kendimden nefret ediyorum yetersiz görüyorum çok yetersiz , değersiz . Nasıl aşacağim ben nasıl düzeleceğim . Lütfen yol gösterin

Ne zamandır kendinizi böyle kötü hissediyorsunuz?
Eşiniz anlayışsız onu çözmeniz lazım.
Sosyal fobi konusunda hayretler içerisindeyim. Bu problemle yüzleştikçe baş edebilirsiniz ancak… Kolaylıklar dilerim

Majör depresyondan bahsedilmisti bir ara o şekilde olablr msnZ? Biraz internettebakin uyuyor mu size diye. Psikologa gidip önce kendindeki bu.durumlari asmak için adım atıp sonra aile terapisti destegi de almalsnz.
Yoksa kendi kendine asılacak bir durum değil bu yasadklarnz. Değersizlik duygusu içinize işlemis malesef. Birde eşiniz anlayışlı ise onunla paylaşın ama değilse ona demeden psikologa gidin

Neden bir terapiste görünmüyorsunuz? Anlattıklarınıza cidden üzüldüm kendinizi bu kadar değersiz görmeniz çok üzücü İlle de kendinize değer biçmenize gerek yok bir kuaför, bir manikür, az biraz takı, birkaç parça kıyafet bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum hem kendinize de gelirsiniz biraz. İçinizden gelmiyorsa bile çıkıp almalısınız diyorum. yardım edecek, seçecek bakacak bir de arkadaş çağırın ordan başlayın derim

Sadece meslektaşlarınızın önünde konuşmaktan mı korkuyorsunuz? Kendinizi küçük düşürmekten mi korkuyorsunuz? Yetersiz, eksik görülmekten mi? Sizi ezmelerinden mi?

Her şey bir yana da eşinizin size değer vermemesinin yüzde yüz suçlusu siz değilsiniz. Evet, kendinize baksanız, özgüveniniz yerine gelse iyi olur. Ama sizdeki bu koca yine huzursuzluk çıkaracak bir şey bulur zannımca. Evladına iki dakika bakmamak için kavga çıkarması için haklı bir sebep göremiyorum. Bunun sizinle alakası olduğunu da sanmıyorum.
Meslektaşız, işimizin çoğu bir topluluğa hitap etmek zaten. Bundan kaçamazsınız, bir şekilde yenmeniz gerekiyor.

Travmanizi bilmeniz çok iyi. Şimdi gözlerinizi kapatıp derin nefesler alın. Beş dk on dk ta ki tüm düşüncelerden uzaklaşan dek. Olmuyorsa nefesin kendisine odaklanın. Sonra travma anına dönün. Dışarıdan izliyor gibi değil, o anı yeniden yaşıyor gibi. Ve o olay sırasında ne hissettiyseniz ve kime ne diyemediyseniz hepsini dile getirin. Örneğin şu an çok korkuyorum, beni buraya neden getirdiniz, mutsuzum, gitmek istiyorum. Yani her ne hissettiyseniz dışa vurun. Sonra telkin vereceksiniz kendinize. Artık bu durum önemli değil çünkü ben çocuk değilim, büyüdüm, güvendeyim. Ben ... korkmam çünkü bu olay geçmişte kaldı gibi gibi. Kendinizi rahatlatacak her türlü cümle diyebilirim. Bu çalışmayı birkaç kez yapın. Artık olayı hayal edip içine girdiğinizde hiçbir şey hissetmediğinz noktada travma temizliği bitmiş oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…