Bakımsız olmak , sosyal fobi, eş tarafından beğenilmemek

Herkese ne yapmalıyım demişsiniz, size reçete bile verdim ama okumuyorsunuz. İyileşmek istediğinize emin misiniz cidden?

Oncelikle kendine bir saat ayir sadece dusunmek için. Bu kadar degersiz edersen kendini karşindaki de sana deger vermez. Senin kisisel gelisim vidyolati izlemen lazim. Biliyorum psikologa da gitmiyceksin. Bak şimdi bir kagit al ve olumsuzluklarini yaz. Karşisina da olumlu şeyleri bir kaçini yaziyorum ornek olarak
1. Bakimsiz -> bakimli
2. Kitap okumuyorum -> kitap okuyorum
3. Sosyal fobi -> sosyal ozgurluk ve saire. Sen çok daha kucuk detaylari da yaz. Ve onlari degistir. Mesela gunu bu gun. Guzel banyo yap. Makyaj yal. En guzel elbiseni giy. Saçini başini ozenle duzelt. Yarin ilk işin kendine guzel bir kitap almak. Yatmadan once zaman ayir ve oku. Ama hepsini yaz ve değiştirmek için çaba harca. Hergun ben oyleyim diyerek bu zayifliginin ardinda gizlenme. Çocuğun buyuyunce en çok seni ezen o olacak. Çocuğun için guçlu ve ozguvenli olmaya çaliş. Daha gençsin birazdan kole yerine kullanirlar seni. Kendine saygin degerin olsun. Ezdirme kimseye kendini. Ailene de, eşine de..

Travmadan kurtulmak için travma ile yüzleşilir ama sadece o degıldır sizdeki travma degersızlık hıssıyatı anne baba dan gelır insana.Emdr terapı cok etkili bu konuda. Kesinlikle gitmelisiniz .

Lütfen profesyonel destek alın, siz çok degerlisiniz... Kimse size böyle davranamaz

2 çocuk biri bebek işim zor . Kendimi onlara adamiş gibiyim

Öncelikle 2 bebeyle böyle hissetmenizi çok çok normal görün
Hem çalışıyorsunuz hem eş öküz destek sıfır
Başka bir şehirde tanımadığınız bir ortamdasınız
Hem çalışıp hemde 2 çocukla ev işi yetiştirip kitap okuyabilen varmı acaba
Eve yardımcı gelmiyorsa dışarıdan yenmiyorsa ara sıra çocukları bırakacak biryer yoksa bunu yapabilen varmı yazsın nolur
Önceden travmanız varmış evet ama sizi körükleyen eşiniz var bence oda farklı yerlerden vurup korkularınızı tetiklemiş gibi
Seni düşünmeyeni düşünmene gerek yok bence
Çocukların babasızda büyür zaten herşeyi yapıyormuş gibisin

Öncelikle siz kendinize değer vereceksiniz, bakın ne güzel maaşınız var. Saçlarınızı güzelce boyatın, ( türbanlı olsanız da açık olsanız da bunu mutlaka yapın) güzel kıyafetler alın, makyaj yapın, yüzünüzü sabah akşam jellerle temizleyin, maske yapın. Kendinize topuklu ayakkabı, topuklu bot, güzel bir kaban ve uyumlu çantalar alın.

Eminim özgüveniniz yerine gelecek.

Bu yaşlarınız birdaha geri gelmeyecek, tadını çıkarın gençliğinizin. Çocuklarınızla sosyalleşin, boşverin kendinize de çocuklarınıza da harcayın gitsin.

1 yıl ücretsiz izin aldım . Eşim tamamen yardım etmiyor değil . Ağırlıklı ev işi bende ama , yardım ettiği ve çocuklarla ilgilendiği oluyor . Ama bi bıkkınlık var ben de normal mi bu durum bilmiyorum ama ne işleri bitirebiliyorum , ne kendime vaktim var . Yardım almıyorum dişardan iş konusunda . Böyle de başarabileceğime inandırdım galiba kendimi ama olmuyor nedense . Bşr şeyler eksik içimde . Çocuklar yokken ne gayretliydim . Nasıl düzeleceğim bilmiyorum

İnsanın bazı şeyler elinde olmuyor o kadar kişi size tavsiyede bulunmuş ama sanırım bunu algılayacak durumda değilsiniz şuan. Psikiyatr ile görüşmeniz şart gibi.

Kendiniz söylüyorsunuz sorunun kaynağını zaten bakımlı olun, eve çok kapatmayın kendinizi hobi edinin arkadaş edinin, çocuğunuzu alın gezin alışveriş yapın zaman geçiyor zaten. Ayrıca her insan bakımlı olmalı diye düşünüyordum. Ben evin içinde giydiğim kıyafeti bile düzenli uyumlu giyerim, uyduruk giymem kendimi salmış gibi hissetmek hissetmem. Bir örnek bu. Diğerlerini saymayacağım. Çünkü kendime saygım var benim içim rahat etmez. Kendinize değer verin bakın zor bir şey değil. Sessiz kalmayın bi de hoşlanmadığın bir şey olursa eşinize söyleyin

Ne olursa olsun once sen değerlisin lutfen kendine saygi duy ozen goster,deger ver ve hemen ama hemen basla bi yerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…