Bakire değilim ilk gece ne yapabilirim ?

Sorunun cevabı yine yazdıklarınızda "bilinçli ebeveynler" azalmamalı aksine çoğalmalılar, siz kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 46 yaşındayım, emin olun benim çocukluk ve ergenlik dönemimde de çocuklar aynıydı, tek farkı o zamanlar sadece devlet televizyonu 90 başlarındaysa 2 tane özel televizyon kanalı vardı, sosyal medya yoktu, dolayısıyla da yaşanan yerel olayları tüm ülkenin duyması mümkün olmuyordu, liseye gittiğim yıllarda okulun tuvaletinde düşük yapan kızlar olurdu, küçük çocuklara tecavüz eden adamlar olurdu, bugünden çok da farklı değildi, bugünün çocuklarının tehlike etkenleri arttı sadece, artık sadece çevrelerindeki kişiler ulaşmıyor, sosyal medyadan, bir takım akıllı telefon uygulamalarından da sapık, pedofili veya gençleri kandıracak farklı amaçlarla kullanmaya kalkacak insanlar var.

O yüzden diyorum önce biz kendimizi eğiteceğiz, sonra eşlerimizi, oğul ve kızlarımızı eğiteceğiz, bilinçlendireceğiz, tek çaremiz bu, yakın zamanda yanılmıyorsam bir tv programında ismini hatırlamıyorum ama bilindik biriydi, evlilik yolunda ilerleyen gençler önce evlilik kursu, sonra ebeveynlik kursundan geçmeli demişti, yüzde yüz katılıyorum bu düşünceye, sağlıklı ve mutlu bir evlilik nasıl olmalı, eşler birbirine nasıl davranmalı dersleri verilmeli, evlendikten sonra da çocuk sahibi olmak istediklerinde bir çocuğa doğumundan itibaren nasıl davranılmalı, anne babanın çocuğun hayatındaki yeri ve önemi temalı kurslar verilmeli.

Bir çocuğu dünyaya getirmek, bebeklik çağında onu koruyabilmek, okula başlayan bir çocuğu korumaktan çok daha kolay, korumaktan kastım yasaklar değil, zira bu konuda kendimi net ifade edemedim zannediyorum, çocuğu her konuda bilinçlendirmek, ona sorumluluk aşılamak ve hayatını yönetme ama yönetirken de kendini koruyabilmesini öğretmek.

Yani aslında bunca lafımın kısa özeti eğitim, eğitimsiz olmaya hakkımız yok artık, okul eğitimi bir yana, insanın kendi kendini eğitmesi ve geliştirmesinden bahsediyorum çünkü çocuk büyütmek kitaplarda yazıldığından çok farklı, her çocuk kendine özgü bir karakter ve davranış biçimine sahip, anne babalar çocuklarının karakter ve davranışlarına göre onu kazanmak için davranış biçimleri geliştirmek zorunda, yoksa çocuklarımız elimizden yitip gitmeye devam edecek.

Keske olmasaymis ama yapacak bisey yok..
Yapay kizlik zarini bir arkadasiniza getittirin gelsin onun adresine o size versin olmazmi zaten icinde ne oldugu belli olmuyor paketin sanirim.

Hanimefendicim bu ibareyi ben kullanmiyorum isterseniz acin okuyun Nur suresini orda görürsünüz. Ben de kimseyi asla yargilamam benim haddim degil yalnizca erkeklerin namusu kadina yûklemelerine deli oluyorum. Tabiki bakir olan olmayanla evlenir bu kendi tercihi sadece bi erkegin olaya bu şekilde bakmasini saglamak istedim umarim anlatabilmisimdir.

sorma valla bende aynı durumda oluyorum herkese saygı duyuyoruz
diye yorum yapılıyor ama sen karşı çık mesela yerden yere vuruyorlar
siz nasıl savunuyorsanız bu durumu ben de savunmuyorum ama
kötüde yorum yapmıyorum yani..bunu yapana saygı duyuyoruz diyorsan
herkesin görüşlerine de saygı duyulması lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…