Bakire değilim ilk gece ne yapabilirim ?

Haklısınız, babalarda çocuklarıyla ilgilenmeli, çocuklara eğitim bebeklikten itibaren verilmeli, bizim çocuk yetiştirmede düştüğümüz en büyük yanlış, çocukların vücutlarında değişiklik başlama ihtimali arttığı döneme kadar çocuktur deyip sonrasındaysa sen büyüdün deyip herşeye ayıp diyerek susturmak, hareketlerini, giyimini, çocuğun tüm kurallarını bir anda değiştirmek, büyümeyle birlikte değişen kurallar çocuklarda kafa karışıklığına neden oluyor ve ebeveynleri tutarsız buluyorlar, oysa kurallar doğumdan itibaren koyulur, evde dışarı da uyması gereken kurallar, giyimi, eğitimi herşeyi kurallı olmalı ve bu kurallara ebeveynlerde uymalı.

Sadece örnek olsun diye yazıyorum çocuklarımıza küçükken askılı giydiriyoruz mesela, biraz büyüyünce askılı yasak diyoruz, peki neden yasak sorusuna çünkü sen büyüdün, kızsın öyle şeyler giymemelisin ayıp cevabını veriyoruz çoğu zaman, ilkokula kadar kız erkek karışık arkadaşlarıyla oynarken bir anda erkek çocuklara yasaklama getiriyoruz, peki neden yasak? Çünkü o erkek kızlar erkeklerle oynamaz diyoruz, bu belki çocuklarımızı koruma içgüdüsü ama yanlış yapıyoruz, belki genelleme de hata olacak ama sitede genç kızların açtığı o kadar çok konu var ki genelleme yapmama neden oluyor zira kızların yaşadıkları herşeyin temelinde aynı sorunlar olduğunu fark ediyorum, aileleriyle tabu olan ayıp sayılan hiçbirşeyi konuşamıyorlar, etrafları yasaklar duvarıyla örülü ve neden yasak olduğunu bilmiyorlar bile, büyümeye başladıklarından itibaren bir anda aşırı baskı ve yasaklar başlıyor, işte bu da onları dışarı itiyor, annelerinden doğrusunu öğrenebilecekleri herşeyi arkadaş çevresinden öğrenmeye çalışıyorlar, öyle ki 23 yaşına gelmiş yetişkin bir birey yaşadığı yüzeysel ilişkiden hamile kalacağını zannedecek kadar bilgisiz ama hamile kaldığını düşünerek ailesinden korkacak kadar panik içinde oluyor, çünkü annesine soramıyor, çevresine soramıyor, ne yaşadığını ve sonuçlarını bilmiyor.

Evet çocuk yetiştirmekte babanın rolü de asla inkar edilemez, anne baba aktif rol oynamalı evlatlarının hayatında ama özellikle annelere yazmamın bir sebebi de anneler kızlarına erkeğe tam itaat fikrini aşılıyor, evdeki abi baba hizmet edilmesi, onların istediği gibi davranılarak mutlu edilmesi gereken bireyler olarak gösteriliyor, erkeklerin sevgisini kazanmak hep bir koşula bağlanıyor, şöyle davranırsan abin kızmaz, böyle davranırsan baban seni daha çok sever, bu mesajı alan kız hoşlandığı erkek arkadaşına sevgisini ispat etmek ve daha çok sevilmek için birlikte oluyor, bu düşünce yapısı evliliklerine de yansıyor, kocandır yapar, kocana ve ailesine itaat edeceksin, seni gelin aldılar, boşanırsan kadın başına ne yaparsın adın çıkar, erkeklerin kanatları altına alınması gereken, kendini koruyamayan, birey olmasına izin verilmeyen, susması, itaat etmesi gereken insan olarak kodlanıyoruz.

Cinsel ilişkiye girme yaşı neredeyse ortaokul çağına düştü, bu korkunç birşey, daha çocuk yaşta kendi bedenini bilmeden, ne istediğinin farkında olmadan, sonuçlarını tahmin edemeyeceği şeyler yaşıyor çocuklar, demek ki ayıp ve yasaklar işe yaramıyor, hatalara düşüyoruz, birşeyler değişmeli ve değiştirebilecek kişilerde anneler, anneler önce kendini sonra eşlerini oğullarını kızlarını eğitecek bunun başka yolu yok.

Siz daha onceki yazilarimi okumadınız sanirsam bi cumledemde belirtigim gibi ben erkek olsam egerki sadece kendimi helalim icin kendimi sakliyorsam onunda ayni sekilde olmasini isterim dedim erkek icinde gecerli

bu konulara pek yorum yapmıyorum artık çünkü kendimi tutamıyorum
konu farklı yerlere gidiyor.
tek merak ettiğim şey namus 2 bacak arasında mı diyenler
acaba nerede bilmediğimden soruyorum zaten sadece 2 bacak arası olmuyor
bu bütün heryer oluyor ama neyse..

Zihninde guzelim. Hic biryerine el degmemis ancak beyninde 40 tilki dolanan insandir namusu olmayan. Evet 2 bacak arasinda degil namus, orada olan gözün beynin gibi bir organın.

Zihninde guzelim. Hic biryerine el degmemis ancak beyninde 40 tilki dolanan insandir namusu olmayan. Evet 2 bacak arasinda degil namus, orada olan gözün beynin gibi bir organın.

yani daha reşit yeni olmuş okula giden bireyler
birliktelik yaşayacak kim olduğunu bilmeden sadece yapmak istediği
için sonra ileriki yaşlarda devam edicek ve bu namus olarak adlandırılmayacak
öylemi heryerimi elletirim kötülük düşünmem fesatlık yapmam ama hanımefendiyim yada beyefendiyim hiç bir yerimi elletmem ama fesatlık yaparak kavga ederek yada ne bilim bunun gibi şeyler düşünürüm bu yüzden de namussuzum yani bence namus çok farklı biliniyor.

Kendi agzinizla diyorsunuz "resit olmus bireyler". O reşit olmus bireyleri tam olarak bilinclendirdikten sonra kendi istekleriyle kendi bedenleri üzerinde yaptıkları tasarruflari namussuzluk olarak degerlendiremezsiniz. Dokundurur da elletir de ya da elletmez dokundurmaz sever aşık olur size ne bize ne kime ne? Evet efendim kafalarının ici binlerce kotulukle dolu olan ve bunu bedenlerini "elletmeden" icraate doken insanlar namussuzdur.

acik acik soyle yapabilecegin baska bir sey yok, evlendigin gece ogrenildiginde daha kotu sonuclar meydana gelir

kafalarinin icinde binlerce kotuluk ne mesela?Sorun bunun icraate dokulmesi zaten

Yaziniza katiliyorum fakat tek bir yaziniza katilmiyorum bebeklikten itibaren kurallarla yetisen cocuk kendi karakterini olusturamaz kendi ozguvenini kaybeder annesiz babasiz hic birsey yapamaz ben sadece ona katilmiyorum cocuga tabiki kendi hayatimiza gore yonlendirmeler yapmalıyız fakat yasak hayir kurali cignedin cezalisin bunun sonu siddete kadar gider buda cocukta travma yaratir

Ne gibi bir kötülüktür bu ben anlamadım bu kadar namussuz denilecek kadar.
yapılan çoğu kötülüğün de cezası yok mu tabi kide var ama namus çok farklı birşey.
ben şahsen daha liseye giden bir çocuğumun yada ortaokul farketmez birileri ile
birlikte olsun istemem sadece mutluluk bu değildir.

Haram ye, hirsizlik yap, baskasi hakkinda dedikodu cikar, iftira at, fesatlik yap, kafanda binbir turlu oyun kur vs. Sonra namuslu ol. Oldu güzelim. Siz kendinizi elletmeyin acayip namuslusunuz. Hadi gule gule

Haram ye, hirsizlik yap, baskasi hakkinda dedikodu cikar, iftira at, fesatlik yap, kafanda binbir turlu oyun kur vs. Sonra namuslu ol. Oldu güzelim. Siz kendinizi elletmeyin acayip namuslusunuz. Hadi gule gule

konuyu saptırmayın lütfen.kendini elletmeyen insanlar
bu şekilde mi yani bana göre her 2 side namussuz Türkçe meali de
başka hatta söylemiyorum herşeyin cezası var diye ona dedim zaten
yapılan hiç birşey cezasız kalmaz. benim namusumu sorgulamak sana mı kalmış.
zaten emin ol onları yapan diğerini de yapar..hepsi bir bütündür yani.benim özelim de
herşeyim de beni seven bana değer verenindir işi bittikten sonra terkedip gidenin değil.
sen istersin yaparsın kendine verdiğin değerle ilgili anlık zevkime bakarım diyorsan herkes
kendi düşüncesi sonra böyle düşünürler ne desem napsam diye..

Herkes kendi düşüncesiyle yasiyorsa kendini elletene namussuz diyemezsin. Elletir de opturur de sevdirir de. Bana gore de senin namussuz degil dediklerin namussuz napicaz simdi? Ben ortalik yerde namus sudur namus budur sen namussuzsun diye işkembeden atmiyorum, soylediklerin baskalarini nasil hissettiriyor onu görmeni sagliyorum. Namussuz deme kınama basinda bulursun. Bilincsiz bir genc hata yapmis olabilir veya bilinclidir ve istegiyle yapmis olabilir bunlar namussuzluk mu? Ne kadar sığsınız. Boyle yasamaya devam edin. Ilerde kizinizi reddeder, oturur yaslar tutarsiniz belki bu sebepten (Allah korusun).

Yalnız ben yasak ve cezadan bahsetmiyorum, sanırım tam ifade edemedim kendimi, kaldı ki çocuk doğduğu andan itibaren bir bireydir, ona özgürlük verirsiniz ama hayat içinde karşılacağı durumlar içinde hazırlarsınız, sonuçların neler olabileceğini anlatır tercihleri ona bırakırsınız, bebeklikten itibaren kurallar vardır, otomatikman kurallar oluşur, siz bebeğinize hasta insanların yaklaşmasına izin vermeyerek otomatikman bebeğiniz için bir kural koymuş olursunuz, yanında sigara içilmesine izin vermemek, bebeğin özel bölgelerine dokunulmasına müsade etmemek, uyku saatini geçirmemek, yemek saatinde bebeği beslemek hep bir kural üzerinedir, kural nizam yani düzen demektir ve hayatın her alanında düzen sağlanır ki sistem sorunsuz işlesin.

herşeyi zamanında ve yerinde yaşamak güzeldir.
bunu yapın bence mutsuz olmazsınız. Gereksiz zaman
ve yerlerde değil...

herşeyi zamanında ve yerinde yaşamak güzeldir.
bunu yapın bence mutsuz olmazsınız. Gereksiz zaman
ve yerlerde değil...
goruslerinize katiliyorum onemli olmasaydi bekaret; konu sahibi ne yapacagim derdine dusmezdi.Gelinlik giyerek herseyi usulunce yasamak en guzeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…