- 12 Temmuz 2006
- 57.207
- 218.781
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Beuatifullady84
-
Görüşüne saygi duyarim ama anneler yasak koyuyor diyorsun ya çoğu kiz cocuklari hatta hemen hemen hepsi babalarina aşık olurlar babalari iyi ilgilenmedikleri icin sevgiye muhtac kaliyorlar ve disarda sevgi arayarak babalarının sevgi ihtiyaclarini karsilayacagini sanip erkeklere aldanip kaniyorlar diye dusunuyorum aslında her birey anne baba ergenlik cagina gelen kiziyla oturup arkadas gibi sohbet etmeli dogruyu yanlışı soylemeli yasak hayir kendini sakin elletme doverim gibi terimler aslinda ergenlik cagindaki kizlarin beynine yer edip annem bana elletme doverim öldürürüm demisti kötü birsey olacagini sanmiyorum diye düşünüp o tür yanlislara düşebilir diye düşünüyorum baba anneyle ilgilenmezse evde saygi olup sevgi olmazsa cocuklarda ergenlerde bilinçsizce dönülmez yanlislarla karşılaşabiliyor malesef çoğu iş annenin yerine gore arkadas gibi olup mantıklı konusmasi bilgilendirici konusmasi babalarin ise kiz cocuklarina daha cok vakit ayirmasi daha iyi ilgilenmesi lazim ki babanin sevgisini sevkatine doysun ki disarda yalanci mutluluk aramasin diye dusunuyorum
Haklısınız, babalarda çocuklarıyla ilgilenmeli, çocuklara eğitim bebeklikten itibaren verilmeli, bizim çocuk yetiştirmede düştüğümüz en büyük yanlış, çocukların vücutlarında değişiklik başlama ihtimali arttığı döneme kadar çocuktur deyip sonrasındaysa sen büyüdün deyip herşeye ayıp diyerek susturmak, hareketlerini, giyimini, çocuğun tüm kurallarını bir anda değiştirmek, büyümeyle birlikte değişen kurallar çocuklarda kafa karışıklığına neden oluyor ve ebeveynleri tutarsız buluyorlar, oysa kurallar doğumdan itibaren koyulur, evde dışarı da uyması gereken kurallar, giyimi, eğitimi herşeyi kurallı olmalı ve bu kurallara ebeveynlerde uymalı.
Sadece örnek olsun diye yazıyorum çocuklarımıza küçükken askılı giydiriyoruz mesela, biraz büyüyünce askılı yasak diyoruz, peki neden yasak sorusuna çünkü sen büyüdün, kızsın öyle şeyler giymemelisin ayıp cevabını veriyoruz çoğu zaman, ilkokula kadar kız erkek karışık arkadaşlarıyla oynarken bir anda erkek çocuklara yasaklama getiriyoruz, peki neden yasak? Çünkü o erkek kızlar erkeklerle oynamaz diyoruz, bu belki çocuklarımızı koruma içgüdüsü ama yanlış yapıyoruz, belki genelleme de hata olacak ama sitede genç kızların açtığı o kadar çok konu var ki genelleme yapmama neden oluyor zira kızların yaşadıkları herşeyin temelinde aynı sorunlar olduğunu fark ediyorum, aileleriyle tabu olan ayıp sayılan hiçbirşeyi konuşamıyorlar, etrafları yasaklar duvarıyla örülü ve neden yasak olduğunu bilmiyorlar bile, büyümeye başladıklarından itibaren bir anda aşırı baskı ve yasaklar başlıyor, işte bu da onları dışarı itiyor, annelerinden doğrusunu öğrenebilecekleri herşeyi arkadaş çevresinden öğrenmeye çalışıyorlar, öyle ki 23 yaşına gelmiş yetişkin bir birey yaşadığı yüzeysel ilişkiden hamile kalacağını zannedecek kadar bilgisiz ama hamile kaldığını düşünerek ailesinden korkacak kadar panik içinde oluyor, çünkü annesine soramıyor, çevresine soramıyor, ne yaşadığını ve sonuçlarını bilmiyor.
Evet çocuk yetiştirmekte babanın rolü de asla inkar edilemez, anne baba aktif rol oynamalı evlatlarının hayatında ama özellikle annelere yazmamın bir sebebi de anneler kızlarına erkeğe tam itaat fikrini aşılıyor, evdeki abi baba hizmet edilmesi, onların istediği gibi davranılarak mutlu edilmesi gereken bireyler olarak gösteriliyor, erkeklerin sevgisini kazanmak hep bir koşula bağlanıyor, şöyle davranırsan abin kızmaz, böyle davranırsan baban seni daha çok sever, bu mesajı alan kız hoşlandığı erkek arkadaşına sevgisini ispat etmek ve daha çok sevilmek için birlikte oluyor, bu düşünce yapısı evliliklerine de yansıyor, kocandır yapar, kocana ve ailesine itaat edeceksin, seni gelin aldılar, boşanırsan kadın başına ne yaparsın adın çıkar, erkeklerin kanatları altına alınması gereken, kendini koruyamayan, birey olmasına izin verilmeyen, susması, itaat etmesi gereken insan olarak kodlanıyoruz.
Cinsel ilişkiye girme yaşı neredeyse ortaokul çağına düştü, bu korkunç birşey, daha çocuk yaşta kendi bedenini bilmeden, ne istediğinin farkında olmadan, sonuçlarını tahmin edemeyeceği şeyler yaşıyor çocuklar, demek ki ayıp ve yasaklar işe yaramıyor, hatalara düşüyoruz, birşeyler değişmeli ve değiştirebilecek kişilerde anneler, anneler önce kendini sonra eşlerini oğullarını kızlarını eğitecek bunun başka yolu yok.