Bakirelik ve Jinekolojik Muayene

İstanbuldaysanız belediyenin kadın sağlığı merkezleri var oraya gidin
Tüm testleri ve muayeneleri ücretsiz yapıyorlar. Sigortaya falan da gerek yok.
Kendi kişisel bilgileriniZi vereceksiniz zaten , aileniz şimdilik duymaz
Sonuca göre duruma bakın
Geçmiş olsun

tek git altı üstü bi muayene yahu ben ögrenciyken çok gittim kist nedeniyle ve mantar nedeniyle kültür de verdim daha 17 yasindaydim annemlere hastaneye gidiyorum bile demedim babamin saglik guvencesini kullandim 25 yaşındasınız sonuçta doktorda odaya yakınını almaz zaten öyle şeye de şahit olmadım hiç sana evli misin bekar mısın der ona göre hareket eder bakire misin diyende olmadı

mikrop kapmıştırsın bir tuvaletten. ilşknin üzerine o kdr beklemezdi çıkacak olsaydı. doktora bekarım dersin olur biter bekaret muayanesi farklı birşey bildiğim kadarıyla 2 dk da öyle birşeye bakmaya kalkamaz doktor

ben ağdadan olduğuna neredeyse emindim çünkü kadını uyardım abla kartuşla yapma diye yok yok bir şey olmaz ben ağzıni temizliyorum dedi zaten o ağdadan 1 hafta sonra sivilce gibi çıkmaya başladı ama göründüğün kadın doktor da basur dan mikrop kapmış olabilirsin klozet kullanıyorsan eğer halka açık yerde oradan bile olabilir demişti

annesinin premsesi bir kızsın anlaşılan, artık büyümelisin...

herkes doktor galiba, ilişkiden o kadar süre sonra asla çıkmaz diyenler mikrop kapmışsındır diyenler :).

Birincisi siğil olduğunu bile bilemezsin, doktora görünmek şart.

Eğer siğilse, siğil mikrobik değil virütiktir, %99 ihtimalle cinsel yolla bulaşır. Tuvaletten vs bulaşma ihtimali yok denecek kadar azdır. Ayrıca bulaştığı zaman hastalık yapacak diye bir kaide yoktur ya da hemen hastalık yapacak diye bir kaide yoktur. Vücuda yerleşen virüs çok uzun zaman sonra çıkıp, bu şekilde kendini gösterebilir. Cinsel organdaki siğil HPV'nin bir türüdür ve HPV cinsel yolla bulaşan en yaygın virüstür.

Doktora gidip muayene olmanız en mantıklısı, siğili yakarak ya da dondurarak tedavi ederler, maalesef başka bir tedavisi yok. Ailenize haber vereceklerini hiç sanmıyorum. Ayrıca bu sağlıkla ilgili bir konu ve doktorların işi bu. Her gün onlarca kişiyi muayene ediyorlar. Bunu düşünerek kendinizi telkin edin ve asla doktordan utanmayın. Ayrıca cinsel yolla bulaşan hastalıkları bazen önlemek çok zor olsa da bizim yapabileceğimiz en doğru hareket sürekli muayene olup tehlikeli hale gelmeden hastalıkların önüne geçmek.

Ayrıca düzenli olarak (en az iki yılda bir) smear yaptırmayı da ,ihmal etmeyin, siğilin estetik sıkıntısından başka bir zararı yok fakat HPV'nin farklı türleri tedavi edilmezse rahim ağzı kanserine yol açabilir ve bu çok yavaş ilerleyebiliriz. Az sayıda ilişkimiz olması karşımızdaki kişide hastalık olmadığını göstermez. İşin kötü tarafı HPV maalesef kondom kullanımıyla da tam olarak önlenemiyor.

Çok geçmiş olsun ama en azından tedavisi kolay bir hastalık, umarım kısa sürede cesaret edip tedavi olursunuz.

Şuan yaşın küçükse 6 yıl önce kaç yaşındaydın acaba. Ergenliğe girer girmez mi birlikte oldun? Siğille bunun ne alakası var ? Ordaki siğil için gittiğin de bakire olmadığından doktora ne? Cahil cahil iş yapmayın ya .

Ergen çağında cinsellik yaşayacak cesaret var ama mübarek ne dr.a gitme cesareti var ne de annesiz gitme kabiliyeti. Cahillik dizboyu.

elma sirkesi ile önden siliyosun sonra sarimsagi ezip bir kac damla limon suyuyla sigilin uzerine lapa seklinde koyup bantla yapistir sabaha kadar beklet 1 haftaya 10 gune biter yanliz geciktirme rahim agzi kanserine bile sebeptir bu illet iliskiye girme kimseyle bu surecte lavabodan cikinca falan ellerini guzelce yika

Mantikli bir açıklama okudum gözlerim doldu ...
Sizi tebrik ediyorum .
Cok bilgisiziz maaaaalesef.

Doktor muayene odasına anneniz giremez hatta görüşmeye de almaz yıllar önce bir üniversite hastanesinin kadın doğum bölümüne başvurmuştum.

Annem kapıdan girmeye niyetlendi doktor kızınız 18 yaşından büyük değil mi o zaman içeri giremessiniz dedi.

Kaldı ki alın randevu gidin anneniz nereden bilecek siğil geciktirmeye gelmez kronikleşebilir başka türlü hastalıklara dönüşebilir.

Ayrıca 6 yıl önceki ilişkiden kaynaklanamaz diyenler olmuş olabilir siğillere virüsler neden olur. Vücuda girince uykuda kalabilirler. Bağışıklık sistemi zayıflayınca çıkabilirler.
Doktor değilim iddaa edemem.
Ama mesela uçuk virüsü de vücuda birkez girdi mi ömür boyu bizimledir.
Bağışıklığımız düştüğü anda uçuk oluverir.

Tek gitmelisin.. doktorla ilişkiye girdiğini konuşursun yani bu o kişiden bulaşmış belli çünkü

Doktor söyler çünkü muayene şeklini bile belirleyen bakire olup olmadığındir. Zaten bakire misin demiyor evli misin diyor ne amaçla sorduğu malum

Lise öğrencisi filan mısınız? Ünide anneyle hastaneye gidemeyecek kadar bağımlıyken cinsel birlikteliği ne ara yaşadınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…