• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakış açısı

feracelife

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
352
69
38
37
arkadaşlar hayata karşı bakış açınız nasıl ?
ben üni sınavına hazırlancam ama çok karamsarım
zor şartlar altında sınavı kazananlar var mı çevrenizde
beni cesaretlendirin biraz lütfenn :)
daha öncede konu açtım ama yaynlnmdı sanırım
forumda yeni uyeyim yanlş yere açtysam kusura bakmayın

gerçekten zor şartlarda,imkanlarda ve babadan hakaret şiddetle kazandım..anadolu meslek lisesindeydim seçeceğim bölüm zaten belliydi ve 3 üniversitede vardı lisans olarak biri memleketimdeydi..babamla maddi manevi problemler vardı..lise son stajı paralı olsun diye dışarda istedim okulda olanlarda vardı ama parasızdı.haftaiçi 2 gün öğleye kadar okul,öğleden sonra da belli bir dönem part time çalıştım,3,5 gün staj sabahtan akşama kadar,cmtsi öğleden sonra dershane pazar ikindine kadar dershane boş vaktim nerdeyse saatli vakitti.staj paramla dershane taksiti veriyordum.son 1ay kala eve kapandım sabahtan geceye kadar hem konu hem soru yaptım.bu arada sezonda yorgunluk psikolojik çöküntü evin durumu derken her olumsuz olayda hırsalnıyordum ve besleniyordum sanki..derkeeen ilk girişte hemde memlekimde bölümümün öğretmenliğini kazandım.üniversitede hem okudum hem çalıştım.eşimle tanıştım ,rüya gibi aşkla 2yıllık evliyim..gururluyum..yeterki gönülden iste ve dua et..

arkadaşlar hayata karşı bakış açınız nasıl ?
ben üni sınavına hazırlancam ama çok karamsarım
zor şartlar altında sınavı kazananlar var mı çevrenizde
beni cesaretlendirin biraz lütfenn :)
daha öncede konu açtım ama yaynlnmdı sanırım
forumda yeni uyeyim yanlş yere açtysam kusura bakmayın
Ben de yeni bitirdim canım üniversiteyi şuanda hayata bir bakış açım yok malesef çünkü işsiz güçsüz evde boş boş yatan bi insan oldum :KK53: Çalışmaya başlayınca herşey düzelecek, meşgul olacağım vee en önemlisi en büyük hayalim olan mühendis ünvanımı almış olacağım o yüzden de mutluyum. Üniversiteyi kazanmak artık o kadar zor değil bu konuda için rahat olsun. Sınavlar o kadar basitleşti ki insan bu kadar da olur mu demekle kalıyor. En azından eski yıllara göre karmaşık değil. Sıkıntı yapmazsan ve planlı programlı çalışırsan her şey istediğin gibi olacaktır. :KK3:

Ah canım benim tam adresine geldin..

Benim üniversiteye hazırlık sürecim çok ama çok zordu..
Yurt dışından yeni dönmüştüm giderken lise sona geçmiş şekilde ve ts bölümüyle gitmiştim ancak fransızca bilmediğim gerekçesiyle beni yine lise 2 den başlattılar okuduğum lise katolik lisesiydi tam 2 sene boyunca derslerim iyi olmasına rağmen türlü bahanelerle beni sınıfta bıraktılar sonunda annemi orada bırakarak türkiyeye babamın yanına dönmek zorunda kaldım
Dönüşüm biraz şaibeliydi kalacağım belli olduğunda dershaneler başlayalı 1 ay olmuştu tm bölümünden lise son olarak devam ettim
1 sene boyunca evin yemeği bulaşığı temizliği herşeyiyle ilgilendim babam çok titizdi aynı zamanda dayakçıydı kemerlerle sopalarla şu bardağı niye şuraya koymadın da buraya koydun gibi bahanelerel devamlı dayak yedim babamdan saah 7 de kalkar okula gider oradan dershaneye geçer eve akşam 8:30-9 gibi gelir evin yemeği bulaşığı vs sini halleder gece 3-4 e kadar ders çalışırdım uykuya düşkün biri olarak1 sene boyunca sürekli olarak 3-4 saat uykuyla gezdim ama cin gibiydim çünkü yaşadığım durumdan kurtulmamın tek yolunun üniversiteyi kazanmaktan geçtiğini biliyordum..

Dershaneye başladığımda hiçbirşey bilmiyordum özellikle matematik namına neredeyse 2 kere 2 nin kaç olduğunu soracak kıvamdaydım yani.. Bi yandan yaşadığım zulüm bi yandan yoğunluk diğer yandan bilgisizlik.. kafayı sıyırmamak için hem dershanede dinlediğim dersleri hem de kendi çalıştığım dersleri çok sevdiğim bi ablamın bana anlattığını hayal ederek dinliyor ve çalışıyordum sürekli onun ağzını ve sesini hayal ediyordum yani:) Beni rahatlatıyor ve daha iyi kafama girmesini sağlıyordu çünkü:)

Ve sonuç.. o sene iyi bir bölüm kazandım ve annem türkiyeye geçici süreyle geldiğinde dershaneden çağırıp bende matematik dehası olduğunu söylemişlerdi çünkü hiçbirşey bilmeyen ben bi kaç ayda olimpiyat sorularını çözer olmuştum oysaki kimse hatta kendisi bile bilmiyordu ki benim gizli yardımcım o bahsettiğim berrin ablamdı:))

Çok iste ve kendine bir yöntem bul otobüs salon tuvalet nerde çalıştığının bir önemi yok 1 sene kendini herşeyden soyutla ve o senenin sonunda alacağın mükafatını düşün :)

Back
X