- Konu Sahibi ironikturktelvesi
keşke bir araya gelip yeme imkanımız olsa ben sana yapardım canım emin ol hiç üşenmezdim yeter ki biri bana canım baklava börek istedi desin![]()
ayy saol canim

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
keşke bir araya gelip yeme imkanımız olsa ben sana yapardım canım emin ol hiç üşenmezdim yeter ki biri bana canım baklava börek istedi desin![]()
ayy saol canimyimis kadarr sevindim , aslinda baklavalar yaparimda biraz daha kolay olanlari , yoksa hic yapmiyor bilmiyor deyil aslinda , ben burdaki tarifi alip yapacam bakalim nasil , becerebilecekmiyim urasacam bu arada sekerimde firlar ama
![]()
Başlığı görünce nasıl canım çekti yaabaklavayı çok sevmem ama ev baklavası olunca iş değişiyor tabi
![]()
aynen biz de eşimle ev baklavasını çok seviyoruz işte, tarifi sen de deneyebilirsin wishpearl eminim evde çok da güzel yaparsın, keşke canın çekmiş ben yapabilseydim sana ama olmuyor malesef![]()
Böyle düşünmeniz yeter :) Belli olmaz belki de kısmetse karşılaşırız yerim sizin baklavanızı![]()
Bu tarifi daha doğrusu hamur malzemeleri şiddetle tavsiye ederimHAMURU İÇİN:1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2 yemek KAŞIĞI YOĞURT
2 YUMURTA
1 yemek KAŞIĞI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
4 SU BARDAĞI UN
ŞERBETİ İÇİN:5 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON
DĞER MALZEMELER:CEVİZ-ANTEP FISTIĞI
NİŞASTA
MARGARİN,TEREYAĞ,SIVIYAĞ
Hamur yoğrulur.Küçük bezler alınır(60 BEZE OLACAK)sonra bezeler 10 ar ,10 ar ayrılır...Her 10 beze tabak büyüklüğünde aralarına nişasta sürülerek açılır.....Sonra tepsi büyüklüğünde büyütülerek tapsiye serilir...3 kat üst üste konulur..Arasına dövülmüş ceviz veyahut dövülmüş antep fıstığı konur.Tekrar 10 ar 10ar bezeler açılıp,büyütülür...En son kat serilip,istenilen şekilde kesilir..Üzerine 1 paket margarin eritilip(isteğe bağlı tuzsuz tereyağıda olabilir),1su bardağıda sıvıyağ eklenip soğuduktan sonra tepsinin tamamına gelecek şekilde dökülür... 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir....Şerbeti kaynatılır..İkiside ılıyınca dökülür(soğuğa yakın)...Ve servise hazır Afiyet olsun:))))))))
Merhaba
Ben de baklava mı kendim evdem yapıyorum dediğiniz gbi çıtır çıtır oluyor..
EV YAPIMI BAKLAVA
![]()
Bu tarifi daha doğrusu hamur malzemeleri şiddetle tavsiye ederimBirde baklavanın püf noktası baklava ağır ağır uzun sürede pişecek eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa dereceyi düşürün baklavanızın kat kat açılacağını göreceksiniz
Afiyet olsun
![]()
Bu tarif benim annemin tarifi yıllardır bu tariften yaparayyy çok teşekkür ederim ben bu tavsiyelerin hepsini uyguluycam, bir de verdiğiniz tarif benim baklava tarifimle aynı ben bunu kendi kafamdan yapıyordum bir yerden aldığım tarif değildi malzemeler aynı yani bir tek şerbetini o kadar şekerli yapmıyorum 3.5 bardak şeker kullanıyorum, ben de yavaş pişiririm ve kat kat tane tane olur aynen dediğiniz gibi![]()
![]()
Bu tarif benim annemin tarifi yıllardır bu tariften yaparBen de 6-7 yıldır yaparım herkes çok beğenir
Şekeri birde böyle deneyin
Nişastayı fazla koyuyor olabilir misiniz:26:
Nişasta kurutuyor baklavayıolabilir ya nişasta konusunda elim boldur biraz dediğim gibi çok şükür lezzetine bayılıyolar incecik tek tek oluyor ama biraz daha yumuşak oluyor ben şu her katı çıtırdayan baklavalar var ya onlara hayranım yaannenizin tecrubesi başkadır tabi biz de yeni yeni yetişiyoruz işte
burda bir arkadaşım tavsiye etti şerbeti sıcak baklavayı soğuk dökme tam tersini yap dedi daha yoğunluktan fırsat bulamadım da en kısa zamanda bu kadar bilgiyle tekrar yapmam lazım
![]()
Nişasta kurutuyor baklavayıAçarken bol koysanız bile onu büyütürken azaltabilirsiniz
Bilmem bu tarifte tam dediğiniz gibi oluyor şöyle iki parmağınızın arasına alıp hafifçe bastırınca çıtır çıtır sesi geliyor
Ben sıcak dökmüyorum öyle yumuşak ve hamur olduğunu düşünüyorum
Yinede siz bilirsiniz kolay gelsin
![]()
Sağol canımMaşallah kızlar size Nevoşum seninde ellerine sağlık,kim baklava yaparsa bende isterim ona göre bensiz yemeyin sakın![]()
O kadar farklı baklava tarifi varki. Hangisini uygulasam acaba. Siz çıtır baklava yapmayı başarabildiniz mi?kızlar eşim de ben de ev baklavasını çok severiz özellikle de büzmesine bayılırız ben de arada yaparım bu bayram da yaptım çok lezzetli incecik kat kat oluyor baklavam ama geçen gün bir arkadaşımda yedim kendisi evde yapmış onun yaptığı alınmış baklavalar olur ya çıtır çıtır böyle her bir katı çıtırdar aynen öyle olmuştu bana hamuruna sirke koymamı tavsiye etti ben de koyuyorum ama az mı koyuyorum nedir o kıvamı yakalayamıyorum önerisi olan var mı???![]()