Bakmamak

Sizin kadar olmasa da ben böyleyim, sade yaşamayı seviyorum kıyafeti de ihtiyacım olduğunda alırım. Her beğendiğimi almam. Eşim ise kıyafete düşkündür ve marka takıntısı vardır, herşeyi de giymez.

İlk zamanlar çok fazla harcıyordu ama.2 çocuktan sonra alma miktarını azalttı

Yani 10 bin tl maas alıyor ama ayakkabıyı parçalanıncaya kadar giyiyor. Insan icinde çalışmıyor mu eşiniz? Üstünün başının özenli bakimli olmasi gerekmez mi? Malesef eşiniz 'cimri'.

Hatta şu an hamileyim önceki hamileliğimden ve yakın bir arkadaşımın verdiklerini giyiyorum. Geçen baktım pantolonum eskimiş bana diye çıktık eşime 3 saat alışveriş yaptık.. şu meşhur Cuma indirimi haftasından bir şey almayacağız dedik lafta kaldı dünyanın alışverişini yapmış. Evimiz 5+2 ve çatıda depolarımız var illallah geldi bir yerlere bir şey koyup verilecekleri ayırmaktan.. 3 sene önce maddi olarak zordaydık kemer sıktık rahata erince koşa koşa alışverişe gitti. Sadece kıyafet değil bilhisayar telefon vb

Tam da bizdeki durum sanırım eşler birbirini böyle dengeliyor.eşime kalsa sanırım mağazaları eve taşıyacak sürekli bi şeyim yok diye yeniden alıyor. Bi şeyim yok dediği kıyafetten de en az 10 tane oluyor

Herkesin derdi birinin hasreti gibi ne değişik dünya dengesi var.. Keşke benim eşim böyle olsaydı çok isterdim..bıktım artık kılık kıyafete ayakkabıya parfüme döktüğü paraya adıyorum herşey kıvamında güzel..çoğu kadın benim eşim kadar alışveriş yapmaz heralde bunlardan biride benim..Babamda aynıydı halende aynı benim kaderim buymuş galiba babamın kullandığı cild bakım kremlerini giydiği markaları henüz ben bilmiyorum..modadan bi hbrim 2 parfümüm 1 gece 1 gündüz kremim 2 yazlık 2 kışlık ayakkabım var annem de benim gibi bizim evin erkeklerinden bize fırsat düşmüyor..ev alışverişi de aynı şekilde 1 kilo al dersin adam marketi toplar getirir

Eşim de çok kıyafet alırdı ve dediğiniz gibi marka. Öyle herşeyi giymez hala da öyledir. Çocuklardan sonra biraz daha dikkat ediyor, her gördüğünü almıyor.

Kremler konusunda eşimle yarışırız yeni krem, pling aalsam ver bakayım deyip hemen dener bu durumdan memnunum açıkçası, kendine dikkat etmesi hoşuma gidiyor ama kıyafet konusunda sinir oluyordum fazlasıyla.

Son düzenleme:
Ben de haberi olmadan sevgilime İnternetten alışveriş yapıyorum. Alınca mecbur giyiyor. Hem de benim istediğim tarzda giyinmiş oluyor. Bence siz de öyle yapın

Valla kapıda hazır onu beklemekten sıkıldım 12 senedir. Kızımız var ağız tadıyla bir şey alamadım çünkü ben daha mağazaya gitmeden alır şu an 9 yaşında 12-13 yaş Nike Adidas ayakkabıları var indirimden(!) alınmış. Eve daha su bardağı alamadım sabah bardaklarımı değiştirsek derim öğlen hop üç takım bardakla gelir. Ben de mağaza gezmek gönlüme göre almak isterim fırsat kalmıyor ki.. ha bu arada yemeğe içmeğe verdiği paraya da acır bu kadar alışveriş delisi olmasına rağmen. Sağolsun dışarı çıkarız sık sık ama kişi başı 50 tl yi geçsin bu kadar olur mu filan der. Aldığı montların ayakkabıların hele şu marka saatlerin fiyatları ile bir küçük daire alınırdı İnan’ın. Benim düğündne kalan üç bilezik bir iki kelepçe küpe vb var. Onun her sene aldığı özel kutularda sakladığı en az 500euro değerinde saatleri var.. hayır küçükken de yokluk çekmemiş ama doymuyor alışverişe

Bu arada ben de konu sahibinden daha dertliymişim valla. Anneme filan dedikodu yapsam kazanıyor alıyor karışma diyor..

Yaa cok tatlısınız, gulerek okudum yorumlarinizi
Ağzınizin tadi bozulmasin hic ^_^

Sizin almak istediğinizi şeylere müdahale ettirmeyin, mesela sık oluyorsa size sormadan alması geri verin, belki vazgeçer bu durumdan.

Ben biraz birikim kısmın da hassasım aylık belirlediğimiz bir miktar var onu ayırınca gerisine karışmıyorum. Çünkü huzursuzluk oluyor aramızda sürekli harcama muhabbeti dönünce.

Benim eşimi anlattınız. O da cimriliğinden ve ya tutumluluğundan değil, aksine çok bonkördür, üşengeçliğinden almaz. Alışverişe çıkıp bakınmak, kabinlerde giy çıkar yapmak onun için adeta bir eziyet. Çıksak bu seferde güzel diyip ilk önüne çıkanları alıyor
Ben de her beğendiğimi ona internetten alıyorum, zevkini biliyorum, çoğu da oluyor.

bende öyleyim kafası dolu veya depresyonda falan olmasın eşiniz?paradan değilde üşengeçlikten ertelemekten bazende stresten enerjim kalmıyor birşey alamıyorum.alışverişi genel olarak sevmiyorum.mecburen alıyorum tabi staja gittiğim için ama içimden gelerek değil yani.ayakkabımda yırtılana kadar giyerim bazen hiç fark etmem 5-6 tane ayakkabım var elim hep aynısına gidiyor.geçen fark etmeden yırtık ayakkabıyla gezmişim bütün gün annem fark edip kızdı attım ayakkabıyı yoksa unutup tekrar giyiyorum.

Benim eşim de böyledir.
Ayakkabı alacak mesela zibilyon kez düşünür.
Ben zorla aldırırım.
Çocuğun ihtiyaçlarını alırız o paraya der.
Çocuğun da çok şükür herşeyi var.
Bana da gider 2 tane bot birden alır.
Oysa izindeyim bebekle kışın adım atamam sokağa.
Artık ben de sinirlenmeye başladım. Çok iyi niyetli ama kendini çok ihmal ediyor. Çok üzülüyorum. Sanki benim ve çocuk yüzünden kendine bir şey almaya parası kalmamış gibi bir izlenim oluşturuyor

Ay o zaman söylenir ne nankörlüğüm kalır ne bişey.. birikim de güzel yapar sağolsun ama sağlam harcıyor

10bin maas alan biri yuksek ihtimal iyi bi yerde calisiyordur, orda yipranmis ayakkabiyla gitmesine garip bakmiyorlar mi sasirdim. Esim bankada calisirken bile utusunun jilet gbi olmasina kadar onemliydi giydigi gomlegin hergun farkli olmasi, kemere uygun ayakkabi gymesi vs. Kimseyi giyimiyle yargilamam lakin belli mevkilerdeki insanlar daha dikkat etmeli bence.

Ben de bundan şikayetleniyordum bir aralar. Eşim de alisveris olayini bana birakiyor kendisi hiç ilgilenmez(evlenince boyle oldu) benim dememle aliyor cogunlukla, nadiren kendisi bisey almak ister ama öyle bakimsiz filan gorunmez yeterince kiyafeti, ayakkabisi, parfumu, saati olur her zaman.
Kendime alisveris yaparken "sana da bakalim" diyip hallediyorum, eşim itiraz etmez zaten alır sadece kafa yormak istemiyor galiba.

İtiraz ediyorsa kendiniz alin o olmadan begenmezse degistirirsiniz birlikte.

Cimri olsa tek kendinden değil her yerden kısar, elinde olmadan yapılan tüm harcamaları
gereksiz bulur, sıkıntı yaratır.

Giyinime, dış görünüme değer vermeyen bir insan belki de..
Ben de öyleyim esasen.
İnternetten çok alışveriş yaparım ama hep uygun fiyata yönelirim.
Görünüm için dökülen tonla paraya acırım.

Neticede içinde en rahat hissettiğim kıyafetler arasında döner dururum.
Diğerleri dolapta eskir.
Başkalarının giydiğim ayakkabı hakkında ne düşündüğünün önemi yoktur.
Ayak parmaklarımın keyfi yerinde olsun yeter :)

Tatile, yemeğe, gezmeye dökerim parayı. Hiç de acımam.
Hediye almayı, birilerine bir şeyler ısmarlamayı severim.

Cimri miyim şimdi ben? :)
Hayır bence değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…