Kızlar, öncelikle ilk planımız yurtdışıydı fakat artan masraflar, çok yorulmamız ve balayında yan gelip yatma isteiğimizden dolayı Belek'te şahane bir otele gidip paşalar gibi yatalım dedik. Şimdi istediğim otellere bakıyorum 6 gece için 4.500-4.800 arası fiyat çıkıyor uçak biletleri ile birlikte 5 bini geçecek yani
ee üstüne 1-2 bin daha katsak, yurtdışı tatili yapardık bu miktara, bir yanım boşver, hiç bir sorun çıkmasın keyfince yaşa diyor diğer yanım ne gerek var, bir alt sınıftaki otellere bak diyor. siz ne diyorsunuz? fikirlerinizi bekliyorum
Bana
6 gece için Türkiyede o para çok anlamsız geliyor. Özellikle şöyle turlar gördükten sonra:
http://urun.n11.com/uzak-dogu-turlari/vizesiz-phuket-turlari-7-gece-P109580410?rf=travelSearch
Bence yurt dışı olayını direk elemeyin. Kültür turu değil de yine deniz turu yapabilirsiniz. Tabi bu söylediğim her şey dahil olmayacak ama Tayland oldukça ucuz bir bölge. Ayrıca otele de tıkılmıyorsunuz. Çok güzel ada turları oluyor onlara katılıyorsunuz.
çok haklısın bende hep senin gibi düşünüyordum ama kısıtlı zaman, iki düğün ve haliyle çok yorulucak olmamızdan dolayı yan gel yat tarzı bir tatil hayal ettik. birde uzak doğu gerçekten çok uzak :)))
Siz de haklısınız jetlag falan da oluyor ama gene de değiyor.
Balayı hangi ay peki?
Eylül'de canım, sadece 5 yada6 gece kalıcaz ve hala ayarlamadık.
Anladım. Aslında havalar da baya iyi oluyor. Biz kasımda evlendiğimizden yurtdışı daha mantıklıydı.
Gene de Tayland aşığı biri olarak fikriniz değişirse konuşalım.
Bir de bazen insanlar 5-6 milyarı balayında harcıyorlar ama daha sonraki tatillerinde o kadar parayı bir tatile harcamayı lzumsuz buluyorlar. Benim keşke balayında gitseydik diyen arkadaşlarım oldu. Ancak o zaman o paraya kıyardık falan diyen. Bu şekilde düşünmüyorsunuzdur umarım. Çünkü uzak doğu cidden mükemmel bir atmosfer.
Evlendiğimiz zöaan Balayı filan yapamadık. O Zaman'lar pek böyle Balayı ayarlama falan yoktu.
Neyse sonraki yıllarda tatilin her türlüsünü yaptık. Yeri geldik lüks otele gidip yan gelip yattık, yeri geldi yurtdışında gezdik, yeri geldi Ege kıyılarında nerde akşam orda sabah şekilşnde butik otellerde kaldık.
Şu tecrübelerimden yola çıkarak balayı yapacak olsam asla ve asla o lüks otellere dünyanın parasını vermem. Zaten çocuk olunca mecbur o otellere gidilecek.
Ya uzak doğuya giderim ya da atlar arabama kafam nereye eserse....
Mutluluklar dilerim....
maalesef balayı bütçesi böyle. ben de geçen sene gitmiş biri olarak toplamda yanılmıyorsam 4000 ya da 4500 harcadık, bütün yol masrafları (ki gelip ohavaalanından aldılar) yeme içme gezme dahil her şey. biz de dinlenmek istiyorduk bu yüzden alaçatıya gittik, gittiğimiz butik otelde sadece kahvaltı vardı. yalnız, gittiğim ennn güzel oteldi bayıldık biz. sadece nişanlının değil ama senin de fikrin önemli, sen nasıl bi balayı istiyosun. sakin olsun kafamızı mı dinleyelim, gezelim görelim mi. her şey dahil olsun bütüüün gün havuz başında elimde içecek oturayım mı vs vs :)
istediğini yapmalısın çünkü sonra cidden fırsatını bulamıyorsun
çok sevindim sizin adınıza, ne güzel geçmiş balayınızen sonunda kararımızı verdik bizde, herşey dahil konseptli güzel bir otele gidiyoruz, fiyat olarak yüksek oldu ama düşününce onca yorgunluk, stresten sonra değer dedik
4000-5000 verildiktn sonra kesinlikle yurtdışına gidilmeli ya. italya turları bile kişi başı 1500 tl 2 kişi 3000 yapar. en azındn yurtdışı görmüş olursunuz. herkesin gittiği antalya alanya olmaz hem havalı fln da. bence kıbrıs bile antalyadan önce düşünlmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?