- Konu Sahibi icindekimutluluk
Kizlar mrb balayi icin Paris e gitmeyi dusunuyoruz 14 gun sonra.Sizden ricam aranizda giden varsa hangi oteli hangi havayolu sirketini tercih ettiniz.Biraz bilgi verirseniz sevinirim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tesekkur ederim canim.esim tur isine pek sicak bakmiyo.Thy fiyatlari biraz tuzlu evet.Uygun olandan aliriz o zaman biletiinternetten merkeze yakın yerleri bulun otel olarak
benim aklımda değil otelin ismi
gezmeniz kolay olur
paris çok büyük çünkü
havayolu da burdan hangisi uygunsa öyle gidin bence çok farketmez
thy direk gidiyo ama biraz pahalı oluyo
daha ucuz olsun derseniz ekobiletten bakın aktarma gidin
aslında turlar da götürüyo onları da bi araştırın bence
Tesekkur ederim canim.esim tur isine pek sicak bakmiyo.Thy fiyatlari biraz tuzlu evet.Uygun olandan aliriz o zaman bileti
Balayı için paris güzel bir tercih. Biz merkeze uzak bir yerde kalmıştık, esas paris, eyfelin civarı paris 75 diye geçiyor sanırım. (bölgelerin numaraları vardı, numarayı yanlış hatırlıyor olabilirim) Civara yakın bir yerde kalırsanız, akşamları gezmen çok rahat olur, çünkü metro çok geç saatlere kadar olmuyor, taxi vs kullanmak lazım. Birde turla beraber gitseniz daha rahat edersiniz bence. Biz balayını yurtiçi tercih etmiştik, dinlenmek istiyorum demiştim, birde oralarda ne yiyicem ne içicem diye düşünmek istemiyorum demiştim (her yerde yemek yenmiyor, et konusunda çok hassasım, helel kesim falan mevzusu) Birde parisin 2 havaalanı var yanlş hatırlamıyorsam, bir tanesi şehire epey uzak yaklaşık 2 saat kadar. Bueve miydi, öyle birşeydi... Şimdiden mutluluklar...
Tavsiyelerinizi dikkate alicam cok tsk ederimmmBooking.com'dan otellere bakabilirsiniz. Ben de metroya yakın bir otelde kalmanızı tavsiye edeceğim. Şehir merkezine çok çok olmasa da biraz yakın olması iyi olabilir. Orda zaten kalanların yorumlarına da bakabiliyorsunuz. Metroyu kullanacaksınız zaten genelde; havaalanlarından da merkeze trenler var; en kötü ihtimal taksiyle gidersiniz.
Metroda günlük sınırsız biletler ben gittiğimde 7 Euro fln dı ama şimdi tam bilmiyorum :) Uçak bileti için Air France daha ucuz oluyor diye onu tercih etmiştim, sorunsuzdur. Ama tüm şirketlere bakalım derseniz skyscanner diye bir site var, ordan inceleyebilirsiniz. Ben ordan bakarak almıştım.
canım bi de orası zonelara ayrılmış
metro bileti fiyatları da ona göre oluyo
ben günlük 15 euroya filan alıyodum bileti
baya masraflı oluyo
o sebeple biraz merkezden rezervasyon yaptır ki çok masraf çıkmasın
Cok tesekkur ederimm..Yardimci oldugunuz icin sagolun.Onerilerinizi dikkate alicamBalayı için paris güzel bir tercih. Biz merkeze uzak bir yerde kalmıştık, esas paris, eyfelin civarı paris 75 diye geçiyor sanırım. (bölgelerin numaraları vardı, numarayı yanlış hatırlıyor olabilirim) Civara yakın bir yerde kalırsanız, akşamları gezmen çok rahat olur, çünkü metro çok geç saatlere kadar olmuyor, taxi vs kullanmak lazım. Birde turla beraber gitseniz daha rahat edersiniz bence. Biz balayını yurtiçi tercih etmiştik, dinlenmek istiyorum demiştim, birde oralarda ne yiyicem ne içicem diye düşünmek istemiyorum demiştim (her yerde yemek yenmiyor, et konusunda çok hassasım, helel kesim falan mevzusu) Birde parisin 2 havaalanı var yanlş hatırlamıyorsam, bir tanesi şehire epey uzak yaklaşık 2 saat kadar. Bueve miydi, öyle birşeydi... Şimdiden mutluluklar...
Pasaportunuz var mı? Peki vizeniz? Vize için ucu ucuna bile yetişebilir. Hemen pazartesi nereye gideceğiniz hangi uçakla gideceğiniz ve nerde kalacağınız ayarlı olması gerekir ki başvurasınız. Tura sıcak bakmıyormuş eşiniz ama bu durumda tur sizin için ideal olur. Bir kere kültür turları balayı için bana çok yorucu gelir. Çünkü gideceğiniz yerde iyice gezmek için erkenden kalkmanız gerekir sonra yürü babam yürü. Düğünün o yorgunluğu da bu şekilde atılmıyor. Gene de tercih meselesi ama geç kalmadan başvurularınızı yapın. Bir de tur şirketleri biletleri çok önceden aldığından nispeten daha ucuza ayarlıyorla uçuşları falan, siz bu saatten sonra daha pahalıya bile ayarlayabilirsiniz. Oteli beğenmemek gibi bir durumunuz varsa tur şirketi ile konuşup biraz daha para ile balayı için odada upgrade sağlanabilr belki.Kizlar mrb balayi icin Paris e gitmeyi dusunuyoruz 14 gun sonra.Sizden ricam aranizda giden varsa hangi oteli hangi havayolu sirketini tercih ettiniz.Biraz bilgi verirseniz sevinirim.
Evet canim baya geciktik.Aslinda planimiz Paris yonunde degildi balayi icin Turkiye yi tercih edicektik Paris daha sonra olcakti fakat son anda ben boyle olmasini istedim.Kafam cok karisik ya insallah halledebiliriz.Paradan ziyade yer bulabilcek miyiz ucaklarda otellerde vs. bi de o var :-(14 gün sonra balayınız ise uçak fiyatları uçmuş durumda. Baya geç kalmışsınız ve daha ne yapacağınız kesin değil kolay gelsin size parisle ilgili blogları okuyarak iyi seçimler yapabilirsiniz.
Hepinizin onerilerini dikkate alcam cok tsk ederimmevet uzak olan havaalanı çok yoruyo
15-20 euro da otobüse veriyosun ve 1 saatte ulaşıyosun
ben ilk gittiğimde öyle almışım bilmeden
charles de gulle olana gitmek lazım
Pasaport var evet ama once otel bilet vs. ayarlancak sonra vize icin basvurcaz.Tur ideal olur evet ama biz kafamiza gore takilmak istiyoruz o yuzden tur dusunmuyoruz.Yardimniz icin saolunPasaportunuz var mı? Peki vizeniz? Vize için ucu ucuna bile yetişebilir. Hemen pazartesi nereye gideceğiniz hangi uçakla gideceğiniz ve nerde kalacağınız ayarlı olması gerekir ki başvurasınız. Tura sıcak bakmıyormuş eşiniz ama bu durumda tur sizin için ideal olur. Bir kere kültür turları balayı için bana çok yorucu gelir. Çünkü gideceğiniz yerde iyice gezmek için erkenden kalkmanız gerekir sonra yürü babam yürü. Düğünün o yorgunluğu da bu şekilde atılmıyor. Gene de tercih meselesi ama geç kalmadan başvurularınızı yapın. Bir de tur şirketleri biletleri çok önceden aldığından nispeten daha ucuza ayarlıyorla uçuşları falan, siz bu saatten sonra daha pahalıya bile ayarlayabilirsiniz. Oteli beğenmemek gibi bir durumunuz varsa tur şirketi ile konuşup biraz daha para ile balayı için odada upgrade sağlanabilr belki.
Biz hep turla gittik ve hep de kafamıza göre takıldık. Turla gitme sebebimiz hep spontan karar verip gitmek ve son saatlerde bilet/otel parası turdan hesaplı bulamamak. Yani aslında biz tur aldığımızda sadece uçak bileti ve otel alıyoruz kendimizce. Ondan sonra ekstra turların hiç birine katılmayıp gün içinde ne yapacağımızı kendimiz belirliyoruz. Gittiğimiz yerde information bölgelerinde şehir haritaları oluyor bir de o bölgede geçen 3 günlük ya da bir haftalık turist pass gibi ulaşımda kullanılan kartlardan alıyoruz. Sonra lokal gsmden internet için bir hat. İnternet haritalarından eldeki haritalardan baka baka, kimi zaman yaptığımız planlara akşamları yenilerini ekleyerek, çeşitli telefon uygulamalarından bölgedeki güzel yemekleri aratarak vakit geçiriyoruz. Turun tek dezavantajı oteller bazen merkeze uzak oluyor ama yakın olan turlar da var. Fiyat performans oranını bir yapın bence. Kendiniz ne kadara gidiyorsunuz, tur ne kadar.Pasaport var evet ama once otel bilet vs. ayarlancak sonra vize icin basvurcaz.Tur ideal olur evet ama biz kafamiza gore takilmak istiyoruz o yuzden tur dusunmuyoruz.Yardimniz icin saolun
Canlaarrr gerek kalmadii askim herseyi halletmis de bana surpriz yapmis megersemmmessseek beni surundurdu telaslandirdi o kadar.Bi de diyo ben yogunum sen arastirrr halletttt..Cok mutluyuum su anda buyuk bi yuk gitti ustumdeennn
![]()
Tesekkur ederiimmhayırlı olsun
tur mu ayarlamış peki