Baligim dogurmus

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
3 tane baligim var 1 erkek 2 disi, bi iki haftadir disi baligim biraz tuhaf davraniyordu. Tankin ustune ziplamalar yan yatmalar vs. Elimle besliyordum, kendi yemegi bulup yiyemiyordu.
sabah bakayim dedim her sabah ölmüş mu diye yokluyorum aslinda. Baktim filtrenin kenarina sinmis yaninda da minnacik oynayan bisey. Hic hamile gibi karni sismemisti.
Internetten baktim, bi suru bi anda dogururlarmis. Ya daha cok doguracak ya da dogurduklarini buyuk baliklar yedi.
Erkek balik da bi tuhaf oldu, ani hareketlerde surekli biseyler ariyor. Doyamadi evlatlarini yemeye galiba gebermeyesice.
Sabahtan beri bin turlu isimin arasinda bebek baliga yuva yapip ayirdim falan. Surekli de onlari gozetliyorum.
Isin kotusu diger disi olan baligin karni daha cok sis. Bugun yarin o da dogurur diye korkuyorum.
Internette tankta yeteri yer yoksa birakin guclu olan yasasin fln yazmislar. Ama canli canli yem etmeye de icim elvermiyor.
Strese girdim sabahtan beri, tavsiye verebilecek olan var mi
Guncelleme:
Taslarin arasinda 3 tane daha buldum biri ölmüş

Son düzenleme:
Evde balik beslemek ayri anlamsiz. Beslemek icin aldiklarini bosvermek ayri bir anlamsiz bilemedim.
Ben olsam ayirirdim. Bildigim kadariyla bakanlarda boyle yapiyor.

Doyamadi evlatlarini yemeye galiba gebermeyesice

Minik yuvarlak akvaryum alsan erkek balığı oraya alsan bir nevi mapus gibi
Diğer balık doğursun yavrular toparlansın öyle birleştir olmaz mı ki
Ben olsam böyle yapardım sanırım.

Evde balik beslemek ayri anlamsiz. Beslemek icin aldiklarini bosvermek ayri bir anlamsiz bilemedim.
Ben olsam ayirirdim. Bildigim kadariyla bakanlarda boyle yapiyor.
Bosveremiyorum zaten sorun da orda, sabahtan beri balik degil kedi doguruyor gibi akvaryumun basina kamp kurdum. Derdim de bu.

Minik yuvarlak akvaryum alsan erkek balığı oraya alsan bir nevi mapus gibi
Diğer balık doğursun yavrular toparlansın öyle birleştir olmaz mı ki
Ben olsam böyle yapardım sanırım.
Ya kendi dogurduklarini da yiyorlarmis, akvaryumun icinde ayri bi yer yaptim yavruya. Ama ya yine dogurursa diye nobet tutuyorum

Ya kendi dogurduklarini da yiyorlarmis, akvaryumun icinde ayri bi yer yaptim yavruya. Ama ya yine dogurursa diye nobet tutuyorum
Ha dişi de yiyo:/
O zaman kurtarabildiğini alcan ayrı kaba yapacak birşey yok
Nasılsa yemle beslenecek onlar da

Bosveremiyorum zaten sorun da orda, sabahtan beri balik degil kedi doguruyor gibi akvaryumun basina kamp kurdum. Derdim de bu.

Basinda dogurmasini beklemene gerek yok. O disiyi ayir direk dogurursa dogurur. Bazilari yavrularida yiyormus oyuzden yavrular tamamen ayri yerde de tutuluyormus. Detay bilmiyorum kendim beslemedim.
2 disi 1 erkek baliginiz oldugunu alirken biliyordunuz elbet ki disi ve erkegi ayirmadiginiz surece ciftlesme, dogurma durumlari olacakti ve bu döngü devam edecek dogal bir durum olarak. Bunu zaten ayarlamis olmaliydiniz.

Yumurtlayacak balıklar için ayrı kaplar var, dişi balığı ondan alıp içine koy, yumurta/canlı doğan direkt aşağıya bölmeye düşer, yiyemez kimse. Balıklarının cinsi ne bu arada? Bir de akvaryuma süs al yavru balıkların saklanabilmesi için.

Ne tarz balık besliyorsun bilmiyorum ama yavru kafesleri var akvaryumun bir köşesine asıyorsun. Bide ciklet tarzı baliksa 20 küsür günü geçtikten sonra kucuk bir kapta sen doğurtuyorsun balığı ve karnında değil yavrularını ağzında taşıyor o yüzden boğaz kısmı siser yemde yemez uzun bir süre.

Ağzında niye taşıyor diye soruyorsan döllenme dışarda oluyo yumurtalarını ağzına alıyor büyümeleri için.

Yumurta icinde catliyor direk canli cikiyor baliklar.
Alirken cinsiyetlerini bilmiyordum. Sonra arastirip ogrendim

Yavru tankı en akıllıca çözüm bu konuda yada akvaryum bitkisi süsü falan olunca kendi saklanabiliyor yavru yer balıklar elbet onlar bu benim yavrum demiyor ki biz gibi

Bi tane daha buldum taslarin altinda. Bi tane daha gordum ama simdi bulamiyorum. Hakkaten benim sabah kurtardigim zayif halkaymis heralde. Dogar dogmaz saklanmalari gerektigini biliyorlar. En bilincsiz dogan canli insan herhalde :)

Plati baligi, direk canli cikiyorlar annenin icinden

Yaklaşık 2 senedir büyük bir akvaryumda 8 tane ciklet besliyoruz. 2 tanesi çift oldu ilk yavrularını ayırıp yeni akvaryum aldık şuan 20 kadarlar, 2. doğurduklarını da diğer yavruların yanına attık ama maalesef yem oldular...
Bizim çift maşallah her ay doğuruyor takip etmiyoruz artık, ayıralım dersek evde akvaryumdan bize yer kalmayacak çünkü, akvaryumu da vermeyi planlıyoruz. Ömürlü olsun yavrularınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…