Erkek baligi vereyim en iyisi birine bas edemem ben, diger disi de hamile kesin. Ama bu baliklar 6 aydan fazladir bendeler neden simdi anlamadim ki.Yaklaşık 2 senedir büyük bir akvaryumda 8 tane ciklet besliyoruz. 2 tanesi çift oldu ilk yavrularını ayırıp yeni akvaryum aldık şuan 20 kadarlar, 2. doğurduklarını da diğer yavruların yanına attık ama maalesef yem oldular...
Bizim çift maşallah her ay doğuruyor takip etmiyoruz artık, ayıralım dersek evde akvaryumdan bize yer kalmayacak çünkü, akvaryumu da vermeyi planlıyoruz. Ömürlü olsun yavrularınız
Belki yeni eş olmuşlardır bizimde alır almaz olmamıştı..Erkek baligi vereyim en iyisi birine bas edemem ben, diger disi de hamile kesin. Ama bu baliklar 6 aydan fazladir bendeler neden simdi anlamadim ki.
3 tane baligim var 1 erkek 2 disi, bi iki haftadir disi baligim biraz tuhaf davraniyordu. Tankin ustune ziplamalar yan yatmalar vs. Elimle besliyordum, kendi yemegi bulup yiyemiyordu.
sabah bakayim dedim her sabah ölmüş mu diye yokluyorum aslinda. Baktim filtrenin kenarina sinmis yaninda da minnacik oynayan bisey. Hic hamile gibi karni sismemisti.
Internetten baktim, bi suru bi anda dogururlarmis. Ya daha cok doguracak ya da dogurduklarini buyuk baliklar yedi.
Erkek balik da bi tuhaf oldu, ani hareketlerde surekli biseyler ariyor. Doyamadi evlatlarini yemeye galiba gebermeyesice.
Sabahtan beri bin turlu isimin arasinda bebek baliga yuva yapip ayirdim falan. Surekli de onlari gozetliyorum.
Isin kotusu diger disi olan baligin karni daha cok sis. Bugun yarin o da dogurur diye korkuyorum.
Internette tankta yeteri yer yoksa birakin guclu olan yasasin fln yazmislar. Ama canli canli yem etmeye de icim elvermiyor.
Strese girdim sabahtan beri, tavsiye verebilecek olan var mi
Hic bakmayip kendi hallerine biraksam mi acaba
Bir erkek balığa 4 dişi balık gerekiyor. Performansları epey yüksek. Dişiler ölüyor yoksaErkek baligi vereyim en iyisi birine bas edemem ben, diger disi de hamile kesin. Ama bu baliklar 6 aydan fazladir bendeler neden simdi anlamadim ki.
Hic de dikkatimi cekmedi hep kendi halinde takiliyorlardi.Bir erkek balığa 4 dişi balık gerekiyor. Performansları epey yüksek. Dişiler ölüyor yoksa
Hic de dikkatimi cekmedi hep kendi halinde takiliyorlardi.
Daha cinsiyetlerini ogreneli 2-3 hafta oldu zaten.
Plati agzindan degil alt tarafindan cikariyor artik popomudur vajina midir bilmem :))baliginizin cinsi ne? bizde besledik bir dönem.
karında değil ağızda oluyor yumurtalar.
ve olgunlasinca direk yavru olarak bırakıyor ağzından yavaş yavaş.
eğer etrafta tehdit varsa geri yutuyor bir çoğunu.
nette videolari var.ben oradan bakıp ağzına zarar vermeyecek şekilde 11 tane kadar almıştım.ama yaşamaları çok zor oluyor.onlar için ayrı yem almanız lazım.
özel bir aparati var bir süre orada tutmanız lazım felan.
birde anne yaklaşık 20 gün kadar neredeyse bişey yemiyor.ağzında yavrular olduğu için.
çok güçsüz ve bitkin düşüyor.
güçsüz düşünce diğer balıklar ona saldırıyor.
yani anneyide ayırıp beslemeniz çok iyi olur.
umarım yaşarlar.
bogazinin altında şişlik varsa video izleyip yavru olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
hepsini bırakmamış olabilir.
Dun oyle bi siyahlik farkettim ama minnacikti. Internetten hamile plati yazdim kocaman siyahlik kocaman gobek. Dedim ya yeni hamile kaldi ya da hamile degil. Oburunde siyahlik yok ama karni sis.Genelde arka taraflarında siyahlık olur ve doğum yaklaştıkça siyahlık daha da büyür. Bu şekilde anlayabilirsiniz. Bazı balıkların hamilelik süreci iki ay sürebilmekte.
Lepistes degil plati. Benzer bi balik ama sadece 4 yavru buldum(biri olu) sanirim ben bulana kadar yemislerAna gördum yavruları .Baliklariniz lepistes bir ay sonra tekrar doguracak ciftlesmeye ihtiyacı yok .
Diger balikların karnina bakin .Yavruları siyah noktacik şeklinde görebilirsiniz .Tarif ettiğim gibi bir dogumhane yapabilirsiniz .ilk dogum degilse 40 tane bile yavrulayabilir .
ya Allah’ın aşkına boşverdiğini nereden çıkardınız? offf sırf eleştirmek için yazılan yorumlardan yıldım.Evde balik beslemek ayri anlamsiz. Beslemek icin aldiklarini bosvermek ayri bir anlamsiz bilemedim.
Ben olsam ayirirdim. Bildigim kadariyla bakanlarda boyle yapiyor.
Bazı balık cinslerini kusturarak dogurtuyorlar kusturulmazsa yutuyormus yavrusunu yedi dedikleri olay bu herhalde Çünkü bizim balıklar doğurduğu zaman anne balık yavrularını çok koruyordu Diğerlerine karşı yaklaştırmıyordu yanlarına bile isteye yiyeceklerini zannetmiyorum3 tane baligim var 1 erkek 2 disi, bi iki haftadir disi baligim biraz tuhaf davraniyordu. Tankin ustune ziplamalar yan yatmalar vs. Elimle besliyordum, kendi yemegi bulup yiyemiyordu.
sabah bakayim dedim her sabah ölmüş mu diye yokluyorum aslinda. Baktim filtrenin kenarina sinmis yaninda da minnacik oynayan bisey. Hic hamile gibi karni sismemisti.
Internetten baktim, bi suru bi anda dogururlarmis. Ya daha cok doguracak ya da dogurduklarini buyuk baliklar yedi.
Erkek balik da bi tuhaf oldu, ani hareketlerde surekli biseyler ariyor. Doyamadi evlatlarini yemeye galiba gebermeyesice.
Sabahtan beri bin turlu isimin arasinda bebek baliga yuva yapip ayirdim falan. Surekli de onlari gozetliyorum.
Isin kotusu diger disi olan baligin karni daha cok sis. Bugun yarin o da dogurur diye korkuyorum.
Internette tankta yeteri yer yoksa birakin guclu olan yasasin fln yazmislar. Ama canli canli yem etmeye de icim elvermiyor.
Profil fotonu her gördüğümde kalbimin ritmi oynuyor kardeş.3 tane baligim var 1 erkek 2 disi, bi iki haftadir disi baligim biraz tuhaf davraniyordu. Tankin ustune ziplamalar yan yatmalar vs. Elimle besliyordum, kendi yemegi bulup yiyemiyordu.
Baliklar asagiya kendileri mi iniyor? Anne strese girer mi acaba?Baliklarinizin cinsi nedir .Iki tane pet sise alıyorsunuz .Akvaryumunuzun boyuna gore kesip icice yerlestirin .Usttekinin altinı sicak sisle delin .Anneyi usttekine yerlestirin .Ve icinde dursun diye alttakinin dibine taş koyun .
Annede yiyebiliyor yavruları .
Yok kusmuyor canli cikiyor direkt alt tarafindan.Bazı balık cinslerini kusturarak dogurtuyorlar kusturulmazsa yutuyormus yavrusunu yedi dedikleri olay bu herhalde Çünkü bizim balıklar doğurduğu zaman anne balık yavrularını çok koruyordu Diğerlerine karşı yaklaştırmıyordu yanlarına bile isteye yiyeceklerini zannetmiyorum
Gulek bogazi aslinda alt tarafi o kadar yuksek degilProfil fotonu her gördüğümde kalbimin ritmi oynuyor kardeş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?