Bebek Beslenmesi balık derdii

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Cok takmissiniz bu konulara sanki. Öyle geldi bana. Rahat olun biraz. Benim kizim iki yasinda öyle hic agzina yemek tikmam isterse yer, isterse yemez. Akisina birakin, zaten o zaman yiyor. Ha ben öyle hep et balik vermedim cocuga bu yasina kadar. Yani isterse yedi özelllikle pisirmedim. Ne corba icti ne yemek yedi. Ama ne hasta oldu ne de kilosu düsük. Kuruyemis ve meyve yer ama bol bol. Ne zaman isterse o zaman yer. Daha patatesi bile yeni yeni yiyor. Ancak svedi tadini, eti de öyle. Birden yemeye basladi. Ama al kizim ye desem hayatta yemez simdi eti ayirirken bile bana acele ettiriryor. Cocuk ne isterse onu yesin ama taze olmasina dikkat edin. Benim nacizane fikirlerim bunlar.

O yaşlarda benimki de yemiyor du. Bir dilim somon ile sebzeli balık çorbası yapıp veriyor dum. Zamanla damak tadı alıştı.

Ama 2 yasa 6 hamsi yeter zaten

işte tam olarak bunu arıyorum ne sekılde yapabılırım yontem ne olabılır.balık corbası denedım ama malesef bır kasık tadına baktı ve yemedı
oğlum yumuşak tatları pek sevmez keza ben de..hamsiyi kızartıyorum.kılıçığı çıkartıyorum,unlayıp sırt sırta yapıştırıp kızartıyorum..bayılıyor.
sonra büyük balıkları da fırında pişiriyorum.
deneyin bence..

Balık sevmiyorsa somon deneyin derim. Hem en faydalı balıktır hemde tadı hiç balığa benzemiyor.

balığı yağda kızartmak inanın yararından çok zarardır.

tesekkur ederım cvp ıcın bende oğlumu yemek konusunda hıc zorlamadım yedıgıkadar yedı ki zaten cok sukur kılosuda ıyı sadece balıktakı vıtamınlerı alması ıcın ugrastım yoksa gunluk 1 yumustasını sutunu pekmezını herseyı tam olarak yıyor sorun cıkarmadan ama haftada 1 kez balık mutlaka yemeli dıyor doktorlar ondan boyle teşalandım

neden? evet kızartma genel olarak pek faydalı değil ama arasıra yapılabilir üstelik çocukların o yağa da gereksinimi var bence.
yağ gereksınımlerını etten ve sutten ve tereyagından alıyorlar aslında cocuklar kaldıkı corbalarımızıda zeytınyagıyla yaptıgımızı varsayarsak yanmıs bitkisel yağdaki zararı almalarına gerek olmalıgını dusunuyorum ben patetesı bıle fırında zeytinyağıyla yapmaya gayret edıyorum

Bence kızarmış balık, ton balığı vs çok sağlıklı öneriler değil. Doyması için değil sağlıklı gelişimi için balık yedirmeye çalışıyorsunuz belli ki. Kızartılıp trans yağa dönüşmüş, yine ne yağı içinde olduğu belli olmadan konservelenmıs yoğun çinko içeren bi besını küçücük bebeğe vermenin hiç bi mantığı olamaz. Bizler zaten yanlış alıskanlıklarımız yüzünden her gün kendimizi zehırlıyoruz bari çocuklarımıza doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmaya çalışalım. Buğulama, ızgara veya fırında taze balık pısırerek verin, süt konusuna da bu kadar tıtızlenmeyın bence. Malesef yemek kültürümüzde çok çeşitli balık tarifleri yok ama internetten araştırıp baharatlı tadı biraz kamufle eden tarifler bulabilirsiniz. Veya iri bir balığı bi döküm tavada ızgara yapıp haşlama tavuk eti gibi dıdıkleyerek salataya, makarnaya, pilava her yere karıstırabılırsınız. Bence 5 tane yediyse gayet iyi. Herkesin bi damak zevki var, azar azar alıstırmaya çalışın, zorlayıp tıksındırmeyın. Balığa alternatif gıdalar da bulabilirsiniz. Yağlı kuzu eti, kuru yemişler vs.

Balık köftesi yapabilirsiniz kıyma haline getirip.. Ben akşam balık yapacaksam kızımı süt ürünlerini kesmiyrm ama akşam geç yemek yediysek süt vermiyrm.. Balığı buğulama yerine kızartabilirsiniz çok tadı çıkmıyor öyle

her çocuğun kendine göre bir damak tadı var. bence çocuğun sevmediği şeyleri yedirmek iyi birşey değil. kendimden biliyorum. küçükken yemediğim şeyleri hala yemem. ama annemin zorla yedirmeleri, benim yememek için saatlere ağlamalarım aklımda.

Benim kuzenimin çocuğu balığı hep ayranla yer. Ben de şaşırıp uyarayım demiştim kuzenim saçmalama zehirlenmelere yoğur verilir demişti. Süt ve süt ürünleriyle alakasız demişti. Bu kadar dikkat etmeyin bence de içsin sütünü.
Bir de buğulama hamsi pek lezzetsiz olur ya küçük çocuk hayda hayda yemez daha farklı bir şekilde mi pişirseniz ben küçükken ızgara balığa bayılırdım çıtır çıtır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…