Bebek Beslenmesi balık derdii

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Balık çorbası yap haşlayarak, yumurta-limon terbiyele. Direkt tadı değişir, çaktırmadan itelersin bebişine.
Balığı fırında pişir, baharatlandır, maydanoz-dereotu filan da ilave edebilirsin, krep ya da tost şeklinde yuttur.
Baharatlarla - soğan-patates-balıktan menemen gibi yedirebilirsin, köfte şeklinde de olur.

Belki simdi yemez ama ileride yer. Baligin icerdiklerini baska besinden alamaz miymis doktoruna sorun? Yani saglikli besleniyosa balik sart mi, simdi yemez ileride yer.
Cocukken hic sevmedigim yemekleri sonradan sevdim mesela.

Firinda cok guzel olur balik, kokmayan bi tur alip firina verin, etli kisimlarini yesin.

Hamsi bugulama gercekten kotu kokuyo. Hic sevmem. Kizartip yada tava yapio verebilirsin. Daha lezzetli olur.

Baliklar da tazeyse sut yogurt zehirleme yapmaz.

Balik haplari da tamamen ici bos haplarmis. Hamilelikte doktorum soyledi ve hic icirmedi bana.

Güvenemiyorsan ersağ ın çocuklar için çilekli balık yağı şurubu var. Araştır istersen helal sertifikası var. Diğerleri bazı yönlerden güvenilir olmayabiliyor, balık yağı diye domuz jelatini olabiliyor

Benim kızım et ürünlerini seviyo onun için balıkta yiyo.özel bişey yapmıyorum.sütüde içiyo balık yediği gün.oda içmeden uyumaz.ama balığın taze olmasına dikkat et..

Balik ve sut taze oldugu surece sorun olmaz birlikte tuketmek.
Benim de 10 aylik kizim var, somon yediriyorum, firinda yapiyorum.
Kesinlikle somonu denemenizi tavsiye ederim.

Benim oğlum da 21 aylık benzer durum bizde de var. Ben balığı çorba yapıyorum içine bissürü sebze de koyuyorum çünkü sebze de yemiyor. Sonra onu blenderdan geçirip, tarhana katıp biraz daha pişiriyorum yiyor o Zaman. Aslında kandırmış oluyorum ama hem balık hem sebze yedirdiğim için içim rahat oluyor.
Balık üstüne yoğurt sorun yapar diye biliyorum mayalı olduğu için. Ama süt sorun yaratmadı hiç ben hem emzirirdim şimdi de inek sütünü veriyorum gece balığın üstüne

Diyetisyenlik okuyorum.
Sut ve balik kombininde hic bi sakinca yok.
Sutunude verin yavrucagin baligida yedirin, ikiside cok yararli.
23 aylik bebek zaten topu topu kac hamsi yerki? Cocugun cani istemiyosa yemez. Cocugu fazlami tikiyosunuz acaba?
Ayrica kendisi yiyor dimi? Siz yedirmiyosunz diye umuyorum.
Bnim 26 aylik yigenim sandalyesine oturur verdigimiz tabagi yer doke sacada olsa.
Bu 20 ayliktan beri boyle.

balığın yanında yoğurt yedirdiğimi bilirim. ama o durumlarda balık gündüz tutulup akşam sofraya gelirdi genellikle...
kızıma verirken zorlanmadığım ender yiyeceklerden balık, babam sağ olsun kızım ek gıdaya geçtiğinde "siz evde balık yemiyorsunuz haftanın iki günü bize gelin çocuk balığa alışsın" dedi öyle de oldu.
fazla zorlamadan balığı sevdirmeye devam ederseniz alışır inşallah.
ben ilk başlarda çorba olarak yapıyordum ama arkadaşların tarif ettiği gibi gerçek balık çorbası bilmem.
klasik patates havuç haşladığımız çorbaya biraz somon ekliyordum kokusu ağır olmadığı için bayıla bayıla yiyordu. bir de bizim burada çok güzel göl balığı olur biz onunla başlamıştık. deniz balığı daha faydalı tabi ama göl balığının kokusu yok denecek kadar az siz de alışma sürecinde alabalık filan mı yedirseniz acaba?

arkadaşların da dediği gibi 6 hamsi o yaş çocuğu için hiç fena değil bazen annelik işte "doydu mu acaba az yedi sanki" diye kaygılanıyoruz ben o durumlarda bir çocuğun midesinin yumruğu kadar olduğu bilgisini aklıma getiriyorum sakinleşiyorum hatta ikna olmazsam çocuğun elini yumruk yapıp yedirdiğim porsiyonla kıyaslıyorum
zorlamak en kötüsü, zorladığımızda hem o besinden tiksiniyorlar hem de ilerde mide bağırsak hazımsızlık problemleri yaşama olasılıkları artıyor

Valla benim eşim rizeli onun icin baligi herhafta sonu yeriz ve cocuklarda cok sever.gercek mısır unuyla tavada pişirirseniz sevecegini umuyorum ki ben eşimin ve kayinvalidemin üstüne güzel balik yapan görmedim.eşim her ay tekneyle bodrum cesme balik tutmaya gider tekneyle ve cok degisik ve cok lezzetli balik tutar.yanina salatayla bir güzel yerler.baligi temizlerken mutlaka ince bagirsaklari güzel temixleyin onlar güzel temizlenmezse balikta aci tat birakir.somon baligini kilciklari alindiktan sonra rondoda cekip kiyma haline getirip köfte yapabilirsiniz. Köfte haline getirdikten sonra yumurtaya ve galeta ununa batirip pisirirseniz tadindan yenmez.

Ömrümde balık hatta deniz ürünlerine dair hiçbir şey yemedim, yemem, pişen ortama girmem.
Bebekliğimden beri bu şekilde yaşıyorum.
Düzenli check up yaptırırım, bugüne kadar hiçbir testimde eksiklik falan çıkmadı.
Diğer gıdalardan yeterli ve düzenli almasını sağlıyorsanız, bence bu kadar büyütülecek bir sorun değil.
Arada sırada yediğine göre sevmese de alıyordur vitaminini, dert etmeyin.

Balığı farklı yöntemlerle pişirmeyi denediniz mi ?

Evet hamsi buğulamada yogun bir balık kokusu oluyor. Bir de hamsi gibi küçük ve kılçıksız balık yerine levrek gibi büyük bir balığı izgarada pişirin. Hem bulamadakı gibi kokmaz. Hem kilciklari kolay ayıklanmış ve etli kısmından verebilirsiniz.

Veya mezgit fileto alıp mısır ununda kızartın verebilirsiniz. Çocuğunuz neredeyse 2 yaşında bu şekilde yiyebilir diye düşünüyorum.

Canim balık bozuksa her türlü zehirlenirdi zaten. İşte o yüzden çocuklara küçük balık vermeyin. Birinin tadında ki bir tuhaf lik sebebiyle yemese siz zorla yedirebilirsiniz. Levrek cupra veya büyük mezgit gibi balıkların yiyin. Siz de aynı balıktan yersiniz kokusunda veya tadında bir tuhaf lik olduğunu anlarsınız zaten.

Bu arada balıgi aldıktan sonra hemen pişirmeye bakın. Buzluga atıp oradan çıkarıp pişirmeyin. zaten balıklar neredeyse donmus olarak hallerde satiliyor. Siz satın aldığınızda çözülmüş oluyor. Tekrar dondurursaniz o zaman sakıncalı olabilir.

Annem de sırt sıra yapistirmadan unlayip kızartırdi. Allahım çerez gibi çıtır çıtır yerdik. :) şimdi ben kendim icin bile o kadar uğraşmam. Biz büyüyünce balık yemeğe baslayinca bıraktı tabi. En son 5 yaşımda yedim herhalde.

Iki tane hamsiyi kilciklarindan ayirip birbirine yapistirin. Misir ununa bulayin. Hu sekilde kizartin. Cokcuklar daha cok seveceklerdir. Bende cok balik sevmem bu sekilde bauorlarak yerim. Veya konserve balik alternatif olabilir. Süt urunlerinde de bir sikinti yok taze olduktan sonra. Biz yillardir yeriz süt urunleri ve baligi ayni gün icinde :)

balık yıyomus ıste
yakın dr. tanıdıgımız kızıma balık yedırırken gordu
kızımda yemek ıstemıyodu az da olsa yemıstı
dr. ona yeter illaki dolu dolu yemesıne gerek yok demıstı
ama bız anneler koca bı balıgı yesın ıstıyoruz ben de dahıl yanı
ama sımdı cok sukur yıyorlar

ben ağzıma balık sürmeden yaşamış bir insanm hamileliğim de dahi yemedim.
doktorum da balıkyağı da olsa ilaç ve kimyasal o yüzden içme ondan. onun yerine 3 tane ceviz ye günde demişti.
deneyebilirsiniz.

ama ben de bu konu da takıntılıyım. oğlum günde iki kez süt içiyor ve korkuma çocuğa balık vermiyorum. teee gaziantepteyim deniz ürünleri buraya gelene kadar bayatlıyordur diye çocuğu mahrum bırakıyorum. bir iki kez verdim sevdi üstelik.

Çorbasının için bi kaç tane atabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…