Bebek Beslenmesi balik ve bebek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

S.HAYAL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2007
267
1
slm arkadaslar bir sitede uzman cocuk doktorunun ve kendi doktorumun soyledigi birseyi paylasmak istiyorum. aslinda artik butun anneler bilinclendi doktor ve internetten
cok gusel arastirmalar yapiyoruz ama bilmeyenler icin yazmak istedim.

bir bebegin zeka ve beyin gelisiminde omega 3 ve omega 6 yag asitlerinin buyuk onemi var ve buda su baliklarinida bol miktarda bulunuyor.
bebeklerin 7.aydan itibaren haftada 2 defa balik yemeleri gerekiyor.ozellikle somon,uskumru,sardalya ve hamside bu asitler oldukca fazla.
ve bu asitler beyin huzrelerinin yenilenmesinde yardimci oluyor ve yagda degil izgarada pisirmek gerekiyor.
diger bazi baliklarda civa miktari fazla oldugu icin tavsiye edilmiyor.
insanlarin kullanacaklari zeka beyin hucreleri 3 yasina kadar canli kaliyor ve 3 yasindan sonra kullanilmayan beyin hucreleri oluyor.
yani bebeginin zeka sagligi icin mutlaka haftada 2 ogun balik sart.
bilgilerinize
 
teşekkür ederiz ben de balığa ne zaman başlasam diye düşünüyodum.ama aklıma takılan bişey var somonda civa miktarı yüksek diye hamilelikte tüketmemiştim yanlış mı biliyorum?
 
2 çok değil balık kızarmadığı sürece sorun yok

civa meeselesine gelince mezgit dip balığı mesela mezgit vermeyin bir dr. söylemişti marmara artık çok pis marmara mezgiti yemeyin diye
 
teşekkür ederiz ben de balığa ne zaman başlasam diye düşünüyodum.ama aklıma takılan bişey var somonda civa miktarı yüksek diye hamilelikte tüketmemiştim yanlış mı biliyorum?

canim doktor verbilirsin demisti ama yinede int ten arastirabilirsin yada doktoruna sorabilirsin.benim bilgim verilebilecegi idi
 
benim doktorum büyük balıkları ver dedi . levrek , çipura , lüfer, mezgit gibi ...
somon dedim erken dedi . benim kıızm 8 aylık
 
-''BEBEKLERE 7-8'ıNCı AYLARDA YEDıRıLEBıLıR''
Bebeğinize balık yedirin!
Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Başhekimi Uzman Dr. ısmail Topal, balığın, çocuklarda genel gelişimin yanı sıra beyin gelişimi için de vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğunu söyledi.

Balıktaki olumlu etkilerden yararlanabilmek için çocuklara haftada 2-3 kez balık yedirilmesi gerektiğine dikkati çekeren Topal, ''Özellikle bebeklere, ek besinlere başlatıldıktan sonra, yani 7 veya 8. aylarda balık yedirilebilir. Somon, uskumru, sardalye, ton balığı ve hamsi gibi balıklar Omega-3 yönünden zengindir'' diye konuştu.

Uzman Dr. Topal, Omega-3 yağ asitlerinin ayrıca insan beynindeki hücrelerin yenilenmesine de katkı sağladığını belirterek, ''Beyin gelişiminin anne karnında başladığını düşünürsek, bebeğin beyin gelişiminin olumlu etkilenmesi için gebelerin hamileliğin son 3 aylık döneminde mutlaka balık tüketmesi gerekir. Çünkü son 3 ayda anneden bebeğe önemli ölçüde Omega-3 yağ asidi geçişi olur'' dedi.

arkadaslar buda baska bir doktorun aciklamasi. artik gerisi size kalmis
 
X