Balıktan anlayan birileri lütfen baksın

nomakills

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
48
0
16
İzmir
Akvaryumumuzda 6 tane ciklet balığımız var. Yaklaşık bir haftadır bir tane balık en altta bitkilerin arasına girip bekliyordu bende bugün nedenini anlamak için eğildim ve oraları incelemeye başladım.Birde ne göreyim iki tane yavru balık var oradan dışarı çıkmayıp dolanıyorlar daha vardır ama görebildiklerim bunlar..Sanırım anneleri onları sakladı ve geri kalanlar yem oldu büyük ihtimal. Bende hiç böyle bi olaya şahit olmadım ne yapacağımıda bilmiyorum yemelerinden korkuyorum anneleri hep orada onları kolluyor ama yem olurlar ne yapıcam o zamana kadar fikrim yok bişey olurmuki yardımınıza ihtiyacım var :(

Son düzenleme:
Canım benim abim çok bakardı. Evimizde hep akvaryum olurdu. Bildiğim kadarıyla yavruları başka bir akvaryuma koyman lazım. yoksa dediğin gibi diğer balıklara yem oluyorlar.

Eğer karnı şişse yani yavrulamaya devam edecekse onu ayrı bir yere alın çünkü kendi yavrularını yiyebilir, diğer balıklar da yiyebilir. Yavrulama bitince anne balığı akvaryuma geri koyun, yavruları biraz büyüyene kadar ayrı yerde bekletin.

Eğer karnı şişse yani yavrulamaya devam edecekse onu ayrı bir yere alın çünkü kendi yavrularını yiyebilir, diğer balıklar da yiyebilir. Yavrulama bitince anne balığı akvaryuma geri koyun, yavruları biraz büyüyene kadar ayrı yerde bekletin.

karnı şiş değil ama süreklı en köşede bekleyip ağzıyla geviş getiriyo ve ağzıda şiş değil duruyo kıpırdamadan. akvaryum içinde ayrı tank filan alsam olur mu?

Canım benim abim çok bakardı. Evimizde hep akvaryum olurdu. Bildiğim kadarıyla yavruları başka bir akvaryuma koyman lazım. yoksa dediğin gibi diğer balıklara yem oluyorlar.

başımıza dert açtık iyimi.. saklanma yeri yapmışlar çıkmıyolarda :/

başımıza dert açtık iyimi.. saklanma yeri yapmışlar çıkmıyolarda :/

bence bir petshop'a danış. ordakiler daha iyi bilir. Ama geç kalma bence yazık olur. İlk seferde biz de anlamamıştık, baya bi yavrumuz ölmüştü. umarım seninkileri kurtarırsın canım :)

bence bir petshop'a danış. ordakiler daha iyi bilir. Ama geç kalma bence yazık olur. İlk seferde biz de anlamamıştık, baya bi yavrumuz ölmüştü. umarım seninkileri kurtarırsın canım :)

aynen en kısa sürede bir gidip sorayım geç olmasın pek sevimliler :)

karnı şiş değil ama süreklı en köşede bekleyip ağzıyla geviş getiriyo ve ağzıda şiş değil duruyo kıpırdamadan. akvaryum içinde ayrı tank filan alsam olur mu?

Olur tabi ama dikkat edin yemesin. Yavruluklar var anne yukarıda duruyor yavrular süzgeç gibi bir şeyden geçip aşağıya iniyor yavruluğun altında kalıyor. Onlardan da alabilirsiniz.

Akvaryumumuzda 6 tane ciklet balığımız var. Yaklaşık bir haftadır bir tane balık en altta bitkilerin arasına girip bekliyordu bende bugün nedenini anlamak için eğildim ve oraları incelemeye başladım.Birde ne göreyim iki tane yavru balık var oradan dışarı çıkmayıp dolanıyorlar daha vardır ama görebildiklerim bunlar..Sanırım anneleri onları sakladı ve geri kalanlar yem oldu büyük ihtimal. Bende hiç böyle bi olaya şahit olmadım ne yapacağımıda bilmiyorum yemelerinden korkuyorum anneleri hep orada onları kolluyor ama yem olurlar ne yapıcam o zamana kadar fikrim yok bişey olurmuki yardımınıza ihtiyacım var :(
Bizimde evimizde frontoza moba larimiz var eşim balık delisidir...eğer yavrulamissa yavrularını kendide yiyebilir ki diğer balıklarda yer yavruları yavruliga koymanız gerek..biraz büyüyünce akvaryuma tekrar alirsiniz

ciklet baliklari yapi geregi asabidir uzulerek soyluyorum ki yavru baliklari yiyebilirler oldurebilirler.biz 7 tane aldik tum mudahalelerimize ragmen 1 tane kaldi 3 yildir neredeyse.yavrulari ayirmaya calisin ufak bir mini kaba kolayliklar dilerim

onlar yavruları ağızlarında saklamıyomu yaa

bizim lepisteslerde böyle :1: bu yüzden küçük yavruluklar var anneleri ona alıp yavrularını beslemeye devam edebilirsin yoksa büyük balık küçük balığı yer ve sonra çatlar ölür :9: 2 kayıp birden yani:36: yavruluk alırsanız sorun çözülür zaten yavruluklar da iki bölmeli yani anne üstte kalıyor ızgaralı yerden aşağıya da yavrular süzülüveriyor :1: önemli olan yavrulayacağı zamanı iyi kestirmek:32:

annelerıule bırlıkte fanus alıcaksın

Bizde de 3 tane büyük akvaryum var eşim çok meraklı.yaklaşık 50 kadar ciklit var ara sıra çiftleşip yumurtaları ağızlarına alıyorlar sonra eşim onları bir hafta kadar sonra kusturup yavruları alıyor ve yavruluğa koyuyor.yavruluklar pet shoplarda var tüp gibi bişey.bazen geç kalırsak yavruları almakta akvaryumun içindeki diğer balıklar yiyo onları :( sonra görürsek kurtarabildiğimizi kurtarıyoruz

Ne kadar eğlenceli bi olau :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kocama sordum. Yavruları ayrı akvaryuma koyman gerekiyormuş. Ama artık yavruları oradan Alman zormuş.. Hatta imkansız gibi bir şeymiş.

Olur tabi ama dikkat edin yemesin. Yavruluklar var anne yukarıda duruyor yavrular süzgeç gibi bir şeyden geçip aşağıya iniyor yavruluğun altında kalıyor. Onlardan da alabilirsiniz.

Teşekkür ederim ama şimdi ben o bitkilerin arasından nasıl alıcam onları onu düşünüyorum :/

Back
X