birde ben mutfakta tutuyorum.kıyamıyorum balkona koymaya.. nerede daha iyi büyür. domates nasıl yetiştirebilirim onuda merak ediyorum. bir hafta da çıkıyor diyenler olmuş. o daha çabuksa onu dikeyim...
sasirtma icin henuz erken revindell 3-4 yaprak olmalari lazim canim.
madre ben uzun saksiya 8 tane diktim dun belki bir yarisi tutar belki tutmaz diye ay cokmi ekmisim ne 1 tanede tek saksiya iki tane ektim.
birde ben mutfakta tutuyorum.kıyamıyorum balkona koymaya.. nerede daha iyi büyür. domates nasıl yetiştirebilirim onuda merak ediyorum. bir hafta da çıkıyor diyenler olmuş. o daha çabuksa onu dikeyim...
madre benim domatesler cherry domates kucuk yani biliyorum 8 fazla belki tutmaz hepsi diye oyle koymustum.birde balkon demirine koymayacagim sicaklar geldimi seramin naylonunu acacagim onun rafinda buyurler seramin oldugu yerede aksam gunesi alir sabahlari golge oluyor.
ciceginden bendede var 4 tane sardunya canim onlar bendede pembe beyaz ve fusya var acarsa eklerim cok kucuk alip buyuttum 1 ay felan oldu baya buyuduler.
nerde yasiyosun arkidesim,, bilsem ona göre derdim hosgeldin bu arada:)
Canım maydonozlar 30-40 günde çimleniyor, ama domates 3.günde çimlenmeye başlıyor.. ama biraz zahmetli tabi ufak pet bardaklarda çimlendirip geniş saksılara alman lazım daha sonra.. domates kök saldıkçe iyi olur o yüzden derin saksılar lazım.. bence soğan felan ek yani taze soğan oluyor hemen yemeye başlarsınsarımsakta ekebilirsin taze sarımsak seviyorsan.. yerimseniben
sağol madre hoş bulduk... konya da yaşıyorum...
olunca lütfen resmini ekler misin
himm konyanin iklimi nasil bilemedim eger ilk defa bu ise basliyorsan en basiti sogan ve maydonozdur. ilk böyle baslayip daha sonralari baska bitkilere gecebilirsin.
domates cok bakim ve incelik ister.bu konuyla ilgili arka sayfalara bakarsan isine yararli bilgileri bulabilirsin.baslamak istiyorsan domatese, hemen ufak bir kab icinde temiz bir toprakla cimlemdiren gerekiyor.daha sonra genis bir kaba gecirmelisin.istersen fide olarak al.daha kolay olur.simdi basla sonra devam ettikce sorun olursa seve seve cevaplarim :)
ilgin için teşekkürler revindell... yeşil soğan için normal soğan dikmekilebilir diye duymuştum...???? yeşil soğan için tohum mu almalıyım yoksa soğan eksem olur mu???:kedi:
Kızlarrrr benim maydonozlarda çimlenmeye başladı bununla birlikte bardaktaki domateslerim ve rastgele ektiğim bezelye tanelerimin filizlenmiş hallerinide size göstermek istedim zemuszemus
Domateslerim ;
Eki Görüntüle 42657
yeni filizlenen maydonozlarım ;
Eki Görüntüle 42658
veee bezelyelerim ;
Eki Görüntüle 42659
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?