BALKON GİDERİ KOKUSU!!!

Neysesakinim

... Erdenay Ata... Cennet seninle olsun
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
10.762
11.404
38
Merhaba Hatunlar,

Benim orta büyüklükte bir balkonum var. Bir gideri var. Çalıştığım için her akşam yıkayabiliyorum Balkonu . Yıkadıktan sonra pis bir koku geliyor. Gidere epey su dökmeyi denedim. Koku sıktım. Çamaşır suyu döktüm. Ve hatta az miktarda tuzruhu...

Ne yapsam bu kokunun önüne geçemedim. Misafirler otururken bir an koku geliyor çok canım sıkılıyor. Hava sıcak içerde oturalım desek olmaz. Arada eşim de balkonda yatıyor yazık oda kokudan rahatsız oluyor.

Bana bir çare bulun lütfen...

Sizde oluyor mu yada nasıl önlüyorsunuz bu durumu...

Bu arada bina eski komşulara sordum bizde de koku var dediler. Giderler eskimiş ondan dediler. ama bütün binanın giderleri de değişmez ki...

lavoba aç dökün kaynar suyu boca edin üstüne..hatta komşularınızda yapsın kalmaz koku falan..

ilk taşındığımda bunu denedim önce çok kötü koktu sonra azaldı ama sonra yine başladı bir hafta kadar sürdü işte. her hafta yapsam bu işlemi giderler eski aşındırır diye düşündüm ve yapmadım çok

Giderler icin kapaklar var canim...
Benimde banyomdakinden igrenc kokular geliyordu...
Kapak aldim hic koku kalmadi...

eski tip demir gibi bir şey bizimki
ben üstüne büyük yer seramiği buldum onunda üzerine su bidonu ama geliyor yine arada koku...
sizin plastik yeni model giderler mi acaba?

ilk taşındığımda bunu denedim önce çok kötü koktu sonra azaldı ama sonra yine başladı bir hafta kadar sürdü işte. her hafta yapsam bu işlemi giderler eski aşındırır diye düşündüm ve yapmadım çok

canım benimde mutfakta oluyor özellikle yazın ben bu yaz kaç kere yaptım bilmiyorum bile ve bizimde eski bina erimedi bişey olmadı şimdiye kadar..

canım benimde mutfakta oluyor özellikle yazın ben bu yaz kaç kere yaptım bilmiyorum bile ve bizimde eski bina erimedi bişey olmadı şimdiye kadar..

mutfakta da oluyor evet. oraya çamaşır suyu dök dedi kv bende denedim evet biraz işe yaradı. tüm eved eolmyaınca işlemeyince böyle oluyor

Bizdede aynı sorun vardı gidere eski bir bez tıkadık, yıkayacağımız zaman çekiyoruz sonrasında hemen yerine sokuyoruz. Hiç koku falan kalmadı.

Merhaba Hatunlar,

Benim orta büyüklükte bir balkonum var. Bir gideri var. Çalıştığım için her akşam yıkayabiliyorum Balkonu . Yıkadıktan sonra pis bir koku geliyor. Gidere epey su dökmeyi denedim. Koku sıktım. Çamaşır suyu döktüm. Ve hatta az miktarda tuzruhu...

Ne yapsam bu kokunun önüne geçemedim. Misafirler otururken bir an koku geliyor çok canım sıkılıyor. Hava sıcak içerde oturalım desek olmaz. Arada eşim de balkonda yatıyor yazık oda kokudan rahatsız oluyor.

Bana bir çare bulun lütfen...

Sizde oluyor mu yada nasıl önlüyorsunuz bu durumu...

Bu arada bina eski komşulara sordum bizde de koku var dediler. Giderler eskimiş ondan dediler. ama bütün binanın giderleri de değişmez ki...
Tüm komsularda varsa borular da sorun var o zaman acaba boruların içinde fare falan olmuş olabilir mi yada deliklerden birsey atılmış olup tıkayabilir mi sac falanda olur zamanla tıkar top gibi olursa. Ya borulari değiştirin yada kapak alın üstüne takın.
Tuz ruhu borulari delebilir eskimiş hem daha da asinabilir.

Tüm komsularda varsa borular da sorun var o zaman acaba boruların içinde fare falan olmuş olabilir mi yada deliklerden birsey atılmış olup tıkayabilir mi sac falanda olur zamanla tıkar top gibi olursa. Ya borulari değiştirin yada kapak alın üstüne takın.
Tuz ruhu borulari delebilir eskimiş hem daha da asinabilir.

evet ruz ruhu tehlikeli bu yüzden çok kullanmadım bir defa sadece denemek amaçlı idi.
evet apt eski borularda sorun var gibi duruyor ama ölen bir canlı olsa daha çok her zaman kokar.
giderden ara ara bir koku gelıyor bazen hiç gelmiyor bazen çok gelıyor.
tıkanmış ise lavabo aç ise arada temizliyorum bu şekilde açılmıştır diye umut ediyorum :KK14:

kapakları var onların gıder kapağı sıkı sıkıya kapatıyor sende yanına bırde eldıven al elvınle yıkayacagın zaman cıkar su gıdıncede eldıvenle tak kapağı

Bizimde onceki evimizin binasi eskiydi ama koku yoktu :/ Butun apartmanin degismesi lazim kalici cozum icin ama komsulariniza soyleyin lavabo ac falan doksun hepsi :/

Bizimde onceki evimizin binasi eskiydi ama koku yoktu :/ Butun apartmanin degismesi lazim kalici cozum icin ama komsulariniza soyleyin lavabo ac falan doksun hepsi :/
yarın toplantı var bir söyleyim hatta alayım vereyim hepsine hepsi yaşlı şimdi pek bilmezler belki

X