Balkon güvenliği

ark0708

Arhanım dünyam
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2008
17
0
86
Ankara
ACİL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR
balkon sezonu açıldığından beri içim hiç rahat değil. 2 yaşında bir oğlum var ve beraber balkonda olmaktan çok keyif alıyoruz. asla onu yalnız bırakmıyorum ve gözümü üzerinden ayırmıyorum ancak her an huzursuz olmak istemiyorum. insanız, anneyiz, yorgunbazen de dalgınız :)
balkonumuzda yarım metrelik duvar üstünde de 2 karışlık metal korkuluk var. oğlum duvara çok rahat bacağını atabilecek durumda. sonra da ....allahım sen gösterme.
evim kira olduğu için fazla masrafa girmeden ne yapabileceğimi araştırıyorum. demire ilave yaptırıp yükseltmek veya cam korkuluk dışında tavsiyeleriniz ve deneyimlerinize ihtiyacım var

Sanki biiz anlatıyorsun.Benim kızımda aynı yaşlarda.Ödüm kopuyor .Bizde kiracıyız.Ev sahibi yaptırmak istemiyor.Demirleri yükseltsekte ayağının altına alıp üykselebiliyor.Gözüm hep üzerinde.6.kattayız.Allah korusun yavrularımızı.Bende ne yapacağımı kara kara düşünüyorum.Yada napim mecburen yaptırcam cam vs.:18:

bulunduğum ilçede maalesef hem de 23 nisanda birinci sınıfa giden bir çocuk 6 kattan aşağıda bulunan annesinin gözleri önünde düştü o günden beri paranoyak oldum desem yalan olmaz gece rüyalarıma kadar giriyor bugün de gaziantepten benzer bir haber gelince tam paranoyak oldum ... geçen camları so uyanmadan çabucak sildim . açıkçası benim evin balkonları da hiç güvenli değil, pencerelerim hem alçak hem de pimapen olduğu için çok kolay açılıyor ( kiracı olduğum için maalesef eve bir şey de yapamıyorum .. bilmiyorum ne yapacağım

ben şöyle bir çözüm buldum..balkon kapısına üstten çengelli bir tel yaptırdık..yani biz ykken hayatta uzanıpta açamaz...zaten ben yokken hayyatta izin vermem balkoonda olmasına...ne kadar önlem alırsan al...allah korusun hepsini...bu arada dediğim tel 50 lira..ucuz yani...

Ben de istiyorum açık havada balkonda oynasın ama çok tehlikeli. Valla geçen gün aklıma psikopatça bir çözüm geldi. İnekler otlaktan çıkmasınlar diye otladıkları yerin etrafına elektrik geçen bir tel çekerler. İnek çarpılınca geri kaçar. Ben de diyorum balkona böyle pilli düzenekli falan bir tel mi çeksem? Tamamen zararsız. Hani market arabaları ya da battaniyeler falan çarpar ya dokununca küçük bir çıt yapar irkilir geri çekiliriz, öyle işte. Çok mu kötüyüm yaa

benım oglum pencerelerı acıyordu ıkı yasındayken tum odalara kılıt yaptırdık sımdı uc yasında anlıyor acmıyor sukurr

sızı cok ıyı anlıyorumm

arkadaşlar beni sorunum çıkmaması değil zaten. çıksın rahatça ouynasın ben manyak gibi nefes almadan başını beklemeyim istiyorum. elindeki meyvesi aktığı zaman horraaaa beraberce toplanıp içeri girip bi peçete alıp geri çıkıyoruz. buna gerek kalmadan o oyununu oynasın ben de ona içerden bişey almaya rahatça gidebileyim mesela. ya da ben mutfakta yemeğimi yapayım o da balkonda sefa yapsın istiyorum. çok büyük keyifli bir balkonum var çünkü. kapılar pencerelere zaten kilit yaptım yoksa anında açabiliyor artık.
bu arada pleksiglas diye bi malzemeden bahsettiler şimdi onu araştırıcam. cam korkuluk yerine ondan yaptırmak için. en sonunda cam olacak bişey bulamazsam.

balkonda oynarken yanında oturucaksınız siz olmadan balkona cıkmasına izın vermiceksınız. Ben oyle yapıyorum. Tum pencerelerimizde kilit var. Evde o uyanıkken cam falan acmıyoruz ancak o uyuyunca. Hatta evimiz kira ama sırf sıcaktan bunalmamak evi havalandırabilmek icin 1 camı pımapen yaptırıcaz ustten acılsın dıye. Cok zor ya ah bir buyuseler. Bizim ev de 4. Kat cou korkuyorum. Allah korusun yavrularımızı

balık ağımı oda ne demeyin.
bir zamanlar müdürlük yaptığım kurumda merdiven boşluklarına balkonlara parmaklık yerine renkli ve çok kullanışlı bu balık ağlarından kullanmıştık 5 yıl oldu hala yıpranmadı. öneririm. araştırın matkapla üst duvara cengeller takıp bağlayın birde alttan balkon demirlerine bağlayın .

masrafsız basit ve kullanışlı...

Bildiğimiz balık ağından mı bahsediyorsunuz yoksa hani şu yol yapımlarında, inşaatlarda falan kullanılan genelde turuncu renkli sıkı ağ şeklinde örülmüş plastiklerden mi?

Evet bildimiz balık ağı ama kalın ip olucak . Bunları yapan ve satışını yapan firmalar var.

koçtaşta var dediğiniz ağlardan. hatta içinde tel var üzerinde plastik ağ şeklinde. tavana birkaç kanca ile bağlıyorsunuz . altını da balkon demirlerine. esneme de olmuyor hem.

Bu balık ağı fikri çok güzelmiş gerçekten.Aynı dertten müzdaribim hatta bugün kızımı evde bir an evde bulamayınca balkondan aşağı düştü sandık.korkunç bir sabahtı.aklımız hep balkonlarda,çözüm bulamazsak ya kafayı yiyeceğiz eşimle,ya da zemin kat bir eve taşınacağız.ama çözümü bulduk galiba,teşekkürler

Merhabalar,biz de 4. katta oturuyoruz ve 1,5 yaşında oğlum var.Tabiki tehliklerin farkında değil,heryere tırmanmaya çalışıyor.Balkonda 1m. civarında duvar var,biz de bir kaç tane üzerine şerit gibi demir korkuluk koydurmayı böylece yükseltmeyi düşünüyoruz...Ama içim gidiyor ya,Allah korusun,Allah'a emanet meleklerimiz..

balık ağını kullanıp memnun kalan var mı?
yada başka çare bulan?

evet canım ben kullanıyorum.3 tane büyük büyük balkonum var,üçünüde ağ ile kapattık.çok sağlam yaptık.değil çocuk,büyük insan bile,istese bile düşemez yani.Sonra bizden görüp 4 komşumuz daha aynısından yaptı onlar da çok memnun.İçimiz rahat diyorlar.Bir de çocukların kendi güvenliğinin yanı sıra aşağıya bişiler atmalarını da engelliyor büyük oranda.Hiç vakit kaybetmeden yaptırmanızı tavsiye ederim

Son düzenleme:
hafta sonu lojmana taşındım.. taşınmadan önce sordular 1. kat mı 5. kat mı istersin diye.. açıkçası 5 katın artıları daha fazla ama benim yaramazı düşününce hiç tereddüt etmeden 1. kat dedim...nerdeyse yerle bir gibi.. üstelik balkon demirlerinin üzerine 25-30 cm' lik takviye de yapılınca epey güvenli oldu... şimdilik en az bir sene kafam rahat :)

çok güzel bir konu açmışsınız arkadaşlar...
değerli yorumlarınız içinde hepinize teşekkür ederim.birimizin aklıan hiç gelmeyecek bir şey bir diğer arkadaşımızın aklına geliyor ve fikir alışverişi hepimizin işine yarıyor...iyiki varsınız...

benimde oğlum var 3 yaşına girdi,ama fena halde meraklı ve hareketli bir çocuk...benimde büyük bir balkonu var mutfağımın,ve üst katta evin yarısından itibaren olan bir terasımız.ve biz korkudan teras keyfi yapamıyoruz.geçen yıl eşim terası komple camlattı yerden tavana,katlanabilir camlardan..ama yazın açıp oturmak istiyoruz arkadaşlar akrabalar gelince..ama ne mümkün...3 tarafı açık nereye bakacağımızı şaşırıyoruz,çıktığımıza pişman oluyoruz...

gündüzde balkona çıkacak korkusuyla wc'ye bile giderken kilitliyorum balkon kapılarını.

PENCELER İÇİN BİR ÇÖZÜM BULDUK YALNIZ,AYNI ÇÖZÜM BELKİ KAPILARADA UYGULANABİLİR ASLINDA...

TEKZENDE SATILANPENCERELER İÇİN SATLAN ÇOCUK KİLİTLERİNDEN ALDIK TAKTIK TÜM CAMLARA..HER PENCEREYE UYUYOR.VE ESTETİK DURUYOR,ÇOK DİKKAT ETMESSENİZ ANLAŞILMAZ BİLE YANİ...VE ÇOCUK İSTESEDE AÇAMAZ.BÜYÜK İNSAN BİLE ZOR AÇIYOR ÇÜNKİ..
bende bunu paylaşayım dedim,belki faydası olur içinizden birine...

ama şu file işini tuttum bende...yapı marketlerde falan bakacağım metreyle satılıyormudur diye..balkonum küçük olsa hamağı bile bu iş için kullanabilirim diye geçti aklımdan ama balkonum büyük yetmez...

rabbim yawrularımızı korusun....

koçtaştan metreyle aldım ve çevremdekilerde öyle yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…