Balkona Gelen Kırlangıç

dilzar

iki çiçeğim, bir böceğim👧👧👶
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
5.159
11.531
448
Çorum
Dün gece balkonumuza minik bir kuşcagiz gelmis, kırlangıç olduğunu düşünüyorum, önce yağmur ve soğuktan düşmüş az ısınsın sabah salarız diye düşündük.

gece kızlarımın bebek evinden yuva yaptık. sabah bir yolunu bulmuş çıkmış, perdeye kadar uçmuş, aldik tekrar balkona koyduk ama bu minnacik güzellik tam uçamiyor, öyle kenarda kaldi, martılar tepemizde uçuyor, görürlerse yerler diye korkuyoruz, uctu ucamadi yere düşse bu sefer de kediler yiyecek. ne yapsak diye çaresiz kaldık.

bu arada bir iki sorduğumuz arkadaşlar dün gece atılan havai fişeklerden korkmuş olabileceğini söylediler. öyleyse bir kaç gün sürebiliyormuş korkuları. nasil bakılır ne yapılır ki bu küçücüge, hic tecrübemiz de yok hayvan bakımında ekmek ufagi ve su koyduk yanina pek de yemiyor, ama diskilamasi saglam😁😁😁

pek de yemiyor, ama diskilamasi saglam😁😁😁
Hiç güleceğim yoktu :)

Etleri ve otları yiyemezler. Gagalarının geniş ve yırtmaçlı olması, kırlangıçlara sadece uçucu böcek (sinek, sivrisinek, uğur böceği gibi) türlerini yeme özelliğini verir.
Şöyle yazıyor nette. Onları da nerden bulcan 🥴
Bi yerde ince bulgur verdim yedi yazmış biri.
Ama uzun süre ev ortamında duramazlarmış. Yuvası nerede acaba bi sokakta turlamak lazım
Bizim de 3 sene önce balkonun altına yuva yapmışlardı yavru aşağıya düşmüş aldık eldivenle yuvasına geri koyduk. Yuvasına veya yavrusuna insan eli değince artık o yuvaya gelmiyorlar yavruyu dışlıyorlarmış. O yüzden eldivenle müdahele etmiştik.

Bir veterineri ya da belediye veterinerliğini arayıp sorma imkanınız var mı? Aslında en iyi bilgiyi onlar verir, nasıl besleyeceksiniz vs. Balkonunuz ona bir şans olmuş, umarım şansı devam eder

Konunuz resmen aldı çocukluğuma götürdü beni :) biz de apartman girişinde yavru bi kırlangıç bulmuştuk babamla, alıp eve götürmüştüm, bi karton kutudan yuva hazırlamıştık o da çok korkuyodu. Babam "kuşlar annelerinin ağzımdan beslenirler" diye kendi ağzından şu vermişti dudaklarını öpücük gibi yaparak 🙈 bulgur demis biri bulgur vericekseniz ardından su vermeyin sakın bulgur hayvanın midesinde şişer öldürür Allah korusun. Çocuklarınız için çok güzel bi hatıra olabilir bu, biz bizim kirlangicimizi biraz iyileşince annemle ucurmustuk balkondan, hala masal gibi hatırlarım :)

Hiç güleceğim yoktu :)

Etleri ve otları yiyemezler. Gagalarının geniş ve yırtmaçlı olması, kırlangıçlara sadece uçucu böcek (sinek, sivrisinek, uğur böceği gibi) türlerini yeme özelliğini verir.
Şöyle yazıyor nette. Onları da nerden bulcan 🥴
Bi yerde ince bulgur verdim yedi yazmış biri.
Ama uzun süre ev ortamında duramazlarmış. Yuvası nerede acaba bi sokakta turlamak lazım
Bizim de 3 sene önce balkonun altına yuva yapmışlardı yavru aşağıya düşmüş aldık eldivenle yuvasına geri koyduk. Yuvasına veya yavrusuna insan eli değince artık o yuvaya gelmiyorlar yavruyu dışlıyorlarmış. O yüzden eldivenle müdahele etmiştik.
az sonra dışarı çıkıp bir turlayacagiz çocuklarla ama 13 katli bina, bir sey yapamayiz galiba. ben de eldivenle aldim, çırpınirsa atarim diye korktum, o kadar da uzağım maalesef. yavru degil sanki, gerçi böyle söyleyince kuş uzmanı konuşuyor diye gülüyor eşim 😁😁😁

evde tutmayız zaten, yazik belki bir esi var, yavrusu yumurtası var diye çok üzülüyorum zaten, eger havai fiseklerden ise sacma bir eğlence yüzünden neler oluyor. 😔

Bir veterineri ya da belediye veterinerliğini arayıp sorma imkanınız var mı? Aslında en iyi bilgiyi onlar verir, nasıl besleyeceksiniz vs. Balkonunuz ona bir şans olmuş, umarım şansı devam eder
eşim arayacak, hatta tanidigi varmış belediyede, direkt onu arayayım diyor, hic aklımıza bile gelmemişti , cok sagolun

Konunuz resmen aldı çocukluğuma götürdü beni :) biz de apartman girişinde yavru bi kırlangıç bulmuştuk babamla, alıp eve götürmüştüm, bi karton kutudan yuva hazırlamıştık o da çok korkuyodu. Babam "kuşlar annelerinin ağzımdan beslenirler" diye kendi ağzından şu vermişti dudaklarını öpücük gibi yaparak 🙈 bulgur demis biri bulgur vericekseniz ardından su vermeyin sakın bulgur hayvanın midesinde şişer öldürür Allah korusun. Çocuklarınız için çok güzel bi hatıra olabilir bu, biz bizim kirlangicimizi biraz iyileşince annemle ucurmustuk balkondan, hala masal gibi hatırlarım :)
aynen öyle oldu, evde nasil tatli bir telaş var. 🥰🥰🥰kizlar başında bekliyorlar zaten, büyük kizim akşamdan beri gözünde yaş, birsey olmasın diye duada

IMG-20210510-WA0008.webp IMG-20210510-WA0000.webp

akşamki hali mini mini kuşun

Dün gece balkonumuza minik bir kuşcagiz gelmis, kırlangıç olduğunu düşünüyorum, önce yağmur ve soğuktan düşmüş az ısınsın sabah salarız diye düşündük.

gece kızlarımın bebek evinden yuva yaptık. sabah bir yolunu bulmuş çıkmış, perdeye kadar uçmuş, aldik tekrar balkona koyduk ama bu minnacik güzellik tam uçamiyor, öyle kenarda kaldi, martılar tepemizde uçuyor, görürlerse yerler diye korkuyoruz, uctu ucamadi yere düşse bu sefer de kediler yiyecek. ne yapsak diye çaresiz kaldık.

bu arada bir iki sorduğumuz arkadaşlar dün gece atılan havai fişeklerden korkmuş olabileceğini söylediler. öyleyse bir kaç gün sürebiliyormuş korkuları. nasil bakılır ne yapılır ki bu küçücüge, hic tecrübemiz de yok hayvan bakımında ekmek ufagi ve su koyduk yanina pek de yemiyor, ama diskilamasi saglam😁😁😁
Şu havai fisekleri patlatanlarn ellerinde ya da daha uygun bi yerlerinde patlamasını cok istyorum. Ne gereksz bi olay,ne gereksz insanlar ya..keske yasaklansa..bu minige zarar vermems olsa bile ne cok zarar veryo dogaya😪

20210510_103553.webp

esime göre ebabil kusuymus, netten aratirmis, benimle dalga geçene bak. 🤭🤭🤭belediye telefona bakmadi, mesaja da dönmedi, bekliyoruz bakalım, bir martı kapmasin diye oyuncak sepeti çevirdik üstüne 😔😔

Millete kirlangic gelir guvercin gelir bize yarasa gelmisti

karlangıç konduğu eve şans, bolluk bereket getirir derler.
ekmek falan olmaz bence. ıslak yavru kedi maması, konserve balık ton balığı vs. verebilirsiniz bence. yemezse veterinere mi götürseniz acaba?

Instagram veya twitterdan Alper Tüydeş veya Emin Yoğurtçuoğlu var. Onlara sorarsanız hemen yardımcı oluyorlar
Aaa evet, emin yoğurtçuoğlu’nun hesabı @birddetective . Çok bilgili bir kuş gözlemcisi, sanırım yardımcı olacaktır. En azından kuşun cinsini, nasıl besleneceğini söyler 😀

Eki Görüntüle 2846033

esime göre ebabil kusuymus, netten aratirmis, benimle dalga geçene bak. 🤭🤭🤭belediye telefona bakmadi, mesaja da dönmedi, bekliyoruz bakalım, bir martı kapmasin diye oyuncak sepeti çevirdik üstüne 😔😔
Evet Ebabil kuşu bu kırlangıç değil. Sürekli uçar bu kuşlar konamazlar öyle biliyorum bize de gelmişti. Yine bir teyit ettirin ama eğer ebabilse yüksek bi yerden bırakmanız lazım o şekilde uçarlar😊

ebabil kusuymus arkadaşlar, uçtu gitti. arkadaşların yazdığı hesaplardan cevap geldi, dışarı çıkıp attın dendi, atmaya bile fırsatımız olmadan uçtu gitti küçük ebabilimiz, Abidin koymuştuk adini

Mune Mune minik kusumuzu abidinimizi uçurduk, yardimci olan arkadaşlara çok tesekkur ediyorum, ozellikle F Felix_Felicis e tesekkur ederim, oradan ulaştığım bir isim yardimci oldu. kiymetli bir kusmus, orman müdürlüğünden de geleceklerdi, onlara gerek kalmadan uçtu gitti.

konu kapatılabilir. 20210510_112256.webp

son foto son bakış

Back
X