Balkonda güvercin (Resimli)

uyuzcan

♥ A-B-K ♥
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
5.829
1.403
248
merhaba kızlar, bu sabah yatak odasının balkonunda farkettim de güvercin küçük bi yuva yapmış ve 2 tane de yumurtası var.:16: sorun şu ki yumurtanın biri yuvadayken diğeri düşmüş galiba az aşağıda. acaba yumurtayı alıp diğerinin yanına koysam güvercincik yuvaya gelir mi tekrar, onu kaçırmaktan korkuyorum. ayrıca onun için başka ne yapabilirim balkonda :28: $BeFunky_SAM_2560.jpg.webp

Evet tatlım öyle yap. Benim balkonumda da vardı. Beni görünce bile anne güvercin gelmiyordu. Onlar uçmayı öğrenene kadar balkonuma hasret kaldım;(;(;(

aynen beni görünce gitti karşı apartmana kondu bayağı bekledi yeni geldi yuvaya. benim balkon arka tarafta olduğundan bi iki döküntü var kullanmıyorum o bakımdan sorun yok yani :1:

guvencım yemi veya en basıtınden bayat ekmeklerı ıslatıp,suyunu ıyıce sıkıp ufalayıp bırakabılırsın..

bı kabada su koy ıstersen..yumurtayada hiiiç dokunma,onun yuvasına yaklaşmadan yap herseyı;)

ellerseniz kokunuz siner veeee :19:

yavrular geliyor size ne güzel ve en önemlisi kullanılmayan balkonda olması ne büyük şans :16:

aa aynı benim balkonum. 2 tane minik güvercinim oldu:1:.. ben hiç birşey yapmıyorum. yem koymayı düşündüm ama diğer kuşlarda gelir bunları rahatsız ederler diye koymadım... zaten sürekli diğer kuşları kovalıyorlar. yem için gelen kuşlarla uğraşmasınlar...

balkonunu kirletmişler mi?. benim baklonumu maf etmişler. yavrular var diyede temizleyemiyoruz.

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun.. Benim de yaklaşık bir buçuk ay önce balkonuma yuva yaptılar. Bir buçuk aydır balkonuma çıkamıyorum o kadar berbat bir durumdaki uçup gitse diye bekliyorum nasıl temizlenir o balkon kara kara düşünüyorum :14:

Muhtemelen güvercin o yumurtayı gözden çıkaracak zaten. Bizim karşı komşumuzun camında vardı. Öteki yumurta yuvada durduğu halde tek yavru çıkabildi. Diğer yumurta çürüdü.
Genelde tek yumurta çatlıyor. Elini sürme de öteki yumurtayı da bırakmasın. :34:

guvencım yemi veya en basıtınden bayat ekmeklerı ıslatıp,suyunu ıyıce sıkıp ufalayıp bırakabılırsın..

bı kabada su koy ıstersen..yumurtayada hiiiç dokunma,onun yuvasına yaklaşmadan yap herseyı;)

:1: tamam yapıcam bu dediklerini saol canımm :16:
ellerseniz kokunuz siner veeee :19:

yavrular geliyor size ne güzel ve en önemlisi kullanılmayan balkonda olması ne büyük şans :16:

evet birde kıyılır mı yuva yapmış oraya :16: dursun büyütsün yavrularını
aa aynı benim balkonum. 2 tane minik güvercinim oldu:1:.. ben hiç birşey yapmıyorum. yem koymayı düşündüm ama diğer kuşlarda gelir bunları rahatsız ederler diye koymadım... zaten sürekli diğer kuşları kovalıyorlar. yem için gelen kuşlarla uğraşmasınlar...
balkonunu kirletmişler mi?. benim baklonumu maf etmişler. yavrular var diyede temizleyemiyoruz.

orda kirletme olmaış allahtan sade yuva yapmış yatıyo ya, başka balkonumu görsen ama mafolmuş durumdaa :52:
Allah yardımcınız olsun.. Benim de yaklaşık bir buçuk ay önce balkonuma yuva yaptılar. Bir buçuk aydır balkonuma çıkamıyorum o kadar berbat bir durumdaki uçup gitse diye bekliyorum nasıl temizlenir o balkon kara kara düşünüyorum :14:

aynen ben başka balkonu temizledim 2 haftada nerdeyse aynı duruma geri geldi,durum vahimm :52:

Muhtemelen güvercin o yumurtayı gözden çıkaracak zaten. Bizim karşı komşumuzun camında vardı. Öteki yumurta yuvada durduğu halde tek yavru çıkabildi. Diğer yumurta çürüdü.
Genelde tek yumurta çatlıyor. Elini sürme de öteki yumurtayı da bırakmasın. :34:

tamam canımm, artık kendi hatası yapılacak bişi yok tek yavruyla idare edecek :15:

Bir kere orada yavrulayıp rahat ettiyse tekrar gelecek demektir. Ezberliyorlar çünkü :1:
Bunu bildiğim için evlenmeden önce kombinin üstünde çalı çırpı görünce yumurta var mı diye bakıp yuvayı dağıtmak zorunda kalmıştım hem de birkaç sefer. Ben yuvamı yapmadan kuş gelip yapmaya kalktı :1:

aynen bende o durumdayım. birde o baklonda klima var. klimanın üstünüde örtmemiştik (ilk klima kullanıyoruz da, seneye sarıp sarmalarım ben onu :1:) onun boruların üstüne bile pisletmişler.. bende temizleyemem balkonu. ne olacak bilmiyorum. ama kuşar uçsun o balkonu kapatcam...

orda kirletme olmaış allahtan sade yuva yapmış yatıyo ya, başka balkonumu görsen ama mafolmuş durumdaa :52:
:52:

temiz olsayar bişiy demicem de çok pisler yaa:52:

temiz olsayar bişiy demicem de çok pisler yaa:52:[/QUOTE]

evet malesef :1: balkonu tuvaler olarak kullanıyolar resmen :52:

aynı durum bizim evdede var 2 yıldır ve ben artık çıldırmak üzereyim mahvediyorlar balkonumu ve sabahları hiç uyutmuyorlar bununla ilgili çözüm bulursanız söyleyin lütfen

aynı durum bizim evdede var 2 yıldır ve ben artık çıldırmak üzereyim mahvediyorlar balkonumu ve sabahları hiç uyutmuyorlar bununla ilgili çözüm bulursanız söyleyin lütfen

yaa sorun sade gelmeleri olsa yine tamam ama balkon batıyo ama senin daha vahim galiba uyutmuyo dediğine göre.

merhaba kızlar, bu sabah yatak odasının balkonunda farkettim de güvercin küçük bi yuva yapmış ve 2 tane de yumurtası var.:16: sorun şu ki yumurtanın biri yuvadayken diğeri düşmüş galiba az aşağıda. acaba yumurtayı alıp diğerinin yanına koysam güvercincik yuvaya gelir mi tekrar, onu kaçırmaktan korkuyorum. ayrıca onun için başka ne yapabilirim balkonda :28: Eki Görüntüle 1110637

Yavrular yumurtadan çikinca lütfen dikkatli olun.Bizim yavruyu kargalar parçalamışti kanlar içerisindeydi balkon.

Back
X