Balkonum ve güvercinler

isteben

mavili..
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
261
1
46
Hollanda
Arkadaslar ben 2 senedir yasadigim evimde balkonumu hic kullanamadim, tasindim tasinali güvercinler hep benim balkondalar. Komsularimin balkonlarinda olduklarinida gordum ama bazi balkonlara hic ugramiyolar sanirim.. Bende artik balkonumu biraktim oyle, ne temizlemek geliyor icimden ne bi masa sandalye koyup oturabiliyorum. Yaz geliyor ve ben bu yaz artik balkonumu kullanmak istiyorum ama temizlesem yine her gun batiriyorlar bu güvercinler balkonuma pisleyip.

Güvercinleri nasil kovarim balkonumdan, korkuluk gibi birseymi koysam neyapsam

kelin ilacı olsa başına sürermiş
bende iki senedir kargalardan bıktım,2 balkon var ikiside pislik içinde,
onlarla mücadele etmeyi bıraktım,hergün karınlarını doyuruyorum Allah rızası için
keşke güvercin olsalar, en azından sevimliler
sen hiç bir kargayla burun buruna geldin mi :18:

Kullanmadığınız cdler varsa balkon demirlerine falan asın onları. Parlaklık görünce gelmiyolar.

aynı sorun arkadaşımdada vardı kalın fileler var biliyormusunuz bazıları çoçukları balkondan düşmesin diye bundan asıyorlar balkonun dış kısmına arkadaşım kuşlar gelemesin diye onu kullanıyor çamaşır asamıyor ama en azından balkonuna kuş konamıyor artık balkon koruma filesi yazarsanız nette bulursunuz

Bir arkadaşım da güvercinlerden dertliydi.

Siyah poşet asmıştı bir de cd...

Siyah poşeti karga sanarlarmış güvercinler gelmezlermiş birdaha...

cok tsklerr, deneyecegim hepsini! insallah ise yarar! ayni dertten muzdarip arkadaslarada yardimci olmustur bu konu insallah.

benim balkonumdada vardi hergun gelirlerdi pislik icinde birakip giderlerdi...birtane gelmisti resmen korkunc biseydi guvercin degildi resmen hic korkusu yoktu...balkondan mutfaga girer salonda bir tur atar cocuk odasinin penceresinden cikip giderdi...kisss kisss yapsam ustume dogru gelirdi korkardimda....bizde balkona file yapmaya karar verdik guvercin icin degilde oglum icin...ev 8.kat her an balkona cikmak istiyor balkonumda sira sira raflar vardi tam teli takiyordukki ne gorelim guvercin yumurtlamis hemde iki tane...acik biraksak allah korusun oglumun dusme ihtimali var kapatsak ya yumurtalar ne olacak...balkonum 5.5 metre uzunlugunda... bizde balkonu o raf bolimune kadar kapattik guvercinlerin bulundugu yeri acik biraktik...bende hamileydim guvercinler gibi yavrumu bekliyordum...neyse yumurtalardan yavrulari cikti bu seferde ucmaya hazir degiller..analari gidiyor babasi geliyor babasi gidiyor annesi geliyor boylece bekledik...guvercinler buyudu ucmaya hazir oldular baktikki ucuyor geziyor orayi hemen kapattik birdaha yavrulamasin orda diye...o bolumun telleri kapatmadigimiz icin biraz yamuk mumuk goruntusu var 1.5 m civarinda ama sonucuna deydi...simdi ne guvercinler geliyor nede busefer kucuk oglum oynarken korkuyorum...camasir meselesine gelince yurt disinda yasadigim icin zaten disa dogru camasir asmak yasak...camasir teli kullaniyorum...

Keske benim balkonuma da güvercinler gelse, her gün yikamaya raziyim.

Son düzenleme:
aynı dert bende de var uff arka balkonumda güvercinler cirit atıyor
şimdi bir yavrunun uçmasını bekliyorum
yuvadan çktı artık yuvada durmuyor
bende bozdum yuvayı
annesi gelip yemek veriyor halen birkaçgüne uçar
hemen kapatacam
geçen sene bekledim hepsi uçsunda öyle bozayım dedim
2gün sonra bir baktım tekrar 2yumurta
ne çamaşır asabildim ne oturabildim

Ayni dertten benim Annemde muzdaripti.en sonunda balkonuna pimapen cam yaptirdi sürgülüde kurtuldu.simdi kisin bile olsa oturuyor.yazida oturacagimiz zaman camlari acip oturuyoruz.sonra gene kapatiyoruz.valla cok cekti..ama onun balkonu cok büyuk degildi bilmem senin nasildir.

kuş yuvası bozulmaz derler ayrıca ne yaparsanız yapın gene gelirler

Su an benim arka balkonumada guvercin yuva yapmis bir yumurta var icinde balkondan banyoya acilan pencere cok pislik oluyor ama yapicak birsey yok :)) oturup bekliyor guzel guzel :)

kuş yuvası bozulmaz derler ayrıca ne yaparsanız yapın gene gelirler

ama artık kalmıyor yuvada
yumurtalıyken yada bebekken bozmuyorum
yvadan çıkınca bozuyorum
geçen senede ikinci partiden sonra bozdum
bir yuva ne olacakki derdim bozmazdım eskiden.
fakat inanın o minicik yuvada nekadar böcek ve kurt var heryere yayılıyorlar çığlık çığlığa kalıyorum heleki o kurtlar kabusum benim
minik minik siyah böcekler oluyor yuvanın etrafında sayısız böyle aynı ugurböceği gibi ama siyah ve kertenkele varya hani şeffaf olanlardan sayısız.tamam onlar sevimli
ama evin içine giriyorlar önce bilmiyordum ordan geldiğini banyoda ve salonda o siyah böceklerden var heryere giriyorlar
şeffaf olanı dün mutfakta yakaladım

Bizim de balkonda var. Daha doğrusu en üst katta yaşadığımız için çatı ktında yuvaları var, bizim balkon da konak yerleri oluyor. Cam önüne su kabı yapıştırdım oraya su koyuyorum. Evde de 5 tane papağanım var onların tenezzül edip yemediği yemleri veriyorum. Tabi annem kızıyor çünkü bütün camlar, çerçeveler pislik içinde :)

ben çok severım guvercınlerı yaz kıs camın onune yem koyarım bulgur varsa koyarım yazın su içmelerı ıçınde bır kase soguk su koyarım balkona gelmıyorlar zaten mutfak camına gelıyorlar yazık onlara

ben bu güvercinlerin uğurlu olduğuna inamışım çünkü kirada oturduğum vakit bu güvewrcinler yavrulardı biz temizlemedik benim korkumdan dolayı yuvayı yıkarsan yuvam yıkılır diye o yıllar işlerimiz çok iyi gitti sonra zaten ben temizleyemedim koku çok iğrenç olduğundan eşim temizledi sonra kendi evimize göçtük sanırım yumurta olmadığı sürece temizlemen doğru olur

Benimde evin girişi teraslı gibi 2 tane yuva yapmışlar çok tatlılar Kırlangıçlarım her yeri pis yapıyorlar ama yuvalarını bozamam kışın gidiyorlar nasılsa

Arkadasım doğru guvercınler kotu pıslıyor ama sonuçta o mübarekler de can taşıyor ve onları da Allah yarattı...bu dünyada ne yaparsak o donup dolaşıp bızı bulur; sakın ola guvercınmıs, leylekmıs, kedıymıs, kopekmıs yuvalarının fln bozmayın, bır kotuluk yapmayın...mesela orn. vereyim; gecen sene yakınımzda bırılerı balkonlarında barınan 2 guvercın yavrusunu yağmurlarda hıc acımayıp apt. bahcesıne attılar; tabı garıpler bır kac gun ıcınde ortadan yok oldular ; buyuk ıht. ya hastalanıp öldüler ya kedı yedı...her neyse; o merhametsız aıle de bu yıl boşanıyorlar; ve ne ılgınctır kı; onalrın da 2 cocugu var; sımdı ne oldu; yuva dağıtanlar kendılerı de 2 yavrularıyla yuvasız kaldılar..Allah'ın sopası yok kı hesabı; ama tabii hıc dusunurler mı acaba bu yaptıklarını; zannetmem....yıne başka 1 orn. leylek yuvası dagııttı; kısa sure sonra evlerı yandı, kül oldu....kedi, kopek yavrularını azıtmanın da 40 yıl ecri çıkar derler....yine; tanıdığımi bır kadın haınce kedı yavrularını çuvala koyup dereye atmıştı; vıcdansız, Allah'sız; ardından anne kedı ağlayarak kac zmn yavrularını aranmıştı...onun da bır kac yıl sonra çocuklarından 1i aynı derede boğularak öldü... bılemıyorum sıze hurafe gıbı de gelebılır; ben ınanıyorum ve de yakınımda orneklerını de goruyorum.... Yaradan ne demıs;'merhamet etmeyene bız de etmeyız'..inanın; bu dünyada da ote tarafta da hıc 1 canlının ahı dıgerınde kalmıyor; eyme bulma dünyası; her seyn acısı 1 sekılde çıkıyor..Sızı anlıyorum; ben de kus pıslıgını&kokusunu ve oyle seylerle ugrasmayı sevmem, pıslıklerı de zor çıkıyor ztn ama bıldıgım kadarıyla en güzel cozum bazı arkadaşların dedıgı uz. balkona CD ve sıyah poşet bağlamak....fıle de hem onların ayaklarına zarar verıyor; sakat bırakıyor hem de daha pahalı....benden soylemesı...

ESKI GUNAHLARIN GOLGELERI UZUN OLUR....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…