Balkonumdaki Yarasa

Ya ben babaannemin fareli evinde kalmış insanim da son zamanlarda bu hayvan uzerinde cok gundem olustu ya ondan bir korku sardı beni.
Yarasa olayına pek inanmıyorum bence doğru değildi fakat doğru olsa bile sadece yendiği zaman insana geçen bir virüs diye duymuştum. Bence bunu takmayın kafanıza. O gittiğinde her yere çamaşır suyu döker yıkarsınız bir güzel :)

Bilemiyorum ki hicbir sey tesaduf degil . Kumrular da cok yokladi o balkonu illa yuva yapalim diye. Doğa ana bana git bir bilet al diyor olsa gerek.
Ah kumrular geleymiş keşke🙈😁 Şaka bi yana camları tamamen açın çıkar merak etmeyin.. Bir bilet al sen yinede ne olur ne olmaz😉

BeniM dusuncem de o yönde. Yani boyle bir konuda milliyetcilik yapacagim da varmis kaderde demek.

Tabi ben yine yikarim o haliyi sabah ya.
Valla benimde aklıma gelmezdi.🤗
Halıyı yıkayın bide duvarları mop la çamaşır suyu ile silin.

resmen yarasalar için sigara yakasım geldi bu nedir :KK70: :KK70:
ama konu sahibi bir şey olmaz korkma, biraz daha aralayın camı sonra balkonun kapısını kapayın.ışıkları söndürün karanlık olsun ve ses çıkarmayın.anca öyle ortalığa çıkıcak ve çarpa çarpa çıkışı bulucak
Ya lap diye yüzüne yapışırsa camı açarken 😂😜

Allah affetsin beni nedense her yarasa gördüğüm de duyduğum da Çinliler geliyor aklıma
Yarasayı bir şekilde mideye indirmeyi düşünmüyorsanız hastalık bulaşmaz. Bir saat kadar önce bulunduğu ortamdaki ışıkları kapatıp camı açıp yalnız bırakmanızı tavsiye etmiştim, kapattınız mı? Çıkamaz zavallı ışıksız olması şart. Tecrübeyle sabit. Kendinizden 150 kat büyük biriyle gözleriniz görmezken (o ışıkta yön bulamıyor) başetmeye çalıştığınızı düşünün, üstelik onun inine girmişsiniz. Bu kadar korkuyor işte.

Yarasayı bir şekilde mideye indirmeyi düşünmüyorsanız hastalık bulaşmaz. Bir saat kadar önce bulunduğu ortamdaki ışıkları kapatıp camı açıp yalnız bırakmanızı tavsiye etmiştim, kapattınız mı? Çıkamaz zavallı ışıksız olması şart. Tecrübeyle sabit. Kendinizden 150 kat büyük biriyle gözleriniz görmezken (o ışıkta yön bulamıyor) başetmeye çalıştığınızı düşünün, üstelik onun inine girmişsiniz. Bu kadar korkuyor işte.
Ama benim balkonumda değil ki 😐

Orada bahsi geçen yarasa ile bizim Türkiye'deki yarasalar aynı cins yarasa değil. Ayrıca orada bahsi geçen yarasadan virüs direkt bulaşmadı, insanda tutunabilecek şekilde mutasyona uğradı ve artık konağı insan oldu.

Buralardaki yarasalar (hatta birçok yerdeki yarasa türleri de böyledir) böcek yerler. Biz yüksek bir katta oturduğumuz için hergün görüyoruz, muhattap oluyoruz kendileriyle. Özellikle gelip size saldırmazlar.

Balkonun ışığını kapalı tutun ve pencereyi iyice açın. Sabah uykuda olduklarından gece çıkabilir ancak oradan. Siz pencereleri iyice açarsanız o da çıkmak isteyecektir zaten. Yuvası vardır, sabaha karşı yuvasına girer ve orada uyur.
Daracık alandan çıkamayabilir, alışık olduğu bir bölge değil çünkü. Kör olduğundan etrafa sinyal(ses dalgası) gönderip, kendine dönen sinyallere göre hareketini yönlendirir.
Korkutmayın onu, rahat bırakırsanız çıkıp gider :)

Ne zaman yarasa görsem nedense hep kanımı emecek gibi hissediyorum korkuyorum dişleri olsun bu filmlerde hep wampirlerle yarasalar olsun hep kanımı emecek gibi hissediyorum

Ablacım ızgara yapmadığın müddetçe sıkıntı yok hemencecik gider inş 😍

Bu arada, Allah korusun zarar vermeyin sakın. Bu aylar yavruları büyütme ayları. Kışın kış uykusuna yatıyorlar zaten. O da biran önce çıkıp yavrularının yanına gitmek ister.

Bizim binanın etrafında cok ucar hatta binanın üstündeki terasa yuva yaptılar aksam olunca pike yapıyorlar sürekli korkuyorum mahalleden geçmeye. İki kere evime girdi eşim cıkardı birincisinde her yer tüy olmustu ikincisindede tesadüf farkettim perdenin kornisine saklanmıs gündüz vakti uyurken eşim masayla aldı attı dısarı nasıl ciyaklıyordu. Adamın biri kuduz olmus ölmüs haberlere cıkmıstı hiç unutmuyorum cok korkarım o yizden. Geçen günde balkoda gördüm kafamın üstünden pike yaptı arkamdaki perdeye carptı geri döndü ama ödüm patladı. BENımde basım dertte bunlarla

Bu arada, Allah korusun zarar vermeyin sakın. Bu aylar yavruları büyütme ayları. Kışın kış uykusuna yatıyorlar zaten. O da biran önce çıkıp yavrularının yanına gitmek ister.
Valla bizimkiler hiç kıs uykusuna yatmıyor yaz kıs ucuyor veletler

Iyi Geceler Kizlar,
Konunun yeri burasidir insallah.
Gece gece canimi çok sıkan bir dert var. Balkonum kapali ama camlari hava alsin diye acmistik. Bir de baktim ne göreyim yerde var bir yarasa. Bu hayvanin gündemdeki yeri de malum. Vileda sopasıyla camda minik bir bolme actim kendi gitsin guzellikle çözelim bu isi diye. Saklandi koltuk arkasına. Sabaha kadar gider mi acaba?

Yarin ne var ne yok dezenfekte edecegim. Ne yapayim ben simdi ya?
😂hastalık bulaşmaz merak etmeyin.çıkar o gece kendisi camları açın

Ne zaman yarasa görsem nedense hep kanımı emecek gibi hissediyorum korkuyorum dişleri olsun bu filmlerde hep wampirlerle yarasalar olsun hep kanımı emecek gibi hissediyorum

Sizin bahsettiğiniz tür vampir yaraslar. Bu tür bir yarasa var ancak onlar Amerika'da bazı bölgelerde yaşıyor. Onlar da kan emmek için insan değil genelde çiftlik ve kümes hayvanlarını tercih ediyorlar.

Valla bizimkiler hiç kıs uykusuna yatmıyor yaz kıs ucuyor veletler

Aslında bu pek mümkün değil. Çünkü tüm yarasalar kış uykusuna yatan memeliler grubundadır. Sadece yuvada bir tehlike hissettiklerinde uykudan uyanır ve dışarı çıkarlar. Bahar aylarında görüyorsunuzdur belki

Back
X