bambaska bir dert , gecim derdi

valla oyle offf. bakiyorum arzu sabancinin hayatin a insan ozeniyor ya . he p rahat buyumus he p refah icinde yasamis . hic dertleri yokki adamlarin para cozer herseyi
Başkalarının hayatına özenmek insanı sadece yıpratır bence bundan vazgeç. Senin durumunda olmak isteyen milyonlar vardır emin ol.

Insanlarlar zengin doguyor. o şekilde başlıyor .istisnalarda vardır .paran olsun olmasın hiç elbiseye duskunlugim olmadı neden böyle bilmiyorum .bende çocuklarıma alayım tamam ama yetecek paran olsun cocuklarinla mutlu ol arada bir yemeğe cik . budur mutluluk. birikime gelince de valla ihtiyaç varsa alinir ihtiyacin varken biriktirmek saçma geçen kizlarimi okula almaya gittim. kadın baris manço gibi altın yüzükleri takmış çocuğun üstü başını görsen pantolon kisalmis mont yok öyle birikim yapacaksam yarın dibine girsin o para

İhtiyacın varmış ki almışsın.300 dolara Türkiyeden daha çok ürün alabilirdin ama Türkiyede de bir günde 300 dolar harcayamazsın gelire gore gider,bulundugun ülkeye göre hareket edersin.Kiyaslayacaksan rusya ukraynayla kıyasla o zaman sonucta 300 dolarla oralarda markete girsen 3 aylik gida alirsin yani.O yuzden kiyaslamadan duşunmek lazim ve alisveris de ihtiyac esine bunu anlat lutfen.Bu arada tavsiyem mevsim sonu indirimleri giyimde cok avantajli oluyor böyle bir duzen olusturum ,gıda konusunda elbet oralarda da vardir mütevazi rakamlarla satis yapan marketler onlari secin.Birikim özen ister emek ister.

Burdaki ekonomi sayfalarını takip edin bayağı birikim konuları var orda. Ayrıca zannetmeyin ki herkes sizden iyi şartlarda yaşıyor, insanın parasının olmadığı ya da yetmediği zamanlar elbetteki oluyor. Birikim yapmaya ev için gereksiz olan şeyleri almayarak başlayabilirsiniz. İndirimleri takip ederseniz zaten sizin için en iyisi olacaktır.

bence ilden ile de fiyat değişiyor
kıyma:30 lira
süt: 2,5 lira
zeytin :13 lira
peynir en kalitelisi:20 lira

bunlar da hep doğal olan bu arada ülkeler arası fark daha fazladır eminim

Herkes yaşadığı yere göre yazmış. Bende yazayım.

• Patates 2 TL
  • Soğan 2 TL
  • Domates 5 TL
  • Salatalık 4 TL
  • Marul 1.5 TL
  • Havuç 2 TL
  • Lahana 3 TL
  • Elma 2.5 TL
  • Patlıcan 4 TL
  • ....

bence ilden ile de fiyat değişiyor
kıyma:30 lira
süt: 2,5 lira
zeytin :13 lira
peynir en kalitelisi:20 lira

bunlar da hep doğal olan bu arada ülkeler arası fark daha fazladır eminim
Elbette degisiyordur. Ben bursada yasiyorum. Cogu ilden pahali gida konusunda. Ama uyeyi tanidigim kadariyla ancak doguda kucuk bir ilde veya ilcede yasayabilir bahsettigi gelirlerle. Istanbula bursaya ankaraya yerlesmesi imkansiz

Elbette degisiyordur. Ben bursada yasiyorum. Cogu ilden pahali gida konusunda. Ama uyeyi tanidigim kadariyla ancak doguda kucuk bir ilde veya ilcede yasayabilir bahsettigi gelirlerle. Istanbula bursaya ankaraya yerlesmesi imkansiz

tabi tabi o gelirle zor yani. benim bulunduğum ilde kira ev fiyatlarında çok üstte. gereksiz pahalı. sanki deniz kenarı yani.

valla oyle offf. bakiyorum arzu sabancinin hayatin a insan ozeniyor ya . he p rahat buyumus he p refah icinde yasamis . hic dertleri yokki adamlarin para cozer herseyi
Yanılıyorsunuz, onların derdi olmadığını nerden biliyorsunuz? Uzaktan davulun sesi hoş gelir.. Sabncının engelli bir çocuğu vardı, o kadar zenginlikte ona bir çare bulamadılar..
Ben de çok parlak durumda sayılmam, ertelemekten ihtiyaçalrımin ne olduğunu bile unutacak hale geldim neredeyse.. Ama benden daha iyi olan durumdaki insanlarla kendimi kıyaslayip kendimi daha çok mutsuz etmem.. Ayağımızı yorganımiza gore uzatmaktan baska çare yok..

türkiyede 300 tl ye market alısverısını bile yapamazsın
bulasık makınası deterjanı alırsın
camasır makınası deterjanı alırsın
bebek bezi alırsın
çay şeker un salça süt vs alırsın para biter

et bile alamazsın bu paraya

300 tl ye
3 kere semt pazarına gidersin

Onların da derdi var olmaz mı Şeyma subaşı evlendi el üstünde oldu, neler dediler kadına ne kadar süre gizli yaşadı belki kaç arkadaşı uzaklaştı ondan. Sabancıların da sağlık sorunu var. Herkesin var derdi. Belki parayla sınanıyorlar çevrelerinde onları para için seviyordur insanlar bu yüzden güvensizlerdir nereden bilebiliriz. Instagramdan satabilirsiniz bunu yapan pek çok insan var.

sen peyniri nereden alıyorsun :)
benim aldıgım en iyi beyaz peynirin kilosu 23,00 tl :)
sen orta halliye 30 tl demişsin

Kendinizi kimlerle karşılaştırıyorsunuz, hangi ucuz hayatlara özeniyorsunuz?
Amaçsız, emeksiz, kıymet verilmeden elde edilmiş şeyler istiyorsunuz.
Ama biz o güruhun insanı değiliz. Bize çalışmadan ekmek yok canım.
Gerekirse eşşek gibi çalışacağız öyle yaşıyacağız bu hayatı!
Kocan sadece çalışıyor sen oturuyorsan yine istediğini yapamazsın.
Git çalış çatır çatır paranı kazan çatır çatır harca, ye, gez... Kocanın eline, lafına ezilme.
Üstelik yurtdışında para kazanmak burada kazanmaktan çok çok daha kolay!

Evet Seyma metres hayati yaşarken, biraz gizli kalmak zorunda kalmiş vah vah ne aci ne aci!

Hayat pahali ve 2000 dollar bence pek iyi bir maaş değil. Yani o maaş ile cidden 300 dollarlik harcama gereksiz. Eşin kizmakta hakli gibi fakat olan olmuş. Bir dahasina daha çok dikkat edersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…