bambaska bir dert , gecim derdi

Yalnizz söylesek simdi kiskaniyorsunuuuuuoooz diye yayilir falan ama o hayat da sikici degil mi ya.
Biz biriktirdigimiz parayla sevinen, birsey aldi mi mutlu olan, iyi bir yerde yediysek özel hisseden insanlariz. Cok mutluyuz ama disari göstermemeye calisiriz. Mutlu biri bunu ispatlamaz aslinda.
Hic özendigim bir durum degil.
Tutumlu olmak candir. Eger artiracak kadar güzel kazaniyorsan arttir. Fazla esya alma. Kenarda paran olsun.

O tür hayatlara ilgim olmadi. Ama birsey alirken fiyatina bakmadan almak guzel olurdu herhal

O tür hayatlara ilgim olmadi. Ama birsey alirken fiyatina bakmadan almak guzel olurdu herhal

Bak söyle düsün iyi bir seyi ucuza getirdim diye samba yapiyorum ben. O etikete bakicam arkadas hayattaki kücük zevklerden biri de bu olmali. Kardayim hissi.
Ayagi yorgana göre uzatiyorum. Param yokken almiyordum param varken de pahaliyi da götürebiliyorum.
Ama amac yaslilikta bunlari düsünmemek icin birikim yapmak.
O zaman escobar gibi para yakmasam da immmh yediyüzmüymüs canim saolsun aliyorum bu kabani diyebilecegim. Torunlar yasadi böyle giderse

300 lira ile sanırım burada da orada aldıklarınız tarzında şeyler alınır. orta halli bir yerden..
kendi adıma ne çok para harcayan insanların hayatını yaşamak isterim nede o kadar lüks yaşamak. ben böyle sakin sakin herşeyi yapabilme özgürlüğümden memnunum. çantam 80000 değil de 80 lira olsun. ama aklım rahat olsun.

erkeklerin dönem dönem tutan (ki bu genelde kadın alışveriş yaptığı zaman olan) tutumlu olalım atağı gelmiş eşinize. siz hiçte atmayın. güle güle kullanın inşallah aldıklarınızı.

Şeyma Subaşı'na, Arzu Sabancı'ya bakıp "vay be para konuşuyor" demek başka
Günlük hayatında para harcayamayınca aklına gelmesi ve üzülmek bambaşka.

Onları takibi bırak en iyisi..

Bunun dışında benim israf etmemek için uyguladığım yöntem
Dışarı çıkarken yanıma fazla nakit almamak.

Eskiden cüzdanımda belki acil birşeye lazım olur korkusuyla para tutuyordum.
Şimdi bazen 50tl 100tl atıyorum hafif hafif geziyorum

Ivır zıvırlara bakıyorum.
Çok beğeniyorum. "Ayy bu bana lazım aslında" deyip kendimi kandırıyorum
Sonra aklıma cüzdanımda para olmadığı geliyor.
Fonda hüzünlü bir müzik eşliğinde vedalaşıyorum kemdileriyle

Vazgeçtiğim anda aslında
Hiç de ihtiyacım olmadığını farkediyorum.

He bu taktiğin tek eksisi
Bazen gerçekten ihtiyaca denk geliyorsun
Onda da eve gelip para alıyorsun.
Spor oldu diye düşünüyorum artık napalım

ya Allah aşkına Türkiye den gideli 50 yıl olmadı ki

Ordan bakınca Türkiye nasıl daha ucuz görünüyor

300 liraya giysi almışsın, gıda almışsın, çocuğa bir şeyler artı bardak almışsın

burada neler neler alırdık diyorsun

burada iken böyle demiyordun ama

hayattan çok mu kopuksun bu hayal alemi ile kendini mi kandırmaya çalışıyorsun hala çözemedim

Senede eşim ve benim toplam kıyafet paramız 2-3 milyar arasıdır. Ben 2 seferde topluca alırım. Eşim 3-4 seferde alır. Arada tek tük aldığımızda oluyor. Kızıma daha sık alıyoruz çünkü çabuk büyüyor. Onunda 2-3 ayda bir kitaplarını yeniliyoruz. Gelişimine göre oyuncak alıyoruz. Ayda 3-4 kere dışarıda yiyoruz ek olarak. Senede 1-2 kere kaçamak yapıyoruz. Borcumuz da var. Ve tek maaşla geçiniyoruz. Eşimin matematikçi olmasının avantajı heralde. Muhteşem bi hesaplamayla geçindiriyor bizi çok şükür.

ben ayda 600 700tl gidaya harciyorum gida 200 dolar ediyor yani siz gercekten cok harcamissiniz...2500 dolarda 300 dolar o kadar cok mu derseniz az geldi bana ... sanirim bu cagin hastaligi luks yaşamak .. arkadasima hep 20 30 tllik alisveris yapiyorsun dedim hakaret etmisim gibi yuzume bakti kotlarim 150 200tl dedi

Eşimle 6 yıl yurtdışında asistan maaşıyla geçindik, ve asıstanlara baya düşük ücret verirler orda. gereksiz alışveriş yapmadık, dışarda yemek yemezdik genelde. Kıyafet ev eşyası lacaksak indirimleri takip ederdik.
Doğrusu aklıma hiç kendimi seyma subaşı yada sabancılarla karşılaştırmak gelmemişti, ilginçmiş :)

Ayrıca nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer Amerikaysa 300 dolar baya yüksek bir miktar alışveriş için. biz 300 dolara en az 2 aylık erzak alırdık. kıyafete de marka takılmak isteğiniz yoksa 300 yıne büyük para.

özhan ciddi pahalı
ben özdilekte indirimleri takip ediyorum
yakın mı oturuyoruz acaba:)

yok sanmam, zira biz hiççç market olmayan Demirci'de oturuyoruz (bu arada MigrosJet, Bim ve A101 ile İsra var yürüme mesafesinde, haksızlık etmeyelim )

ama oğlumun okulu üniversitenin orada

o nedenle Özlüce Özdilek de yol üstünde biz bu sıralar orada takılıyoruz

Neden hiçbir şeyden memnun olmuyorsunuz? Niye milletin hayatıyla kendi hayatınızı karşılaştırıyorsunuz?
Azıcık şükredin azıcık sevin bir şeyleri. Kocanız sizinle nasıl yaşıyor hayret ediyorum. Ben yaşayamazdım. Sürekli memnuniyetsiz insanlardan nefret ederim.

Türkiyede 300 tl ye ne alınır demişsiniz ya,
en ucuz mağazalarda (defacto, lcw falan) bir çocuk montu 120-150 tl
bir takım eşofman 50 tl civarı,
kemiksiz sotelik etin kilosu ort. 60 tl
uyduruk tavuk kanat bile 12 tl olmuş.
bence 2500 dolar gelire 300 dolar alışveriş çok normal :)

hım demirciyi bilmiyorum hiç
ben de mudanya yolundayım:)

ordaki malları alıp burda tanıtacağım diye bütün paranı buna harcayıp iyice dibe batma da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…