Sangs keşke herkes senin gibş olabilse. Sen ne kadar güzel kendini bilmişsin ve değişmek istiyorum diyorsun. En önemli adımı atmışsın ...
Bence en güzel yol empatidir... Mesela ilk mesajında demişsin sevgilime sormuyorum kendi bildiğimi okuyorum diyeBence bir dur düşün veya ben böyle yapıyorum ama bana bu yapılsa ne düşünürdüm diye.. İşte o ne düşünürdüm sorusuna karşılık gelen cevapları yapmamaya çalış...Hemn olmaz tabi yavaş yavaş...Ver sinirlendiğinde şöyel dur serin bir nefes al, skainleş. K
Empati yani kendini başkasının yerine koyabilme o kadar güzel bir davranış ki... İnsnaları anlayabiliyorsunuz, ona göre davranıyorsunuz, durumu idare ediyorsunuz ve bambaşka birisi oluyorsunuz... Her alanda çok işe yarıyor..
bende son zamanlarda sinirlendiğimde susuyorum. susmalıyım... yoksa ağzıma ne gelirse sayıyorum haklıysam haksız oluyorum...
bence bir insanın kişiliği değişmez 7 sinde ne ise 70 indede aynısı dır
sende biliyorsun kimi kandırmaya kalkıyorsun ?
insanın aslı neyse asaletide odur ;değişmek laf safsatasından başka birşey değil!!!
insanın kendini bilmesi ve hatasını görmesi ne kadar güzel sana verebileceğim bir tavsiye yok ama tebrik ediyorum seni
canım geçen senelerde bende çok sinirli ve fevriydim herşey sorun eder hep annecime bağırırdırm üstüme gelme diye...tabi bu olanlar 18-19 lu yaşalardaydı.annemle çok kavgalarımız oldu benim kişiliğim konusunda annem kafama vura vura tabiri caizse benim olgunlaşmam için yardımcı oldu.bana hep dediği şuydu ben senin her davranışına katlanırım ama arkadaş çevren evlenince eşin eşinin ailesi katlanmaz ve hep huzursuz olursun dikkat et iyiliğin için kendine çeki düzen ver...bide seni 3 günde kapı önüne koyarlar demişti ama 13 ay oldu hala kocamın evindeyim
Bunu haftada 3-4 kez tekrarlayınca olduşimdi 23 yaşındayım annemin dediklerinin hepsi doğru sakinim (yinede yerine göre) inşallah sende böyle olursun canım yaşla da alakalı biraz yaşın ileledikçe de sakinleşirsin olumunekankayizsmile
bende çok fevri davranıp sinirlenip ani kararlar veriyırum.peki sonuç:yanlış kararlar veryorum pişman oluyomuyum her seferinde.eşimde bu konudan rahatsız çok çabuk sinirleniyosun ve bu huyundan çok korkuyorum diyo.her seferinde sakin olmaya çalışsamda içim içimi yiyo.benim bukonuda kendime çeki düzen vermem şart:sinifsinif:
bende son zamanlarda sinirlendiğimde susuyorum. susmalıyım... yoksa ağzıma ne gelirse sayıyorum haklıysam haksız oluyorum...
En kötüsü de o zaten... bir zamaaaan evvel sevgili kişisi bana demişti ki.. "senden özür dilemem için bana fırsat bırakmıyorsun ve aslında sen haklıyken yine sen özür dilemek zorunda kalıyorsun"
O zaman şimşekler çakmıştı beynimde işte... zira doğru söze ne denir.
Kendinde değiştirmen gereken özelliklerin neler olduğunu bilmen bu çok önemli bir başlangıç. Yaşın kaç bilmiyorum ama eğerki 20 li yaşlarında isen biraz fevri, sabırsız olman normal. Zamanla beraber sabretmeyi de öğrenirsin. Bencil olman bir yerde iyi ama karşı tarafı rahatsız edecek şekilde ise burda sana çok iş düşüyor. Öncelikle ani karar vermeyeceksin, önce susacaksın ve mantığını kuracaksın.Kendini değiştirmek senin elinde..
kendımızı nasıl degıstırebılırız sızce kızlar?kendımde yapmak ıstedıgım köklü degısımler var ornegın bencıl oldugumu dusunuyorum ve bu benı cok uzuyo boyle bırı olmak ıstemıyorum
sakinlıgımı koruyamıyorum ofkem saman alevı gıbı ama sınırlendıgım zaman cıldırıyorum resmen.cok fevrıyım bırden parlıyorum patlıyorum bagrıp cagrıorm herseyı fırlatıyorum sonrada pısman oluyorum bole bırden sınırlenmeme
sızce neler yapabılırım kısısel gelısımıme katkıda bulunmak ıcın?? kısısel gelısım kıtapları okuyorum ama o anlık etkı edıyo.sonra unutuyorum
onumuzdekı sene erasmusla yurt dısına gtcem bunun kısılıgıme katkısı olacagına ınanıyorum ama sımdıden baslamak ıstıyorum sakınlesmeye verıcı bı ınsan olmaya...
tavsıyelerınıze ıhtıyacım var guzeller...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?