Bana abi deme

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Ya ben mi yanlış anladım ??
İş yerinde birine sürekli abi Diye hitap ediyordum. Hani hem mesafe koymak aDina. Evkıyın cünku. Evli kendiside . Yemek yiyordum toplarken abi acaan toplamayayim sende ye dedim. "bana abi deme ya" dedi.
Bende ne diyeyim abi yaşça benden büyüksün o yüzden diyorum dedim.
Yok fazla büyük değilim ya deme dedi. İsim var o kaldı dedim gittim
Ben mi yanlış anlıyorum ya sizce ????

abi deme lazım olur demeye getirmiş olabilir ,
ya da yaş kompleksi olup abi deme x bey de demeye de getirmiş olabilir ,
sakata geliyorda olabilirsin gayet insani de söylemiş olabilir çık işin içinden çıkabilirsen

Bey de yeterli.. işyerinde abi abla denilmiyor.. Bey hanim diye hitap ediyoruz...

Sey olabilir yaş takıntılı biri olabilir. Mesela benim babam da bir müddet ona amca denmesini hazmedememisti hatta kızardı mağazadaki satış elemanlarının amca demesine. :)

Hareketlerinden az çok anlarsın..
Kimisi vardır bacım der ama başka gözle bakar, kimisinde var gayet insani şekilde bana abi deme der ama sana kardeş gözüyle bakar.. Bunu hareketlerinden anlarsın ancak..

Ben de birinin bana abla demesinden hiç hoşlanmam.
Arada 10-15 yaş falan yoksa çok saçma oluyor. Bunu kastetmiştir bence.

"Bana abi deme" lafına ben hiç bir zaman iyi niyetle bakmam. Bey denilmesini isteseydi yanlış anlaşılmamak için "abi deme burası iş yeri bey de" diye belirtirdi zaten...

İş yerinde mesafe abiyle, ablayla değil, X Bey, Y Hanım gibi hitaplarla olur.
Bana abi deme derken belki Bey'li hitap şeklini kullanmanızı ima ediyordur. Ya da kendini yaşça çok büyük görmüyordur, abi gibi hissetmiyordur veyahut da sizi beğenmiştir, orasını bilemeyiz. Artık gözlemleyip göreceksiniz.

Abi demenizden hoşlanmıyor olabilir. Bey diye hitap edin. Ben iş ortamında abi, abla gibi kelimeleri asla kullanmam. Birlikte çalıştığım bir çok kişi patronumuza xxx abi diye hitap etti. 14 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum ve daha bir kez bile xx abi diye hitap etmedim. Hep xxx bey diye hitap ediyorum. Eşi hemen hemen benimle yaşıt ona direkt ismiyle hitap ediyorum. Bazen patrona ulaşamayınca beni arıyor xxx abin orada mı diyor, bende xxx bey buradaydı ama bir bakayım çıkıp çıkmadığını bilmiyorum diye cevap veriyorum.

Cnm is yerinde abi abla olmaz ben olsam ben de uyaririm
bey diye hitap et hem resmiyet olur hemde yakisik alir

Isyerimde kimsenin bana abla demesinden hoslanmayacagim gibi abi abla da demem. Falanca bey filanca hanim demek varken...

Bence mesafe abi-abla diyerek konulmaz, gereksiz samimi bir ifade... iş yerinde biri bana abla dese hop derim yaştan ziyade samimi de bir ifade çünkü o zaman 20 yaş büyük iş arkadaşına da teyze/amca mı diyelim

Mesafeli olmak istiyorsanız bey/hanım uygun olur, hem yaş da gözetmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…