Bana Akıl verin kızlar

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
Eşimle görücü usulü tanıştık ama birbirimizi çok sevdik, şu anda 10 günlük gelinim :)),
Herşeyimiz aslında iyi gidiyor, çalışan bayan olduğum için hem ev işleri hem de iş hayatı bana yorucu geliyor. Bazen yorulup eşime sert çıkış yapabiliyorum, o da bunu hiç affetmiyor. Uslup konusunda çok hassas olduğunu söyleyip bu olayı büyütebiliyor ve ortaya kocaman bir kavga çıkıyor.Herşeyimden memnun olduğunu bir konuşma şeklimi beğenmediğini dile getirir hep, nişanlıykende durum böyleydi. İyi ama ben hep sert konuşan bir tiptim. Sözlendiğimden beri bu huyumu değiştirdim biraz ama arada kaçıyor gene napıyım. Şansımada çıtkırıldım bir kocam oldu :((Hergün olay çıksın istemiyorum mutlu olalım istiyorum bana yardım edin :((

valla ölçüp biçip tartıp konuşucaksın kendini onun yerine koy
empati yap biras hassas biri olsan o da sana sert çıkışlar yapma naparsın sinirin bozulur ağlarsın dimi ??

onun için azıcık kendini frenle olmadı sinir kontrol adına yardım al yazık valla:50:

Aynı eve girene kadar birbirinizi yeterince tanıyamıyorsunuz..
Böyle böyle öğreneceksiniz birbirinizin hoşuna gitmeyen tavırlarını huylarını..
MAdem bundan rahatsızlık duyuyorsa değiştirmeye çalışacaksın evlilik böyle yürür ..

bende senin gibi çalışan bir bayanım ve 4 aylık evliyim
evliliğimizin ilk 1,2 ayında eşimle arada tartışırdık birbirimizi yeterince anlayamıyorduk..
ama zaman geçtikçe uyumlu olmayı öğrendik.
şimdi ben söylemeden eşim bazen yemeği yapmış oluyor,(benden önce evde olduğu için)evi toparlıyor..
bende işten gidince istekleri olursa yerine getiriyorum..
sende eşine karşı konuşmalarına dikkat et,hiç bir erkek hakareti kabul etmez
eşine karşı ılımlı ol,onunla konuşurken eşinle konuştuğunu bil o senin okuldan arkadaşın değil!!buna göre davran canım..

Son düzenleme:
Öncelikle şunu belirtiyim sinir kontol hapı alacak bir durumda değilim, sadece evliliğimin selameti için açık yürekle yardım istedim, lütfen seçtiğimiz kelimelere dikkat edelim, incitici olmayalım... Eşime zavallı muamelesi banada gaddar imasında bulunmak diğer yaptığım bütün hizmetleri, iyilikleri yok saymak olur.

Son düzenleme:
Öncelikle şunu belirtiyim sinir kontol hapı alacak bir durumda değilim, sadece evliliğimin selameti için açık yürekle yardım istedim, lütfen seçtiğimiz kelimelere dikkat edelim, incitici olmayalım... Eşime zavallı muamelesi banada gaddar imasında bulunmak diğer yaptığım bütün hizmetleri, iyilikleri yok saymak olur.

bakın şuanda bile sinirlendiniz.kimse sizi incitecek bir yorumda bulunmamış ki.daha yumuşak uslupla eşinize yanaşırsanız problemler azalır demişler. katılıyorum.

bence de önce sakin olmalısın
ben de 4 aylık evliyim 2 yıllık bir beraberlikten sonra evlendik
ben sinirliyimdir eşim sakin
ama ben agresiflik yaptıkça evimizin huzuru kalmıyor
o yüzden ağzıma geleni söylemeden önce bir nefes alıyorum
genelde de eşim açısından çok şanslı olduğumu hep kendime hatırlatıyorum
sen de sakin kalmaya çalış sinirle hiç bi şey yaptırılmaz
ben de çalışıyorum ev işi hala zor geliyor;) zamanla daha da düzene girecek diye düşünüyorum 10 gün çok az bi süre
hemen üzme kendini
eşini sevdiğini hatırlat hep kendine

bende senin gibi çalışan bir bayanım ve 4 aylık evliyim
evliliğimizin ilk 1,2 ayında eşimle arada tartışırdık birbirimizi yeterince anlayamıyorduk..
ama zaman geçtikçe uyumlu olmayı öğrendik.
şimdi ben söylemeden eşim bazen yemeği yapmış oluyor,(benden önce evde olduğu için)evi toparlıyor..
bende işten gidince istekleri olursa yerine getiriyorum..
sende eşine karşı konuşmalarına dikkat et,hiç bir erkek hakareti kabul etmez
eşine karşı ılımlı ol,onunla konuşurken eşinle konuştuğunu bil o senin okuldan arkadaşın değil!!buna göre davran canım..

Bizdede durum böyle... Ben ondan önce işe gidiyorum, ondan sonra geliyorum.. Kahvaltısını hazırlayıp gidiyorum (kendimde yiyorum biraz :)), akşam işten gelir gelmez acıktım diyor ve mutfağa koşmamı ona yemek hazırlamamı istiyor. Ama kendisi ne yatağı toplamış oluyor ne de ortalığa çeki düzen veriyor. Yemeğini hazırlıyorum ortalığı topluyorum, sonra da başka istekleri çıkıyor ortaya :D yani soluk alamayacak suruma geliyorum sinirleniyorum ve bazende kalbini kırabiliyorum.

hımmm enteresann sen okuduğunu bile yanlış anlayıp hemen parlıyorsunn yazık olan evliliğiniz olurrr
ikincisi hp kullanman gerektiğini sölemedim sinir kontrol için yardım alabilirsin dedimm örneğin:
kitaplar var kurslar seminerler internetten bile b ton araştırma yapabilirsin senin iyiliğin için konuşulan bi ortamda dahi karşı savunmaya geçiyosun madem yazılanlara sinirlenip kızacaksın nie akıl istedin arakadaşım kötü bi cumle kurulmadı terbiyesizlik yapılmadı bu hiddet nie böylee:51:

Son düzenleme:
Bizdede durum böyle... Ben ondan önce işe gidiyorum, ondan sonra geliyorum.. Kahvaltısını hazırlayıp gidiyorum (kendimde yiyorum biraz :)), akşam işten gelir gelmez acıktım diyor ve mutfağa koşmamı ona yemek hazırlamamı istiyor. Ama kendisi ne yatağı toplamış oluyor ne de ortalığa çeki düzen veriyor. Yemeğini hazırlıyorum ortalığı topluyorum, sonra da başka istekleri çıkıyor ortaya :D yani soluk alamayacak suruma geliyorum sinirleniyorum ve bazende kalbini kırabiliyorum.

bak benim işim de yardım etmez ben ne yaptım mesela yemekten kalktım dedim hayatım başım ağrıyor yatıyorum bulaşıkları yıkamana gerek yok uğraşma sakın tabakları sudan geçir ilgilenerim ben kalkınca
kimisi yardım için eşinle açık açık konuş diyor ama inan faydası olmuyor sinirlendiğinle kalıyorsun erkeklere böyle numara çekeceksin zaten zamanla alışıyorlar nasıl alıştırırsan da öyle gidiyor

15 gün sonra evleniyorum ve evli arkadaşlarımın hepsinin bana söylediği "ilk 1-2 ay gözünün üzerinde kaşın var diye bile saçma kavgalar çıkıyor birbirinize sabretmeyi öğrenin." Sanırım 2 farklı insanın aynı evde yaşamayı öğrenmesi biraz zaman alıyor. bende çalışıyorum evlenincede devam edicek zorlanıcam ama alışılacak sanırım . sabrımızı,dilimizi törpülemeyi öğrenmemiz lazım. Bu şekilde yaşayan milyonlarca insan var zamanla alışıcaz

ZAMAN la herşey yoluna girer yenı yenı alısıyosunuz berberlige zamanla sen bıraz törpülenirsin oda bu duruma alısır mutlu mesut yasarsınız uzulme cnm eşin onu sevdıgını bılsın yeter ...

aynı ben ve eşim :D bende sinirlendiğimde sert çıkışlar yaparım, sonra sakinleşince bunları unutur giderim ama eşim hassas ve bu üslup konusunda sizin eşiniz gibi takıntılı. kırıldı mı kolay kolay affetmiyor. bunun baya kavgasını yaptık bizde. sonra baktım olmuyor, kendimi frenlemeye çalıştım olabildiğince. sonuçta sinirlendiğimde daha sakin ve sabırlı davranabiliyorum (en azından eskiye göre daha sakinim) ve söyleyeceğim şeylere daha fazla dikkat edebiliyorum. eğer çok sinirliysem de susmaya çalışıyorum. aksi durumda hep kavga oluyor ve birbirimizi kırabiliyoruz.

öfke yaralıyor, tartışma konuları unutulup gidiyor ama söylenen sözler kalıcı hasar bırakıyor. siz de bu yönden kendinizi kontrol etmeye çalışın.

eşine sana ev işlerinde yardım etmesi gerektiği fikrini aşıla çiçek gibi olursunuz.
ama tatlı dille aşılayacaksın.
ve ev işlerine yardım edene kadar da bıkmadan usanmadan söyleyeceksin.
kesinlikle kendi kendine yapsın ben söylemeden yapsın diye beklemeyeceksin.
çünkü erkekler bilerek baştan savma yapıyorlar işi ki sen aman bırak ben yaparım diyesin diye.
daha yeni evlisiniz baştan nasıl alıştırısan öyle gider.

işten geldin diyelim git kocanı bir öp.
sonra başla konuşmaya tatlılıkla bir yandan da birşeyleri topla.
kocacım iş yerinde şöyle yoruldum ay yolda böyle yoruldum onu yaptım bunu yaptım.
ben senle daha çok vakit geçirmek istiyorum ama bak şimdi de ev işlerinde yoruluyorum.
halbuki işteyken nede çok özlemiştim seni akşam olsa da kocamı görsem diye.
koşa koşa geldim.
sende bana biraz yardım etsen birbirimize ayırdığımız vakit artar hem işler hemecikte biter.
sonrada oturur filmimizi izler keyfimize bakarız.
ne güzel olur dimi :D
artık sen kendine göre cümlelerini kurarsın.

şimdi kocana "herif herifbu yerdeki çorap ne ayaklanıp kendi mi gidecek kirli sepetine" dersen adam yine iş yapar ama isteksiz yapar.
tatlı dille dersen hiç değilse istekli yapar :D

Son düzenleme:
baştan nasıka alıştırırsan ögle gider tatlım.ayrıca kişi huyunu istese bile değistiremez sadece üslübunu az daha nazik seviyeye indirmeye çalışabilirsin.seni eşinin anlaması lazım hem iş hem ev ınanıyorum ki yorucudur tatlı dille konus bu durumu izah et ayrıca daha yeni evlısın aynı evde bir müddet uyum sorunu yaşarsınız kaçınılmaz bir durumdur bu.az cilve eda naz erkekleri inan bitirir sabırlı ol tatlım.

:50: evlenmeyı bu yuzden artıık ıstemıyorum

Eşimle görücü usulü tanıştık ama birbirimizi çok sevdik, şu anda 10 günlük gelinim :)),
Herşeyimiz aslında iyi gidiyor, çalışan bayan olduğum için hem ev işleri hem de iş hayatı bana yorucu geliyor. Bazen yorulup eşime sert çıkış yapabiliyorum, o da bunu hiç affetmiyor. Uslup konusunda çok hassas olduğunu söyleyip bu olayı büyütebiliyor ve ortaya kocaman bir kavga çıkıyor.Herşeyimden memnun olduğunu bir konuşma şeklimi beğenmediğini dile getirir hep, nişanlıykende durum böyleydi. İyi ama ben hep sert konuşan bir tiptim. Sözlendiğimden beri bu huyumu değiştirdim biraz ama arada kaçıyor gene napıyım. Şansımada çıtkırıldım bir kocam oldu :((Hergün olay çıksın istemiyorum mutlu olalım istiyorum bana yardım edin :((

Çalışıyorsanız evin masraflarına ortak oluyorsunuzdur bu durumda ev işlerine de eşinizin ortak olması gerekiyor. Hem vicdanen hem de mantıken. Yani eşiniz yardımcı olmuyor mu ki? Neden bu kadar yoruluyorsunuz?

Sorunuzun cevabına göre benim de yorumum değişecek aslında...

Sizin de masraflara ortak olmanıza rağmen ev işlerini size yığıyorsa yorgunluğun getirdiği stresle ona çıkışmanız çok normal. Hiç de çıtkırıldımlık yapmasın da işin ucundan o da tutsun, geriye kalan vaktinizi tatlı tatlı geçirin. Eğer bunu yapıyorsa eşiniz vicdansız ve de mantıksız biri.

Eğer masraflara yardımcı olmuyorsanız, şahsi harcamalarınız için çalışıyorsanız da ses tonunuza ve tavrınıza dikkat edin, karakteriniz bu olsa bile sonuçta sevdiğiniz kişi bozuluyorsa kendinizi kontrol etmek için daha çok çabalamalısınız.

valla bende sert konuşurdum ama topladım kendimi zamanla...
konuşmaya başladığın zaman sonunu düşün mutlaka...
tatlı dil her sorunu çözer unutma...

yani.. acı ama söylemek zorundayım.. evlilikte kadın alttan almadıkça bazı şeyleri yutmadıkça evlilikte sorunlar oluşur.. evlilik biraz daha erkeğin rahatlığı üzerine kurulmuş bir kavram bizim toplumumuzda... ne kadar çalışıp para kazansak da adam eve geldiğinde önünde yemeğini ve temiz bir evi istiyıor.. o yüzden ay bende yoruldum ay bende çalışıyorum gibi durumları yaşıyorsak da bunu erkeğe söylememek gerekiyor... kadın biraz yumuşak olmalı.... bende koyu bir feministim ama :) evlilikte sökmüyor bu.... NE KADAR YUMUŞAK NE KADAR DIRDIR ETMEYEN birde önüne yemeği koyan bir kadınsanız O KADAR BAŞ TACI EDİLİYORSUNUZ ( TEMİZ DÜZGÜN DÜRÜST BİR ERKEKSE KARŞINIZDAKİ)... profesyonel olmalı... ERKEKLERİN DÜNYASI :)... EVLENİYORSAK EĞER sitem etmeye hakkımız yok... maalesef yok.... yok... yok....... acı ama gerçek bu.....

yani.. acı ama söylemek zorundayım.. evlilikte kadın alttan almadıkça bazı şeyleri yutmadıkça evlilikte sorunlar oluşur.. evlilik biraz daha erkeğin rahatlığı üzerine kurulmuş bir kavram bizim toplumumuzda... ne kadar çalışıp para kazansak da adam eve geldiğinde önünde yemeğini ve temiz bir evi istiyıor.. o yüzden ay bende yoruldum ay bende çalışıyorum gibi durumları yaşıyorsak da bunu erkeğe söylememek gerekiyor... kadın biraz yumuşak olmalı.... bende koyu bir feministim ama :) evlilikte sökmüyor bu.... NE KADAR YUMUŞAK NE KADAR DIRDIR ETMEYEN birde önüne yemeği koyan bir kadınsanız O KADAR BAŞ TACI EDİLİYORSUNUZ ( TEMİZ DÜZGÜN DÜRÜST BİR ERKEKSE KARŞINIZDAKİ)... profesyonel olmalı... ERKEKLERİN DÜNYASI :)... EVLENİYORSAK EĞER sitem etmeye hakkımız yok... maalesef yok.... yok... yok....... acı ama gerçek bu.....

Haklısınız ama bu şekilde de bir yere varılamaz. Dırdır etmeme konusunda katılıyorum ama Türk toplumunda sistem böyle deyip de erkek bir kez yorulurken kadının 2 kez yorulması ne mantıklı bir şey ne de vicdana sığar.

Kocasını önüne alsın ve tatlı dille konuşsun. Evin işine yardım etmesi gerektiğini açıklasın. Zaten adam angut değilse anlar ya da işine gelmediği için anlamamazlıktan gelir ki bu adamdan zaten bir cacık olmaz.

Eğer çiftlerden biri ev işi yapacaksa, o bir kişi çalışmamalı. Ya da ikisi de çalışacaksa illa ki, ev işleri ortak halledilmeli. Bunu idrak edemiyorsa bu toplumun erkekleri ya hiç evlenmeyelim ya da yabancı erkeklerle evlenelim. Anamız babamız onca yıl elin g*tü b*klusuna kölelik edelim diye çekmedi kahrımızı :).

Ama ben yine de hanzo olmayanların bu adaletsizliği idrak edebileceğini düşünüyorum.

Back
X