Bana Akıl verin kızlar

Bizdede durum böyle... Ben ondan önce işe gidiyorum, ondan sonra geliyorum.. Kahvaltısını hazırlayıp gidiyorum (kendimde yiyorum biraz :)), akşam işten gelir gelmez acıktım diyor ve mutfağa koşmamı ona yemek hazırlamamı istiyor. Ama kendisi ne yatağı toplamış oluyor ne de ortalığa çeki düzen veriyor. Yemeğini hazırlıyorum ortalığı topluyorum, sonra da başka istekleri çıkıyor ortaya :D yani soluk alamayacak suruma geliyorum sinirleniyorum ve bazende kalbini kırabiliyorum.

bende aynı durumdayım
o kadar yoruluyorum ki
ve bu yorgunluk stres yüzünden suanda cocugum bile olmuyo...

evlilik değilde bu istekler işler yetişememe beni yoruyor.
bence bizim derdiğimiz eşimiz değil işimiz:))
daha iyi saatleri olan bir işimiz olsaydı bizde memur gibi 8-5 calışıp hafta sonu tatil olsaydı inan bunların hiç biri olmazdı bence...
owner ın eşi ne güzel yardım ediyo
bizimki gelir yatar ben tam 2 saat sonra gelirim yemek yoksa yemek yaparım hazırlarım
beyimiz kalkar gelir yer hoop kaçar...
sonra gelsene ya filan diye cagırır
sanki dedem gelip yapıcak işleri
sonrası söylen dur işte..
sonra dırdırcı kadın oluyosun..

kıyafetlerini bile her odaya dagıtarak cıkartır delirmek üzere oldugum zamanlar çok oldu ...

illa bi cinnet gecirtiyo bana sonra bi dönem topluyo sonrası gene aynı...

sorsan ben sinirliyim ben agrasifim...
hayır ben hayatımdan memnun değilim tek sebep bu
ki sen daha yolun başındasın
ne diyim canım umarım sen benim gibi olmazsın....

biraz ben derdimi döktüm gibi oldu ama kusura bakma..

Bizdede durum böyle... Ben ondan önce işe gidiyorum, ondan sonra geliyorum.. Kahvaltısını hazırlayıp gidiyorum (kendimde yiyorum biraz :)), akşam işten gelir gelmez acıktım diyor ve mutfağa koşmamı ona yemek hazırlamamı istiyor. Ama kendisi ne yatağı toplamış oluyor ne de ortalığa çeki düzen veriyor. Yemeğini hazırlıyorum ortalığı topluyorum, sonra da başka istekleri çıkıyor ortaya :D yani soluk alamayacak suruma geliyorum sinirleniyorum ve bazende kalbini kırabiliyorum.
bende seninle aynı şeyleri yaşadım hiçbir şekilde yardımcı olmuyordu eşim,bütün işler bana bakardı..işten yorgun argın gelirdim yemek yapardım,temizlik,çamaşır vs..
üstüne de evde olduğu zaman mutfakta bişeyler hazırlardı ve darmadağın yapardı mutfağı,evi..
eve gittiğimde sinir krizi geçirirdim resmen bu evin haline ne,hiç mi acıman yok senin diye..,
bir sürü tartışırdık..ama sonra sakince birbirimizi anlayarak konuşmayı denedik ve başarılıda olduk..
şimdi her işte yardımcı oluyor,bişey istediğim zaman yapıyor mesela sınavım var diye yaklaşık 1 haftadır yemek yapmıyorum kendisi ayarlıyor herşeyi..Allaha şükür ki şimdi çok iyiyiz..tartışmadan,sinirden fayda gelmez canım sakince konuşmayı dene..anlayışla karşılayacaktır..sinirle söylersen inat yapabilir..
:34::34::34:

bende aynı durumdayım
o kadar yoruluyorum ki
ve bu yorgunluk stres yüzünden suanda cocugum bile olmuyo...

evlilik değilde bu istekler işler yetişememe beni yoruyor.
bence bizim derdiğimiz eşimiz değil işimiz:))
daha iyi saatleri olan bir işimiz olsaydı bizde memur gibi 8-5 calışıp hafta sonu tatil olsaydı inan bunların hiç biri olmazdı bence...
owner ın eşi ne güzel yardım ediyo
bizimki gelir yatar ben tam 2 saat sonra gelirim yemek yoksa yemek yaparım hazırlarım
beyimiz kalkar gelir yer hoop kaçar...
sonra gelsene ya filan diye cagırır
sanki dedem gelip yapıcak işleri
sonrası söylen dur işte..
sonra dırdırcı kadın oluyosun..

kıyafetlerini bile her odaya dagıtarak cıkartır delirmek üzere oldugum zamanlar çok oldu ...

illa bi cinnet gecirtiyo bana sonra bi dönem topluyo sonrası gene aynı...

sorsan ben sinirliyim ben agrasifim...
hayır ben hayatımdan memnun değilim tek sebep bu
ki sen daha yolun başındasın
ne diyim canım umarım sen benim gibi olmazsın....

biraz ben derdimi döktüm gibi oldu ama kusura bakma..
birazda biz kadınlarda hata çok şımartıyoruz açık açık söylemek lazım
'bende senin gibi çalışıyorum ne bu adaletsizlik' diye
herşey kavgayla olucak diye bişey yok
sakin zamanlarını bekleyim konuşmayı deneyin kızlar,biraz da acıtasyon yapın işe yarar:1::1:

canım bende 2 aylık evliyim ilk günlerde benimde eşim bişey yapmazdı benden sonra çıkardı eve geldiğimde yatak dağınık oda dağınık sinir olurdum güzellikle söyledim bi kaç defa sonrada yine aba altından sopa göstermek derlerya öyle söyledim. Canım birdaha ev bu halde kalırsa kavga ederim diye. şimdi maşllah hergün çıkmadan toplar evi eve geldiğimde bende yemek yaparım. hafta sonuda beraber yaptık temizliği. ki ilk haftalar ben temizlik yaparken o tv izliyodu.

yavaş yavaş alıştır cnm sende biraz dikkat edersen düzelir. sakin olmaya çalış :32:

İlk güne göre biraz ilerleme kaydettik eşimle, annesi yumuşak bşlı bir kadın çocuklarını bayağı bir hoplatmış. Şimdi benim hafif sert konuşmam ya da yardım beklemem zoruna gidiyor. Yemek yapmak kadının görevi filan diyor.. Allahtan yemek seçmez tek çeşitte yapsam yer geçer,Birşey demez.. Dün bulaşıkları makineye yerleştirmesini söyledim ortada kalınca kuruyor dedim, çoraplarını oraya atma şuraya koy dedim, yatağı nasıl düzeltmesi gerektiğini gösterdim.. Sanki biraz yol katettik.. Ben ona göre fazlaca derli topluyum.. Ama neyse bana uyum sağlamaya çalışıyor... Ütülerini kendi yapmaya başladı... İlk güne göre iyiyiz şu an... Aslında burdaki yorumları okuyunca benden daha kötü durumda olan arkadaşlarımın olduğunu gördüm:( Çalışma saatlerim düzenli ben memmurum eşimde öğretmen. O öğretmen olunca tatili daha fazla evde benden daha çok vakit geçiriyor. Çalışma durumuna gelince, ben ev hanımlığını tercih ederim, eşim borçlarımızında çok olması (yeni evlendik) nedeniyle çalışmamı istiyor..

İlk güne göre biraz ilerleme kaydettik eşimle, annesi yumuşak bşlı bir kadın çocuklarını bayağı bir hoplatmış. Şimdi benim hafif sert konuşmam ya da yardım beklemem zoruna gidiyor. Yemek yapmak kadının görevi filan diyor.. Allahtan yemek seçmez tek çeşitte yapsam yer geçer,Birşey demez.. Dün bulaşıkları makineye yerleştirmesini söyledim ortada kalınca kuruyor dedim, çoraplarını oraya atma şuraya koy dedim, yatağı nasıl düzeltmesi gerektiğini gösterdim.. Sanki biraz yol katettik.. Ben ona göre fazlaca derli topluyum.. Ama neyse bana uyum sağlamaya çalışıyor... Ütülerini kendi yapmaya başladı... İlk güne göre iyiyiz şu an... Aslında burdaki yorumları okuyunca benden daha kötü durumda olan arkadaşlarımın olduğunu gördüm:( Çalışma saatlerim düzenli ben memmurum eşimde öğretmen. O öğretmen olunca tatili daha fazla evde benden daha çok vakit geçiriyor. Çalışma durumuna gelince, ben ev hanımlığını tercih ederim, eşim borçlarımızında çok olması (yeni evlendik) nedeniyle çalışmamı istiyor..

Yemek yapmak kadının göreviyse, para getirmek de erkeğin görevidir (onun mantığına göre). Nedeni ne olursa olsun kendi görevini sana yığıyorsa, sen de kendi görevinden ona bırak (yemek, ütü, temizlik vs).

Yol katetmenize sevindim. Evet, muhakkak ki senden daha kötü durumda olanlar var ama biraz kendi suçları biraz da yetiştiriliş tarzı. Mecbur olmayan ya da adaletsizliğe boyun eğmeyen kadınlar böyle bir şeyi asla kabul etmiyor ve kocalarına da ev işlerine yardım ettiriyorlar, hem de öyle sadece salatayı hazırlamak gibi değil, maaşın ortak kullanımı gibi ev işinin de ortak halledilmesi. Daha yeni evliymişsin, yolun başındayken tatlı dille eşini alıştır. Bunu tek yapan çift değilsiniz sonuçta.

Benim naçizane tavsiyem borçlarınız bittikten sonra bile çalışman olacaktır, kişinin kendi parasın kazanması gibisi yoktur. Ve ev işlerini de pratik bir şekilde beraberce halledersiniz, böyle çiftler dolu.

Allah kolaylık versin.

birazda biz kadınlarda hata çok şımartıyoruz açık açık söylemek lazım
'bende senin gibi çalışıyorum ne bu adaletsizlik' diye
herşey kavgayla olucak diye bişey yok
sakin zamanlarını bekleyim konuşmayı deneyin kızlar,biraz da acıtasyon yapın işe yarar:1::1:

oo yapmam mı
ama inan hepsi gercek valla bazen ben bile kendime acıyorum yalan değil
sagolsun eşim o zaman anlıyo beni ama
inan hersey bi süre sonra sil baştan oluyo
ben diyorum söylemeye bıkmadım, sende yapmamaya bıkmadın :53:

velasıl Onu Çok seviyorum
İkimizde birbirimizi Artılarımızla Eksilerimizle Seviyoruz..
Anlayış olduktan sonra karşılıklı hersey yoluna giriyor.

Ama karşılıklı olmak zorunda!!

ooo biriniz ögretmen biriniz memur daha ne istiyosun :)) en gec 6 da evdesindir sen şimdi
ev işleri için yeterince vaktin var üstelik hafta sonunda tatil..

suanda cok yenisiniz hersey zamanla yerine oturur.

hayatının kıymetini bil..

Evet biz erkekleri bir cocuk gibi ögreterek alıştırıyoruz valla aynı seyleri bende yaptım:D
makinaya yerleştirmeden en azından tabagın bardagın içine suy koyup lavaboya bırakmasını ögrettim:D o da bişey benim için..
Seninki makinaya yerleştiriyosa valla öp başının üstüne koy..

ben bazen isyan ediyorum (Allah Affetsin) keşke erkek olsaydım işe gider gelir yatardım diyorum sonra benimki düşünüyo tabi hak veriyo...

Off kadın olmak çok zor... Bu devirde...

ooo biriniz ögretmen biriniz memur daha ne istiyosun :)) en gec 6 da evdesindir sen şimdi
ev işleri için yeterince vaktin var üstelik hafta sonunda tatil..

suanda cok yenisiniz hersey zamanla yerine oturur.

hayatının kıymetini bil..

Evet biz erkekleri bir cocuk gibi ögreterek alıştırıyoruz valla aynı seyleri bende yaptım:D
makinaya yerleştirmeden en azından tabagın bardagın içine suy koyup lavaboya bırakmasını ögrettim:D o da bişey benim için..
Seninki makinaya yerleştiriyosa valla öp başının üstüne koy..

ben bazen isyan ediyorum (Allah Affetsin) keşke erkek olsaydım işe gider gelir yatardım diyorum sonra benimki düşünüyo tabi hak veriyo...

Off kadın olmak çok zor... Bu devirde...
aynen canım kadın olmak çoook zorr başıma ağrılar giriyor bazen düşünmekten,yorulmaktan..
benim durumum içler acısı
yardımcı olabilecek kimsem yok eşimden başka
sabah 8 de başlıyor mesaim akşam bazen 6 bazen de 7 de bitiyor..
eve gelip yemek hazırlıyorum,evi toparlıyorum bazende dipli bucaklı temizlik yapıyorum o yorgunluğun üstüne..
bide bunların dışında aynı zamanda öğrencilikte yapmaya çalışıyorum
ne kadar olduysa artık,ders çalışmaya fırsatım olmuyo pek ama olduğu kadar işte..
eşim önceki gibi değil yardımcı oluyor ama bana göre çok yetersiz yaptıkları
sonrada diyorum ki daha ne yapsın adam bulaşık dışında herşeye yardım ediyor..sonuçta oda bir erkek yapacağı şeyler sınırlı..
iş güç gelir geçer önemli olan bizlerin mutluluğu,huzuru
Rabbim hepimizin evliliğini mutlu,huzurlu aşk dolu devam ettirsin inşallah....

aynen canım kadın olmak çoook zorr başıma ağrılar giriyor bazen düşünmekten,yorulmaktan..
benim durumum içler acısı
yardımcı olabilecek kimsem yok eşimden başka
sabah 8 de başlıyor mesaim akşam bazen 6 bazen de 7 de bitiyor..
eve gelip yemek hazırlıyorum,evi toparlıyorum bazende dipli bucaklı temizlik yapıyorum o yorgunluğun üstüne..
bide bunların dışında aynı zamanda öğrencilikte yapmaya çalışıyorum
ne kadar olduysa artık,ders çalışmaya fırsatım olmuyo pek ama olduğu kadar işte..
eşim önceki gibi değil yardımcı oluyor ama bana göre çok yetersiz yaptıkları
sonrada diyorum ki daha ne yapsın adam bulaşık dışında herşeye yardım ediyor..sonuçta oda bir erkek yapacağı şeyler sınırlı..
iş güç gelir geçer önemli olan bizlerin mutluluğu,huzuru
Rabbim hepimizin evliliğini mutlu,huzurlu aşk dolu devam ettirsin inşallah....

evet bu devirde erkek olmak daha kolay
kadın hem kadın hem erkek olmak zorunda!! ne acı..
evhanımlarına o kadar özeniyorum ki anlatamam
7 senedir çalışıyorum kredimiz var bitsinemekliliği beklemem diyorum

bebek de yok suanda bide bebek olunca vay halimize dicem ama o da olmuyo benim
inşallah bide onun yoklugu olmama sorunu eklenmez sana..

dert üstüne dert
bütün bunlar içinde gülmeye calısıyoruz....

Ama senin cok daha yeni 1 sene zaman var o süre içinde yerine oturur hersey...

evet bu devirde erkek olmak daha kolay
kadın hem kadın hem erkek olmak zorunda!! ne acı..
evhanımlarına o kadar özeniyorum ki anlatamam
7 senedir çalışıyorum kredimiz var bitsinemekliliği beklemem diyorum

bebek de yok suanda bide bebek olunca vay halimize dicem ama o da olmuyo benim
inşallah bide onun yoklugu olmama sorunu eklenmez sana..

dert üstüne dert
bütün bunlar içinde gülmeye calısıyoruz....

Ama senin cok daha yeni 1 sene zaman var o süre içinde yerine oturur hersey...

canım sen evleneli baya olmuş 7 senede hangi borç bitmez ki ev falan aldınız herhalde
ayrıca bebek istemenin vakti gelmişte geçiyor inşallah rabbim en yakın zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat nasip eder sana

Ev işlerini haftasonu çalışmadıgın gün yap hafta arası sadece yemeğin, bulaşıgın vs. olsun. Yemekleride pratik şeyler seç. O şekilde yaparsan daha rahat edersin.

evliliğin başında erkekler evin reisi rolüne giriyor. o bayan işi yapmam vs. diyorlar. ama yavaştan alıştırırsanız öle gidiyor. eşin zaten vicdan sahibi birisi ise sen demeden yapmaya başlıyacaktır.

benim eşimde başlarda yardım etmezdi bana. o bayan işi bu bayan işi diye kaçardı. baktı ben çok yoruluyorum. şimdi bazı şeyleri demeden kendisi yapıyor. hatta bulaşıkları makineden çıkartıp yerleştiriyor. bazen yarış yapıyoruz kim yerleştirecek diye:9:... yemek yapamam diyor beceremiyormuş. olsun varsın yemek yapmasın. bende yapamıyacak durumda olduğum zaman dışarıdan söylüyoruz. borcumuzda var ama napiim bazen çok yorgun oluyorum:9:.

temizliği hafta sonu yapın. çok ayrıntılı yapmayın. ayrıntıyı bir bayan tutup o yapsın. rahat edersiniz.

birde herkez aldığı şeyi yerine koyunca dağılmıyor. eşin bilmiyorsa öğret. ama arkasından toplama. gelsin kendisi alsın yerine koysun. gerçi bende biraz dağınığımda. yavaş yavaş öğreniyorum.

borçlarınız bitincede işi bırakmayın. şahsen ben işi bıraksam sıkıntıdan eşimin başının etini yerim akşam

Son düzenleme:
bizde de benim kocam sinirlidir güya beni seviyor ama sinirlendiği an kırıcı konuşmaktan hiç çekinmez :47:bu da evliliği kötü etkiliyor canım.kendini kontrol etmeye çalış aradaki saygıyı kaybetmeyin saygı evlilikte çok önemli:31:

10 gunluk gelınsın ve şimdiden basladın mı:1::1::1:
bence eşin haklı sert konusmakla olmaz..
adam hassas demekkı,ki hassas olmasa da kımse karısından sert cumleler duymak ıstemez..
senın sertlıgın aranızı gergın tutmaktan baska bı ıse yaramaz..
hepımız kocamızın suyuna gıderek,alttan alarak durumları ıdare edıyoruz..
diger turlu o sana gıydırır,sen ona gıydırır durursunuz..
iş bıraz kadında bıtıyor,kocanı ıdare edeceksın..
tatlı dılle konusup,yıne kendı ıstedıgını yaptıracaksın..
sertim sertim deyip adamıda sogutursun kendınden..
az cılvelı ol:1::1:

Back
X