• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana akıl verin üzülüyorum.

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.967
298
kızlar yaz geldi ve okullar kapanıyor. kızımı her gün dükkana getirmek istemediğimden okullar açılıncaya kadar babasına göndermek istiyorum ama bu konuda da vicdan yapıyorum. bu zamana kadar hiç o kadar süre kalmadı, adam gelip almıyor yada vakit geçirmiyor senede 3 gün filan anca alıp zaman geçiriyor. bende kızım büyüdü 6 yaşına geldi, diyorum ki sorumluluk alıp yazları onunla zaman geçirmesi için göndermek istiyorum. bir yandan da vicdan yapıyorum ya kızım üzülürse diye :( hergün iş yerine getirsem burada çok sıkılıyor annem de çalışıyor, ona da bırakamıyorum. ne yapacağımı bilmiyorum babasının da açıkçası artık biraz sorumluluk almasını istiyorum. ben tüm hayatımı kızıma adadım onu yalnız bırakmamak için bir yere bile çıkmıyorum. haliyle bana karşı da biraz fazla bağlı bensiz uyumuyor. ben yataktan kalktığım zaman uyanıp beni çağırıyor. biraz babayla vakit geçirirse bu huyundan vazgeçer belki diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?

En başından babaya bu sorumluluğu verseydiniz keşke. Bebek değil 6 yaşında ve babasını senede 3kere görüyormuş. Bu durumda bence çok zorlanır. Ki zaten kızını senede 3kere görmeye razı bir babanın bütün yaz onunla vakit geçirmeyi isteyeceğini düşünmüyorum..

Yaz okuluna verin kızınızı bence. En azından haftanın 3 günü falan gider, geriye kalan 2günde sizinle işte olur. Babada yakındaysa haftasonları vererek kendinize vakit ayırıp, babaya yavaştan sorumluluk verebilirsiniz bence.

Baba farklı bir şehirde mi? Bu yaşa kadar sizden ayrı kalmamış çocuğu birden üç ay gibi uzun bir süre kendinizden uzaklaştırırsanız sonuçları çok hayırlı olmayacaktır. Mantıklı bir karar değil bana kalırsa. Eski eşi cezalandırmak için de çocuğu kullanıyorsunuz gibi de hissettim.

Baba farklı bir şehirde mi? Bu yaşa kadar sizden ayrı kalmamış çocuğu birden üç ay gibi uzun bir süre kendinizden uzaklaştırırsanız sonuçları çok hayırlı olmayacaktır. Mantıklı bir karar değil bana kalırsa. Eski eşi cezalandırmak için de çocuğu kullanıyorsunuz gibi de hissettim.
cezalandırmak filan değil amacım. amacım ikisinin daha çok vakit geçirmesi kızımın buna da ihtiyacı var. yaz okulunu da düşündüm ama fiyatları araştırıyorum bilmiyorum ne yapacağımı

baba farklı şehirde bu arada.

Bir ayrı anne baba çocuğu olarak böyle bişey yapmanızı asla tavsiye etmem. Babayla hali hazırda iyi bir iletişimi olsaydı tamam ama bu şekilde çocuğunuzu çok mutsuz edersiniz.
boşanma protokolünde yazları 1 ay alması lazım normalde. 1 kere ilk boşandığımız zaman almıştı 1 ay bir daha da almadı 10 gün 15 gün filan kaldı 1 sene önce. son 1 senedir sadece 3 kez geldi görmeye. git gide azalıyor yani süre. ben de aralarında ki iletişim iyi olsun istiyorum belki bu şekilde çözüm olur diye düşündüm ama haklısınız kızımın üzülmesini istemem.

İnan o iki ay boyunca baba yone dogru durust ilgilenmeyecek. Cocukla varsa hala babanne uvey anne ilgilenecek. Eski konularindan tahmin ediyorum. Ben senin yerinde olsam once 2 haftalik gonderir cocuk geri gelince durumu analiz ederdim. İs yerine yakin tam gun olmasa bile 2-3 saat gecirebilecegi yuzme kursu/ jimlastik kursu biseyler vardir. Evet yaz okulu tam gun cok pahali (30k ya yazdirdim ben) ama 1-2 branş spora yazdirabilirsin. Kalan zamani da dukkanda gecirir.

senede 3 kere gördüğü adam babasıda olsa çocuk için yabancıdır katibinde dediği gibi dükkanda sıkılsın dahi hayırlı... yada kursa falan gönderin
ilk boşandığımızda 1 ay almıştı o zaman 2 yaşındaydı. alıyordu kalıyordu ama son zamanlarda 1 bucuk senedir filan çok az geliyor ve almıyor da yanına.

İnan o iki ay boyunca baba yone dogru durust ilgilenmeyecek. Cocukla varsa hala babanne uvey anne ilgilenecek. Eski konularindan tahmin ediyorum. Ben senin yerinde olsam once 2 haftalik gonderir cocuk geri gelince durumu analiz ederdim. İs yerine yakin tam gun olmasa bile 2-3 saat gecirebilecegi yuzme kursu/ jimlastik kursu biseyler vardir. Evet yaz okulu tam gun cok pahali (30k ya yazdirdim ben) ama 1-2 branş spora yazdirabilirsin. Kalan zamani da dukkanda gecirir.
öyle yaparım 2 hafta gönderirim max 3 hafta. kurs düşündüm ama kursa da götürmek için dükkanı kapatmam gerekiyor.en mantıklısı yaz okulu şuan gittiği anaokulunda yaz okulu fiyatlarını sormayı düşünüyorum çok yüksek değilse gönderirim.

ya öyle zaten ablası bakıyor ablası ilgileniyor. annesi de babası da öldü. kendi bakmıyor ama en azından 1 hafta bi tatile filan götürür diye düşünüyorum. ay vallahi bilmiyorum ne yapacağımı o kadar karışığım ki.

Back
X