Bana akıl verir misiniz?

Bahsizkiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
19
7
1
Iyi geceler herkese.bu konuyu acabilmek icin üye oldum.
Cok uzatmadan konuya girmek istiyorum ki uzun olmasin konu.
Yasim 33
Bekarim
Babam yok ben 16 yasindayken trafik kazasinda kaybettik.annem ve abilerim var ailemi cok seviyorum ve bende cok emekleri var her aile gibi.bu arada tek kizim.annem babami kaybedince beni cok okutmaya gonullu olmadi liseyi bitirince universite icin sinav muhabbeti gecince sinirlenirdi bende okumadim ama sonradan ogretmenlik bolumunu okudum okuloncesi ogretmenligi.yani gecen sene mezun oldum.
Simdi asil konuya geleyim.
Benim 2 yildir gorustugum biri var aileminde bildigi cunku tanismak icin eve geldiler aile onayli gorustuk.simdi biz evlenelim istiyoruz ve onumuzdeki gunlerde gelip soz nisan olsun istiyoruz ama abilerim once atanmam gerektigini sonra kiminle evlenirsem onunla evlenebilecegimi soyluyorlar.
Cok koruyucu bir ailem var evet biliyorum onlar benim iyiligimi istiyor ama yasimda kucuk degil ki hani atanmayi bekleyip atanayim.simdi hersey o kadar zorlasti ki.matematik alt yapim hic yok sozelden birseyler yaparak kazandim.ama suan karsimdakier cok guclu.benim onlara yetisip kazanmam mucize gibi.yoruldum birde bu yasta hala sinav derdinden.
Abilerimin gozunde sanki cok kūcūkmūsūm gibi hala bana cocuk muamelesi yapiyorlar.
Evlenince bitermis hersey kazanamazmisim.atanip kiminle evlenirsem evlenirmisim.
Siz bana akil verin evlenmek mi abilerim dedigimi siz olsaniz ne yapardiniz?
Etrafimda herkes evli kimseyle gõrusmuyorum cunku utaniyorum artik ne atanabildim ne evlenebildim.kendimi hic birsey basaramamis bir insan gibi goruyorum.
Bana gercek dusuncelerinizi yazarsaniz cok sevinirim.bir abla bir kardes gibi.simdiden cok tesekkur ederim.
Bu arada telefondan giriyorum yanlislar olabilir ozur diliyorum.
Not:Bu konu da bana evlen cocuk icin yasin geciyor diyen herkes o kadar hakliymis ki.biz nisan yaptik ama ben salak gittim cocugun kalbini kirdim kustu ve ayrilmak istiyor artik.neyse bu konudan cok cocuk konusuna geleyim.ben doktora gittim.cunku es adayim hemen cocuk istiyordu.bende kontrol amacli hemde bilgi amacli gittim.ve sonuc husran gibi bir sey.tiroid cikti.bir yumartaligim tembel cikti.pko galiba diger adi.bol hastalik cikti yani.doktor yasimi gorunce kac dogum yaptiniz dedi.cok utandim.ama elimden birsey gelmedi.iste boyle kizlar.suan ayri gibiyiz ve bu icime cok buyuk bir sikinti insallah ayrilmayiz cok üzgünüm.bana dua edin yine siz iyi geliyorsunuz.

Son düzenleme:
Yaşınız olmuş 33 agbilerinizle konuşup artık çocuk olmadıgınızı sizinde bi birey oldugunuzu hatırlatmanız gerekiyor sanırım.
Allah rahmet eylesin babanız erken vefat etmiş agbilerinizde kendilerini babanız yerinde görüyorlar tabi iyiliginizi istiyorlar ama kısmetinizin önünede geçmemeliler bence evlendikten sonrada üstünde durup atanırsınız inşallah.

Onlari kirmak istemiyorum ama yas aldi gidiyor.herkese bir bahane buldular simdiye kadar.
Basimizda babam olmadigi icin herkes karisiyor.ben artik kendi hayatimi yasamak istiyorum.

Onları karşına alıp ciddi konuşmaktan başka çare yok gibi ?
Anneniz ne düşünüyor ?
Annem arkamda bana destek olacagini soyluyor.aslinda abimlere istedigimi soylesem evet derler ama gonulsuz derler.bende abi cok bir abim birazcik sinirli ve bugun esine soyledim abime durumu soylemesini ve azicik onu yumusatmasini ama razi olmadigini soylemis.cok yoruldum artik napicagim bilmiyorum.

Yasinizin 33 oldugunu ,anne olmanin atanmaktan once geldigini ,once evlenip sonra atanmak istediginizi soyleyin ,
Sonucta sizin hayatiniz ,keske zamaninda sizi dusunselermis

Onların gönlü olana kadar sizinde ömrünüzden gidiyor..
Kendileri yuvalarını kurmuşlar size karşı çıkma hakları yok..
Evleneceginiz kişiden eminseniz annenizde arkanızda madem takın yüzükleri yapın dügünü :)

Yasiniz daha kucuk olsa hakli olabilirlerdi.atanma isinin olup olmayacagi da belli degil.uc sene sonra atandiniz diyelim mesela.o uc sene de evlilige alisir duzeninizi oturtursunuz.
Omrunuzden yillar gidiyor bir de gec anne olacaksiniz.ben su an 35 im iki yasinda kizim var genc bir anne degilim bazen gec kalmasydim keske diyorum cocuk icin.evleneceginiz adam nasil biri iyi mi gecim kolay mi olur onunla sizin kariyerinize calismaniza destek mi bunlar daha onemli sorular.sorun yoksa bunlarda yuvanizi kurun.

Anne olmak için yaş gelmiş geçiyor.
İş sahibi olmak iyi bir şey de, hayatta bir daha geri dönülemeyen yollar vardır. Bence evlenin, eşiniz işe gittiğinde o sessiZlikte oturun ders çalışın, atanın, hamile kalın, patlatın ücretsiz izni hem anne olun, hem işiniz olsun. Mis. Abilerin sözüyle 40 a kadar yolu var bu işin. Mantıklı değil. Bu arada Okul öncesi 76 ile kapatmış, sayısal temeliniz yoksa, iş biraz şansa kalmış gibi.

Sorma... 34 yaşındayım, oğlum 2 aylık. İkinciyi de istiyorum ama hangi ara hamile kalayım? Yaş gelmiş geçiyor. Bir de 35 den sonra da riskli olur diye korkuyorum. Bunun 9 ay kendini taşıması, yırtınarak doğurması, sonra aldığın kiloları vermesi var. Yıldım ya çocuk yapmanın daha kolay yolu olmalıydı.

Abileriniz ve anneniz bir arada alın karşınıza, konuşun tatlı dille.
Yaştan girin konuya...
Eğer inançlılarsa evliliğin hiçbir bahane ile ertelenmemesi gerektiğinden bahsedin.
Saçma çünkü şu süreçte atama beklemek, yaş geçiyor yanlış anlamayın ama

Emeklerine, sevgilerine minnetinizi anlatın. Ama sizin de onlardan anlayış beklediğinizi bilsinler.
Dürüstlük ve tatlı dille üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur diye inanırım hep, bu konu da öyle hallolur, dert etmeyin

Sınava az var

Girer bakarsın sonra da bekleme aşamasında da söz nişan düğün olur

Atanamazsan evlenmezsin gibi bir kriter yok

Özelde iş bak oğlumun öğretmeni 12 yıl aynı kurumdaydı şimdi de müdür oldu oraya

Çocuk yapıyorlar sonra, orada çocukları da büyüyor vs vs

Okul öncesi mezunu özelde güzel işler de bulabilir

40'tan sonra biraz zor ama 40'a kadar rahat dogurursun. Kiloyu da birinciden edindigin tecrubelerle almazsin. Bitti gitti. :)

Konu sahibi gorustugun adamdan eminsen evlen. Esin de soz versin atanma surecinde destek olacagina kostek olmayacagina dair.

Abinler bir yerde haklı evlenirsen sanki bu atanma işini bırakacaksın gibi..
Onca emeği kenara itme 1 sene güzelce sınava hazırlan..Özellikle bu birkaç yıl çok önemli.Okul öncesi seneye yada diğer bir sene mecburi olacak ve öğretmen ihtiyacı var mutlaka a tanırsın diye düşünüyorum.Bu süreci geleceğin için iyi kullanmalısın .

Agbinlere biyolojik saat işliyo tik tak tik tak demeni öneririm

Bu yaştan sonra atanma falan olmaz. Olsa da meslektaşlarınız ile aranızda yaş olarak, dinamizm olarak, heveslilik olarak fark olacak. Şu anki önceliğiniz yuvanızı kurmak olmalı. Hem belki 5 yıl atamanız olmayacak, o zaman ne olacak? Hamile kalmak eskisi gibi kolay değil artık, yediğimiz içtiğimiz hormon, zehir. Sebepsiz infertilite diye birşey var, sorun yok ama hamile kalamıyor kadın. Tedavi görüyor insanlar ortada sebep yokken. O kadar çok var ki böyle. Erkek 70 yaşında bile baba olabilir ama kadın öyle değil. Zamanla yarışıyorsunuz şu an. Bir an önce evlenin siz. Boşverin şimdi atanmayı falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…