• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana "at gibisin" dedi.

Bana da bir arkadaşım essek gözlüm demişti. .iltifat etmiş sözde..kirpiklerim uzun diyeymis ve eşeklerin gözleri güzel olurmuş diye:- )yahu ceylanin suyumu çıktı. Onunda gözleri güzel niye onu demedi de essek dedi?buna günlerce takılmissiniz hatta nerde essek görsem gözlerini izlemiştim uzun süre.
O zamanlar yaş 16 tabi herşeye alınma yaşı..baYa bir sınır olmuştum kıza,şimdi gülüyorum:-)

"At gibi" son yılların iltifatı. Eskiden yoktu (sanırım).
Bir de benim anladığım kadarıyla at gibi'yi kimi insanlar iltifat, kimileri alay etmek olarak kullanıyor. Kullanan kişinin söyleyişine, yüz ifadesine göre anlaşılır sanıyorum. Ben de uzun boyluyum. At gibisin diyen olmadı, inşallah da olmaz. "Leylek bacak, hükümet gibi" filan tamam da, at gibi ı-ıhh. İltifat olarak da olsa hoşlanmadığım bir ifade. Not: atlarla bir derdim yok, severim kendilerini.

Direkt evet at gibisin demek iltifat değil tabi. Zaten söyleyisinden de anlamissin ki alınmıssin. At gibisin canım maşallah falan dememiş ki. Dalga geçmiş gibi anladım ben okurken ,bazılarının arkasından derler ya buda at gibi kadin diye, gereksiz yapılı anlamında, öyle anladım.

Bende çok duydum ama garipsemedim hiç.bizde çok denir.at ağızlı deseler mesela zoruna giderdi de bunda birşey yok :)

At gibisin lafına alınanı da ilk defa duydum. İnsan iltifata alınır mı?

gerçekten insanları tanıdıkça yalnızlığı seviyorum.
akşam üzeri arkadaşlarla toplandık bayan arkadaşlarla.şaka yollu kilodan boydan konuşuyoruz.bayan arkadaş bana " senin boyun kilon gayet güzel" dedi.ben de "tabi güzelim" dedim şaka yollu.başka bir bayan arkadaş da "evet at gibisin" dedi bana.boyun standart üstü 178.bu arada.ben de salak salak kaldım öyle "hmm evet öyleyim "dedim geçiştirdim ama içime oturdu.hazırcevap olamıyorum işte kıramıyorum insanlrı ama onlar beni kırıyor.keşke biraz daha özgüvenli olup uygun bir cevap verebilseydim :KK43: ne diyebilirdim mesela orda o anda ki :KK43:
Bence kötü bir şey dememiş..

valla benim bildiğim at gibi diye güzel boylu poslu kadınlara derler arkadaşın sana iltifat etmiş alınacak bişey yok

Eskiden at gibi kadın dendiğinde iltifat olarak kabul edilirmiş.

Benim boyumda uzun. Arkadaşlarım biraz bodur. At gibisin maaşallah derler. Ve evet kısrak gibiyim, hükümet gibi kadınım derim. Yukardan aşağısı gözükmüyor diye tiye alıyorum kıxları sonra gülüşüyoz.

Takılcak birşey değil. Naparsın Allah herkese boy pos vermiyor sanslıyım de geç ;)

Eşimde bana böyle seyler der ama benım hoşuma gidiyo :KK8:

Öküz gibisin dememiş ya kıızz :) vücudu düzgün bi hayvana benzetmiş ki kimi iltifat için söyler Ama tabi söyleyiş şekli de önemli

Kocam da sevgiliyken bana bakar bakar "at buldum valla at" derdi :KK53:

Sevgili konu sahibesi 1.78 boy ... bencede at gibi hatunsunuz...iltafat ettim yanlis anlasilma olmasin :KK53: boylu poslu guclu kuvvetli baayanlara soylenir masaAllah size :KK19:

Ay cnm iltifat etmiş o ☺️ benim boyum da çok uzun eşim bile laf atar evde başbaşayken at gibi hatun der:KK48: bazen kuzu oluyoruz bazen at :KK48: ben de ona dana derim :oops:

İltifat olarak da söyleniyor. Bir modacı da çağla şikel'e demişti. O da teşekkür etmişti:)

Bence iltifat anlamında söylememiştir onu.
Resim nasıl çok güldüm buna...

at-gibi-kadinlar--i270385.jpg

Back
X