• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana ateistmişim gibi muamele edilmesinden bıktım

Ben agnostigim. Esim musluman.
Nasil ki benim " Ehehehe, sen simdi o namazi kildin,o duayi ettin. Kac donum arsa ediyo bu cennetten" gibi igrenc, manasiz, saygisiz laflar etme luksum yoksa, onun da bana "sen besmele cektin mi, sen abdest aldin mi, sen cehennemde cayir cayir yanacaksin." Deme luksu yok.
Ote taraftan gidip donen var mi ki, ahkam kesiyorlar? Islam ne diyor, herkesin ozgur iradesi var, Allah isterse hepinizi musluman yapardi. Size akil fikir verdi ki seciminizi kendiniz yapin. Muslumana dusen, hatasi olani uyarmaktir, israrla, tenkitle olmaz. Kimin hesabi nasil kesilecek, mukafati-cezasi ne olacak onu Allah bilir.
Sanirim esiniz sizi kurtarmaya calisiyor. Hani gostere gostere yapmiyorsunuz, demek ki eksiklik var. Kendisine her koyunun kendi bacagindan asilacagini, bu konuda israr ederek sizi daha cok soguttugunu belirtmeniz gerekir.

Bunları evlenmeden evvel düşünecektin şuan yapabileceğin zamana bırakmak ! He de geç , bu konularda konuşma konuşularsa haklısınız de , yapabileceğin başka bişi yok. İşi iyice inada bindirirler . İki taraf gerilir durduk yere suçlu olursun . Benim patronda ateisti tmm ateistte sürekli bize dinin aslında ne kadar saçma olduğunu iknaya uğraşırdı. 1.2 cevap verdim baktım yok. Sonra hehehe tam 6 yıl . Var dediğin gibi elinde sopayla herkesi terbiye talim . Cehaletlerine ver . Çokta mesele diil
Eşim evlenmeden önce böyle değildi genel itibariyle de değil ne zaman uzun uzun ailesiyle konuşsa yeni bir huy çıkarıyor

bu tarz olaylara ben de çok kızıyorum yaa
sanki en güzel ibadeti onlar yapıyor her şeyin doğrusunu onlar biliyor.
kendilerini din konusunda mükemmel görüp başkalarını din konusunda ezikliyorlar.
susunca bu konularda konuşmayınca onlar gibi fetva vermeyince dinsiz muamelesi yapıyorlar.
arkadaşım işin zor bu konuda baya mücadele edeceğe benziyorsun allah kolaylık versin...

Bunda kızacak bir şey yok bana göre. Eşiniz sizi çok seviyor ve daha fazla sevap kazanmanız için sizi sürekli uyarıyor. Müslümanlıkta namaz, oruç vs. Gibi farzları saklamak değil aksine göstererek yapılmalıki unutan hatırlasın diye. Müslüman diğer bir müslümanı farzları yerine getirmede uyarmak zorunda. Ancak yapılan hayırları yardımları saklamalısınız. Ne kadar gizli yapılırsa o kadar sevaptır. Sizi kapalı değilsiniz diye aşağılayan varsa onun müslümanlığından şüphe ederim. Bu konu hassasiyetle anlatılması ve sevdirilmesi gereken bir konudur. Müslüman diğer insanları kırmadan küçümsemeden Allah yoluna çağırmakla yükümlüdür. Eşinizde bunu yapmaya çalışıyordur belki. Kızmayın :KK39:

Madem bu kadar farklı yapılardaydınız, neden evlendiniz?
aynını yazacaktım. çok farklısınız bu fark birinden birinin baskısıyla sonuçlanır hayat boyu.
ve görüldüğü gibi baskın olan başlamış emretmeye ve baskıya. olmaz işte. davul bile dengi dengine

O ne ya ne kadar terbiyesizce. Şükür Allah'a edilir, e Allah'a edilen bir şeyi neden eşin bilmek zorunda hissediyor kendini. Ayrıca ona ne yani? Ve siz niye böyle bir şey için hesap veriyorsunuz ona? Sizinle beraber mi mezara girecekmiş?

o ne ya öyle bık bık bık!
tepende sürekli telkin veriyo
ben olsam sertçe uyarırdım
"kaç yaşında kadınım
neden müdahele ediyorsun
hesabını sana değil allaha veririm
sana ne" diyerek mesela

Susayım diyom, ya ateist olmak kötü müymüş? Önce insan olsun. Müslümanlığın da aslında özündeki bu değil mi, hatta bir çok dinin temeli değil midir iyi insan olmak? Şükrettin mi diye sormadan önce, sofrayı hazırladınız diye teşekkür etmeyi öğrensin önce!

senin duan, besmelen, ibadetin ona hesabını verebileceğin birşey değil. namaz kılıyor dua ediyor diye tanrı kompleksine giren insanlardan tiksinirim. senin hesabın allahla. bir daha sorarsa ne yapıp yapmadığımı allah biliyor sana hesap vermek zorunda değilim, hesabını ancak O'na veririm de.

hadsizler.

Bunda kızacak bir şey yok bana göre. Eşiniz sizi çok seviyor ve daha fazla sevap kazanmanız için sizi sürekli uyarıyor. Müslümanlıkta namaz, oruç vs. Gibi farzları saklamak değil aksine göstererek yapılmalıki unutan hatırlasın diye. Müslüman diğer bir müslümanı farzları yerine getirmede uyarmak zorunda. Ancak yapılan hayırları yardımları saklamalısınız. Ne kadar gizli yapılırsa o kadar sevaptır. Sizi kapalı değilsiniz diye aşağılayan varsa onun müslümanlığından şüphe ederim. Bu konu hassasiyetle anlatılması ve sevdirilmesi gereken bir konudur. Müslüman diğer insanları kırmadan küçümsemeden Allah yoluna çağırmakla yükümlüdür. Eşinizde bunu yapmaya çalışıyordur belki. Kızmayın :KK39:
Ne güzel yazmışsınız keşke herkes bu şekilde bakabilse...
Namaza gidiyorum cümlesinden rahatsız olmak şeytanı rahatsız ediyor sizde ondan vicdan yapıyorsunuz. Ne güzel işte rahatsız oluyorsanız inancınız var demekki vicdanınız rahatsız oluyor. Yoksa bir insanın tuvaletin lavabonun yerini sorması daha rahatsız edici ama kimse rahatsız olmaz çünkü doğal bir ihtiyaçtır. Namazda manevi bir ihtiyaç. Ama buna engel olan o nefsini bir yenebilse insan.

Dün çok hastaydım Allah razı olsun eşimden kahvaltı hazırlamış , her şey yolunda giderken eşim birden sofra duanı ettin mi dedi . Arapça değil ama Türkçe şükrümü ettim içimden dedim . Ailesi kapalı ben açık olduğum için bana ve anneme hep kafir gözüyle bakarlar. Benim aile görüşüme göre ibadet ve kabahet gizli yapılmalı asla ibadetimi dillendirmem ama onlar ibadeti bağıra bağıra yaparlar. Bir odadan diğerine namaz kılacağım diye bağırırlar. Eşim de hep ailesinin dolduruşuna gelip Besmele çekip çekmediğimi dahi sorar oldu ve bu beni çok rahatsız etmeye başladı. Siz olsanız ne yepki verirdiniz ?
Ateist de olabilirsin, kime ne ?

insanı dinden soğutur böyleleri..yapacagın varsa da yapmazsın

Farz ibadetlerin açıktan yaoilmasi gerekir, farz namazlar gibi.. ancak ibadet ederken riya/gösteriş yapilmamalidir. Eşiniz sizinle farklı yasayislarinizin olduğunu bilerek evlendi. Bunu konusarak cozebileceginizi düşünüyorum.
o da muhtemelen sizi tesvik etmek icin oyle davraniyordur. Soguttugunu farketmeden..

inancımdan soğutuyorlar demişsiniz.. inancınızdan değil onlardan soğumalısınız..

sofra duanı ettin mi dediğinde etmedim deseydiniz ne derdi? merak ettim..

kavga gürültüyle bu konuları tartışan bir çift olmak çok zor olmalı..

o zaman neden evlendi sizinle bunları bile bile

Ateist olsaniz bile ne olacak , ateist olmak kotu bir sey degil ki.

Herkesin inanci, ibadeti kendine, ateits olsaniz bile size kotu gozle bakmak, zulmetmek Islam mi simdi? Esinizin ailesinin Islamin i'siyle alakasi yok, yobazlar.

Dün çok hastaydım Allah razı olsun eşimden kahvaltı hazırlamış , her şey yolunda giderken eşim birden sofra duanı ettin mi dedi . Arapça değil ama Türkçe şükrümü ettim içimden dedim . Ailesi kapalı ben açık olduğum için bana ve anneme hep kafir gözüyle bakarlar. Benim aile görüşüme göre ibadet ve kabahet gizli yapılmalı asla ibadetimi dillendirmem ama onlar ibadeti bağıra bağıra yaparlar. Bir odadan diğerine namaz kılacağım diye bağırırlar. Eşim de hep ailesinin dolduruşuna gelip Besmele çekip çekmediğimi dahi sorar oldu ve bu beni çok rahatsız etmeye başladı. Siz olsanız ne yepki verirdiniz ?

Siz bunu nasıl sindiriyorsunuz ya? Bu kabul edilebilir bir şey mi? Size ve annenize kafir gözüyle bakıyorlar? :KK57:

Ben duamı kalpten ederim bu şekilde yetiştim bunu her seferinde söyledim biliyor da ama ailesi ile konuştuktan sonra bana şüpheyle yaklaşıyor. Üstüme geliyor emin olun inançlı olan hiç kimse kendine kafir gözüyle bakılmasından hoşlanmaz. Bu resmen nifak sokmaktır. Biz bizeyken iyiyiz hoooppp bi telefon aramızda buzdağları bunun neresi sevap neresi günah ben mana veremiyorum

Back
X