• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana ateistmişim gibi muamele edilmesinden bıktım

Evlenerek en başta hata etmişsiniz zaten. Ne size ne ailenize saygıları var. Böyle kişisel bir meseleden olay çıkaran insanlar. E madem ailecek bu kadar zıttınız da ne diye aileleri birleştirdiniz?
Evlenmeden önce böyle değildi demişsiniz. Bu kadar yobaz ve katı ve hatta saygısız insanlar kendilerini ne kadar farklı gösterebilirdi ki? Siz şuna aşktan gözüm dönmüştü, bunun sorun olacağını düşünmedim desenize.

Tavrınızı koyun demek istedim ama koyunca tartışma çıkmış ve adam değişmemiş demişsiniz. O zaman ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz. O insanların zihniyeti değişmez. İlerde çocuk sahibi olmayı düşünürseniz daha can sıkıcı durumlarla da karşılaşacaksınız tahminimce. Ona göre düşünün.

Farz ibadetlerin açıktan yaoilmasi gerekir, farz namazlar gibi.. ancak ibadet ederken riya/gösteriş yapilmamalidir. Eşiniz sizinle farklı yasayislarinizin olduğunu bilerek evlendi. Bunu konusarak cozebileceginizi düşünüyorum.
o da muhtemelen sizi tesvik etmek icin oyle davraniyordur. Soguttugunu farketmeden..
Allah biliyor sabah 6:30 kalkıp işe gidiyorum insanlığa hizmet için yoğun bir tempoda çalışıyorum eve gelince ağzım açık düşüyor hemen yemek sofra derdine düşüyorum eşim sofradan kalktığında saat akşam 10 oluyor sofra topla çay meyve vs saat 11 kronik hastalıklarım var ilaçlarımı dahi bazen yapmayı unuturken ancak yatarken ya da gün içinde ezan okunurken kalpten duamı okuyorum. Bunun neresi kafirlik. Ailesi sabah namazına kalkıp sonra saat 10-11'e kadar uyuyorlar daha duymadım Allah gelinden razı olsun evinin kendinin ihtiyacı olduğu halde bize destek oluyor dediklerini. En ufak sıkıntıda sen bize layık değilsin diyorlar acaba derdi ne diye bir hatır sormuyorlar.

Herkes kendi ibadetinden sorumludur tamam ama eşinize veya çocuğunuza farz ibadetleri yapması için zorlama hakkımız var ki sizi zorlamamış teşvik etmeye çalışıyor bence. İbadetler gizli yapılır demişsiniz ya tam olarak doğru değil. Peygamber efendimiz (sav) farz ibadetleri açıktan nafile ibadetleri gizliden yapmamızı tavsiye etmiştir.Size kafir demeye hakkı yok böyle düşünmeyin iman eden kişi müslümandır hepimizin günahları var ama inançsız değiliz ki kafir olalım. Bir de şöyle bir durum var bir günahta ısrar etmek kişiyi münafıklığa götürebilir o yüzden tövbe etmek gerekir. Eşiniz size dine ısındırmak istiyorsa sizin de yapmak istediğinizi ve ondan daha anlayışlı olmasını istediğinizi belirtin bence.

Insanlar ilk once ornek olmali ki karsisindaki kisiden bir sey bekliyorsa onu imrendirmeli.
Ama nefret ettirdimi,ters teper.insanin yapacagi varsa da yapmaz.

Evlenerek en başta hata etmişsiniz zaten. Ne size ne ailenize saygıları var. Böyle kişisel bir meseleden olay çıkaran insanlar. E madem ailecek bu kadar zıttınız da ne diye aileleri birleştirdiniz?
Evlenmeden önce böyle değildi demişsiniz. Bu kadar yobaz ve katı ve hatta saygısız insanlar kendilerini ne kadar farklı gösterebilirdi ki? Siz şuna aşktan gözüm dönmüştü, bunun sorun olacağını düşünmedim desenize.

Tavrınızı koyun demek istedim ama koyunca tartışma çıkmış ve adam değişmemiş demişsiniz. O zaman ya bu deveyi güdeceksiniz, ya bu diyardan gideceksiniz. O insanların zihniyeti değişmez. İlerde çocuk sahibi olmayı düşünürseniz daha can sıkıcı durumlarla da karşılaşacaksınız tahminimce. Ona göre düşünün.
Babamı çok severler sadece. Düğüne dek gerçekten yüzlerini sakladılar ve şimdi de eşimi değiştirmeye çalışıyorlar adam dine yaklaştıkça hoşgörüsünü kaybetmeye başladı.

Eşim değişmeye başladı hatta hep babasının gaddarlığından söz ederdi şimdi eteğini öpüyor.

bir kere gerçekten dini bilen bir kişi asla ve asla göstriş ypmaz özür dilerim ama ben bu tip insanlara örümcek kafalı diyorum.gerçekten dinini bilen ne yaptığı ibadeti dile getirir ne karşındaki insanı bu şekilde yargılamaz.evet dinimizde bir müslüman bir müslamı uyarack ama kalp kırarak değil gösteriş yaparak hiç değil ne oldu şimdi onların yaptığı ibadet seni kırdıktan sonra neye yaradı.rabbim bizi cahil insanlardan uzak eylesin bu tip insanlar yüzünden dinimizde kötü biliniyor işte

Sen bize layık değilsin mi....
Bu ağır bir laf. Eşinizle konuşun. O size güzel şeyler aşılamaya çalışıyor kendince ama bunu yapma yolu sizi incitiyor belli ki. Sıkıntınızı ona anlatın..

sırf bu yüzden din değiştirdim..çok baskı vardı..yok o günah yok bu günah...sürekli oruç tutmazsan şöyle olur böyle olur...şimdi hiristiyanım ve ve iyikide olmuşum..en azından baskılardan kurtuldum...eşin gibileride insanı dinden soğutuyor maalesef...ateistliğede maalesef böyleleride itekliyor...böyle beyni yıkanmış...birisiyle nasıl ömür geçireceksiniz..bence geçmez...geçse dahi olan size olacak...sizin ömrünüzden gidecek...

bende kapalıyım ama açıklara sonsuz saygı duyuyorum ki çevremdeki çoğunluk açık ve kimseyi ilgilendirmez . din zorlayı değildir içinden gelmezse yapamazsın . Boşver bence böyle davranarak o yaptıkları ibadetide boşuna yapmış oluyolar .

sırf bu yüzden din değiştirdim..çok baskı vardı..yok o günah yok bu günah...sürekli oruç tutmazsan şöyle olur böyle olur...şimdi hiristiyanım ve ve iyikide olmuşum..en azından baskılardan kurtuldum...eşin gibileride insanı dinden soğutuyor maalesef...ateistliğede maalesef böyleleride itekliyor...böyle beyni yıkanmış...birisiyle nasıl ömür geçireceksiniz..bence geçmez...geçse dahi olan size olacak...sizin ömrünüzden gidecek...

ben de düşündüm bir ara
gerçekten hristiyanlıkta huzuru bulabildiniz mi?
sonra ben toptan dinleri rafa kaldırdım gerçi

madem öyle ,islamda kadının çalışması gerekmiyor,çalışıyorsa parasını da kendi yer kimseye vermez de .hatta senin bana hizmetçi tutman lazım deseydin kocana, ozaman akşama dek uyur oruç da tutarım deseydin..bakıyorum işine gelen yerleri makaslıyor
Bunları söyleyince ne derler bilir misiniz? "Kadınlar da herşeyi kendilerine yontuyorlar yok öyle yağma" Yani hem çalış para getir hem de benim istediğim gibi davran mantığındalar. İşlerine gelince hayat müşterektir yani iş çalışıp eve para getirmek olunca müşterek ama ev işine yardım et desen ev işi kadının görevi derler.

bir kere gerçekten dini bilen bir kişi asla ve asla göstriş ypmaz özür dilerim ama ben bu tip insanlara örümcek kafalı diyorum.gerçekten dinini bilen ne yaptığı ibadeti dile getirir ne karşındaki insanı bu şekilde yargılamaz.evet dinimizde bir müslüman bir müslamı uyarack ama kalp kırarak değil gösteriş yaparak hiç değil ne oldu şimdi onların yaptığı ibadet seni kırdıktan sonra neye yaradı.rabbim bizi cahil insanlardan uzak eylesin bu tip insanlar yüzünden dinimizde kötü biliniyor işte
Böyleleri var maalesef. Lafa gelince dindar olduklarından bahsedip şu şu duaları et diye nasihatta bulunurlar hatta ahkam keserler ama bir yandan da dedikoduyu en çok onlardan duyarım, benden daha çok düşkünlerdir keyif ve lükse...

müslümanlık baş örtüsüyle, göstere göstere yapılan ibadetle mi oluyormuş ? eşinize söyleyin onlar ilk önce kendi kalplerini temizlesin. ve müslüman birini her ne olursa olsun münafıklıkla itham etmek insanı dinden bile çıkarır bilsin, bilgilendirin.

ben de sinir oluyorum duanın hele sesli edilmesi çıldırtıyor ya namazın en önemli hususu mesela gizli yani içinden dua okunması, bu dinen böyledir, ibadetin gizli yapılanı makbuldür cuma namazlar bayram namazları mevlütler hariç tabi. ben küçükken anneannem de namaz kılar bağıra bağıra okurdu duaları, bi şey diyince de şeytanlaşmış olurdum kitapsız olurdum, bağıra bağıra Allaaaaaah sen çok şükür yarabbiiii falan yapıyorlar bir de, ne diyeyim Allah bu eskilere akıl fikir versin ben şu yaşımda dinin gereğini daha iyi biliyorum 40-70 yaşında insanlar ancak gösteriş ancak hava...

bende kapalıyım ama açıklara sonsuz saygı duyuyorum ki çevremdeki çoğunluk açık ve kimseyi ilgilendirmez . din zorlayı değildir içinden gelmezse yapamazsın . Boşver bence böyle davranarak o yaptıkları ibadetide boşuna yapmış oluyolar .
Açık olunca dinden çıkıyoruz sanki . Büyükannelerim de kapalı dini bütün insanlar bana sadece anormal açılma dekolteni açma dikkat çekme derler yine de ne giyersen giy kalbini temiz tut kul hakkıyla Hakka gitme derler. Dilim Arapçaya dönmüyor dediğimde yeri göğü yaratan Allah kalbini de dilini de bilir derler ve beni dinimize böyle ısıttılar korkutarak değil

Dün çok hastaydım Allah razı olsun eşimden kahvaltı hazırlamış , her şey yolunda giderken eşim birden sofra duanı ettin mi dedi . Arapça değil ama Türkçe şükrümü ettim içimden dedim . Ailesi kapalı ben açık olduğum için bana ve anneme hep kafir gözüyle bakarlar. Benim aile görüşüme göre ibadet ve kabahet gizli yapılmalı asla ibadetimi dillendirmem ama onlar ibadeti bağıra bağıra yaparlar. Bir odadan diğerine namaz kılacağım diye bağırırlar. Eşim de hep ailesinin dolduruşuna gelip Besmele çekip çekmediğimi dahi sorar oldu ve bu beni çok rahatsız etmeye başladı. Siz olsanız ne yepki verirdiniz ?
Böyle hesap sorar gibi davranması hoş olmamış; ama eşlerin dini konularda birbirlerini sorgulamaları aslında gerekli birşey. Eşimin namazını kıldın mı diye sorması hoşuma gider açıkçası, ama nerdeeee ne onda var ne bende. Keşke ikimiz de namazlarımızı kılsak ta birbirimizi sorgulasak.
Size ve ailenize kafir gözüyle bakamazlar. Müslüman birine kafir diyen kendisi kafir olur zira.
Farz olan ibadetleri seslendirmede bir sakınca yoktur. Yani bir odadan diğerine namaz kılacağım diye sesli bir şekilde bağırmasında dinen bir mahzur yok. Ama mesela dün gece 3 te kalktım kalkmışken de 2 rekat teheccüd kıldım dese riyaya girer. Ki Allah'ın en hoşlanmadığı şeylerdendir. Yani kısaca nafile ibadet gizli yapılır, her müslümana farz olan ibadetleri gizlemeye gerek yoktur.

Dün çok hastaydım Allah razı olsun eşimden kahvaltı hazırlamış , her şey yolunda giderken eşim birden sofra duanı ettin mi dedi . Arapça değil ama Türkçe şükrümü ettim içimden dedim . Ailesi kapalı ben açık olduğum için bana ve anneme hep kafir gözüyle bakarlar. Benim aile görüşüme göre ibadet ve kabahet gizli yapılmalı asla ibadetimi dillendirmem ama onlar ibadeti bağıra bağıra yaparlar. Bir odadan diğerine namaz kılacağım diye bağırırlar. Eşim de hep ailesinin dolduruşuna gelip Besmele çekip çekmediğimi dahi sorar oldu ve bu beni çok rahatsız etmeye başladı. Siz olsanız ne yepki verirdiniz ?

ben böyle bir aileyle bir araya gelmezdim
cok sevsemde evlenmezdim
bu kadar

Back
X