Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dün çok hastaydım Allah razı olsun eşimden kahvaltı hazırlamış , her şey yolunda giderken eşim birden sofra duanı ettin mi dedi . Arapça değil ama Türkçe şükrümü ettim içimden dedim . Ailesi kapalı ben açık olduğum için bana ve anneme hep kafir gözüyle bakarlar. Benim aile görüşüme göre ibadet ve kabahet gizli yapılmalı asla ibadetimi dillendirmem ama onlar ibadeti bağıra bağıra yaparlar. Bir odadan diğerine namaz kılacağım diye bağırırlar. Eşim de hep ailesinin dolduruşuna gelip Besmele çekip çekmediğimi dahi sorar oldu ve bu beni çok rahatsız etmeye başladı. Siz olsanız ne yepki verirdiniz ?
ben bu yaratılış hikayelerine inanmıyorum...Hayir bence din insanların seçimidir. .sadece aklı yerinde olmayan ve dini hiç duyma mış kişiler mesul tutulmaz. .ben evet müslüman olarak doğdum ancak devamı benim tercihimdir. .ben istersem ataistim istersem hristiyan ya da başka bir din mensubu. .bunda Allah beni müslüman olarak neden yaratmadi demek ne kadar doğru isterse olmak için bir engel yok..Adem ve Havva dan dünyanın çeşitli yerlerine örnekleri de indirilmedi dolayisi ile cogaldikca insanlar dünyaya dağıldı. .ki abil kabil bile birbirine girmis 2 kardes iken..o zaman mantık ne olmalı herkes müslüman olsun ve hepsi Türkiye de yaşasın müslüman olsun mu? Bu gerçekten mümkün mü? ki mümkünolsa dahi o zaman ddünyaya neden gönderilmiş olabilirdik direk cennete girebilir dik? dünya hayatını cennette yasasaydik ve o zaman cennetten kovulan kötüler direk cehenneme mi atilsaydi?halbuki ki dünya pisme olgunlaşma yeridir..ve son nefese kadar sans verilir.hakkını veren cennete girer çünkü cennet mükemmel de üstünde fevkalade bir yerdir..Hak etmeyen kişiler neden girsin bu haksızlık değil midir? Bizim yapmış olduğumuz ibadet lerin Allah a ne faydası var sizce? Ona zaten devamli ibadethalinde olan melekleri var.o zaman neden insan yyaratıldı? Allah dostu ne demek bilir misiniz? Insanlar yaratılsa ve ahiret olmasa iyi mi olurdu? Allah in aadaleti tecelli etmesin mi? Yahu küçücük şirketler kurulur da bir ton şartları sıkı kuralları oluyor karşılığında başarı, maaş vs. ve hata yapanın cirasini yakiyorlar da biz Yaradan i sorguluyor uz dimi? Neyse bunun gibi liste sayfalarda uzar gide..Sizin inanciniz nedir bilmiyorum ama size göre Yaradan düşüncesi nedir? Gerçekten çok merak ettim...
Dün çok hastaydım Allah razı olsun eşimden kahvaltı hazırlamış , her şey yolunda giderken eşim birden sofra duanı ettin mi dedi . Arapça değil ama Türkçe şükrümü ettim içimden dedim . Ailesi kapalı ben açık olduğum için bana ve anneme hep kafir gözüyle bakarlar. Benim aile görüşüme göre ibadet ve kabahet gizli yapılmalı asla ibadetimi dillendirmem ama onlar ibadeti bağıra bağıra yaparlar. Bir odadan diğerine namaz kılacağım diye bağırırlar. Eşim de hep ailesinin dolduruşuna gelip Besmele çekip çekmediğimi dahi sorar oldu ve bu beni çok rahatsız etmeye başladı. Siz olsanız ne yepki verirdiniz ?
Allah C.C nun affediciliği bizim algılayamayacağımız kadar YÜCE iken Peygamber efendimizin HOŞGÖRÜSÜ dillere destan iken senin gibi aciz bir kulun bana hesap sorması fazla ütopik sen kimsin ,İbadet Allah i,le kul arasındadır muhasebesini tutmak sana düşmez...derdim eşime.
ben bilmem cinneti görüntüm avatarımdan bellidir dinimiz teşvik dinidireşine kıyıp bu kelimeleri kullanamaz heralde belki bir cinnet anında olabilir![]()
ben bu yaratılış hikayelerine inanmıyorum...
o onun kaburgasından çıktı, vay efendim yılan konuştu, ebabil geldi düşmanın üstüne vs vs...
hepsi efsanevi hikayeler... kanıt var mı ?
kuranı 3 kez arapçasından ve türkçesinden hatim ettim..
tefsirler, kitaplar, sohbetler... ama sorularıma cevap gelmedi..
çok derin bir islam inancından ateizme yöneldim..
çok zor oldu bir yaratıcının olmayışını kabullenişim..
ciddi anlamda sıkıntılı yıllar geçirdim.. ağladım sızladım..
ama mantık çerçevesinde doğru düşündüğümü yaptım..
vicdanım benim tanrım...
o ne derse onu yapıyorum...
kötü bir insan olduğumu düşünmüyorum...
benden sonraki insanlara daha güzel bir dünya bırakmak için yaşıyorum..
evrim gibi bir gerçeklik varken bu hikayeler çok saçma...
doğanın kendiliğinden varolma ve devamlılığını sürdüğüne inanmayıp doğmamış ve doğurmamış, kendiliğinden oluşmuş bir tanrıya inanmak bana göre saçma.. tanrıyı göremiyoruz , doğa işleyişini görebiliriz en basitinden..
dinler insani çıkardan çıkmış olup, hala da birtakım kişilerin lehine olan kurallardır.
şu çocuk-din meselesine gelince de... eğer aileniz hristiyansa müslüman olma şansınız % kaçtır ?
ya da müslüman bir ailedeyken musevi inancı taşımanız?
her din kendininkinin asıl din olduğunu savunup diğerlerini kötülüyor..
bundan etkilenen çocuk ailesinin dininden olmuyor mu ?
ben mi yanlış biliyorum koskoca dünya tarihinde çok az istisnalarla böyle olmamış mıdır ?
''sorgulamak'' kilise tarafından da, halifeler tarafından da her zaman yasaktı..
neyse çok uzadı.. misyonerlik çalışmalarından nefret ederim..
ben nasıl kimsenin dinini değiştirmeye çalışmıyorsam kimsenin de bana vaaz vermesini sevmem...
koskoca insanlarınız en nihayetinde..
ve bu tarz tartışmalara da girmekten kaçınıyorum.. çünkü ben sizin elinizdeki kitabı kabul etmediğim halde hala ondan örnekler dinlemem çok ama çok sıkıcı..
sadece son olarak söylemek istediğim ;
( tevbe 5. ayeti:
"haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. allah yarlığayan, esirgeyendir." )
bu tarz bir anlayışı benimsesem kendimden utanırdım şahsen....
ateistler tanrı yok diye zina, hırsızlık, adam öldürme gibi suçlar işlemezler...
herkesin vicdanı vardır... o doğrultuda hareket eder...
ateistlere bakış açısını lütfen değiştiriniz ( bunu size değil, genel olarak söylüyorum.)
şöyle açıklayayım biraz baskıyla size bazı şeyleri göstermek istiyorlar aslında ben namaz kılacağım demesi gösteriş değil namaz vakti geldi kılmayanlara uyarı olsun diye öyle yapıyorlar bu size farklı geliyor tabiki sizde bişeylerin farkındasınız ama göstermediğiniz için onlar bilmiyo ndense toplumda böyle bi önyargı var açıksan dinle ilgili hiç bişey bilmiyosun aynı tepkiyi bende aldım ama ben kapalılar gördümDün çok hastaydım Allah razı olsun eşimden kahvaltı hazırlamış , her şey yolunda giderken eşim birden sofra duanı ettin mi dedi . Arapça değil ama Türkçe şükrümü ettim içimden dedim . Ailesi kapalı ben açık olduğum için bana ve anneme hep kafir gözüyle bakarlar. Benim aile görüşüme göre ibadet ve kabahet gizli yapılmalı asla ibadetimi dillendirmem ama onlar ibadeti bağıra bağıra yaparlar. Bir odadan diğerine namaz kılacağım diye bağırırlar. Eşim de hep ailesinin dolduruşuna gelip Besmele çekip çekmediğimi dahi sorar oldu ve bu beni çok rahatsız etmeye başladı. Siz olsanız ne yepki verirdiniz ?
şahsi fikrimi belirttim. olabilir öyle inanabilirsiniz. ben inanmayı değil bilmeyi seçtim. iyi günler.Çok sıradan ve kısacık bir yere parmak basmak istedim.
Soyut kavramların kanıtı olamaz.
Biz de sizin vicdanınız olduğunu göremiyoruz misal, kanıtı nerede? Yahut siz neye göre vicdanınız olduğuna, iyi olduğunuza kanaat getirdiniz? Hani somut kanıt? Yani bu kanıt durumu olmuyor bence...Dünyada inanılan bir çok şeyin kanıtı yok aslen.
Ayrıca bahsedilen ayet savaş halini anlatır. Savaş harici için böyle bir durum geçerli değildir elbette.
Ateist olabilirsiniz ancak İslam dinini, bir çok kişinin hassas noktasını ayetlere burun kıvırarak, beğenmeyerek "böyle bir anlayıştan utanmak" diye karalayarak gösteremezsiniz.
Benim kutsal sayıp, öpüp başıma koyduğum ayetlerdir bunlar.