Bana bi akıl verebilir misiniz yeni bir karar almam lazım

anneyimben88

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
91
51
88
37
Merhaba kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum bi karar vermem lazım şehir merkezinde oturuyorum çalışıyorum bi kızım var kreşe gidiyor ikinciye hamileyim. Eşimin ailesi bir saatlik uzaklıktaki bir ilçede oturuyor ve eşim oraya taşınmamızı istiyor benim kendi ailemde bana yakın oturuyor merkezde. Aslında gitmek bana da mantıklı geliyor giderim kayınvalidem lere yakın bir ev tutarım diyorum şimdi iyiyiz fakat yarın bunun ilkokulu tatili Var malum çalışan anneyiz sürekli birine muhtacız kayınvalidemde sağolsun iyi biri bir sıkıntımız yok çok şükür. Burda beni düşündüren kendi annem ilk böyle bişey düşündüğümüzü söylediğimde çok tepki vermedi hayırlısı olsun kızım falan dedi fakat aradan zaman geçtikçe inşallah olmaz tayininiz evi beğenmiyor San burda başka bi eve çıkın falan demeye başladı gelecek için planlar çocuk olunca şöyle yaparız böyle yaparızlar falan biliyor gitmek istediğimizi ama kabullenemedi muhtemelen anne nede olsa o da yakınında olmamı istiyordur ama insanlar başka memleketlere göç ediyorlar ben alt tarafı bir saat uzaklıktaki yere gideceğim eşimde çok istiyor bende sıcak bakıyorum ama annemin bu tavırları yüzünden ne yapacağımı şaşırdım onuda kırmak istemiyorum üzülecek tabi ki biz gidince ama Ne bileyim çıkamadım işin içinden bir türlü ne yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var

artık evlendin işiniz nereye siz oraya...annende arada bir kalmaya gelebilir...üzülüyordur ama yapacak birşey yok...

Valla anneniz olsam ben de bozulurdum, burada ben varken kocasının ailesine yakın olmayı tercih ediyor diye.

Hayır ilçenin bir avantajı olacaksa onu açıklarsanız annenize daha iyi olur bence.

Ben de kvalıdemın yakınında yasamak ıstemezdım
bir saat cok uzak mesafe değil, ben de anneme bır saat uzaklıktayım.
Eğer siz istiyorsanız , eşiniz ve sizin için neresi uygun ise orada olun tabiki de

Anneniz yalniz mi, babaniz kardesiniz falan yok mu? Ilk zamanlar ayrilmak zor gelicektir ama zamanla alisir o da merak etmeyin. Siz sadece iyi dusunun kayinvalidenizle yakin olma konusunu

Eşinin ailesi daha iyi bir semtte mi oturuyor peki? Gideceksem tek sebebim bu olurdu, yoksa niye gideyim?

Annen bakmaz mi cocuklara?
Hani duzen degistirmeden annene birakma ihtimalin varda niye gidesin ki?
Eger bakmiyorsa gitmem dışında pek secenegin yok zaten.

Var başka kardeşlerimde var annemde bakar fakat biraz ters bi mesafede oturuyor hergün gidip gelmesi sıkıntı bizim götürmemiz de aynı şekilde ilçenin Avantajı bizim maddi olarak daha rahat olacak olmamız ve benimiçin en cazip tarafı oradaki okul fiyatlarıyla merkezde ki okul fiyatlarının yarı yarıya düşük olması kızımı burda bi özel okula gönderemem fakat orda gönderebilirim ev içinde burda oturduğumuz ev küçük bunu satıp ordan daha büyük bir ev vede üzerine araba bile alabiliriz yani bu olanakları düşününce çok cazip geliyor ayrıca iş ortamında ki rahatlık ta önemli tabi tek dezavantajı ilçe olması sosyal anlamda burası gibi değil malesef

Kayınvalidene yakın oturma hele annenle aynı şehirdeysen sakın

Bana etrafımdaki insanlar da aynı tepkiyi verdiler aslında ondan kafam karıştı biraz ne işin var orda gidersen dönemezsin falan altlı üstlü oturmayacağız bir iki sokak ilerde oturacağız gidersek zaten eşimle bu konuda hemfikiriz tutup ta üst katına gitmeyeceğim bir de eşim rahat biri istediğim zaman gelir kalırım anneme istediğim kadar da kalabilirim bişey demez onlar bize geldiklerinde de aynı şekilde bir ay kalsınlar Of yeter artık demez istediğin zaman geliriz gezmeye diyo işte ben o adımı atıp tayin için başvuru yapamıyorum insanların olumsuz yorumları ne işin var ilçede annemin tavırları filan arada kaldım

Zaten belki de çıkmayacak onuda bilmiyorum çok yoğun bir çalışma ortamımız var nefes alamıyoruz birazda o etken tabi rahat bir iş ortamı arayışı

Belkim merak edenler olmustur dilekçemizi verdik gitmek için haydi hayırlısı Allah annemede sabır versin :KK51:

Back
X