bana bi akıl verin lütfen delircemm

sana gıcıklık olsun dıye yapıyor olabilir mi?:26:

umarım öyledir umarım amacı beni gıcık etmedir ve inanın burda bana yanlışsın diye ahkam kesen insanlardan daha fazla istiyorum yanıyo olmayı, umarım abartıyorumdur umarım objektif bakamadığım böyle düşünüyorumdur

Ne olacak bu insanların bizlerin hâli bilemiyorum her geçen gün insanlar ne yapacağını rahatlıktan şaşırıyor. Ve bu sanal alemde kaç yuvayı yıkıyor. İnsanlar biraz doğru işlerde faydalı durumlarda kullansa hiç böyle şeyler olmayacak ...

umarım öyledir umarım amacı beni gıcık etmedir ve inanın burda bana yanlışsın diye ahkam kesen insanlardan daha fazla istiyorum yanıyo olmayı, umarım abartıyorumdur umarım objektif bakamadığım böyle düşünüyorumdur

dediğim gibi

o evin içinde neler yaşandığını kimse bilemez.

Abin de en az yengen kadar ilgisizmiş çocuğuna. Kimi kime şikayet edeceksin ki?

Çocuk o halde, sen bunun farkındasın ama abin görmüyor.

Hadi adam yoğun, işi gücü var diyelim, her an yanlarında olamaması normal. Nasıl bir baba ki çocuğuna gereken ilgi ve samimiyeti verememiş, çocuk kötü durumda olduğu halde babasına bunu hiç belli etmiyor,edemiyor. Çocuğuyla iletişim kurma derdi yok sanırım. Kusura bakma ama annede iş yok, babada hiç iş yok.:19:

Psikoterapist olduğuna göre, sen üç aşağı beş yukarı anlarsın durumunu. Eğer benim düşündüğüm gibi depresyondaysa. Dediğin gibi belki mesleğinden, belki görümcesin diye sana tam açılmayabilir de. Eğer bir derdi varsa ve o yüzden öyle davranıyorsa, yardım edilebilir diye düşündüm. Çünkü yeğenin kadar yengenin durumuna da üzüldüm. Gerçi üzülcek bir şey yoktur belki yapısı öyledir, karı koca çok üstünde durmuyorlardır. Bildiğin tembeldir falan. Olabilir neden olmasın? Ayrıca, sen o evde neler olduğunu, geçmişte neler yaşandığını tam olarak bilemezsin. Abinin bile sana söylemeyeceği şeyler vardır.

aslında bende üzülüyorum yengeme gencecik kadın sevdiği adamla evlendi allah onlara bir çocuk nasip etti şükür sağlıkları iyi neden böyle olsunki diyorum ama işte önümde sadece üç yol var ve ben çok uzun zamandır bekliyorum daha fazla beklermiyim yoksa artık abimle konuşmam mı gerekli yada bu konuyu kapatmakmı daha doğru olucak benim için malesef artık bir noktadan sonra çok mantıklı hareket edemeyip insan zaaflarıyla ve duygularıyla hareket ediyo

Abin de en az yengen kadar ilgisizmiş çocuğuna. Kimi kime şikayet edeceksin ki?

Çocuk o halde, sen bunun farkındasın ama abin görmüyor.

Hadi adam yoğun, işi gücü var diyelim, her an yanlarında olamaması normal. Nasıl bir baba ki çocuğuna gereken ilgi ve samimiyeti verememiş, çocuk kötü durumda olduğu halde babasına bunu hiç belli etmiyor,edemiyor. Çocuğuyla iletişim kurma derdi yok sanırım. Kusura bakma ama annede iş yok, babada hiç iş yok.:19:

ne kusuru bence böyle düşünüyorum zaten

kuşkularından emin olsan bile anne istemedikten sonra kolay kolay alamazsın o çocuğu

ne sıfatla alıyorsun ki
o çocuğu annesınden?

bir kadına yakıştıramıyorum ''o yolun yolcusu'' lafını.

Malesef günümüzde artık bu ve bunun gibi olaylar çok, her gün bir aldatma cinayet müge anlı da..

bende kadın olarak çok utanıyorum o yolun yolcularından ..ALLAH hidayete erdirsin hepbimizi..

ne kusuru bence böyle düşünüyorum zaten

Yerinde olsam abini değil, ikisini de karşıma alır "bu çocuğun hali ne?" diye sorardım. Direkt bu soruyu yöneltmekten ziyade bu içerikte bir konuşma yapma bence iyi olacaktır. Aile olarak kendilerine çeki düzen versinler, neticede yengenin böyle davranmasının özel sebepleri olabilir. Karıkoca arasında ne olduğunu dışardan anlayamayabilirsin. Mesela yengenin bu değişik tavırları abini cezalandırmaya da yönelik olabilir. Bir ton ihtimal var aslında. Hepsi bir kenara ben de senin gibi endişelenirim yeğenim hakkında, karıkoca arasında olaylar, olayların sebeplari vs çok mühim değil, ne yaparlarsa yapsınlar ama çocuklarına etmesinler.

Konu sahibi arkadaşım,
Yazdıklarında belki abartılar da olabilir 5 gün aynı çorbanın içilmesi gibi ki sen misal olarak verdin sanırım ama biraz uçuk olmuş...
Yine de bir hala olarak endişelerinin olması çok normal sonuçta o evlat senin de evladın sayılır. Sen de anlattığın kadarıyla elinden geleni yapmaya uğraşıyorsun, hatta eşini bırakıp onların yanına sırf yeğenin için gitmen bile, ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Zaten eşler arası duruma da karışmam demişsin, peki yengenle konuşsan? Düzelsin diye değil, nesi var, neden böyle diye...? Bak ben anlattıklarından şunu çıkardım; bu kadının mizacı bu... Bazısı vardır uykucudur, ev işi yapmayı sevmez, onun evle alakası olmaz ama başka alanlarda çok iyidir. Hani senden ev kadını olmaz denen tarzda kişilik... Gelininiz de öyledir belki... Ha sorumsuz bir anneyse de bu onun kabahati, sen bir hala olarak elinden geleni yaparsın, gerisini onlara bırakırsın, o kişiyi değiştiremezsin maalesef... Bu durumda en makul şey, senin yeğenine yemek yapmayı öğretmendir, mesela makarna, salata, çorba... Yumurta kırmayı öğret ne bileyim menemen falan?! Yani belki yeğenin için zor olacak ama yemek yapma işine erken başlamış olur, sen gittiğinde onu beslersin. Ona güzel beslenmeyi öğret, beslenme çantasına muz koy, yanına süt, ekmek arası birşeyler... Biraz daha tok tutar en azından...Yeğeninin yapabileceği şey, maalesef küçük de olsa, başının çaresine bakmak...
Benim yeğenim yok ama çocuklara ben de kıyamam... Fakat sen uzaktan bir nebze yardımcı olabilirsin, bunda da en doğru alternatifleri üretmen gerekir.
Yengenin bir de komşuda internete girmesi vs, bence bağımlılık... Ha kötüsü de olabilir, şüpheniz doğru da olabilir, bu bizi de sizi de ilgilendirmez aile içi şeylere karışılmaz ama abin ya farkında değil ya da umursamıyor. Ben abinin farkında olmadığını, iş nedeniyle zaten gerekli zamanı ayırmadığı için, haftasonu telafi etmeye çalışsa da eksik kaldığını, o 2 günde de zaten hep dışarıda olduklarından, evdeki durumlardan bihaber olduğunu düşünüyorum. Yengeni dağınık bir insan olarak kabul etmiştir ki yukarıda yazdığım gibi, bazı insanların kendi alışkanlıkları öyledir, değiştiremeyiz. Zaten temizlik anlayışı da kişiden kişiye değişmez mi...? Benim dip köşe temizliğim senin günlük temizliğindir kimbilir?! Ben lavaboyu her gün ovarım sen gün aşırı ovarsın, ama ikisi de temizliktir. Yani bazı şeyler kişiden kişiye değişir. Yengeninki de haftada birdir belki... Bir de yengenin psikolojik bir sorunu olabilir, arkadaşı yoktur belki... Ben de günde 3-4 saat netteyim, genelde kkya bakarım, başka sitelere bakarım, face açarım arkadaşlarımla yazışırım msnden, kafama birşey takılır araştırırım o konuyla ilgili bir sürü makale okurum saatlerin nasıl geçtiğinin farkına varmam, sonra kalkarım ev işi yaparım, ev işi yapmaktan sıkılır tv izlerim, kafama göre takılırım, ha ben evli değilim evli olsam bu kadar rahat olmazdım ama yengen de belki can sıkıntısı yaşıyordur, sormak, yardımcı olmak gerek...
İnşallah sana bir nebze olsun yardımcı olabilmişimdir, farklı bir bakış açısı aramışsın inşallah faydası olur.
Sevgiler...:16:

Yerinde olsam abini değil, ikisini de karşıma alır "bu çocuğun hali ne?" diye sorardım. Direkt bu soruyu yöneltmekten ziyade bu içerikte bir konuşma yapma bence iyi olacaktır. Aile olarak kendilerine çeki düzen versinler, neticede yengenin böyle davranmasının özel sebepleri olabilir. Karıkoca arasında ne olduğunu dışardan anlayamayabilirsin. Mesela yengenin bu değişik tavırları abini cezalandırmaya da yönelik olabilir. Bir ton ihtimal var aslında. Hepsi bir kenara ben de senin gibi endişelenirim yeğenim hakkında, karıkoca arasında olaylar, olayların sebeplari vs çok mühim değil, ne yaparlarsa yapsınlar ama çocuklarına etmesinler.

benimde niyetim bu aslında, olaya böyle yaklaşmak istemediğim için epeydir bekliyorum düzelirler diye ama malesef olmadı değiniz gibi ikisiyle birden konuşmakta fayda var galiba en azından ben birşeyler yapmadan oturmak istemiyorum sanki herşey normalmiş gibi yapmak yani miş gibi yaşamak doğru değil bilirim
sanırım en kısa zamanda gidip ikisiylede yüz yüz konuşmak en doğru karar olucak

ben bu dalga geçip karışamassın edemessin diyen arkadaşları anlamıyorum tamam karı koca ne yaparsa yapsın ortada bi çocuk var bende halayım bir hala yeğenine dayanamaz yaaa eğer çocuk gerçekten ilgisiz büyüyorsa bu halada karışmakta haklıdır karı koca arasına girmesede yeğeniyle ilgilenmek bunun için gerekeni yapmak hakkıdır...

bir baba da anne kadar ilgili olmalı tabiki ama annedir evi çekip çeviren evladının yemeyini yediren yıkayan bezleyen uyutan saçını tarayıp okula yollayan.bu böyle uzar da gider..

güzel arkadaşım sana düşen görev güzellikle konuşmak ikisini de karşına alıp güzellikle anlat abinin eksiklerini yanlışlarını yengeninde çok faza aşırıya gitmiyecek şekilde yanlışlarını eksiklerini söylemen.hatta gerekirse yardım almalarını söylemen.ama sonu ne olur bilemem.zor çok zor durumdasın. bizim insanımız görümce lafı duydunmu hemen karışan ara bozan olarak algılıyor.ama ben anlıyorum seni sen çok duyarlısın..
bir daha gitmende çocuk eğitimi tarzında kitaplar götürebilirsin. Adem güneş çocukluk sırlarımız kitabını tavsiye eederim mesela.

Malesef günümüzde artık bu ve bunun gibi olaylar çok, her gün bir aldatma cinayet müge anlı da..

bende kadın olarak çok utanıyorum o yolun yolcularından ..ALLAH hidayete erdirsin hepbimizi..

ne gibi olaylar cok kadın nette okey oynuyormus
ne biliyorsunuz aldattığını
Allah hidayete erdirsin ne güzel demişsiniz de
aynı satırda o yolun yolcusu lafı hemde ikinci defa kullanıyorsunuz bu lafı hiç yakısmısmı birbirine
aldatma cinayet müge anlıya kadar gitti olay

unutmayın namuslu bir kadına iftira atmak en büyük günahlardan biridir
bir kadının bu kadar kolay bilmeden etmeden böyle ah almasına inanın şok oldum

müge anlıdaki olaylarda hatalı kadınlar olduğu kadar işi bilmeden etmeden olaya körükle gidenler daha çok sebep bunu unutmayın

bencede konuşmak en mantıklısı madem için rahat etmiyor böyle seyirci kalmaya gidip önce yengenle olmassa abinle konuş sonuçta arada bi can varve bu canda yeğenin

Konu sahibi arkadaşım,
Yazdıklarında belki abartılar da olabilir 5 gün aynı çorbanın içilmesi gibi ki sen misal olarak verdin sanırım ama biraz uçuk olmuş...
Yine de bir hala olarak endişelerinin olması çok normal sonuçta o evlat senin de evladın sayılır. Sen de anlattığın kadarıyla elinden geleni yapmaya uğraşıyorsun, hatta eşini bırakıp onların yanına sırf yeğenin için gitmen bile, ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Zaten eşler arası duruma da karışmam demişsin, peki yengenle konuşsan? Düzelsin diye değil, nesi var, neden böyle diye...? Bak ben anlattıklarından şunu çıkardım; bu kadının mizacı bu... Bazısı vardır uykucudur, ev işi yapmayı sevmez, onun evle alakası olmaz ama başka alanlarda çok iyidir. Hani senden ev kadını olmaz denen tarzda kişilik... Gelininiz de öyledir belki... Ha sorumsuz bir anneyse de bu onun kabahati, sen bir hala olarak elinden geleni yaparsın, gerisini onlara bırakırsın, o kişiyi değiştiremezsin maalesef... Bu durumda en makul şey, senin yeğenine yemek yapmayı öğretmendir, mesela makarna, salata, çorba... Yumurta kırmayı öğret ne bileyim menemen falan?! Yani belki yeğenin için zor olacak ama yemek yapma işine erken başlamış olur, sen gittiğinde onu beslersin. Ona güzel beslenmeyi öğret, beslenme çantasına muz koy, yanına süt, ekmek arası birşeyler... Biraz daha tok tutar en azından...Yeğeninin yapabileceği şey, maalesef küçük de olsa, başının çaresine bakmak...
Benim yeğenim yok ama çocuklara ben de kıyamam... Fakat sen uzaktan bir nebze yardımcı olabilirsin, bunda da en doğru alternatifleri üretmen gerekir.
Yengenin bir de komşuda internete girmesi vs, bence bağımlılık... Ha kötüsü de olabilir, şüpheniz doğru da olabilir, bu bizi de sizi de ilgilendirmez aile içi şeylere karışılmaz ama abin ya farkında değil ya da umursamıyor. Ben abinin farkında olmadığını, iş nedeniyle zaten gerekli zamanı ayırmadığı için, haftasonu telafi etmeye çalışsa da eksik kaldığını, o 2 günde de zaten hep dışarıda olduklarından, evdeki durumlardan bihaber olduğunu düşünüyorum. Yengeni dağınık bir insan olarak kabul etmiştir ki yukarıda yazdığım gibi, bazı insanların kendi alışkanlıkları öyledir, değiştiremeyiz. Zaten temizlik anlayışı da kişiden kişiye değişmez mi...? Benim dip köşe temizliğim senin günlük temizliğindir kimbilir?! Ben lavaboyu her gün ovarım sen gün aşırı ovarsın, ama ikisi de temizliktir. Yani bazı şeyler kişiden kişiye değişir. Yengeninki de haftada birdir belki... Bir de yengenin psikolojik bir sorunu olabilir, arkadaşı yoktur belki... Ben de günde 3-4 saat netteyim, genelde kkya bakarım, başka sitelere bakarım, face açarım arkadaşlarımla yazışırım msnden, kafama birşey takılır araştırırım o konuyla ilgili bir sürü makale okurum saatlerin nasıl geçtiğinin farkına varmam, sonra kalkarım ev işi yaparım, ev işi yapmaktan sıkılır tv izlerim, kafama göre takılırım, ha ben evli değilim evli olsam bu kadar rahat olmazdım ama yengen de belki can sıkıntısı yaşıyordur, sormak, yardımcı olmak gerek...
İnşallah sana bir nebze olsun yardımcı olabilmişimdir, farklı bir bakış açısı aramışsın inşallah faydası olur.
Sevgiler...:16:

öncelikle çok teşekkür ederim nazik üslubunuz için sanırım değiniz gibi bu mizaç meselesi aslında söyledikleriniz o kadar iyi geldiki beni anladığınızı cidden hissettim sanırım benim önce biraz sakin olmam lazım buraya yazarken farkettim ki aslında ben abime ve yengeme o kadar öfkeliyim ki ikisinin birer birey olduğunu unuttum ki bende sizin gibi çocuklara düşkünümdür heleki yeğenim dünyamdır o benim ve onun mutlu olmadığını düşündükçe sanırım çok öfkeleniyorum her ikisinide

ayrıca malesef beş günlük çorba örnek değildi olay şu dur yengem koca tencere çorba yaptı napıcaz bu kadar çorbayı çok değilmi dedim ya kolay oluyo ben kavanoza koyup dolaba koyuyorum ve bir hafta gidiyo dedi bunu yazarken ben bile gülüyorum ağlanıcak halime ne gerek var bir hafta aynı çorbaya ya boşver her gün yaparız değişik bişey dedim yok ya gerek yok ben yapıyorum böyle güzel oluyo dedi uğraşmaya gerek yok her gün diyo bu arada çorbanın yanında sadece salata yiyorlar
ne denirki işte durum bu

ne gibi olaylar cok kadın nette okey oynuyormus
ne biliyorsunuz aldattığını
Allah hidayete erdirsin ne güzel demişsiniz de
aynı satırda o yolun yolcusu lafı hemde ikinci defa kullanıyorsunuz bu lafı hiç yakısmısmı birbirine
aldatma cinayet müge anlıya kadar gitti olay

unutmayın namuslu bir kadına iftira atmak en büyük günahlardan biridir
bir kadının bu kadar kolay bilmeden etmeden böyle ah almasına inanın şok oldum

müge anlıdaki olaylarda hatalı kadınlar olduğu kadar işi bilmeden etmeden olaya körükle gidenler daha çok sebep bunu unutmayın

işi bilmeden etmeden olaya körükle gitmek aynı siizi gibi değil mi!!
ben varsayımlar benim başıma böyle durum gelirse diye izah ediyorum bilip bilmeden yazmayın lütfen.
arkadaşım benim ne demek istediğimi çok güzel anladı.siz üzülmeyin lütfen....

işi bilmeden etmeden olaya körükle gitmek aynı siizi gibi değil mi!!
ben varsayımlar benim başıma böyle durum gelirse diye izah ediyorum bilip bilmeden yazmayın lütfen.
arkadaşım benim ne demek istediğimi çok güzel anladı.siz üzülmeyin lütfen....

aynı benim gibi değil
aramızda fark var ben sizin neye ne yorum yaptığınızdan yola cıktım
ortada somut yazılarınız var
ama siz görmeden sadece bir şüphe uğruna bir kadını yolun yolcusu yaptınız, ne namusunu ne kadınlığını bıraktınız

sizin yazılarınıza evli bir kadın olarak üzülmemek elde değil, insanlara bu kadar kolay iftira atılması karsısında gülemiyorum malesef

bir baba da anne kadar ilgili olmalı tabiki ama annedir evi çekip çeviren evladının yemeyini yediren yıkayan bezleyen uyutan saçını tarayıp okula yollayan.bu böyle uzar da gider..

güzel arkadaşım sana düşen görev güzellikle konuşmak ikisini de karşına alıp güzellikle anlat abinin eksiklerini yanlışlarını yengeninde çok faza aşırıya gitmiyecek şekilde yanlışlarını eksiklerini söylemen.hatta gerekirse yardım almalarını söylemen.ama sonu ne olur bilemem.zor çok zor durumdasın. bizim insanımız görümce lafı duydunmu hemen karışan ara bozan olarak algılıyor.ama ben anlıyorum seni sen çok duyarlısın..
bir daha gitmende çocuk eğitimi tarzında kitaplar götürebilirsin. Adem güneş çocukluk sırlarımız kitabını tavsiye eederim mesela.

melesef derlerye bir ön yargıyı parçalamak atomu parçamalaktan daha zordur diye çok doğru bir kaç arkadaş çok nahoş yorumlarda bulunsada onları görmezden gelmek lazım galiba
sizede çok teşekkürler kitap konusunu muhakkat dikkate alıcam bakıcam önerdiğiniz kitaba ve anladım ki mutlaka konuşmak gerek bu durumu her ikisiyle

ben kimseden utanmıyorum,herkesin kendi seçtiği kaderi ve yaşamı.
benim o insanlardan utanmak ne haddime?? gözlerim ve duyduklarım beni yanıltabilir
kimin içinde ne yaşadığını ancak allah bilir.

beni ancak
insanlıktan aciz, bencil, hadsiz, vicdansız
insancıklar utandırır.

Son düzenleme:
Back
X