bana bi akıl verin lütfen delircemm

bir baba da anne kadar ilgili olmalı tabiki ama annedir evi çekip çeviren evladının yemeyini yediren yıkayan bezleyen uyutan saçını tarayıp okula yollayan.bu böyle uzar da gider..

güzel arkadaşım sana düşen görev güzellikle konuşmak ikisini de karşına alıp güzellikle anlat abinin eksiklerini yanlışlarını yengeninde çok faza aşırıya gitmiyecek şekilde yanlışlarını eksiklerini söylemen.hatta gerekirse yardım almalarını söylemen.ama sonu ne olur bilemem.zor çok zor durumdasın. bizim insanımız görümce lafı duydunmu hemen karışan ara bozan olarak algılıyor.ama ben anlıyorum seni sen çok duyarlısın..
bir daha gitmende çocuk eğitimi tarzında kitaplar götürebilirsin. Adem güneş çocukluk sırlarımız kitabını tavsiye eederim mesela.

Yani en azından çocuğunun huzursuzlıuğunu, bazı yönlerden eksik kaldığını, derdini vs anlamalı bir baba, anlayamıyorsa da sormalı.

Direk senin mudahale etmen yerinde olmaz bence.
Aile buyuklerinden birileri cekip ikisini konussa daha iyi olur gb.

Gerci ben hala adayiyim, senin yerine kendimi koyupta dusununce,
kendim mudahale eder, dayanamazdim sanirim.

Rabbim, kimine arattirir gunahsiz sabileri,
kimi ise bulur da kiymet bilmez.
Rabbim yardimciniz olsun.

ben kimseden utanmıyorum,herkesin kendi seçtiği kaderi ve yaşamı.
benim o insanlardan utanmak ne haddime?? gözlerim ve duyduklarım beni yanıltabilir
kimin içinde ne yaşadığını ancak allah bilir.

beni ancak
insanlıktan aciz, bencil, hadsiz, vicdansız
insancıklar utandırır.

ben utanır ve üzülürüm kimler için evli olup çoluğu çocuğu varken dışar'da mutluluğu aramasıdan nefsini şeytana kaptırıp yanlış yollara sapmasından..

herkezin bakış ve görüşü farklı maalesef.

öncelikle çok teşekkür ederim nazik üslubunuz için sanırım değiniz gibi bu mizaç meselesi aslında söyledikleriniz o kadar iyi geldiki beni anladığınızı cidden hissettim sanırım benim önce biraz sakin olmam lazım buraya yazarken farkettim ki aslında ben abime ve yengeme o kadar öfkeliyim ki ikisinin birer birey olduğunu unuttum ki bende sizin gibi çocuklara düşkünümdür heleki yeğenim dünyamdır o benim ve onun mutlu olmadığını düşündükçe sanırım çok öfkeleniyorum her ikisinide

ayrıca malesef beş günlük çorba örnek değildi olay şu dur yengem koca tencere çorba yaptı napıcaz bu kadar çorbayı çok değilmi dedim ya kolay oluyo ben kavanoza koyup dolaba koyuyorum ve bir hafta gidiyo dedi bunu yazarken ben bile gülüyorum ağlanıcak halime ne gerek var bir hafta aynı çorbaya ya boşver her gün yaparız değişik bişey dedim yok ya gerek yok ben yapıyorum böyle güzel oluyo dedi uğraşmaya gerek yok her gün diyo bu arada çorbanın yanında sadece salata yiyorlar
ne denirki işte durum bu

Bu örneğin doğru olmasına üzüldüm maalesef... Ha bazen biz de evde yaparız ama takdir edersiniz ki 2 gün neyse de 3. gün bıktırır, hele ki küçük bir çocuksa söz konusu, senin yerinde olsam aynını düşünürdüm zira çocuk bu bağışıklığı daha zayıf o yüzden herşeyin en tazesini, en temizini yemeli...
Yazdıklarımı beğenmiş olmana sevindim, ben de insan ilişkileriyle ilgilenen, biraz olaylara gözlemci bakan biriyimdir ki mesleğinin psikoterapi olduğunu da yorumumu gönderince gördüm:1: İnşallah yanlış bir saptama yapıp pot kırmışımdır:1:
Mesleğin icabı dediğin gibi yengen de sana açılamıyor olabilir ama sen bir psikolojik danışman olarak, hareketlerinden beden dilinden anlayabilrsin aslında... hani mimiklerinden bile endişeli mi, korkuyor mu vs... daha net gözlemle bence bir sonraki gidişinde... bir görümce olarak değil de bir psikoterapist gözüyle gözlemle:34:

peki babalık sadece eve para getirip hafta sonları dışarı çıkarmak mı oluyor
evde ne olup bitiyor görmüyor mu bu kadar sinirli sinirli diye bahsettiğimiz kişi evde yok gibi mi davranıyor hiç sanmıyorum

konunun açılışı amacı yeğeni olsada konu sahibi geline verdi veriştirdi bi hafta aynı çorbayı içiyorlarmış
eee kocası görmüyor mu içtiği çorbayı hiç mi dolabı açmıyor evde ne var ne yok görmüyor

annesi ilgisiz olabilir ona lafım yok ama babası da çok ilgili olduğu söylenemez
bu durumda da her iki taraf ilgisiz geline laf söylemek yerine kendi kardeşinle konuşursun

bu kadar basit yani söylerkende annesi hiç ilgilenmiyor yemek yedirmiyor elinden telefon düşmüyor demek yerine
gece geç geliyorsun kızınla vakit geçiremiyorsun kızın sana kırgın gibi geldi
biraz daha ilgilensen daha iyi olur diyebilirsin mesela sonra bırak abin çözsün gerisini

aynı benim gibi değil
aramızda fark var ben sizin neye ne yorum yaptığınızdan yola cıktım
ortada somut yazılarınız var
ama siz görmeden sadece bir şüphe uğruna bir kadını yolun yolcusu yaptınız, ne namusunu ne kadınlığını bıraktınız

sizin yazılarınıza evli bir kadın olarak üzülmemek elde değil, insanlara bu kadar kolay iftira atılması karsısında gülemiyorum malesef

ne diyorsunuz siz yaa kimsenin kimseye iftira attığı yok arkadaşım.. hep varsayımlarla yazışıyoruz.

sizin olayınız ,bir kayınvalıdenın torununu gorup ;"aa gelin sen bu cocuga hıc bakmıyor

musun ? sen bu cocugu hıc mı beslemıyorsun ?milletin çocugu tombul tombul ,senın kı

ufacık tefecık kalmıs ,sen bu cocugu ac bırakmıssın " replıklerınden farksız degıl kusura

bakmayın .nasıl bır kayınvalıde gelıne gelıp bu cumlelerı kullanıp gelının tum morelını

bozmaya yetıyorsa,sızınde suan kı tepkınız tutumunuz emın olun o aılenın huzurunu

bozmaya yetecektır .kesınlıkle abartıyorsunuz ve ınanın gelınınızı boyle uyarmanız bıle bı

hata .belkı ıyı nıyetle belkı yegenınıze duskunlugunuzden bılıncsızce boyle olayı

abarttıyorsunuz ama emın olun tutumunuz cok yanlıs .onlar bir aıle ,aıle arasında olan hıc

bırsey sızı ılgılendırmemelı

Son düzenleme:

Bu örneğin doğru olmasına üzüldüm maalesef... Ha bazen biz de evde yaparız ama takdir edersiniz ki 2 gün neyse de 3. gün bıktırır, hele ki küçük bir çocuksa söz konusu, senin yerinde olsam aynını düşünürdüm zira çocuk bu bağışıklığı daha zayıf o yüzden herşeyin en tazesini, en temizini yemeli...
Yazdıklarımı beğenmiş olmana sevindim, ben de insan ilişkileriyle ilgilenen, biraz olaylara gözlemci bakan biriyimdir ki mesleğinin psikoterapi olduğunu da yorumumu gönderince gördüm:1: İnşallah yanlış bir saptama yapıp pot kırmışımdır:1:
Mesleğin icabı dediğin gibi yengen de sana açılamıyor olabilir ama sen bir psikolojik danışman olarak, hareketlerinden beden dilinden anlayabilrsin aslında... hani mimiklerinden bile endişeli mi, korkuyor mu vs... daha net gözlemle bence bir sonraki gidişinde... bir görümce olarak değil de bir psikoterapist gözüyle gözlemle:34:

ben tahmin etmiştim zaten uslubunuzdan epeyce belli oluyo insan ilişkileri konusunda bilgili olduğunuz
gözlemleme konusuna gelince malesef bir türlü profesyonelce davranamıyorum onlara karşı evet farkındayım bazı hareket ve tavırlarının ne anlama geldiğinin ama bir türlü gerektiği gibi yaklaşamıyorum onlara psikoterapist olmuyorum olamıyorum malesef duygusal bakıyorum sanırım
ki benim yeğenim hakkında endişelerimin sebebinden biride bu çocukta özgüven eksikliği var ve yalan söyleme alışkanlığı var annesi babasına karşı savunduğu için bu durumu yani yalan söylemeyi normal karşılıyo ve babasının eve geç gelmesi evde olduğu zamanlarda ise gergin bir adam olması ondan aslında çok büyük hasar bırakıyo inanın bir çok arkadaş abartıyosun diyor ama malesef bilmiyorlarki bu kızın şu anda yaşadığı ve çokğu insana normal gözüken şeyler onun hayatında ne gibi sorunlara yol açıcak biz fark etmesekte bilinç altımız sürekli kayıtta ve bugün anlamadığımız bir çok öfkenin bir çok hareketimizin temelinde çocukken yaşadıklarımız yatıyo

ve ben size burada anlattığım her şeyin kat be katı daha önce defalarca abime yengeme bıkmadan usanmadan anlattım her seferin tamam dediler ama görüyorum ki faydalı olamamışım

ben tahmin etmiştim zaten uslubunuzdan epeyce belli oluyo insan ilişkileri konusunda bilgili olduğunuz
gözlemleme konusuna gelince malesef bir türlü profesyonelce davranamıyorum onlara karşı evet farkındayım bazı hareket ve tavırlarının ne anlama geldiğinin ama bir türlü gerektiği gibi yaklaşamıyorum onlara psikoterapist olmuyorum olamıyorum malesef duygusal bakıyorum sanırım
ki benim yeğenim hakkında endişelerimin sebebinden biride bu çocukta özgüven eksikliği var ve yalan söyleme alışkanlığı var annesi babasına karşı savunduğu için bu durumu yani yalan söylemeyi normal karşılıyo ve babasının eve geç gelmesi evde olduğu zamanlarda ise gergin bir adam olması ondan aslında çok büyük hasar bırakıyo inanın bir çok arkadaş abartıyosun diyor ama malesef bilmiyorlarki bu kızın şu anda yaşadığı ve çokğu insana normal gözüken şeyler onun hayatında ne gibi sorunlara yol açıcak biz fark etmesekte bilinç altımız sürekli kayıtta ve bugün anlamadığımız bir çok öfkenin bir çok hareketimizin temelinde çocukken yaşadıklarımız yatıyo

ve ben size burada anlattığım her şeyin kat be katı daha önce defalarca abime yengeme bıkmadan usanmadan anlattım her seferin tamam dediler ama görüyorum ki faydalı olamamışım

zor gerçekden zamanımızda çocuk yetiştirmek çok zor.
bide bu gibi vurdum duymaz annelerin ellerinin altındaki çocukların ne krakterleri nede kişilikleri tam oturmuyor .
malesef çocuk nabza göre şerbet vererek yalana sürükleniyor..
okulda nasıl acaba derslerinde başarılı mı?

Kucuk halaya da sen kim oluyorsun da bize karisiyorsun deme ihtimalleri yok mu ?

bende aile büyüklerine yansıtma taraftarı değilim gelimizin başka kardeşi yok ama benim biz dört kardeşiz fakat diğerlerine açamam böyle bir durumu çünkü etkilenip tavır yapabilirler babam ve annemede asla böyle bir konu taşıyamam çünkü bizler kendimizi yetiştirmiş olsak malesef onlar daha ataerkil bir düzenden geldikleri için olgunlukla karşılayamazlar bu durumu
yani bu durumda ben bu konuyo hiç kimseye yansıtmamak durumundayım

zor gerçekden zamanımızda çocuk yetiştirmek çok zor.
bide bu gibi vurdum duymaz annelerin ellerinin altındaki çocukların ne krakterleri nede kişilikleri tam oturmuyor .
malesef çocuk nabza göre şerbet vererek yalana sürükleniyor..
okulda nasıl acaba derslerinde başarılı mı?

henüz 1. sınıfta tabi ama üzülerek söylüyorumki çok başarıkı olabileceğini tahmin etmiyorum
özelikle kendini ifade etmekte zorlanıcaktır

Kucuk halaya da sen kim oluyorsun da bize karisiyorsun deme ihtimalleri yok mu ?

Var. Ama onların böyle deyip tavır göstermeleri bence olayı büyüklere yansıtmak kadar riskli olmaz. Aile büyükleri araya girince hiç istenmedik olaylar olabilir. Her hareket başka yere çekilebilir. Gereksiz laflar edilebilir.
Ayrıca küçük hala daha önce hem anneyle hem babayla konuşmuş. Demek ki çok uzak tutmuyorlar onu.

Bu konuyu tüm samimiyetinizle buraya taşıdıysanız eğer, ben size inanırım...
Velakin tutarsızlıklar da var... Lütfen darılmayın bana...
Açıklarınızı sû-i zan ile kapatıyorsunuz gibi görünen yorumlarınız da var... Tam emin değilsiniz ve fakat inanmışsınız. Bu tehlikeli bir durum...
Haklı olduğunuza o kadar inanıyorsunuz ki bu konuda, tam emin olmadığınız her yerde farklı bir bilgi aktarıyorsunuz. Ama emin olacak kadar da zaman geçirmemişsiniz, kast ettiğim bu... Tam olarak istediğiniz nedir buradan, onu anlamaya çalışıyorum...

Abinizle konuşmuşsunuz. Asıl rahatsızlık konunuz "Yeğeninizin bakımı"...
Evli misiniz? Kaç yaşında çocuk / çocuklarınız var...?
Belki akabinde bir şeyler yazılabilir...

bazen anlayamıyorum
insan aynı evde yaşadığı insanın hiç mi bir açığını yakalamaz?

hiç mi evde yemek yemıyor bu adam , evde yemek yapılıp yapılmadığını bile bilmiyor
hiç mi hafta sonu evde olmaz
hiç mi eşinin bilgisayarına işi düşmez
hiç mi denk gelmez eşinin telefonunun çaldığına
veya telefon eşinin sürekli cebındeyse
hiç mi şüphe duymaz?

acaba evin erkeği evi otel olarak kullanıyor olabilir mi?
ya da ikisinin arasında bazı sırlar da olabilir.

yengenın davranışlarının rahatlığı elbet bir yerlerden geliyordur.

Aaa daha çok küçük.şimdi onun çok ilgiye ihtiyacı var.benim kızımda birinci sınıfda ve çok zor ilk sınıf.hep ilgi istiyorlar bir dakika ödev yaparken başından kalkayım özellikle yazı yazarken hemen özensiz yapıyor..
Yanında ona yardımcı olabilcek özellikle kendi ailesi falan yokmu biraz ilgilenseler kendisiyle konuşsalar.

bende aile büyüklerine yansıtma taraftarı değilim gelimizin başka kardeşi yok ama benim biz dört kardeşiz fakat diğerlerine açamam böyle bir durumu çünkü etkilenip tavır yapabilirler babam ve annemede asla böyle bir konu taşıyamam çünkü bizler kendimizi yetiştirmiş olsak malesef onlar daha ataerkil bir düzenden geldikleri için olgunlukla karşılayamazlar bu durumu
yani bu durumda ben bu konuyo hiç kimseye yansıtmamak durumundayım

neden sadece bi iki üyeye yorum yapıyorsunuz
akıl verin demişsiniz

size abinizle konuşmayı sundum ama hala cevap yok
illa sizi pohpohlamamız mı gerekiyor

pardon abinizi pohpohlayıp gelini kötülememiz

Back
X