bana bi akıl verin nolurrr

denizkizi48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011
100
0
46
Sivas
kızlar ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ayrı eve çıkma durumumuz manevi nedenlerden dolyı olmuyo. yani kayınpederim tek erkek çocuğu olduğu için ğlundan uzak oturmak istemiy kendisi melek gibi bi insan olduğundan ve eşimle çok iyi olduğumuzdan kayınvalideme ve altlı üstlü turmanın zorluklarına katlanıyorum. ancak kayınvalidem zaman zaman beni delirtiyo çözemiyrum onu. yakın zamanda şöyle bişey oldu. ben doğum sonrası epey kilo verince doğum snrası aldığım kıyafetlerim büyük olmaya başlayınca terziye vermek istedim. kayınvalidem ben yaparım dedi. ama ben biliyrumki ona bıraksam günlerce yapmayacak istediğim gibide yapmayacak. bişey demedim götürüp verdim terziye eşimle. kayınvalidem önce umurunda değilmiş gibi yaptı ama zaman zaman laf sokmaya başladı.makinesini açtı günlerce kendine iş çıkarıp dikiş dikti.kayınvalidemle yaşadığım en büyük problem kızdığı bişey olunca önce suratı asılıyo sonra bi yer ve zaman yakalayıp yabancıların yanında bile bozabılıyo beni. ve ben bu bozmalara karşışlık veremıyorum eksiğim bu. istediği gibi laf sokuyo ben yapsam en ufak bi laf sokma gibi bişey bu sefer saygısızlıklardan bahsediyo. direk beni karşısına alıp kızmıyo hep laf sokuyo bıktım artık. bıktııııııııımmmmmm :52:bende laf sokmak istiyorum saygıda kusur etmediğim halde hiçbir kötülük etmediğim halde haketmmediğim laflara maruz kalıyorum.bana bi akıl verin kızlar nlur. şöyle çekinmeden kendi istediğimi doğrularımı yapmak istiyorum kayınvalidemin karışmalarına izin vermek istemiyorum ama bu konuda çok zayıfım. çok karışık oldu sanırım o kadar doluyumki özür dilerim

Laf çarptırmayla bir yere varılmaz ki.
Alın karşınıza k. validenizi "Sorunun ne ise , neye kızdıysan
bana söyle herkesin yanında böyle laf vurmalar beni kırıyor." deyin.

Eğer bu yöntem de işe yaramazsa o zaman misilleme zamanı gelmiş demektir.

bu yöntemi hiç kullanmadım canım çünkü benim kaynana kabul etmez onda ne varki ben ne dedimki nda bişey yok canımmm der kestirip atar.

Laf sokmak,en sevmediğim şeydir.
O yüzden,sana şöyle laf sok diyemeyeceğim.
Ama kayınvalidenin bu gereksiz çabalarını karşılıksız bırakmanı öneririm.Bırak ne söylüyorsa söylesin,duymazdan gelip önemseme bence.
Her soktuğu lafa cevap verir veya savunmaya geçersen,lafının yerini bulduğunu düşünüp mutlu olur,aynen devam eder.
Ben olsam hiç oralı olmam,bildiğimden de şaşmam.

Bu arada,politik olmak diyoruz ya bazen...
Mesela tadilat konusunda ne yapabilirdin ? Madem kaynanan bu kadar hevesliydi,2 parça feda edebileceğin giysiyi ona verirdin.
Asıl iyi olanları terziye verirdin.Sonradan buldum,sizin eliniz meşgul diye terziye verdim derdin.

Her konuda değil ama arada gönlünü hoş etmek için böyle küçük fedakarlıklar yapabilirsin.

Son düzenleme:
Laf sokmak tarzım değil...Bodoslama girdiğim için insan ilişkilerim genelde ya hep ya hiç boyutunda.

Ama;

Siz ona vermeyip kıyafetlerinizi,terziye gittikten sonra makinesini çıkarıp sürekli bişeyler dikmeye başlayan kayınvalidenize;

-Ne o bulgurluya gelin mi gidiyorsun?:6::6:

-Valla bilseydim bu kadar hamarat olduğunu sana verirdim kıyafetlerimi....:34:

gibi bu ve benzeri cümleler bu tarz laf sokan insanların anlayacağı bir dil olsa gerek.

evet haklısın çok gaddar değilim hoşluklar elbette yapıyorum ama anlamıy mesele baharda annem 15 gün bana gelmişti o aralar kayınvalidem yine beni kızdıracak bişey yapmıştı ve bende annemin yanında olmasından dolayı üzülmüştüm suratım düşmüştü kayınvalideme karşı. bigün annem kayınvalidem ve ben misafirliğe gittik komşumuza orda bana ne dese beğenirsiniz. bizim geline bu ara bi haller oldu annesi geldiğinden beri bi kaprisli oldu agresifleşti böyle değildi benim gelinim demezmi. ben şokkk:53: dedimki ne alakası var yaa annem üstüne alınır neden öyle diyosun anne ben gayet normalim dedim. bu tarz laf sokmalar işte birikince hepsi kin bağlıyo kalbim. annem geldiğine geşeceğine pişman oldu. üstelik çok eski dostlar

kızlar ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ayrı eve çıkma durumumuz manevi nedenlerden dolyı olmuyo. yani kayınpederim tek erkek çocuğu olduğu için ğlundan uzak oturmak istemiy kendisi melek gibi bi insan olduğundan ve eşimle çok iyi olduğumuzdan kayınvalideme ve altlı üstlü turmanın zorluklarına katlanıyorum. ancak kayınvalidem zaman zaman beni delirtiyo çözemiyrum onu. yakın zamanda şöyle bişey oldu. ben doğum sonrası epey kilo verince doğum snrası aldığım kıyafetlerim büyük olmaya başlayınca terziye vermek istedim. kayınvalidem ben yaparım dedi. ama ben biliyrumki ona bıraksam günlerce yapmayacak istediğim gibide yapmayacak. bişey demedim götürüp verdim terziye eşimle. kayınvalidem önce umurunda değilmiş gibi yaptı ama zaman zaman laf sokmaya başladı.makinesini açtı günlerce kendine iş çıkarıp dikiş dikti.kayınvalidemle yaşadığım en büyük problem kızdığı bişey olunca önce suratı asılıyo sonra bi yer ve zaman yakalayıp yabancıların yanında bile bozabılıyo beni. ve ben bu bozmalara karşışlık veremıyorum eksiğim bu. istediği gibi laf sokuyo ben yapsam en ufak bi laf sokma gibi bişey bu sefer saygısızlıklardan bahsediyo. direk beni karşısına alıp kızmıyo hep laf sokuyo bıktım artık. bıktııııııııımmmmmm :52:bende laf sokmak istiyorum saygıda kusur etmediğim halde hiçbir kötülük etmediğim halde haketmmediğim laflara maruz kalıyorum.bana bi akıl verin kızlar nlur. şöyle çekinmeden kendi istediğimi doğrularımı yapmak istiyorum kayınvalidemin karışmalarına izin vermek istemiyorum ama bu konuda çok zayıfım. çok karışık oldu sanırım o kadar doluyumki özür dilerim

valla kayınvalideler kendi çapında hep haklılar en iyi kendini eğitmen:) sinirlerine hakim ol ve gülerek espriye vurarak laf sok yüreğin buz gibi olsun çok zor tabi ama napıcan başka çare yok laftan da anlamazlar ki bu türler

her konuda ortak olan nokta: kayınabbalrdan yana sorunumuz yok hep kayınvalidelerden kaynaklanıyor bazı şeyler. eğer bizkötüysek kayınbabamızlada anlaşamazdık amakayınbabamızı çok seviyor kayınvalidemize uzaksak sorun kimde acaba? :)))

k.validene aynı onun gibi laf vurursan ne farkın kalacak ki ondan? sevmediğin birşeyi yapmak doğru değil.

bazen duymayacaksın,bazen gönlünü yapmaya çalışacaksın, bazen de lafı gediğine oturtacaksın.açık açık söyleyeceksin..laf vurmayla yürümez ki bu gemi..

geçen gün k.validem aradı.bana yine imalarda bulundu..ben ne yaptım sence?

anne telefonun cızırtılı geliyor sesini alamadım ne dedin,dedim :1:

o da,yok bişey dedi :60:

e her dediklerini duyup cevap vermeye çalışırsak olmaz değil mi :)

evet haklısın çok gaddar değilim hoşluklar elbette yapıyorum ama anlamıy mesele baharda annem 15 gün bana gelmişti o aralar kayınvalidem yine beni kızdıracak bişey yapmıştı ve bende annemin yanında olmasından dolayı üzülmüştüm suratım düşmüştü kayınvalideme karşı. bigün annem kayınvalidem ve ben misafirliğe gittik komşumuza orda bana ne dese beğenirsiniz. bizim geline bu ara bi haller oldu annesi geldiğinden beri bi kaprisli oldu agresifleşti böyle değildi benim gelinim demezmi. ben şokkk:53: dedimki ne alakası var yaa annem üstüne alınır neden öyle diyosun anne ben gayet normalim dedim. bu tarz laf sokmalar işte birikince hepsi kin bağlıyo kalbim. annem geldiğine geşeceğine pişman oldu. üstelik çok eski dostlar

Bu tarz insanlarla onların laf sokmalarına karşılık laf sokmakla başedemezsin canım. O laf mı soktu, nerde kimin yanında olduğuna bakmadan suratına vuracaksın yaptığının. Bak bakalım bir daha yapabiliyormu.
Mesela bu olayda ben olsam, ''madem bunu anlatıyorsun, yaptığını da anlat da herkes bilsin senin gelin niye annesi gelince agresifleşti'' derdim.
Koca kadın o kadar insanın içinde böyle dengesizce konuşmaya utanmıyorsa ben onu orda bozmaktan hiç utanmam. kusura bakmasın.
Dengesiz, annenin yanında söylediği lafa bak ya. İnsana annesiyle geçireceği iki güzel günü bile zehir eder bunlar.

Arkadaşa aynen katılıyorum.
Laf sokmaktansa bu şekilde cevap vermek vede
başkalarının yanında benimle bu şekilde konuşma ,
3. şahıslara böyle şeyler yansıtma ,aramızda sorun var sanırlar.
Söyliyeceğin birşey varsa bana söyliyebilirsin diye yaklaşabilirsiniz.
Ama höt demenin zamanı gelmiş anlaşılan.

Bu tarz insanlarla onların laf sokmalarına karşılık laf sokmakla başedemezsin canım. O laf mı soktu, nerde kimin yanında olduğuna bakmadan suratına vuracaksın yaptığının. Bak bakalım bir daha yapabiliyormu.
Mesela bu olayda ben olsam, ''madem bunu anlatıyorsun, yaptığını da anlat da herkes bilsin senin gelin niye annesi gelince agresifleşti'' derdim.
Koca kadın o kadar insanın içinde böyle dengesizce konuşmaya utanmıyorsa ben onu orda bozmaktan hiç utanmam. kusura bakmasın.
Dengesiz, annenin yanında söylediği lafa bak ya. İnsana annesiyle geçireceği iki güzel günü bile zehir eder bunlar.

Güzel yöntem ama aynı kayınvalidenin olayı bire bin katarak ve özellikle gelinin saygısızlığını vurgulayarak oğluna anlatması ihtimali de var. Bu da faciaya yol açabilir.

Siz ona açık olursanız bir süre sonra oda bu laf sokmalardan vazgeçer.
''Ben yaparım'' dediğinde içinizden geçeni kırmadan söyleseydiniz, kızardı ama sonra geçerdi.
Ne oluyorsa iletişimsizlikten oluyor.

k.validene aynı onun gibi laf vurursan ne farkın kalacak ki ondan? sevmediğin birşeyi yapmak doğru değil.

bazen duymayacaksın,bazen gönlünü yapmaya çalışacaksın, bazen de lafı gediğine oturtacaksın.açık açık söyleyeceksin..laf vurmayla yürümez ki bu gemi..

geçen gün k.validem aradı.bana yine imalarda bulundu..ben ne yaptım sence?

anne telefonun cızırtılı geliyor sesini alamadım ne dedin,dedim :1:

o da,yok bişey dedi :60:

e her dediklerini duyup cevap vermeye çalışırsak olmaz değil mi :)

müthişsin ya, 40 yıl düşünsem aklıma gelmez :28:

laf sokmayı bende beceremem sevmem de zaten:19:
sorunun olduğunda açık açık kayınvalidenle konuş
anlamıyorsa da çok takılma arada duymazdan gel umursama canım:31:

Güzel yöntem ama aynı kayınvalidenin olayı bire bin katarak ve özellikle gelinin saygısızlığını vurgulayarak oğluna anlatması ihtimali de var. Bu da faciaya yol açabilir.

benim kayınvalidem oğluna falan anlatamaz çekinir ondan. eşim de annesinin huyunu bilir zaten. anneside bunun farkında benle ilgili bişey anlatsa kendi zararlı çıkar. eşim ne nu kırar ne beni bizim ilişkimize karışmaz. ben srun yaşadıüımda anlatırım derdimi beni dinler anlar sağolsun ama gidip annesine çatmaz bende istemem zaten anneside aynı şekil oğluna anlatamaz benle derdini.

Back
X