• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir akıl verin

EECK

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
140
227
303
32
İstanbul
Merhaba konum biraz uzun. Sizlerden fikir almak istiyorum. Anadolu yakasında oturuyorum ve iş yerim Avrupa yakasında. Günde gidiş geliş 4 saatimi alıyor. Pandemi sırasında evden çalışmaya başladık. Ve hamile olduğumu öğrendim biraz zor ve sorunlu geçiyor gebeliğim. Asıl sorunum şu ücretsiz izinde gözükmeme rağmen patronum günde 40 50 kere beni arıyor her türlü işi yaptırıyor akşamları bile kapatmak bilmiyor saat 10 11e kadar. 1 hafta hastanede yattım o zaman bile sürekli aradı. Şirket şuan maddi olarak sıkışık bu ay ücretsiz izin parasının üstünü almayacağız izindeyiz yani sadece gerekli durumlarda yardım ederiz dedik ama adam anlamıyor. Özellikle beni çok zorluyor. Şuan işten çıkmak istemiyorum rapor parası vs haklarımı kullanmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Bu arada 3 kişinin yaptığı işi tek başıma yapıyorum tüm sorumluluk benim üzerimde. Eli ayağı oldum onun işyerinde. 11 aylık olmama rağmen tek güvendiği insanım. Çok bunaldım nasıl bir yol izlemeliyim?

Yani rahatsiz oldugunuzu belli edin.iki kere acmiyorsaniz,bi kere acin teli.Hem maaş vermiycek tam hem bu sekilde neden siz özveri gosteresiniz? Sizin gibi güvenilir birini de nasil bulur bu ortamda?Belli edin bence.

Taviz verme canım yazık değilmi sana

Yani rahatsiz oldugunuzu belli edin.iki kere acmiyorsaniz,bi kere acin teli.Hem maaş vermiycek tam hem bu sekilde neden siz özveri gosteresiniz? Sizin gibi güvenilir birini de nasil bulur bu ortamda?Belli edin bence.
Bu gün 7 8 kere konuştum ardından 4 kere aradı açmadım. Para almadığım halde dün sabahtan ofise gidip bir çok resmî dairedeki işini hallettim. Çok yordu beni gerçekten

Bu gün 7 8 kere konuştum ardından 4 kere aradı açmadım. Para almadığım halde dün sabahtan ofise gidip bir çok resmî dairedeki işini hallettim. Çok yordu beni gerçekten
Acmamalari cogaltin,elbet anlayacaktir.Hem bu halde bir de resmi dairelere gitmissiniz.Kullaniyorlar resmen :( Biliyor sosyal haklarinizi reddedemeyeceginizi ondan yapiyor.Özel sektor hep boyle:( benim de esimin calustigi sirket pandemi dolayisiyla kapandi halen acilmadi.haber vermiyorlar da.Ha bu hafta sonu,ha diger hafta diye diye 3 ay oldu.Biliyorlat tazminat verecekler diye bilgi vermiyorlar.Bekliyoruz ööle ...evden yapilabilen bir is degil bu arada bizimki

Çok çok pişkin bir adam hatırlatma yapmama rağmen çok afedersiniz sabah uyanır uyanmaz yataktayken bile beni arıyor aklınıza gelebilecek her şeyi bana soruyor çok yoruldum ama mecburum biraz daha sabretmeye evet akıldan çok biraz gaza ihtiyacım var sanırım

Merhaba konum biraz uzun. Sizlerden fikir almak istiyorum. Anadolu yakasında oturuyorum ve iş yerim Avrupa yakasında. Günde gidiş geliş 4 saatimi alıyor. Pandemi sırasında evden çalışmaya başladık. Ve hamile olduğumu öğrendim biraz zor ve sorunlu geçiyor gebeliğim. Asıl sorunum şu ücretsiz izinde gözükmeme rağmen patronum günde 40 50 kere beni arıyor her türlü işi yaptırıyor akşamları bile kapatmak bilmiyor saat 10 11e kadar. 1 hafta hastanede yattım o zaman bile sürekli aradı. Şirket şuan maddi olarak sıkışık bu ay ücretsiz izin parasının üstünü almayacağız izindeyiz yani sadece gerekli durumlarda yardım ederiz dedik ama adam anlamıyor. Özellikle beni çok zorluyor. Şuan işten çıkmak istemiyorum rapor parası vs haklarımı kullanmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. Bu arada 3 kişinin yaptığı işi tek başıma yapıyorum tüm sorumluluk benim üzerimde. Eli ayağı oldum onun işyerinde. 11 aylık olmama rağmen tek güvendiği insanım. Çok bunaldım nasıl bir yol izlemeliyim?
Rest çekip çıkmanız lazım iki canlısınız tamam ama çıkmamak için nedenleriniz var. Bu durumda çekmekten başka Çareniz yok. Rahatsızlığınızı belli etseniz bile sizi rahat bırakmaz bence baksanıza hastanedyken bile sizi aramışlar. Nasıl bir anlayış beklenir ki

Acmamalari cogaltin,elbet anlayacaktir.Hem bu halde bir de resmi dairelere gitmissiniz.Kullaniyorlar resmen :KK43: Biliyor sosyal haklarinizi reddedemeyeceginizi ondan yapiyor.Özel sektor hep boyle:KK43: benim de esimin calustigi sirket pandemi dolayisiyla kapandi halen acilmadi.haber vermiyorlar da.Ha bu hafta sonu,ha diger hafta diye diye 3 ay oldu.Biliyorlat tazminat verecekler diye bilgi vermiyorlar.Bekliyoruz ööle ...evden yapilabilen bir is degil bu arada bizimki
Özel sektörden nefret ettim gerçekten Allah yardımcınız olsun sizinde ben açmazken utanıyorum ama o bedavaya çalıştırırken utanmıyor gerçekten

Çok çok pişkin bir adam hatırlatma yapmama rağmen çok afedersiniz sabah uyanır uyanmaz yataktayken bile beni arıyor aklınıza gelebilecek her şeyi bana soruyor çok yoruldum ama mecburum biraz daha sabretmeye evet akıldan çok biraz gaza ihtiyacım var sanırım

Ben sizi anlıyorum sanırım. Bizim de böyle bir patronumuz var. Arkadaşın biri kolunu kırdı, evde raporlu. Habire arayıp/aratıp iş istiyor.
Biz de evdeyken (gece/ haftasonu) arar, iş ister.
Yapacak bir şeyimiz var mı? Yok.
Çünkü mobbing. Çünkü daha kötü bir yere verir. Memur olmamıza rağmen böyle.

Geçen benden de iş istedi, 6 oldu iş bitmedi. Dedim çocuğun özel ders öğretmeni gelecek, çıkmam lazım. Yoksa 7-8’e kadar tutar beni işyerinde. İş bitmeden çıkarmaz. Şimdi yıllık izinleri de işi bitirmeyene vermem dedi. E Temmuz’a dünya kadar iş istedi. Ne olacak? Yıllık iznimizi bile alamıyoruz.
Öyle işte.
Anladım demek için yazdım.

Öğlen 12'den önce, akşam 5'ten sonra telefonuna cevap vermeyin. Anladığım kadarıyla siz çok da sert yapmak istemiyorsunuz ki ileride sorun olmasın. Aklıma daha iyi bir fikir gelmedi şu durumda.

Pislik insanlar.
Benim danisman hocam (hoca demeye dilim varmiyor da) boyleydi. Izinliymisim, raporluymusum hic anlamaz gece gunduz arayip kendi isini kitlerdi. Ses cikarinca da alttan alttan tezimle tehdit ederdi.
Madem iş kitliyor paranizi da vermeli konusun acikca.

Para almadıgınız halde is yapmayın.Size ihtiyacı varsa işten cıkaramaz merak etmeyin.Bu sömürmek oluyor,taviz vermeyin

Back
X