- 28 Haziran 2013
- 286
- 34
- 43
- Konu Sahibi nomoresorrov
-
Öncelikle Allah yardımcınız olsun..
Benim eşiminde ciddi bir alkol alışkanlığı vardı. Dışarıya gitmiyordu evde içiyordu. ama her gece evde içki içmesinden de hoşlanmıyordum. Annesine söyledim onu şikayet ediyorum diye çok kızdı. Aramız bozuldu. Daha sonra uzun süre hiç şikayetçi olmadım.. Gittim içkisini getirdim..
Eşim inanılmaz çocuk istiyordu. Her sohbeti bebekle başlıyor bebekle bitiyordu. Bende tabiki çocuğumuz olabilir. Ama kanında alkol dolaşırken senden çocuk yapmak istemiyorum dedim. O çocuğun psikolojik olarak hayırlı bir evlat olmayacağını düşünüyorum ve bu fikri yenemiyorum dedim. Hamile kalana kadar asla içmedi. Hamile kaldım, yedi haftalık hamileyim.. Şimdide çok kötü kokuyor dayanamıyorum deyip yatağa almıyorum bu nedenle içmiyor.. Umarım böyle böyle uzaklaşır bu illetten. Uzun zamandır rahatız.
güzel yöntem benimde eşim sadece evde içmeye alışsa. hiç arkadaş çevresiyle çıkmayı planladımı birde onun alkol sevdası yüzünden hiç evde yanlız kaldığın oldumu
Yok.. Yalnız hiç bırakmadı. arkadaşları ile dışarıda içecekse eşli organizasyon yapıyor. O konuda hakkını yiyemem. Ama içkinin her türlüsü kötü. Hiç ailesi ile konuşmayı denedin mi?
Yanlış anlaşılmak ve kırıcı olmak istemem. Bende yeni evlilik yaptım ama hemen çocuk yapmaya karşı bir insanım. Çünkü kimseyi aynı evde yaşamadan çok iyi anlayamıyorsunuz. Ve evlendikten sonra gözlemleyip uyum sağlayıp herşeyi yerine oturtmak için zaman gerekiyor. Keşke biraz bekleseydin.. Eşinin sorunuyla ilgili umarım sakin bir zamanda bi hafta sonu bol vaktiniz olduğunda ciddi ciddi ama münakaşaya girmeden konuşursan düzelebilir.. Tabi içindende gelmesi gerekiyor. İnşallah bütün sıkıntıların biter arkadaşım..:26:
ben onun alkol alışkanlığı olduğunu bile bile sevdim evlendim. bize herşey toz pembe geliyor işte böyle sorunlar yaşayacağı düşünmemiştim ve hamile kalasıya kadar da böyle bir sorun yaşamamıştım düzeldi sandım ne bileyim
benimde eşimin kahve alışkanlığı var. hep derdim ünv mezunu biriyle evlenicem kahvesi olmasın, sinema tiyatro gezelim diye ama büyük konuştum galiba neyse buda arkadaşlarına çok düşkün. ilk zamanlar bende gitmesine bişey demiyordum, hani evlendi kılıbık oldu diye dalga geçmesinler diye ama tak dedi en sonunda. bu konuda bikaç kere tavır yaptım bi akşamda oturmaya arkadasları gelmişti onunda eşi çok takılır kahveye, içimde ne varsa döktüm. onlar gitti tartıştık bizde sonra bişey dememeye karar verdim. sadece kapıdan cıkarken surat asıyordum geçirmiyordum hiç. son zamanlarda topladı biraz, gitsede akşam 10da evde oluyor. banada rahatsızlık vermiyor bir saatliğine evden çıkması, o yokken bakımımı bilmem neyi yapıyorum neyysee bu kadar şeyi neden anlattım yalnız hissetme diye anlattım.
çünkü benim eşimde cocuk istiyor ve ben tamamen evine bağlı biri olmadıkça yapmamaya kararlıyım. nişanlıyken evlenince değişir dedim ama bu kez aynı kafada gitmem çocuk olunca değişir fln demiyorum hiç.
neyse sonuca geleyim artık, biraz hacı hoca olaylarını fln mı denesen diye aklıma geldi. belki onu içkiden soğutup eve bağlayacak dualar fln verir ne bileyim şahsen ben eşim kendini biraz daha frenlemeseydi bu çarelere başvuracaktım.
HACI HOCA değilde alkol tiksindirici ilaçlar varmış onlardan almaya çalışıcam. bilmiyorum artık ben ilk kez bu akşam kendi evimde yanlız kalıcaktım ama kayınpederimle telefonda konuştum akşam eşimden habersiz bizdeler. yapamaz ben evde yanlız kalıp o gece vakti eğlenemez. ağırlığımızı koymamız lazım
yeni evlilik yaptım eşimin alkol alışkanlığı olduğunu biliyordum. ama bağımlısı değildir arada sırada kafa dağıtmak için arkadaşlarıyla dışarıya çıkardı. bana evlendikten sonra akşamları dışarıya çıkamam evde seni tek başına bırakmak olmaz derdi. şimdi ise arkadaşları kanına girdi. olmaz beni yalnız bırakma diyorum ama yırtınsanda gidicem diyor. birde 2 buçuk aylık hamileyim çok ağırıma gitti kavga ettik. sen gidersen bende annemlere giderim beni onlara bırak dedim onuda kabul etmedi çünkü annemlerlede arası kötü. bu akşam eve gelmiycek ben şimdi ne yapayım ya 5 aylık evliyken böyle beni evde yanlız bırakırsa böyle alışırsa arkası kesilmez. şimdi evdeyim çıkıp annemlere gitsem mi yoksa onun bu hallerine alışıp sürekli akşamları onun gelmesini mi bekleyeyim. farklı bir düşüncesi olan varsa neolur söylesin bu konu ikimiz için çok ciddi.
Geldigi zaman eve alma kitle kapiyi git biraz Daha gez de akli basina gelsin sender izinsiz cikabilir AMA sender izinsiz o eve giremiycegni ogrensin
bizim eşimin bir akrabası sürekli gençlik yıllarından beri içiyor bir ayrılıyorlar bir barışıyorlar , adam bırakacağım diye ne yeminler etti
ama olmadı vazgeçemedi, 2 ay öncede hanımına ne küfürler ne küfürler saymış sonrada kadına tokat atmalar yemek tabağınım suratına atmalar ,ölmüş anasına babasına küfürler , kadın tabi bırakıp diğer evlerine gitti bunlarda ayrılamıyorlar zihinsel engelli çocukları var ve adam şu an 60 yaşında , umarım senin hayatın bu şekilde geçmez , bence doğrusu direk boşanmak ,yıllarını heba etmektense
allah yazdıysa bozsun. o dereceye gelsek büyük konuşmak istemiyorum ama kendimi tanıyorsam kesinlikle ayrılırım. biz genelde iyi anlaşırız mutluyuz ama bi içkisi var hep arkadaşları yüzünden gaza geliyor. onu bu huyundan bi vazgeçirtebilsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?