bana bir akıl verirmisin lütfen oku ne yapmam gerektiğini söyle çok ihtiyacım var :(

güzel yöntem benimde eşim sadece evde içmeye alışsa. hiç arkadaş çevresiyle çıkmayı planladımı birde onun alkol sevdası yüzünden hiç evde yanlız kaldığın oldumu

bence annenize gitmeyin eşinizin anne ve babasını çağırın ve durumu anlatın onlar uyarsın oğullarını ikaz etsin umarım etkili olur..

güzel yöntem benimde eşim sadece evde içmeye alışsa. hiç arkadaş çevresiyle çıkmayı planladımı birde onun alkol sevdası yüzünden hiç evde yanlız kaldığın oldumu

Yok.. Yalnız hiç bırakmadı. arkadaşları ile dışarıda içecekse eşli organizasyon yapıyor. O konuda hakkını yiyemem. Ama içkinin her türlüsü kötü. Hiç ailesi ile konuşmayı denedin mi?

Bu yüzden 2 senedir ilk defa çocuk düşünmeye başladık.
Sen bile bile lades demişsin malesef.
Şimdi çocuk çeksin herşeyi.

Yok.. Yalnız hiç bırakmadı. arkadaşları ile dışarıda içecekse eşli organizasyon yapıyor. O konuda hakkını yiyemem. Ama içkinin her türlüsü kötü. Hiç ailesi ile konuşmayı denedin mi?

denedim babasıda içer. eskiden babasıyla takılırdı. şimdide ben engel oldum babasını bıraktı arkadaşlarıyla takılmaya başladı. gazinoya birahaneye gitmiyor yemin ettim eğer gidersen diye. artık bu durumdan sıkıldım. sanki ben istemedikçe inadına yapar gibi birde beni evde yanlız bırakıp gitme çabasında

katılıyorum biraz bekleseydin çoçck için ama yapacak bişey yok artık olan olmuş. drumun zor içki alışkanlığı çok kötü bişey bide sürekli arkadaşlarıyla birlikte olmasıda iyi değil sanırım eşin biraz evlilğe adapte olamamış. çıkıp gitme bence evinden ayrılma bence bu yanlış bi kara olur suçul duruma düşebilirsin sunu yap bunu yapta diyemiyorum çok hassas bi noktadasın allah yardımcın olsun....

Bu adam asla düzelmez güzel kardeşim. Allah yardımcın olsun.

Keşke çocuk için biraz daha bekleseydin daha çok yeni evlisin çünkü :26:
Nasıl vazgeçirirsin hiç bilmiyorum,benim arkadasımın eşide öyle sürekli dışarda geceleri içiyo falan..Ama ne yapıp edip vazgeçirmen lazım yardım al birilerinden mutlaka bu kadar yeni evliyken alışırsa ilerde önüne geçemezsin daha canımm

benimde eşimin kahve alışkanlığı var. hep derdim ünv mezunu biriyle evlenicem kahvesi olmasın, sinema tiyatro gezelim diye ama büyük konuştum galiba neyse buda arkadaşlarına çok düşkün. ilk zamanlar bende gitmesine bişey demiyordum, hani evlendi kılıbık oldu diye dalga geçmesinler diye ama tak dedi en sonunda. bu konuda bikaç kere tavır yaptım bi akşamda oturmaya arkadasları gelmişti onunda eşi çok takılır kahveye, içimde ne varsa döktüm. onlar gitti tartıştık bizde sonra bişey dememeye karar verdim. sadece kapıdan cıkarken surat asıyordum geçirmiyordum hiç. son zamanlarda topladı biraz, gitsede akşam 10da evde oluyor. banada rahatsızlık vermiyor bir saatliğine evden çıkması, o yokken bakımımı bilmem neyi yapıyorum neyysee bu kadar şeyi neden anlattım yalnız hissetme diye anlattım.

çünkü benim eşimde cocuk istiyor ve ben tamamen evine bağlı biri olmadıkça yapmamaya kararlıyım. nişanlıyken evlenince değişir dedim ama bu kez aynı kafada gitmem çocuk olunca değişir fln demiyorum hiç.

neyse sonuca geleyim artık, biraz hacı hoca olaylarını fln mı denesen diye aklıma geldi. belki onu içkiden soğutup eve bağlayacak dualar fln verir ne bileyim şahsen ben eşim kendini biraz daha frenlemeseydi bu çarelere başvuracaktım.

HACI HOCA değilde alkol tiksindirici ilaçlar varmış onlardan almaya çalışıcam. bilmiyorum artık ben ilk kez bu akşam kendi evimde yanlız kalıcaktım ama kayınpederimle telefonda konuştum akşam eşimden habersiz bizdeler. yapamaz ben evde yanlız kalıp o gece vakti eğlenemez. ağırlığımızı koymamız lazım

5 aylik evliyken hemen hamile kalmak cok akilsizca kusura bakmayin
evlilik daha oturmadan cocuk niye
simdi düsünmeniz gereken biri daha var
hatta öncelik olan biri

bak b çok iyi fikir ailesiyşle iş birliğinde olursan daha kolay atlata bilirsin tek basına yüklenme herseyi bide hamilesin desteklerini al mutlaka

umudunuzu kırmak istemem ama en başında içki içmesine müsamaha göstermeniz onu cesaretlendirmiş zaten...arkadaşlarla takılma işinide evlendikten sonra elmecbur kabul ettiririm nasılsa diye düşündü sanırım...içki kullanan biri helede arkadaş ortamında içmeye alışkın birini bundan vazgeçirmek çok zor...anne babasıyla birlikte en azından bunu her akşam yapmaması konusunda ikna etmeye çalışın...

inşallah bebeğinizin doğumu sizin için milad olur ve eşiniz bu alışkanlğı bırakır...Allah yar ve yardımcınız olsun...

Ben genel kanının aksine zorlamanın ters tepeceğini düşünüyorum. Çünkü "gidemezsin" dersen "giderim" diye tutturacaktır. Eğer bağımlılık seviyesinde değilse, içkinin ayarını kaçırıp olmayacak hallere girmiyorsa yasaklayarak daha da cazip getirme derim. Zamanla ne eski arkadaş grubu kalır ne başka bir şey... Hepsi teker teker evlenir, hele ki çoluk çocuk olduktan sonra birinin vakti olsa diğerinin olmaz.

Yalnız kalmak istemiyorsan güzellikle "Canım istiyorsan tabii ki git ama hamile olduğum için yalnızken tedirgin oluyorum. Sen yanımda olsan hiç gerek kalmaz ama gittiğin zaman annemi çağırmam lazım." gibi konuşursan bence daha olumlu tepki alırsın. Hiç kavga gürültüye gerek yok, kendini de bebişini de üzme. Belki çocuk sonrası hayat onu biraz korkuttuğundan da gitmeye meylediyor olabilir.

çagır babasına
ilgilensin ogluyla
eşimle başa çıkamadıgım zaman babasını çagırıyorum
oglun beni dinlemiyor sorun su bu der anlatır aradan çekilirim
bizde işe yarar inş.sizde de işe yarar

bizim eşimin bir akrabası sürekli gençlik yıllarından beri içiyor bir ayrılıyorlar bir barışıyorlar , adam bırakacağım diye ne yeminler etti
ama olmadı vazgeçemedi, 2 ay öncede hanımına ne küfürler ne küfürler saymış sonrada kadına tokat atmalar yemek tabağınım suratına atmalar ,ölmüş anasına babasına küfürler , kadın tabi bırakıp diğer evlerine gitti bunlarda ayrılamıyorlar zihinsel engelli çocukları var ve adam şu an 60 yaşında , umarım senin hayatın bu şekilde geçmez , bence doğrusu direk boşanmak ,yıllarını heba etmektense

Geldigi zaman eve alma kitle kapiyi git biraz Daha gez de akli basina gelsin sender izinsiz cikabilir AMA sender izinsiz o eve giremiycegni ogrensin

içince ben öyle yapsam apartmandakileri rahatsız eder at kapıyı diye. düşünmedim mi sanki delidir zaten ne yapacğı belli olmaz onun.

allah yazdıysa bozsun. o dereceye gelsek büyük konuşmak istemiyorum ama kendimi tanıyorsam kesinlikle ayrılırım. biz genelde iyi anlaşırız mutluyuz ama bi içkisi var hep arkadaşları yüzünden gaza geliyor. onu bu huyundan bi vazgeçirtebilsem

yenge anlattıda onunda o şekilde başlamış sonra bu boyuta gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…